Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties onkologija

QUOTE(pupy @ 2019 06 27, 16:51)
<p>Aš liepos 2 važiuoju tyr, o va 1d sugryztu į darba😆</p>

Kaip patikrinimas praėjo?? 4u.gif
Atsakyti

Kaip patikrinimas praėjo?? 4u.gif

Ačiū, kad teiraujates🤗 viskas kaip ir gerai, tik operuotoj vietoj granuloma yra, bet sako nieko blogo, o plaučių rentgeno ats irgi be pakitimų. Esu laiminga😆🤣🙏

Atsakyti

Pupy  :super: 

Atsakyti

Sveikos, prieš fibroadenomos operaciją echoskopuojant gydytoja šalia pamatė mažytį darinuką, gal kokių 5mm, kurio prieš savaitę nebuvo darant UG, sakau, gal atsirado jis, nes buvo 1 diena iki mėnesinių, operacijos metu išėmė ir jį, kaip manot jei gydytojai būtų kilęs įtarimas, kad ten piktybinis būtų pjovus? ar būtų kita linkme operacija pasislinkus? man sako kad gerybinis, bet nežino kas, paaiškės po ištyrimo ką išėmė. Aišku nerimauju. Prieš 3 mėnesius daryta mamograma, prieš savaitę išsamus UG, pakitimų nebuvo. Vėžys gi neatsiranda per savaitę? :/

Atsakyti

Sveikos,

Tokie svyravimai, apie kuriuos rašote, yra beveik ne svyravimai. Kai liga progresuoja, ir jei žymuo yra jautrus, jis šokteli stipriai, dažnai dešimtimis ar net šimtais, tad ar 12, ar 19, nėra jokio skirtumo. Audry, taip, biologinės terapijos metu jis gali būti padidėjęs, bet vėl gi - niekas nežino, ar jis Jūsų situacijoje yra jautrus, ar ne, tad nerimauti tikrai nėra dėl ko. Tai pat, jei gaunate biologinę terapiją, esate HER2+, o CA15.3 rečiau būna jautrus šiai ligai nei hormoninėms. Kai kuriuose šalyse CA15.3 (pvz., Kanadoje), ankstyvųjų stadijų pacientams net netikrinamas, nes jis dažniausiai būna normos ribose. Dėl visų išvardintų priežasčių onkologai skeptiškai žiūri į žymenis, ir jie tam turi labai tvirtą pagrindą.

Praejo pora men ir vel pasidariau zymenis. Kyla toliau. D!bar jau 28 :( Per pora men pakilo nuo 22, kai pries metus ligos pradzioj buvo 16. Gyd vis dar sako kad nepanikuociau. Nu bet jei jau taip kyla, manau, znyplius kazkur atsinaujino:(

Atsakyti

Audry, dar reik reikalauti tyr... 

Atsakyti

Praejo pora men ir vel pasidariau zymenis. Kyla toliau. D!bar jau 28 :( Per pora men pakilo nuo 22, kai pries metus ligos pradzioj buvo 16. Gyd vis dar sako kad nepanikuociau. Nu bet jei jau taip kyla, manau, znyplius kazkur atsinaujino:(

Isivaizduoju kaip neramu... Bet juk vistiek normos ribose  :4u:  taip kad negali teigti kad tikrai znyplius auga... pas mane irgi svyruoja. Laikau kumscius kad per kita tavo patikrinima pakrites butu  :4u:  :4u:  :4u:  :friends: 

Atsakyti

Audry, labai suprantu jūsų jaudulį. Ar dar gydotės, t.y. dar gaunate trastuzumabą? Tai labai gali būti dėl to... Yra žinoma, kad biologinė terapija kelia CA15.3, taip pat jį kelia labai daug kitų faktorių. Mano žmonai prieš tris savaites Ca15.3 buvo 56, nemažai nerimo (na, jai IV stadija, ir tai visai kas kita), bet esu įsitikinęs, kad tai dėl G-CSF (filgrastimumo) vartojimo per chemoterepiją, nes jos žymenys seniau į ligą nereagavo (na, bent jau taip save guodžiame). G-CSF įtaka Ca15.3 yra senokai žinoma. Kai kurių sveikų žmonių CA15.3 yra net iki 50. Čia tik noriu pateikti pavyzdžius, kad ne visuomet reikia galvoti apie blogiausius dalykus.

Atsakyti

Aciu uz raminima! Kita sav su gyd aptarsim tolimesni plana, skirs tyrimu. Ieskosim...

Ramus buvo trys menesiai. Puikiai jauciausi ir megavausi gyvenimu. Jau ir pamirsus buvau stipriasias chemijas:) Biologine vis dar lasina. Bet ji uogytes pries raudonaja, tad jos net uz chemija nelaikau:)

Atsakyti

Audry, manau, kad viskas bus gerai. Kaip ir sakiau, yra žinių, kad GCS-F kelia CA15.3, tačiau ir biologinė terpija kai kuriems žmonėms taip pat. Suprantama, kad biologinė terapija yra ne tokia sunki (ypač jauniems žmonėms), nes tai yra taikinių terapija, kuri veikia daugiau ar mažiau tik ląsteles, turinčias taikinio požymių, t.y. receptorių ir pan. Jei kalbame apie taikinį Her2, tai šių receptorių turi ir širdies, ir kitų audinių ląstelės (tiesą sakant beveik kieviena ląstelė), tik žnypliaus ląstelės, įvardijamos kaip Her2+ turi šių receptorių šimtus kartų daugiau. Chemoterapija (daugelis) veikia visas greitai besidauginančias ląsteles, o vienos iš pagrindinių ir yra kraujo, todėl mes nuo chemijos taip ir kenčiam. Beje, pavadinimas ,,chemoterapija" medicinoje reiškia paprasčiausią gydymą sukurtais/susintetintais vaistais, tad nežinau, kodėl čia tiek mitų prikurta, kad ,,kokia chemija baisi". Bet kurie skirti antibiotikai ir kiti vaistai juk ir yra chemoterapija. Pagerkime antibiotikus 6 mėnesius ir, manau, jausimės ne geriau nei po 6-8 vėžio chemoterapijos kursų, jei ne blogiau:) Na, tai kvailas pavyzdys, bet, manau, gan aiškiai pasako, kas yra kas.

s.

Atsakyti
4u.gif

Kas galite rekomenduoti kokį gera kinezaterapeuta Vilniuje ? Norėčiau keletos individualiu treniruočių kad išmokt pratimų . Pečių juosta medine pasidarė , mentys sustabarėjusios.
O dar gerai butų jei ir ir masažuotoja gera rekomenduotume smile.gif

Brazil yra rašiusi , kad lanke kinezeterapija , tik aš jau nepamenu kur, gal kas kur pasižymėjote.
Atsakyti
Tuk tuk, priimsit nauja?:) histologija suzinosiu rytoj, bet visi kiti tyrimai vilties jog tai klaida nebeduoda. Ar buvo kam isplitimas ir i poraktikaulinius limfmazgius? Kaip suprantu ju po chemijos nesalins, tik pazastinius?
Atsakyti