Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(4blueflower @ 2017 12 20, 14:34)
Tas jausmas, kai atrodo kad bukėji, prarandi atmintį, gebėjimą mąstyti, sukaupti dėmesį. Tikriausiai nuo visų tralialiuškų čia šitaip. Reik visai jų atsisakyti...nors kai pagalvoji gyvenimas ir taip labai šūdinas, nėra pinigų, nėra motyvacijos kažkam, nėra energijos, nėra galimybių. Fuuuij wacko.gif

Gal traleliuškės netinkamos? jei atrastum tinkamas, tai gal atsirastų ir energija ir motyvacija ir pinigai iš paskos/
Atsakyti
QUOTE(4blueflower @ 2017 12 20, 15:34)
Tas jausmas, kai atrodo kad bukėji, prarandi atmintį, gebėjimą mąstyti, sukaupti dėmesį. Tikriausiai nuo visų tralialiuškų čia šitaip. Reik visai jų atsisakyti...nors kai pagalvoji gyvenimas ir taip labai šūdinas, nėra pinigų, nėra motyvacijos kažkam, nėra energijos, nėra galimybių. Fuuuij wacko.gif

Galimybiu visada yra. Bet va motyvacijos ir as nusipirkciau, jei galeciau.
Atsakyti
Jau tiek visko išbandyta per tuos 10 ligos metų, kad nebežinau, ar yra prasmės dar bandyti....turiu klausimą: ar yra čia nemėgstančių žiemos švenčių? Nu kaip man šlykštu, kai pvz nueini į darbo šventinį susirinkimą, ir tam tikros grupelės kolegių pradeda dovanom keistis...čia maždaug kaip mokykloj, pasijauti atstumtas. Plius apskritai man šitos šventės tai tokios apsimestinio dosnumo, netikro gerumo ir beprotiško vartotojiškumo kratinys. Nerealiai šlykšti savijauta, nenoriu nei švęsti, nei kažką sveikinti, nei pati būti pasveikinta. Visai man ne šventė širdį. Ir net bažnyčia šitoj vietoj nepadeda. Nes ten irgi neva skatinama su šeima švęsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 4blueflower: 22 gruodžio 2017 - 09:54
QUOTE(4blueflower @ 2017 12 22, 11:53)
Jau tiek visko išbandyta per tuos 10 ligos metų, kad nebežinau, ar yra prasmės dar bandyti....turiu klausimą: ar yra čia nemėgstančių žiemos švenčių? Nu kaip man šlykštu, kai pvz nueini į darbo šventinį susirinkimą, ir tam tikros grupelės kolegių pradeda dovanom keistis...čia maždaug kaip mokykloj, pasijauti atstumtas. Plius apskritai man šitos šventės tai tokios apsimestinio dosnumo, netikro gerumo ir beprotiško vartotojiškumo kratinys. Nerealiai šlykšti savijauta, nenoriu nei švęsti, nei kažką sveikinti, nei pati būti pasveikinta.  Visai man ne šventė širdį. Ir net bažnyčia šitoj vietoj nepadeda. Nes ten irgi neva skatinama su šeima švęsti.

o kodel tau atrodo kad gerumas netikras? ir dosnumas apsimestinis ? sakai kad nenori buti pasveikinta bet tuo paciu nepasveikinta jautiesi atstumta. cia atrodo kaip pyktis nepasveikino tai ir nereikia ir nenoriu ir apsis....kit. šlykštu dovanu keitimesi kas? kad kiti keičiasi? kad nepagalvoja apie visus ir keičiasi prie visû taip kai kam suteikdami pagrinda jaustis atstumtiems?
Atsakyti
Aš už kolektyvo vienybę...jei jau keičiamės dovanom, tai visos. Nes jau ne pirmi metai kai šitokie dalykai vyksta. Ir ne aš viena nejaukiai jaučiuosi. Jaučiasi ir kitos nejaukiai, kurias pamiršta. Ir taip, aš pykstu, nes prieš metus galima sakyti turėjau savo kurtą šeimą, rūpėjo šventės, rūpėjo kiti. O šiemet aš nusvylus, pikta ir egoistiška. Ir ką man? Nusipjaut galvą ir prisisiūti naują? Jau tokia esu nuo prigimties. Daug kovojau su aukos pozicija, egoizmu, infantilumu. Investuota daug pinigų, laiko. Bet matyt neįmanoma iš esmės pakeisti polinkio į depresyvumą, niūrumą ir atsiskyrėliškumą. Mano pusė giminės tokių žmonių. Yra ir savižudžių (ATA jiems). Gal skamba kaip pasiteisinimas, bet tiesiog jau pavargau kovoti su savo genais, su savim. Taip esu kokia esu: pesimistė, nuoboda, tinginė, egoistė.
Atsakyti
QUOTE(4blueflower @ 2017 12 22, 17:35)
Aš už kolektyvo vienybę...jei jau keičiamės dovanom, tai visos. Nes jau ne pirmi metai kai šitokie dalykai vyksta. Ir ne aš viena nejaukiai jaučiuosi. Jaučiasi ir kitos nejaukiai, kurias pamiršta. Ir taip, aš pykstu, nes prieš metus galima sakyti turėjau savo kurtą šeimą, rūpėjo šventės, rūpėjo kiti. O šiemet aš nusvylus, pikta ir egoistiška. Ir ką man? Nusipjaut galvą ir prisisiūti naują? Jau tokia esu nuo prigimties. Daug kovojau su aukos pozicija, egoizmu, infantilumu. Investuota daug pinigų, laiko. Bet matyt neįmanoma iš esmės pakeisti polinkio į depresyvumą, niūrumą ir atsiskyrėliškumą. Mano pusė giminės tokių žmonių. Yra ir savižudžių (ATA jiems). Gal skamba kaip pasiteisinimas, bet tiesiog jau pavargau kovoti su savo genais, su savim. Taip esu kokia esu: pesimistė, nuoboda, tinginė, egoistė.

Solidarizuojuosi ir.suptantu, ypač jei netekai šeimos ir motyvacijos švęsti. Man Kalėdos -darbymetis, maratonas, kai bandau išlikti gyva. Bet vaijystėj ir paauglystėj man teko išgyventi Kūčių, Kalėdų dvasią, trise :aš, mama, tėtis.tai kūrėme ir patirdavome. Nebėra tėvelių, viskas baigės tragiškai ir man tų švenčių dvasia liko praeity, prisiminimuos. O aš su savo vaikaisx vyru turiu kitokių švenčių ir tradicijų, tikne Kalėdas. O ir vartotojiškumas ir bmizgučiai erzina. Iškart po naujų guluosvligininėn, laukiu kada greičiau praeis.ta švenčių psichozė, nieko.nėra fainesnio nei kasdienybė ir ne masinės šventės.
Atsakyti

Ne Jūs viena tokia.As pati esu is tu, kurios neslepia savo tikro veido.Nors gal butu paprasciau nutaisyti viskuo patenkinta, teigiama veida ir susilieti su minia.Uztai paciai patinka tie tikri grynuoliai, kurie neapsimetineja, turi trukumu, nebijo pasakyti savo nuomones ir nepusti i viena duda.O tas sventinis periodas man juokingas.Pas ka buna sventes,jos buna kiekviena diena.Ir nepades net tie blizguciai...Nebent susirinkti su tikrai artimais zmonem.Artimais sirdimi...

Atsakyti
Visai suprantu blueflower jausmus per ziemos šventes. Nes tada ypac akcentuojamas buvimas su seimos nariais, gerumo dalinimasis ir t.t. O kai esi neseniai po skyrybu, ar santykiai su artimiausiais nekokie, tai tos sventes atrodo kaip zaizdu rakinejimas. Ir pikta del tokios situacijos, ir norisi, kad butu kaip pas kitus.
O del darbovietes, tai ziurint kokia ten situiacija... Gal tos koleges is tiesu artimai bendrauja ir kaip drauge draugei dovanoja? Juk su visais draugas nebusi,tai gal normalu. Be to, juk galima paciai kitamet pasiulyti ideja apsikeisti visiems dovanelem, ar kazkaip kitaip visiems kartu pamineti.
Papildyta:
QUOTE(vilijandrija @ 2017 12 22, 19:59)
..Nebent susirinkti su tikrai artimais zmonem.Artimais sirdimi...</p>

O kas trukdo tai padaryti? Man rodos, tokia ir yra esme..
Atsakyti
Aš turbūt išgyvenau psichozę. Sakau turbūt, nes nežinau ar tai yra tai. Būta ekspromtinio suicido, labai labai keistom aplinkybėm tai nepavyko, nors logiškai mąstant tai neįmanoma. Bet dar tą pačią dieną vykau į darbą. Išsiplepėjau apie tai 2 žmonėms, bet žinau, kad neišeis info kur nereikia. Niekas ten nk nesuprato, kas matė po fakto (atitinkami specai). Nu. Tikintiems žmonėms tai visai ne kažką, kaip suprantat, bet gan greit nusiraminau. Man nebūdinga. Gal taip "turėjo" būt.
Bet šiaip man tik dėl mamos dabar labai dūšią skauda. T.y., dėl jos sveikatos, nes kenčia. Sveria bijau kiek klaust, ten gal kokių 40. verysad.gif Mano ūgis 164, jos kažkiek didesnis...).
Šventės nžn. Susitikimo su senokai matytais artimaisiais laukiu. Man rodos, pas mus ten viskas darnu. Bent man. Nebepastebiu tų blizgalų. Viskas kaip ir ok. Gal išmokau nematyt ir neįsileist per arti to perdėto materializmo.
Atsakyti
QUOTE(4blueflower @ 2017 12 22, 18:35)
. Ir ką man? Nusipjaut galvą ir prisisiūti naują?

ir nieko. paklausiau kas konkreciai tau nepatinka. gavau atsakyma ir man aiskiau. nebandziau klausimu sakyti kad turi megti sventes ar priekaistauti kodel tau jos nepatinka. norejau suprasti ir man aiskiau. ir tu pilnai turi teise jausti ir jaustis kaip kaip jautiesi. tikiu kad ypac atkreipi demesi i dalykua kuriuos kiti neatkreipia, kad daug kas gali skaudinti erzinti ir pykdyti.

Night -pasakoji ramiai ir saltai kazkaip o skamba skaudziai ir kazkaip siaubingai. palinkesiu ramybes.man bene prasmingiausi zodziai is visu baznytiniu reikalu. paauglystej tai atrode klaikiu ritualu o dabar kartais nueinu tam kad man palinketu ramybes. kad palinkeciau jos kitiems ir pasisemciau.

Papildyta:
QUOTE(4blueflower @ 2017 12 22, 18:35)
. Ir ką man? Nusipjaut galvą ir prisisiūti naują?

ir nieko. paklausiau kas konkreciai tau nepatinka. gavau atsakyma ir man aiskiau. nebandziau klausimu sakyti kad turi megti sventes ar priekaistauti kodel tau jos nepatinka. norejau suprasti ir man aiskiau. ir tu pilnai turi teise jausti ir jaustis kaip kaip jautiesi. tikiu kad ypac atkreipi demesi i dalykua kuriuos kiti neatkreipia, kad daug kas gali skaudinti erzinti ir pykdyti.

Night -pasakoji ramiai ir saltai kazkaip o skamba skaudziai ir kazkaip siaubingai. palinkesiu ramybes.man bene prasmingiausi zodziai is visu baznytiniu reikalu. paauglystej tai atrode klaikiu ritualu o dabar kartais nueinu tam kad man palinketu ramybes. kad palinkeciau jos kitiems ir pasisemciau.
Atsakyti

Night, skamba neraminančiai, mano manymu, tau dabar psichoterapija nepakenktų. Aš galvoju, kad pati gyvenimą baigsiu būtent taip, bet dar ne dabar.                                                      O kalėdos man patinka, daug išeiginių, dovanų ir visa kita. Ir žmonės linksmi man patinka ir pati linksma tarp jų būnu, ir visai nedirbtinai, nors bendravimas mane išvargina ir paskui reikia laiko atsigaut, nes esu introvertiška, bet bendravimas man svarbiausias dalykas gyvenime. Pastaruoju metu vienatvė mane labai slegia, labai norėčiau artimo žmogaus,  su draugu parišau.  

Atsakyti
Mane irgi vienatvė slegia. Ne išorinė, daugiau vidinė...gal dėl to ir vidinio švenčių džiaugsmo nejaučiu. Stengiuosi kažkaip prakentėt, sveikinti kitus ir rodyti tą kitą socialiai priimtiną veidą. Idem, užjaučiu kad nieko nesigavo su tuo draugu (hug)
Atsakyti