QUOTE(busycat @ 2016 09 28, 06:17)
Labas rytas,
Norit pasijuokti? Niekada neskaiciau kaciu kuno kalbos, vizgina ne vizgina, jamu pasiguldau ant nugaros, glostau, snekinu.
Busy, yra du labai skirtingi dalykai, kai gyvūnas yra atkeliavęs tiesiai iš namų, ir kai (spėju) popinta princesė atsiduria lauke, turi kovoti, kad išgyventų, tada atsiduria klinikoje, tada kituose namuose. Stresas ir panika.
Su mažais kačiukais dar kita kalba.

Aš dažniausiai irgi imu ir glostau ir lygiai tokia pati reakcija būna - išpūstos akys "Šita KĄ padarė??? Aš jai - o....visai patinka, tęsk dvikojis padare ir nesustok, taip, taip, dar čia paglostyk, pakasys"

Esmė, kad turėjau labai daug iš lauko gyvūnų, ir dalis iškart buvo draugški, dalis buvo išsigandę ir bijojo. Bet su bijau bijau irgi ganėtinai lengva būdavo, nes nors ir "bijau bijau" iš jų kūno kalbos matydavau, kad jie tiesiog bijo ir nepuls. Tada atsargiai pradėdavau glostyti ir po kelių dienų įvykdavo persilaužimas. Bet Rastės atveju reikalinga kiek kitokia taktika:
1) iškrauti katę žaidimais (išlies susikaupusią energiją ir sumažės stresas)
2) intensyviai NEniurkyti, o švelniai ir lėtai ir sustoti, jeigu katė susijaudina.
3) jeigu valgo, kokius skanukus išslapstyti kambaryje, dirbs uoslė, "medžios", vėl katė išsikraus.
O dėl loterijos imant katiną iš lauko - 90% visų problemų yra ne dėl to, kad gyvūnas "kvailas", o dėl to, kad jį tokį padaro buvę šeimininkai.
Būna atvejų, kad prieglaudose atsiduria šuo ar katė su dokumentais. Kodėl? Dalis atvejų nutinka todėl, kad žmonės nusiperka, sumoka pinigus ir mano, kad viskas, daugiau nieko daryti nereikia. O kad ir veislinį/neveislinį auklėt reikia, neeee.
Kaip pavyzdį savo žiopliuką Marco galiu duoti. Atkeliavo tiesiai iš gatvės. PIrmas vakaras: kabėjo narvo palubėje, po to nusileido žemyn ir buvo tik pššššš, kai pamatydavo žmones. Antra diena: pradarius narvą ir tvarkant matau, kad bijo, šnypšteli, bet nieko nedaro. Atsargiai paglosčiau. Šnypštelėjo, bet matau, kad nepuls, ir nepuolė, tiesiog žiūrėjo ir jaučiau, kaip glostant atsipalaiduoja, o galiausiai atsigulė ir išvertė pilvą. Antros dienos vakaras: glostomas jau ant rankų. Murkia
Bet jo visa kūno kalba sakė, kad jam baisu, bet jis nepuls.
QUOTE(Erendira @ 2016 09 28, 08:23)
Na, o apie guvūnus iš gatvės... Mau buvo iš gatvės (surinktas 6 mėn amžiaus - jau ne mažas katytis), Runcius dar ir kaip iš gatvės, Bižū irgi iš gatvės, dar su pakirpta ausimi net, Pedras, tiesa, iš medžio
Ir dar pasakysiu, kad loterijose niekad nelaimiu

Taip kad darau išvadą, kad gatvėj daugiau puikių katinų, nei komplikuotų
Mes kačių loteriją laimėjom
Aist vyrukui sveikinimai tokia gražia ir rimta proga
Štai bijau bijau dabar

Pavirto per porą dienų į "myliu myliu, tu mane irgi mylėk, ir paglostyk, dar paglostyk. Nugi gloooooostyk, praaašau."