QUOTE(Vidam @ 2017 04 16, 21:38)
Su šventėm, mielosios
Vidam, kaip visada taikliai. Jeigu jiems kas moka - tegu prašo, negi gaila. Asortimentas pas juos nepakitęs nuo pernai beveik, tik kainos kai kurios nukirstos beveik pusiau ar dar daugiau.
Būtent, niekas neišgraibsto tų strepsų, net ir labai pigiai, aš išmetu krūvas į kompostą. Tiesiog yra riba, kada man apsimoka dar laikyti, persodinti, auginti, pakuoti, siuntinėti, o kada mesti. Ne maisto čia produktas, be šito galima kuo puikiausiai apseiti - per brangu - lai neperka, man per pigu - aš neparduodu.
Dar yra klausimas, ką jie ten parduoda - skirta vietinei rinkai, jeigu dideliuose vazonuose dideli žydintys augalai, bus atitinkamai supakuoti, kad apsaugoti prekinę išvaizdą su visais žiedais - tai tokia kaina yra absoliučiai normali. O mes pratę pirkti veislę, ne augalą, ir vertinti tik selekcininko darbą ir veislės naujumą (ir tai dar tik tos, kurios žino, kiek kainuoja naujiena pas selekcininką, kitoms ir čia ne argumentas

).
O vokiečiai, kaip sakė Klivija, vertina SAVO darbą, tada vertina ir kitų darbą. Aš anksčiau stebėjausi, kad ir anglu, kuris pradėjo po 2,5-3 svarus pardavinėti, man va toks elgesys atrodė kaip piktybinis sąmoningas konkurentų žlugdymas dirbant žemiau sąnaudų ribos. Bet kai pamačiau ką parduoda ir kiek ten įdėta darbo - na tai gal tiek ir verta. Nes jis dirbo ties tuo produktu max 2-3 mėn. Ir darbas apsiribojo tuo, kad įkišo fragmentą į durpes ir jį laistė į bendrą padėklą pripildamas vandens. O už starterį, prie kurio dirbta metus, nepigiai prašo ir olandai, ir tie patys anglai ir nieko čia keisto. Tiesiog produktas yra orientuotas ne į veislių kolekcionierių, kuris atsisiuntęs kad ir puvėkų iš kito pasaulio krašto jausis laimingu, nes jis tos veislės kelis metus ieškojo, o į momentinį pirkėją "ėjau, pamačiau, patiko ir nusipirkau". Arba "man reikia kad DABAR būtų gražu". Na ir kaina atitinkama.
Pas Leną kainos tarp 5,5 ir 10 eur. orientaciniai, tam tarpe ir už lapą.