Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

Man visad metų galas asociavos su krūviu, stresais ir įtampa darbe. Turbūt, daug kam taip. Bet vis tiek geriau taip, nes kriziniu metu stresas buvo ne tas žodis. Šiemet bent kol kas aš nenormaliai rami, nors darbų krūva auga ir nespėju. Kai vyrų neturiu, tai ir laiko jiems skirt nereikia. biggrin.gif Katiną užknist laiko randu. biggrin.gif Miegot irgi. Tam net ieškot nereik - darbe gal nenulūžčiau, bet grįžus ir degtukai nepadėtų į akis įstatyti - miegočiau ir atsistojus, ir atmerktom akim. Tas mieguistumas varo iš proto. Nu, vakar gal kiek atsiparpiau, šian lengviau. Bet dieną, žinoma, miegojau. Reik kokio suknisto gerimax vėl.
Dabar pasakysiu ir čia net ne dejonė. Berods, seniau gebėdavau žiūrėt į daugelį dalykų paprasčiau. Neturiu minty darbo. Tiek darbas, tiek mokslas man visad keldavo įtampą. Darbas dažniausia motyvuotai. Jau nekalbu apie kažkokios savos šeimos kūrimą - tokios atsakomybės virš mano jėgų ir suvokimo ribų. Bet tie patys santykiai tarp žmonių... Tegu ir gatvėj. Arba ten kažkokios tetos. wacko.gif Kartais dvikojai turi lūkesčių mano adresu, bet aš kaip tas iškastruotas katinas....
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 10 28, 09:31)
Bestyge, kaip tu?

Šiuo metu didelėj krizėj ir visiškai dvasiniam dugne.

nežinau, kaip pakilt, prisikelti.

nebežinau, ar to noriu.

jaučiuosi psichė, niekam nereikalinga tokia.

bijau darbų, atsakomybių, nenoriu visuomenės, jaučiuos tarsi mirusi, tik kevalas dar gyvas.

Galbūt jausiuos geriau, bet dabar taip yra. Kai apie staigią mirtį svajoju.

Dar plius vaistų keitimas. Kas truputį -nerimas baisus.Išgėriau du ratus, apramino, o tai, atrodė, širdis sustos nuo tokio lygio įtampos.

Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2017 10 29, 22:19)
Šiuo metu didelėj krizėj ir visiškai dvasiniam dugne.

nežinau, kaip pakilt, prisikelti.
nebežinau, ar to noriu.

jaučiuosi psichė, niekam nereikalinga tokia.

bijau darbų, atsakomybių, nenoriu visuomenės, jaučiuos tarsi mirusi, tik kevalas dar gyvas.

Galbūt jausiuos geriau, bet dabar taip yra. Kai apie staigią mirtį svajoju.

Dar plius vaistų keitimas. Kas truputį -nerimas baisus.Išgėriau du ratus, apramino, o tai, atrodė, širdis sustos nuo tokio lygio įtampos.

Sulaikiau kvėpavimą, kaip skaudžiai skambi.... Kad galėčiau kuo padėt....
Kokių vaistų naujų tau prirašė?
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2017 10 27, 17:35)
Laba ir vėl,
Palaikau tave dėl operacijos darymo, gerai, kad ryžaisi bigsmile.gif . Ne vienas žinomas LT žmogus ją pasidaręs ir, pagal jų atdiliepimus,  viskas good!!!
Pati jos nesu dariusi, bet buvo daug TV laidų ir pokalbių su tais, kurie darėsi. Tiesiog, nesinori maisto, jis netelpa. Kiek laiko vyksta gijimas, neįsidėmėjau.

O as visai nepalaikau. Gal bjauriai skamba, bet yra kitu budu numesti svori - nustoti esti nesamones. Mano odontologe pasidare sia operacija. Siai dienai ji dar storene, nei iki operacijos. Mergos, bukim biednos, bet teisingo. Nuo bulku ir saldumunu, bei pastoviu uzkandziavimu - storejama...

QUOTE(Hedy @ 2017 10 27, 21:31)
O kiek žmonių mirė po tokios operacijos nesidomėjot? ax.gif

As apie ta pati. O kiek zmoniu po tokoiu operaciju atsiaugino savo svori su pliusu?
Meja, esi dar tokia jauna, nejau visai neturi valios ir noro gerai jaustis?
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 10 29, 22:26)
Sulaikiau kvėpavimą, kaip skaudžiai skambi.... Kad galėčiau kuo padėt....
Kokių vaistų naujų tau prirašė?

ačiū, kad atrašei, ypač juoda buvo vakar, užvakar.

paroxetiną keičia escitalopramu.

jei gali, pasimelsk. nors nebežinau, ar tikiu maldos galia. mane velnias puola kaip reikiant. esu arti susinaikinimo ribos. kai niekas tampa nebesvarbu ir nebesulaiko. jaučiu, kad galiu baigti vieną dieną ant smūgio kaip mama. sulkuošino gimdytojai, patys pasilpovė, o man tuos vėmalus likusius ir pasekmes tempti. nebenoriu. esu sau per sunki našta, ir ne tik sau. jau niekad nebesijausiu sveika ir laimina. niekad nebejausiu pilnatvės. viskas buvo į šipulius sudaužyta. galiu tik apsimesti, kad veikiu, dirbu, einu. kol galiu apsimesti.
Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2017 10 29, 22:32)

jei gali, pasimelsk. nors nebežinau, ar tikiu maldos galia. mane velnias puola kaip reikiant. esu arti susinaikinimo ribos. kai niekas tampa nebesvarbu ir nebesulaiko. jaučiu, kad galiu baigti vieną dieną ant smūgio kaip mama. sulkuošino gimdytojai, patys pasilpovė, o man tuos vėmalus likusius ir pasekmes tempti. nebenoriu. esu sau per sunki našta, ir ne tik sau. jau niekad nebesijausiu sveika ir laimina. niekad nebejausiu pilnatvės. viskas buvo į šipulius sudaužyta. galiu tik apsimesti, kad veikiu, dirbu, einu. kol galiu apsimesti.

console.gif
Išvemk tą jausmą bent čia. verysad.gif
Tuoj mesiu tel. ir būtinai paprašysiu Jo, kad apkabintų tave.
Ar šiuo metu darbuojatės? Gal tau kas naujo konkretaus negero atsitiko?

Nidulia, nors pasisakymas skirtas ne man, bet ar tiki, kad kai pasakai "daryk taip ir taip", žmogus ir padarys? Juk kaip tik bus pasipriešinimo reakcija.
Jei ir atauga, gal žmogus bent kurį laiką jausis geriau, ar tai nėra pakankamai gerai? Na, jei jau pati negali ir nieks nepadeda daugiau tos priklausomybės atsikratyt? Be to, kodėl, jei vienam ataugo, būtinai ir kitam? Aš truputį netikiu, kad medikai taip jau imtųs daryt tas operacijas, jei būtų kažkokios didelės komplikacijų rizikos.
Jau Mėjai tos sveikatos reik linkėt kad ir kokiu būdu ji įmanoma.
Atsakyti

:4u:Bestyge, mergyte, laikykis iš paskutiniųjų.Tiesiog privalai ištvert, iškentėt, vaikus užaugint.Ir vyk tas mintis, kad negali būt nors kiek geriau.Tikrai gali ir bus.Labai nuoširdžiai Tau to linkiu.

Meja, mano viena giminaitė yra pasidariusi kažkokią panašią operaciją maždaug prieš dešimt metų ir viskas jai gerai.Svoris pasvyruoja + - 2kg, bet jaučiasi puikiai ir džiaugiasi savo sprendimu, nes kitaip svorio ji niekaip nebūtų sugebėjus numest.

Tik , man rodos, gerą mėnesį ji buvo nedarbinga ir pragulinėjo.Ir kažkurį laiką nieko nevalgė, tik įvairias sultis gėrė.Bet gal ne visiems vienodai.

Parašiau palaikymui :mirksiukas: 

Atsakyti

Man darys skrandzio plikacija,sulanksto skrandi ir uzsiuna.

Iki op turiu bent 4kg numest,kuo daugiau nukris tuo geriau.ir as tikrai pavydziu tiems kurie turi valios tam.nes as neturiu ir man cia lb did issukis.

Parašysiu, kas man padėjo numest svorį, padidėjusį nuo mirtazapino.Ryte ir pietums įvairus aistas, o vakarais tik baltyminis, pvz varškė su natūraliu jogurtu ar omletas. Aišku, dieną jokių bandelių, geriau jau nedidelis šokoladukas.

Dabar pasakysiu ir čia net ne dejonė. Berods, seniau gebėdavau žiūrėt į daugelį dalykų paprasčiau. Neturiu minty darbo. Tiek darbas, tiek mokslas man visad keldavo įtampą. Darbas dažniausia motyvuotai. Jau nekalbu apie kažkokios savos šeimos kūrimą - tokios atsakomybės virš mano jėgų ir suvokimo ribų. Bet tie patys santykiai tarp žmonių... Tegu ir gatvėj. Arba ten kažkokios tetos. wacko.gifKartais dvikojai turi lūkesčių mano adresu, bet aš kaip tas iškastruotas katinas....

Man šeima irgi per didelė atsakomybė. Neseniai klausiau laidos, psichologė kalbėjo, kad kai kurie, turėję ypač sunkius santykius su tėvais, pasirenka netęsti to, t.y. neturėti vaikų. Tai čia apie mane.

Tau tik dabar atrodo, kad nebesijausi niekada sveika. Man paskutinis atkrytis tęsėsi labai ilgai, nu bet va, pritaikė vaistus, jau antras mėnuo, kai jaučiuosi kur kas geriau. Escitalopramas man yra padėjęs, tikiuosi, tau irgi pagerės.

Atsakyti

Meja, klausinėju apie operacija, nes turiu artimų žmonių su  nutukimu. Nebijok pačios operacijos, narkozės ir pan. Gydytojai žino, ką daro ir tikrai nerizikuotų, jei būtų koks pavojus.

Linkiu sėkmės, kantrybės ir ištvermės po  operacijos. Nes svorio metimas ir svorio palaikymas  vėl priklausys tik nuo tavęs.

Skaitau knygą Marya Hornbacher „Iššvaistytas gyvenimas. Memuarai apie anoreksiją ir bulimiją“.  Na žiauri knygą.

Apie valgymo sutrikimus, kurie visiškai sužlugdo protą, ir nepataisomi jokiomis pastangomis. Gal būt ir MĖjos saldumynų valgymas yra nevaldoma priklausomybė? Bet kaip tada padės operacija?

ir dar toje knygoje autorė kaltina tėvus, panašiai kaip Bestygė.

Bestyge, escitolapramas buvo vaistas, kuris man labai padėjo. Valgiau 20 mg - maks dozę keletą metų. 

Atsakyti
QUOTE(PRANAITE @ 2017 10 30, 11:35)
Meja, klausinėju apie operacija, nes turiu artimų žmonių su  nutukimu. Nebijok pačios operacijos, narkozės ir pan. Gydytojai žino, ką daro ir tikrai nerizikuotų, jei būtų koks pavojus.

Nebūkit tokia tikra dėl gydytojų. mirksiukas.gif
Niekam nerekomenduočiau daryti negrįžtamų sprendimų. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedy @ 2017 10 30, 17:23)
Niekam nerekomenduočiau daryti negrįžtamų sprendimų. ax.gif

Globaliau pazvelgus, toks poziuris yra tiesus kelias i degradacija.
Nesiimu vertint Mejos operacijos- gal pasiseks, o gal ne- bet gyvenime n kartu darom negriztamus sprendimus ir kartais gailines tik del to, kad nepadarem to anksciau.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2017 10 30, 19:42)
Globaliau pazvelgus, toks poziuris yra tiesus kelias i degradacija.
Nesiimu vertint Mejos operacijos- gal pasiseks, o gal ne- bet gyvenime n kartu darom negriztamus sprendimus ir kartais gailines tik del to, kad nepadarem to anksciau.

Aš apie operacijas, o ne apie gyvenimą apskritai. ax.gif
Atsakyti