Įkraunama...
Įkraunama...

Pabėgėliai

Į nieką nekeisčiau. Tikrai :)

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 11 30, 22:29)
na nereikai, tai nereikia, man idomu tikra papasakot aliudininku istorija, ne sukurta,kaip valdziai patogiau...

taip zinoma, o tai ne? kol bus valdzia, tol bus sostu karai...

ko nekovojo su vokieciais?

o jei neturi gimtines? ar visi ja turi? buvo mergos, bernai, kurie labia sunkiai gyveno prie skara, ir kurie lauke soveitu valdzios, dabar panasi situacija kuriasi... unsure.gif

Tavo istoriju tikroviskuma, Asaka jau demaskavo. Ir saltinukas toks sovietinei valdziai palankus mirksiukas.gif

Siaip, ES karu nera. Salia soveietu irstvos - Rusijos, pastoviai vyksta karai. Nes putino rezimas REVANSISTINIS. Pasiseke Andorai, Liuksemburgui ir kitoms nikstukinems, nera salia bolseviku palikuoniu, tai ramiai ir gyvena tarp civilizuotu saliu.

O kodel ne kovojo? Tarkim, lietuvikoji 16 divizija mirksiukas.gif
Kita vertus, vokieciai zude sovietu karius, kurie aneksavo Lietuva.
Tu man pasakyk, koks skirtumas lietuviui tarp nacio ir bolseviku?

Vel eiline propaganda. Smetonos laiku zmones, 100 kartu geriau gyveno nei sovietu, kurie nemate sviesto, pirma karta ji pamate, bande virti.

Mano motina, buvo zemiausia kasta, na jei taip galima sakyti, pamestinuke, naslaite, svetimi zmones augio, nuo 5 metu karves gane. Neziurint i visa tai, per Kaledas, apelsinus valgydavo, Komarai, na tie burzujai, jai sukneles dovanodavo. Mokykla lanke, tiesa tik nuo lapkricio, spalio viduryje baigdavo karves ganyti. Iki rusam pasirodzius, visai gerai gyveno, ne raskazis, bet ir netragedija, visko pakako, net baronkai jomarke pinigu uztekdavo. O Komaro kumeciai, gvyeno nameliuose, kuriuos buvo pastates Komaras. Prie kiekvieno namelio, buvo zemes lopinelis, o sklypelio gale, stovejo tvartukas, karvutei. Kiekvienai karvutei, Komaras skire sieno. Komaro ukis buvo vienas is pavyzdingiausiu. Dar anais, caro laikais, Stolypinas, na tas, kuris Rusijoje reformas dare, tam dvare pas Komara praktika atlikinejo.

Kai sovietai uzeme Lietuva, cia po po Molotovo ir Rybentropo pakto. Komariene su vaikais spejo isvaziuoti, o Komaras liko. Ir toliau darbavosi. NKVD su vietiniais klapciukais lietuviu kilmes, atejo ana arestuoti ir i Sibira istremti. Cia tau atpasakoju zmoniu atsiminimus. TAi va, Komaras paprase laiko, nusiplove rankas, suvalge trys bulves su lupenom, jas uzgerdamas raugintu pienu. Pdekojo visiem anuomet buvusiem zmonem, nieko neeme, kaip stovejo taip ir isejo. Visa Baisogala balsu raudojo, tuos talkinusius klapciukus prakeiskmais lydejo. Po karo, ant Komaro ukio pagrindo buvo isteigtas zemes ukio institutas.

Tai faktai, bet jie tave neitikins.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2021 11 30, 22:54)
Nu žinai, kas čia keikia visus daugiausia, tai judvi 4u.gif Laimės svetur neradot, tai pykstat iš pavydo, kad mums Tėvynėj gera gyventi.

As issidirbineju, o tu savo tiesas rašai, is to galima suprasti kas do per priklus zmogus esi gyvai
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2021 11 30, 22:56)
<p>Į nieką nekeisčiau. Tikrai smile.gif</p>

Tu niekur ir neisvaziuosi, nes netikiu, jog turi draugu uzsienyje, kurie tave priglaustu, kol rastum datbo.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 11 30, 22:22)
kur ten plikaiss papasi vaikstot? lotuliukas.gif

tai ir sakau pasidomekit normaliu , teisingu zindymu ir nereiks stebetis del elemenatriu faktu.

Apie ka as ir rasiau. Cia kas sprendzia kas normalu ir teisinga. Kokie normalumo ir teisingumo kriterijai?
Atsakyti

O šiaip...na lai gyvena žmonės kur tik nori, bet dergti savo Tėvynę yra žema. 

Aš dar suprantu rusus, kurie šlovina tą Rusiją, jos valdžią, bet negaliu suprasti kaip visokiais Putinais gali lietuviai žavėtis. Kaip gali iškraipyti isyoriniis fakrus savo tezių pagrindimui. Nesuprasiu to niekad...

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2021 11 30, 23:01)
<p>O šiaip...na lai gyvena žmonės kur tik nori, bet dergti savo Tėvynę yra žema. </p><p></p><p>Aš dar suprantu rusus, kurie šlovina tą Rusiją, jos valdžią, bet negaliu suprasti kaip visokiais Putinais gali lietuviai žavėtis. Kaip gali iškraipyti isyoriniis fakrus savo tezių pagrindimui. Nesuprasiu to niekad...</p>

Tu Lanzbergių klaną irgi šlovini
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2021 11 30, 22:31)
Ooo..tai reiskia melavai, kad atostogavai karantino metu savo bute uzsienyje?  biggrin.gif
Mes taip ir sakem -Moonte, meluoji ir vel?
O tu - nemeluoju, jebogu nemelyoju!

biggrin.gif  biggrin.gif

Prie kokios egles jus buvot, jei I oro uosta isvaziavai beveik vidurnakti?  biggrin.gif  biggrin.gif  nu ir triochala.

Italijoje, italijoje...
Cia panasiai, kai as vakar vienisa buvau visbutyje...

Pailsek, tavo smegenine jau perkaito.

Tai sakai tau geriau cia mirkti nei sunui paskambinti? Nemyli tu jo, oi nemyli...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 11 30, 23:53)
auksciau papildziau zinute, jei jau taip smalsu ta mankrute  biggrin.gif o dabar labai dziaugiuosi , kad visgi grizau atgal i Airija, kai pagalvoju, kad dabar tektu Lt gyventi....  unsure.gif

Taip dabar pernai anstoliai uzpuole del skolu uz siuksles sodyboj, kur simtas metu negyvenam, na cia tokia Lietuvos realybe... unsure.gif Tik tokiose salyse kaip Lt , Rusija ir egzistuoja, tokios kontoros ir tokie istatymai...

Tai patikslinsi kas tavo tevyne, kas nubraizyta politiniame zemelapyje taip emtras i metra, 10 m latvijos jau meile biagiasi?
Papildyta:

jo gi vaikai, auga, anuku gal bus... nejau irgi keiks, jei isvyks kitur gyventi...? unsure.gif

Man Tėvynė yra Tėvynė, net jei likimas mane už Atlanto nutrenktų. O tu juodini iš pasiutimo ją. Imk pavyzdį iš Šviesos. Ji neparduos jos už duonos kasnį.
Tavo žiniai, aš iš tos kartos, kuriai jokia sovietų valdžia nepadėjo. Visa pagalba, baigus universitetą, tai kad gavau kambarį bendrabutyje. O paskui patys žiūrėjom kaip gyventi, kaip kurti ateitį. Tėvai mano inteligentai buvo, ne bufetavos ir ne kolūkio pirmininkai, iš fabrikų nevogė, turtų nesusikrovė. Užtat įdiegė meilę savo Tėvynei, kuri neparduodama.
O kodėl turėčiau keikti? Svarbu neišduoti to kas brangoiausia. Gyvenama vieta nesvarbu, Tėvynę daugelis Amerikos lietuvių myli ir brangina labiau, nei čia gyvenantys.
Atsakyti

As issidirbineju, o tu savo tiesas rašai, is to galima suprasti kas do per priklus zmogus esi gyvai Papildyta: Tu niekur ir neisvaziuosi, nes netikiu, jog turi draugu uzsienyje, kurie tave priglaustu, kol rastum datbo.
Aš nevažiuočiau. Nebent per prievartą ištremtų. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 30 lapkričio 2021 - 23:06
QUOTE(Moonte @ 2021 11 30, 23:04)
Italijoje, italijoje...
Cia panasiai, kai as vakar vienisa buvau visbutyje...
Pailsek, tavo smegenine jau perkaito.

Tai sakai tau geriau cia mirkti nei sunui paskambinti? Nemyli tu jo, oi nemyli...

Tai tu apsispręs vieną kartą - Italijoje ar ne? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti

Tu Lanzbergių klaną irgi šlovini

Aš niekada nešlovinau konservatorių.

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2021 11 30, 23:06)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72903178" data-time="1638306075"> As issidirbineju, o tu savo tiesas rašai, is to galima suprasti kas do per priklus zmogus esi gyvai Papildyta: Tu niekur ir neisvaziuosi, nes netikiu, jog turi draugu uzsienyje, kurie tave priglaustu, kol rastum datbo.</blockquote> Aš nevažiuočiau. Nebent per prievartą ištremtų. 

Nemėgsti dirbti?
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2021 11 30, 23:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72903182" data-time="1638306226"><div><p>Tu Lanzbergių klaną irgi šlovini</p></div></blockquote><p>Aš niekada nešlovinau konservatorių.</p>

Tada tu esi teletabių priešas biggrin.gif
Atsakyti