Įkraunama...
Įkraunama...

Depresija

QUOTE(amarrile @ 2017 12 26, 13:17)
Labas  smile.gif  Čia bestygei ir visoms,aišku.
Kalėdos – tai tapimas gyvybės duona kitam, tuo, kas maitina žmogų jo gyvenime, jo idėjų pasaulyje. Kas trukdo man tapti gyvybės duona žmonėms, kurie yra šalia manęs? Taip, nepamaitinsime viso pasaulio, bet galime savimi, savo palaikymu, savo šiluma pamaitinti du–tris, kurie yra šalia. Ne veltui yra toks posakis: geriausia daugyba yra dalyba.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt...sni-1040-899294
Truputį liudna,kad statinej medaus laselis deguto,tai apie sventes,tai filosofiškai nusiteikus  hmm.gif

Aha, ačiū. Taikliai ir išmintingai.

O kur tą degutą matai?
Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2017 12 25, 20:16)
Ir tave su šventom, stiprybės.
Mes toj ligoninėn jelis kartus po 4 mėn lankėm virną bičiulį benamį, tai teko iš arti pamatyt visa tai...matėm ūr maiše išvežamus mirusius 😢

Ten dirbantiems reikia būti stiprių nervų arba robotais.

Vakar susipainiojau, kai skaičiau tave. Kažkodėl įsivaizdavau paliatyvinį skyrių, nors aiškiai rašei, kad slaugos. Bet, bent kiek pati susidūriau, kai tėtis sirgo, tas nepilnai 2sav., man slaugos skyrius pasirodė toks labiau mirtim alsuojantis. Bet ne ta tokia mirtim, kai žmogus atgyvena gražų gyvenimą ir estetiškai iškvepia paskutinįkart. O kažkokia skaudžia, tiek moraline, tiek fizine prasme, kai nieks nebegali padėt. Visi lygūs, nepriklausomai, ar buvai turtingesnis, ar turi galybes mylinčių žmonių. Kai žmogus bejėgis padėt, o gyvenimo galas dvokia.
Nors iš esmės, paliatyvinis skyrius juk labai panašu. Tie patys maišai su jau iškvėpusiais paskutinįkart ir šalia pusryčių lėkštės...
Žinau, kad mano įspūdis gali būt klaidingas, nes juk mums viskas ten greit baigės, o ir kai serga artimas, savaime viskas atrodo juodžiau.

Negaliu užgniaužt pykčio dėl savo atsiradimo, bet mamos klaikiai gaila. Klaiku, nes juk niekad nematydavau jos tokios. Tai nei iš tolo neprimena to žmogaus. ;(
Vis dėlto gerai, kad mano psichozės baigės taip, kaip baigės, nes dabar ir be manęs jai suprantat kaip...
Matau, kad sesės taip jos nesupranta, kaip aš. T.y., tai normalu, nes aš bendrauju su ja daugiau, be to neturiu savo šeimos rūpesčių.
Atsakyti
QUOTE(Idem @ 2017 12 25, 08:38)
<p>Gal ir negerai apie tai čia kalbėt, bet man nekeista,kad Night nepavyko.

Žinant aplinkybes, stebėtumeis atvirkščiai, - pirma tingėjau komentuot. Matę stebėjos. Tokiais atvejais atvažiuoja policija, greituškė, nes, ala, `nelaimingas atsitikimas`, bet nk, ačiūdie nesuprato, būčiau problemų turėjus.
Bet šiaip nk aš ten neplavavau, net minčių neturėjau, tiesiog ryte visad didesnis nerimas, ir gal suveikė, užteko tos minutės akstino. Kiti nepamena ką darė per psichozes, tai gal l. lengvos būta. Nors man dar nebuvo taip buvę net ir dauuuug blogiau jaučiantis.
Nors, turbūt, ir vaistų prisiryjus policiją iškviečia dėl nunuodijimo tikimybės?

Įsijungiau čia vėl pasvaigt. Pasiguost, ar kaip pavadint. Prirašiau apie save, ach kokia varškelė. Iš tiesų, turbūt pati nukreipinėju sau dėmesį dėl mamos. Tokia neviltis. Mintys sukas sukas sukas tos pat. Nematau išeities. Man labai baisu, kad vėl darys tyrimus, o paskui tik po 2sav. pas tą spec. Tokios būklės žmogus gali laisvai numirti per tiek laiko. Bet, žinot, ir jo laisvos valios reik, kad pripažintų, kad taip negerai ir paprašytų, kad kas pakalbėtų, nes jai jau ne iki to, kad gal greičiau kažkaip įmanoma, ar paguldyti tyrimams, ar privačiai eiti. Nes dabar nenori ji nk pan girdėt, - sako užsiregistravau taip greit, kaip įmanoma, duoda suprast, kad atstokit, ramybės reikia. Ir aš suprantu ją.
Geriau išprotėčiau, negaliu, kaip sunku pakelt. verysad.gif - Vėl apie save galvoju, bet nu nepakeliu, neištoleruoju tokių negandų.
Atsakyti

Guoskis kiek reikia, tam gi ir yra ši tema.

Pagalvojus apie darbą jaučiausi kaip Munko paveiksle „Šauksmas“, bet sugalvojau naują išgyvenimo strategiją, tai šiek ramiau dabar.

Atsakyti
pasjuoksiu. Reguok su šypsena .prašau. Night13 ar tikrai save norejai pateikti kaip varškelė. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2017 12 28, 16:05)
pasjuoksiu. Reguok su šypsena .prašau. Night13 ar tikrai save norejai pateikti kaip  varškelė.  mirksiukas.gif

Vargšė varškelė, tuoj išvirsiu iš jos virtinukus ir bus baigta
Atsakyti
Nebepajėgiu atsikelt, neturiu jėgų. Buvau tik wc ir išsiplaut galvą. Dar pasidariau kavos, bet išgert jėgų ar noro nebeužteko. Mamai šiandien lyg geriau nei vakar, bet žinau, kad tai mažai ką reiškia. 😢
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 12 28, 19:46)
Nebepajėgiu atsikelt, neturiu jėgų. Buvau tik wc ir išsiplaut galvą. Dar pasidariau kavos, bet išgert jėgų ar noro nebeužteko. Mamai šiandien lyg geriau nei vakar, bet žinau, kad tai mažai ką reiškia. 😢

Laikykis. Gal pas daktarę.nueik? Gal padidins antidepresanto dozę?kad aktyvintų tave.
Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2017 12 29, 10:40)
Laikykis. Gal pas daktarę.nueik? Gal padidins antidepresanto dozę?kad aktyvintų tave.

Dirbant standartiniu laiku, nuo 8, nėra galimybės po poliklinikas vaikščiot. Su savo ratais dar spėdavau vakarop, šiuo metu esu be jų, tai ir be AD.
Bet dabar jau man pačiai ne iki poliklinikų. Ką su mama daryt...
Visa mano laimė, dabar kelios laisvos d. Ėjau iki pardės, nes nk neturiu valgomo. Važiuot nėr kur, eit toloka. Sėdžiu ir bliaunu vidury beveik centro, nes nebeturiu jėgų nei grįžt, nei į tą parduotuvę eit. 😢
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 12 29, 11:51)
Dirbant standartiniu laiku, nuo 8, nėra galimybės po poliklinikas vaikščiot. Su savo ratais dar spėdavau vakarop, šiuo metu esu be jų, tai ir be AD.
Bet dabar jau man pačiai ne iki poliklinikų. Ką su mama daryt...
Visa mano laimė, dabar kelios laisvos d. Ėjau iki pardės, nes nk neturiu valgomo.  Važiuot nėr kur, eit toloka. Sėdžiu ir bliaunu vidury beveik centro, nes nebeturiu jėgų nei grįžt, nei į tą parduotuvę eit. 😢

Tai išvis nebeturi AD?

Nušliaužk per išeigines pas daktarą be registracijos. Negalima paroxetino staiga nutraukt.

O aš vargstu su skrandžiu. Nevirškina, graužia, skauda. Gak ir man jau kasa pareina...reiktų tyrimų.
Atsakyti
QUOTE(Bestygė @ 2017 12 29, 13:39)
Tai išvis nebeturi AD?

Nušliaužk per išeigines pas daktarą be registracijos. Negalima paroxetino staiga nutraukt.

O aš vargstu su skrandžiu. Nevirškina, graužia, skauda. Gak ir man jau kasa pareina...reiktų tyrimų.

Kaip kitus, taip ir P nutraukiu, ir nieko. Gal sav. nebeturiu, beskaičiuoju, juk ne pirmas ir net ne 3ias k. Baigės darbo dienų laisvadieniai, jau žygdarbis su ta parduotuve buvo, kurgi dar kažin kur į polikliniką važiuosiu... Kaip ir minėjau, ir šiaip ne iki to, ir jėgos neturiu. Būsiu su ratais, manau, nuvažiuosiu. Lieka džiaugtis, kad su pagalba, bet namus pajėgiau pasiekt. Tikiuosi, kai reiks darban kažkaip susikaupsiu, nes žinosiu, kad privaloma. Raminančių turiu.
Mama pati prisidavė skambučiu. Iš balso lyg nieko.

Gal žaizdelės kokios skrandy tau? Berods, tyreis seniau? Baisu su virškinimu, nes ne tas atvejis, kai nusiskausminai, ir praėjo.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2017 12 29, 18:04)
Kaip kitus, taip ir P nutraukiu, ir nieko. Gal sav. nebeturiu, beskaičiuoju, juk ne pirmas ir net ne 3ias k. Baigės darbo dienų laisvadieniai, jau žygdarbis su ta parduotuve buvo, kurgi dar kažin kur į polikliniką važiuosiu... Kaip ir minėjau, ir šiaip ne iki to, ir jėgos neturiu. Būsiu su ratais, manau, nuvažiuosiu. Lieka džiaugtis, kad su pagalba, bet namus pajėgiau pasiekt. Tikiuosi, kai reiks darban kažkaip susikaupsiu, nes žinosiu, kad privaloma. Raminančių turiu.
Mama pati prisidavė skambučiu. Iš balso lyg nieko.

Gal žaizdelės kokios skrandy tau? Berods, tyreis seniau? Baisu su virškinimu, nes ne tas atvejis, kai nusiskausminai, ir praėjo.

Uj, bent dėl to gerai tau, aš kaip košmarą atsimenu trijų savaičių pragarą,kai neseniai bandžiau paroxetiną keisti į kitą vaistą, pirmą savaitę nieko, o paskui prasidėjo toks nerimas, kad maniau nusižudysiu. Kunigams ausis išūžiau, šaukias Dievo, meldžiaus, deja.

Jo,žaizdelės yra ir neužgyja arba vis naujos randasi. Trejus metus rijau omeprozol, ir vis tiek.žaizdelės. kai tą vaistą galima gerti maxdu mėn iš eilės. Dabar draugės prigąsdinta bandau su silpnesniu vaistu dukart perdien suktis. Šiaip tai labai tavo mamą suprantu. Čia yra kankynė. Kai turi galvot, ką dėt burnon, kaip kūdikis maitintis. O juk dirbu, negaliu režimo laikytis taip. Ir šiaip kai degina, graužia,.mevirškina ar skauda, jokio malonumo valgyti ir t.t., čia.amžinas pasninkas išeina, o tavo mamai išvis.. Mano bautė daug metų vargsta su kasa, dabar labai paūmėjo, mažai ką gali valgyt,metao savo daro, 87 bus vasarį, silpna jau...
Atsakyti