Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai - 28

QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 04 12, 17:24)
<p>Dėkui, būtinai paskaitysiu.Dar kartą sakau, d---niams ir profanams  sekasi.Nei pernai, nei šiemet ši veislė jokio pokšto neiškrėtė.
</p><p>Jei kada išsimutuos, būtinai pasiguosiu.Net įdomu pasidarė.
</p>

aš nežinau, ar ten egzemplioriai tokie keisti būna, ar jiems kažkas neįtinka, nes aš jų nelaikau, bet čiudna jinai tai faktas kaip blynas. Ir šiaip - žiūriu į jūsų nuotrauką, į Jenikejevo - aš tai abejočiau ar čia ta pati veislė. Bet ta pati. Turbūt. Tik jos toks elgesys.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 04 12, 15:24)
Bet linkiu rasti  4u.gif

Ačiū smile.gif

Gražus Siamskije Skazki wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 04 10, 20:48)
DS Xočiū i Būdu.Žiedo dydis virš 8 cm, malonios spalvos.Jei neužsiries bus mylimas lotuliukas.gif 

Tai kad taviškis jau darbai žydi kaip nori biggrin.gif Kur geltona spalva ir pilnaviduriškumas? Bet tikras gražuoliukas wub.gif
Na įdomu kaip maniškis elgsis. Bet kiek pažiūrėjau nuotraukų kvailiojančio, vistiek man gražus visoks wub.gif

Siamskije Skazki man nelabai patinka. Toks murzius ir žiedai kaip skudurėliai. Gyvai nemačiusi, bet pažiūrėjusi į šią nuotrauką, jo nepirkčiau.

Labai seniai matytas DS-Aleksandrit. Man jis patiko, tik atsimenu kad pas mane priželdavo daug, nuskabymo vietoje iš vis krūva atželdavo, tai tuo jis mane nervuodavo.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2017 04 12, 21:35)
Tai kad taviškis jau darbai žydi kaip nori  biggrin.gif Kur geltona spalva ir pilnaviduriškumas? Bet tikras gražuoliukas wub.gif
Na įdomu kaip maniškis elgsis. Bet kiek pažiūrėjau nuotraukų kvailiojančio, vistiek man gražus visoks  wub.gif

Siamskije Skazki man nelabai patinka. Toks murzius ir žiedai kaip skudurėliai. Gyvai nemačiusi, bet pažiūrėjusi į šią nuotrauką, jo nepirkčiau.

Labai seniai matytas DS-Aleksandrit. Man jis patiko, tik atsimenu kad pas mane priželdavo daug, nuskabymo vietoje iš vis krūva atželdavo, tai tuo jis mane nervuodavo.

Tai va būtent, kad pas Lisitėją gražus augaliukas, gražiai žydi, bet gerai, kad jinai priima jį tokį, koks yra. Kiti tai klausimus kelia ar čia sportas, ar peresortas, ar šiaip kažkas neaiškaus. Nes jam iki veislės patraukt daug ko trūksta. O man trūksta kantrybės aiškinti, kad taip būna, bet nežinau kodėl būna, nes selekcininkas irgi nežino.

CF Saamskie skazki gyvai labai gražus, bent man, aš labai mėgstu skirtingus rausvus atspalvius tame pačiame žiede, o šita prasme ta veislė ypač turtinga, ten visa spalvų įvairovė. Labai ilgai jos ieškojau, kelis metus, kol pakliuvo į rankas. Ir pora metų ja labai džiaugiausi. Bet gi visų veislių kiek pasauly yra, neįmanoma turėti, tai jau ir nebeturiu. Bet vaizdas iš nuotraukos sušildė.

O Aleksandritas - visur toks pats. Aš irgi neturėjau kantrybės krapštyt tų pašalinių skrotelių, tai mes ir baigėm draugystę su juo labai greitai. Po pirmų auginimo metų. Bet iš tokios veislės galima milžinišką krūmą išauginti tiems, kam ta didybė patinka. Žiedai tikrai gražūs.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 04 13, 04:52)
CF Saamskie skazki gyvai labai gražus, bent man, aš labai mėgstu skirtingus rausvus atspalvius tame pačiame žiede, o  šita prasme ta veislė ypač turtinga, ten visa spalvų įvairovė.

Mačiau tik nuotraukoje, bet man labai krito į akis tie akvareliniai rausvos spalvos persiliejimai. Gal truputį spalvos primena Bristol's Verry Berry ar Bristol's Ribbon Candy. Pavadinimas turbūt visai tinkamas sugalvotas - ten lyg Šiaurės pašvaistės spalvos, viena kitą keičiančios. Buvo pas tą latvę, kuri kažkur išgaravo be pėdsakų, bet, kai užsisakinėdavau augalus, šito vis neturėdavo.
Atsakyti

DS Ekspresija.Niekada negaili žiedų, ir šiaip nekaprizinga.Viena iš pirmųjų veislių pačios išauginta iš fragmento. :wub:

Taip, aš DS Xočiū i Būdu priimu tokį.Gal ir nelabai neteisingai žydi, bet aš juo vis tiek džiaugiuosi. Yra ten blanki geltona spalva, ir viduriukas bando pilnu apsimesti.. Tik keista, jo net nėra mano sąrašuose, todėl negaliu pasakyti iš kur jis, ir kokiu pavidalu pas mane pateko.

Aš augalų nepardavinėju, tai nėra mano pajamų šaltinis, vietos turiu, tai galiu sau leisti kvailioti.Aišku, jei būčiau sumokėjusi bent kokių 50eu už lapo galiuką, tai joooo, iš apmaudo galima ir plaukus nusipešti. :oh:

S,Skazki tai Rusmos vaikelis.Kol žydėjo vienas žiedelis, tai visokių klausimų kilo.O kepuriukė puikiai atrodo.O ir ne kiekviena tokį turi :lol:

Pasiguosiu ir aš :( Iš visos krūvos DS Vodopad, išaugo visa krūva DS Popkorn. O jis ir taip pas mane buvo.O aš taip tikėjausi. :ax: Sumaišė pardavėja, ir tiek žinių.

84658da0a70b.jpg

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2017 04 13, 06:29)
1) Tik keista, jo net nėra mano sąrašuose, todėl negaliu pasakyti iš kur jis, ir kokiu pavidalu pas mane pateko.
2) Iš visos krūvos DS Vodopad...

1) Jei šaknys - ta garsi kaimynų ciocė iš kurios pas mus eina pigūs DS-ai(?) - tai ten gali būt belekas, jinai man kelis kartus TIKRAI neatsitiktinai įkišo peresortą nors aš iš jos pirkau labai labai mažai, ir tai sugebėjo. Kelis identifikavau, o vieną raudoną vietoj Serdce Gerdy iki šiol nežinau ką turiu, tai pirkau visus raudonus iš eilės, turėdama vilties, kad gal išsiaiškinsiu kas ten. Nors gali būti, kad ir kvailioja. Bet panašiai pas mane nekvailiojo, kad būtų visai toks bliednas. Tai ir sakau, kad turbūt ta veislė, nes ji kvailioja nors garantijų neduočiau, nes geltonumas ne tas, žiedo forma kitokia. Viduriuko aišku gali nebūt pilno, bet spalva yra labai labai keista...

2) Šitų veislių lapai skiriasi kaip diena ir naktis. Galiu Popkorną sumaišyt su belekuom, nes jis neišskirtinis, o Vodopad lapai tik pas jį vieną tokie ir yra. Kitokie.

Aha, AusraZS, latvė dingo. Aš su ja labai draugiškai bendravau, net be jokių prekybinių santykių, bet dingo ir dingo. Ar jai kas nutiko, ar ji grįžo į gimtinę, nes ji ne latvė, bet tik parašė, kad asmeninių bėdų turėjo, laidotuves, ir po to dingo. Arba nebeužsiima, tuo, kuo užsiimė, nes aš ją pilnai suprantu, tą, ką jinai darė, buvo didelis darbas į minusą. Kažkada ateina žmonės į protą. Tai va viliuos, kad sveika, gyva ir augina gėlytes tik sau ir ne tiek, kiek augino. Bet ji tikrai šauni augintoja ir aš jos pasiilgstu smile.gif
Atsakyti
užsistosiu ir aš CF-Siamskyje Skazki, lb graži ryški veislė, nemažais žiedais, žydi noriai ir gausiai, tik nefotogeniška, spalva nepersiduoda smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Dem Šarmel--lb patinka žiedais , neaukštais stiebais rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2017 04 13, 07:50)
Aha, AusraZS, latvė dingo. Aš su ja labai draugiškai bendravau, net be jokių prekybinių santykių, bet dingo ir dingo. Ar jai kas nutiko, ar ji grįžo į gimtinę, nes ji ne latvė, bet tik parašė, kad asmeninių bėdų turėjo

Taip, ji latvė kabutėse, - rusė, tėvai gyveno Sankt-Peterburge. Kai paskutinį kartą važiavo į Piterį, jau sunkiai sirgo kažkuris iš tėvų... Tai buvo tos asmuo, su kuriuo užsimezga bendražmogiškas ryšys.

QUOTE(klivija2 @ 2017 04 13, 11:22)
*užsistosiu ir aš CF-Siamskyje Skazki, lb graži ryški veislė, nemažais žiedais, žydi noriai ir gausiai, tik nefotogeniška, spalva nepersiduoda  smile.gif

** Dem Šarmel--lb patinka žiedais , neaukštais stiebais rolleyes.gif

* Šaunu, kad daugėja CF-S. Skazki šalininkų victory.gif
** Gražus, o geri stiebai - didelis pliusas wub.gif Daug pagyrimų esu skaičiusi Demčenkos veislėms, ir, kiek jų mačiusi, žinoma, nuotraukose - gražios. Ką auginusios lietuvaitės gali apie jas pasakyti? Knieti kada nors išbandyti smile.gif

Kad jau pasirodė seniai matyta klivija2, norisi dar kartą padėkoti už kai kurių norų išpildymą ir pasidžiaugti pirmuoju CF-Igor žiedu - nenuvylė - kaip tik toks, koks patiko iš nuotraukos wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 13 balandžio 2017 - 11:42
Džiaugiuosi, šis strepsiukas vertas augti kolekcijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2017 04 13, 11:41)
Ką auginusios lietuvaitės gali apie jas pasakyti? Knieti kada nors išbandyti  smile.gif

Abejoju, ar čia jau taip daug jų auginusių. Pas mane žydėjo tik Malinovyj Zakat. Augalas labai augus, gigantas, bet ir tvirtais stiebais. Vaikus auginu kelių veislių, savybės man jų kaip vaikų ot tokios šiaip sau. Jenikejevo įtaką jaučiu jose biggrin.gif.

Taip, tas jaunas žmogus vertas susižavėjimo, buvo man kilę minčių nusipirkt visas rinkoje cirkuliuojančias jo veisles, bet apsigalvojau ir to nedarysiu. Pažiūrėsiu kas čia dar iš tų bus, kurias turiu jau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusma: 13 balandžio 2017 - 14:22
Sulaukti nauji žiedai nepaprastai nudžiugino. Prisiminiau, kaip labai ir seniai jų norėjau. WEB OF INTRIQUE porą bandžiau pirkti aukcione, bet kaina pakildavo į man per dideles aukštumas. BRISTOL'S COTTON CANDY pirmąkart pamačiau rusų forume, grožėjausi žiedų švelnumu, pavydėjau turėtojams...
Šiandien turiu abu wub.gif wub.gif Už šį gėrį labai dėkinga rusmai ir dzūkei aciuks.gif

Atsakyti