Įkraunama...
Įkraunama...

***Mūsų katytės ir katinėliai***

[quote=Erendira,2016 09 28, 09:23

Tu tikrai laimejai smile.gif

As nezinau visu jusu ( temoj dalyvaujanciu) visu katinu... Ar turejot kur agresyvu katina?
Nors Romka ne is gatves buvo, bet ... Galiu drasiai teigti turejau labai agresyvu katina. Todel ir parasiau, kad jei Rastinuke tures agresyvumo, ahabi bus sunku.... Zinant kad bijo kaciu. Su baime nepaauklesi smile.gif as nebijau, o su Romka nepakovojau biggrin.gif

Papildyta:
Kad matytu kiti ka as veikiu seminare apie elektros sistemos modeliavima biggrin.gif
Atsakyti
Na agresyvumas agresyvumui nelygu. Pėvėzė Mauras iš vienos pusės yra agresyvus katinas. Savo namuose jeigu su juo pagarbiai elgiamasi jis yra švelnus ir geras katinas. Svetimoje vietoje iškenda į paviršių Mauro didysis vidinis 'aš' ir patikėkit jo bijo visi. Kol Mauras negyveno pas tėvukus tai jį paliesti bijodavo. Tiesiog atsidūręs svetimoje vietoje Mauras įsivaizduoja jog turi visiems parodyti jog yra katinas iš visų didžiųjų raidžių. Ar tai jau agresyvumas nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Magnuna @ 2016 09 28, 09:42)
Na agresyvumas agresyvumui nelygu. Pėvėzė Mauras iš vienos pusės yra agresyvus katinas. Savo namuose jeigu su juo pagarbiai elgiamasi jis yra švelnus ir geras katinas. Svetimoje vietoje iškenda į paviršių Mauro didysis vidinis 'aš' ir patikėkit jo bijo visi. Kol Mauras negyveno pas tėvukus tai jį paliesti bijodavo. Tiesiog atsidūręs svetimoje vietoje Mauras įsivaizduoja jog turi visiems parodyti jog yra katinas iš visų didžiųjų raidžių. Ar tai jau agresyvumas nežinau  smile.gif

Fig jievo znaiet biggrin.gif Romka namie busavodavo biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, pasiskaitinės. į jo klausimą :"Bet jeigu tie zmones normalus ir napanasus i sunu isnaudotojus?
Kalyte pvz. viena karta atsivede suniuku" atsakiau tai, kad jie nukirpo jiems uodegas jau daug ką pasako, nes tai yra uždrausta. Tai susimąstė. Pasidomės plačiau apie tai kas yra veisimas ir kas yra dauginimas. Nes šiaip nėra jis durnas žmogus, manau nepadarys klaidos.
Atsakyti
QUOTE(busycat @ 2016 09 28, 06:17)
Labas rytas,

Norit pasijuokti? Niekada neskaiciau kaciu kuno kalbos, vizgina ne vizgina, jamu pasiguldau ant nugaros, glostau, snekinu.

Busy, yra du labai skirtingi dalykai, kai gyvūnas yra atkeliavęs tiesiai iš namų, ir kai (spėju) popinta princesė atsiduria lauke, turi kovoti, kad išgyventų, tada atsiduria klinikoje, tada kituose namuose. Stresas ir panika.
Su mažais kačiukais dar kita kalba. smile.gif
Aš dažniausiai irgi imu ir glostau ir lygiai tokia pati reakcija būna - išpūstos akys "Šita KĄ padarė??? Aš jai - o....visai patinka, tęsk dvikojis padare ir nesustok, taip, taip, dar čia paglostyk, pakasys" biggrin.gif
Esmė, kad turėjau labai daug iš lauko gyvūnų, ir dalis iškart buvo draugški, dalis buvo išsigandę ir bijojo. Bet su bijau bijau irgi ganėtinai lengva būdavo, nes nors ir "bijau bijau" iš jų kūno kalbos matydavau, kad jie tiesiog bijo ir nepuls. Tada atsargiai pradėdavau glostyti ir po kelių dienų įvykdavo persilaužimas. Bet Rastės atveju reikalinga kiek kitokia taktika:
1) iškrauti katę žaidimais (išlies susikaupusią energiją ir sumažės stresas)
2) intensyviai NEniurkyti, o švelniai ir lėtai ir sustoti, jeigu katė susijaudina.
3) jeigu valgo, kokius skanukus išslapstyti kambaryje, dirbs uoslė, "medžios", vėl katė išsikraus.

O dėl loterijos imant katiną iš lauko - 90% visų problemų yra ne dėl to, kad gyvūnas "kvailas", o dėl to, kad jį tokį padaro buvę šeimininkai.
Būna atvejų, kad prieglaudose atsiduria šuo ar katė su dokumentais. Kodėl? Dalis atvejų nutinka todėl, kad žmonės nusiperka, sumoka pinigus ir mano, kad viskas, daugiau nieko daryti nereikia. O kad ir veislinį/neveislinį auklėt reikia, neeee.

Kaip pavyzdį savo žiopliuką Marco galiu duoti. Atkeliavo tiesiai iš gatvės. PIrmas vakaras: kabėjo narvo palubėje, po to nusileido žemyn ir buvo tik pššššš, kai pamatydavo žmones. Antra diena: pradarius narvą ir tvarkant matau, kad bijo, šnypšteli, bet nieko nedaro. Atsargiai paglosčiau. Šnypštelėjo, bet matau, kad nepuls, ir nepuolė, tiesiog žiūrėjo ir jaučiau, kaip glostant atsipalaiduoja, o galiausiai atsigulė ir išvertė pilvą. Antros dienos vakaras: glostomas jau ant rankų. Murkia biggrin.gif
Bet jo visa kūno kalba sakė, kad jam baisu, bet jis nepuls.

QUOTE(Erendira @ 2016 09 28, 08:23)
Na, o apie guvūnus iš gatvės... Mau buvo iš gatvės (surinktas 6 mėn amžiaus - jau ne mažas katytis), Runcius dar ir kaip iš gatvės, Bižū irgi iš gatvės, dar su pakirpta ausimi net, Pedras, tiesa, iš medžio  biggrin.gif 
Ir dar pasakysiu, kad loterijose niekad nelaimiu  rolleyes.gif  Taip kad darau išvadą, kad gatvėj daugiau puikių katinų, nei komplikuotų  smile.gif

Mes kačių loteriją laimėjom biggrin.gif

Aist vyrukui sveikinimai tokia gražia ir rimta proga 4u.gif

Štai bijau bijau dabar biggrin.gif Pavirto per porą dienų į "myliu myliu, tu mane irgi mylėk, ir paglostyk, dar paglostyk. Nugi gloooooostyk, praaašau." biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Apus @ 2016 09 28, 08:38)
Ar turejot kur agresyvu katina?

Turėjau agresyvoką katę dar būdama studentė. Nekilmingą, bet paimtą iš namų dar kačiuku. Kol buvo maža, buvo viskas tvarkoj. Bet suaugusi pradėjo reikšti savo nuomonę. Jei kas nepatikdavo - šnypšdavo, trenkdavo letena su nagais. Kartą užpuolė ir apdraskė pas mane atėjusią draugę.
Žinoma, mes tuo metu apie kačių auklėjimą nieko nežinojome, o ir sterilizuota ji nebuvo. Įtariu, tai buvo viena iš priežasčių (ta katė dar ir nuolat ženklindavosi).

O prieš tai turėjau nuostabią katukę iš gatvės. Atėjo pas mane miaukdama, negalėjau nepaimti. Ji ir paskui buvo nerealiai draugiška, pakviesta murktelėdavo ir atbėgdavo, eidavo su manim į vonią maudytis ir šiaip vardan kompanijos darė daug nekatiniškų dalykų. smile.gif Gaila, neilgai teišgyveno. Tėvai gyveno 15 aukšte, kartą nepamatėm, kaip išsliūkino į balkoną balandžių pamedžiot... verysad.gif

Labas rytas smile.gif

Pristatau kompostinės sargybą
user posted image

Ūšai ir kiti privalumai
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapyna: 28 rugsėjo 2016 - 09:09
QUOTE(Šponkiukas @ 2016 09 28, 08:49)
Ačiū, pasiskaitinės. į jo klausimą :"Bet jeigu tie zmones normalus ir napanasus i sunu isnaudotojus?
Kalyte pvz. viena karta atsivede suniuku" atsakiau tai, kad jie nukirpo jiems uodegas jau daug ką pasako, nes tai yra uždrausta. Tai susimąstė. Pasidomės plačiau apie tai kas yra veisimas ir kas yra dauginimas. Nes šiaip nėra jis durnas žmogus, manau nepadarys klaidos.

Trumpai atsakyk, daugintojai neziuri jokiu testu ir standartu daugindami. Juk tam tikroms veislem budingos tam tikros ligos, displazijos, akiu ligos, sirdies ligos ir t.t. ir pn. Todel pridaugina daug nesveiku, nestabilios psichikos sunu. Nu tikrai nepatarciau suns pirkti is daugintojo, tikrai..

Colomba, uztai ir parasiau, kad man pasiseke, nes visi atkeliavo mazi ir veisliniai. Skirtuma tikrai jauciu. Ir tikrai niekur neminejau, kad gyvunas agresyvus nes kvailas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo busycat: 28 rugsėjo 2016 - 08:58
Colomba, lydausi nuo Markaus wub.gif Toks Mauriukinis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apus @ 2016 09 28, 08:45)
Fig jievo znaiet biggrin.gif Romka namie busavodavo biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif na Mauras ir namuose yra Imperatorius, bet net ir Imperatoriai mamkas turi ir mamkų klausyti privalo smile.gif taigi išeina kad aš Maurui esu Imperatorienė mamka biggrin.gif
Atsakyti
Klausimas labiau patyrusioms...
Kodel vieni katinai pries puldami pirma apsnypscia, o kiti pvz. kaip Romcinas puldavo is kart.... ( nu jau kai puldavo). Mane visada ispedavo vienu kirciu be nagu, mol traukis moterie..... Kitiem kliudavo be jokiu perspejimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Šponkiukas @ 2016 09 28, 10:49)

Mačiau aš tuos šuniukus skelbime, kad nukarpytom uodegom, jau faktas kad tikisi jog pirks geriau, nes su nukarpytom bus panašesni į ale " tikrus" bokserius. Visų pirma ligos, kokie tyrimai atlikti kaleiir tėvui, kad tokia kaina blink.gif ? Tegul pasidomi kokias paveldimas nešioja bokseriai, katarkta, displazija, širdeis ligos ir t.t. psichika yra labai svarbu visgi bokseris tarnybinė veislė, todėl vien dėl to nesirinkčiau bekokumenčio, nes jie tikrai būna agresyvūs ypač tie bedokumenčiai blush2.gif Ir šiaip buvo bumas nemažas kai pilna bokserių buvo prieglaudose verysad.gif Jau ką ką bet suplotasnukį reikia rinktis labai atsakingai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sagyte @ 2016 09 28, 09:59)
Mačiau aš tuos šuniukus skelbime, kad nukarpytom uodegom, jau faktas kad tikisi jog pirks geriau, nes su nukarpytom bus panašesni į ale " tikrus" bokserius. Visų pirma ligos, kokie tyrimai atlikti kaleiir  tėvui, kad tokia kaina  blink.gif ? Tegul pasidomi kokias paveldimas nešioja bokseriai, katarkta, displazija, širdeis ligos ir t.t. psichika yra labai svarbu visgi bokseris tarnybinė veislė, todėl vien dėl to nesirinkčiau bekokumenčio, nes jie tikrai būna agresyvūs ypač tie bedokumenčiai  blush2.gif  Ir šiaip buvo bumas nemažas kai pilna bokserių buvo prieglaudose  verysad.gif  Jau ką ką bet suplotasnukį reikia rinktis labai atsakingai  blush2.gif

Bukanosiam katinam tai irgi galioja !!!! biggrin.gif
Atsakyti