Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip karpote katėms nagus?

QUOTE(cili.daiva @ 2006 12 12, 13:33)
Nematau jokios problemos su nagu karpymu. Paprasciausia pasisodinu ant keliu kate ir nukarpau, svarbiausia parodyt kad niekur ji nepabegs ir kad tu cia virsininkas ir vsio  biggrin.gif  Sedi ir net nespurda biggrin.gif

O mes dviese karpom ir tai vos islaikom doh.gif
siaubas kaip draskosi... na nebent pavyksta paimti taip akd nematytu ka su jos letenom darom, tai kol nususivokia buna ramu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ievux @ 2006 12 27, 18:32)
O mes dviese karpom ir tai vos islaikom  doh.gif
siaubas kaip draskosi... na nebent pavyksta paimti taip akd nematytu ka su jos letenom darom, tai kol nususivokia buna ramu  thumbup.gif

Mes tai kirpdavom, kol ji buvo maza. Dabar net nematau poreikio. Ji nesidrasko.
Atsakyti
Nu jau problemos daryt iš to, kad katei nagučius norima patrumpinti tikrai nereikia. Turėjau jūros kiaulytę, jai irgi reikėdavo trumpinti nagus. Tai spiegdavo, kaip pjaunama, bet kažkaip lesdavosi, o man paskui vos ne raminamuosius gert reikdavo, nes valios daug reikėdavo šita procedūrą jai atlikti. Bet tai buvo būtina, kad nagučiai neperaugtų ir ji pirštukų neišsisukinėtų.
Patarimas- karpyti tik su specialiomis žirklutėmis, nes jos specialiai sukurtos taip, kad gyvūnui nagą kuo mažiau suspaustų kerpant. Aš kirpdavau su manikiūrinėm žirklutėm, tai jai turbūt jausmas nemalonus būdavo, nes juk nagas tai lenktas, ne taip kaip pas žmones. nail.gif tik aš karpydavau gerokai rečiau nei rekomenduojama, nes jai tai tikrai nemaloni procedūra būdavo , o ir man verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2006 10 31, 13:49)

Kitas dalykas, kuri pastebejau, kad visi katinai, kokias proceduras jiems beatliktu, ar nagus karpytum, ar ausis, akis valytum, priesinasi tuo stipriau, kuo stipriau juos laikai.

Va va doh.gif Ilga laika per prievarta karpiau nagus... As karpiau, brolis laike... Nepatiko Pukiui si procedura. doh.gif Muistes, davesi kaip patrakes, vitaminais (megiamiausias jam dalykas unt svieto) meginau papirkt. Su laiku emiau svelniau, ramiau ji laikyt ant keliu ir net jam nesusivokus pakirpt. Ir ka manot? Vualia! thumbup.gif Ramus kaip belgas. Taigi paguldau as ji sau ant keliu, svelniai paimu letenele, isskleidziu nagiuka ir nukerpu galiuka. mirksiukas.gif Man isvykus mama dabar kankinasi, nes kolkas nelabai jai sekasi, bet uztat ausytes puikiai isvalo 4u.gif Seimyna vis grasina man atsiust, kad nukarpyciau. Dar praeita sav sveciuodamasi namuose be jokiu problemu apsikarpem, tai net grazuolelis nesuuode kas cia vyko tongue.gif O baldu mano nuostabai senai jau nebedrasko, bet net ir nukarpius nagus megsta per kilima pravaziuot smile.gif Ir siulu nebeistampo.
Atsakyti
QUOTE(Monada @ 2006 12 29, 15:10)
Va va  doh.gif Ilga laika per prievarta karpiau nagus... As karpiau, brolis laike... Nepatiko Pukiui si procedura. doh.gif Muistes, davesi kaip patrakes, vitaminais (megiamiausias jam dalykas unt svieto) meginau papirkt. Su  laiku emiau svelniau, ramiau ji laikyt ant keliu ir net jam nesusivokus pakirpt. Ir ka manot? Vualia!  thumbup.gif Ramus kaip belgas. Taigi paguldau as ji sau ant keliu, svelniai paimu letenele, isskleidziu nagiuka ir nukerpu galiuka.  mirksiukas.gif Man isvykus mama dabar kankinasi, nes kolkas nelabai jai sekasi, bet uztat ausytes puikiai isvalo  4u.gif Seimyna vis grasina man atsiust, kad nukarpyciau. Dar praeita sav sveciuodamasi namuose be jokiu problemu apsikarpem, tai net grazuolelis nesuuode kas cia vyko  tongue.gif O baldu mano nuostabai senai jau nebedrasko, bet net ir nukarpius nagus megsta per kilima pravaziuot smile.gif Ir siulu nebeistampo.

O kas kiek reikia valyti ausys?
Atsakyti
QUOTE(Ficia @ 2006 12 29, 13:16)

Mums gaunasi kas 2 savaites beveik. Megsta jis ausikes padraskyt... O kartais 1kart per menesi uztenka.
Atsakyti
QUOTE(Ficia @ 2006 12 29, 14:16)

Neįsivaizduoju, iki kokio lygio reikia nusigyventi , kad katėms valyti ausis doh.gif Na, gali būti išimčių, žinoma. Tai, jeigu katukas laukinis arba toks, kuris nesugeba pats savimi pasirūinti (senas, ligotas ar šiaip su kokiu apsigimimu). Kitu atveju nesuprantu, kam kankinti gyvūną, kuris yra, galima sakyti, pedantiškumo įsikūnijimas ir sugeba pats pasirūpinti savo švara. Dėl nagų tai suprantu - karpoma, kad nebraižytų baldų... bet kam valyti ausis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meilė @ 2007 01 03, 10:46)
Neįsivaizduoju, iki kokio lygio reikia nusigyventi , kad katėms valyti ausis doh.gif Na, gali būti išimčių, žinoma. Tai, jeigu katukas laukinis arba toks, kuris nesugeba pats savimi pasirūinti (senas, ligotas ar šiaip su kokiu apsigimimu). Kitu atveju nesuprantu, kam kankinti gyvūną, kuris yra, galima sakyti, pedantiškumo įsikūnijimas ir sugeba pats pasirūpinti savo švara. Dėl nagų tai suprantu - karpoma, kad nebraižytų baldų... bet kam valyti ausis?  g.gif

Nereikia buti tokiai kategoriskai, katems reikia valyti ausis, aisku, tikrai ne visoms, bet didziai daliai, nes kiekviena kate yra individualybe ne tik charakterio atzvilgiu, bet ir fiziologija. Pvz. vienoms katems daugiau issiskiria ausu sieros, kitoms maziau, taigi, toms, pas kurias sieros daug, ausis tikrai valyti reikia, maciau dugybe katinu, kuriu ausyse tokie grybai auga lotuliukas.gif (ir tai tikrai nebuvo nei seni nei ligoti), kitas dalykas, niekada negali zinoti kas tuose purvuose yra, o jei erkutes? Todel kai as isvalau savo sfinksei ausis, man ramiau, kad ji sveika, o stai persui ausu nevalau ir jos visad svarios.
Taigi, ausys valomos pagal poreiki, ir toms katems, kuriu ausyse kaupiasi nesvarumai - valyti butina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azazella: 03 sausio 2007 - 11:22
QUOTE(Azazella @ 2007 01 03, 12:20)
Nereikia buti tokiai kategoriskai, katems reikia valyti ausis, aisku, tikrai ne visoms, bet didziai daliai, nes kiekviena kate yra individualybe ne tik charakterio atzvilgiu, bet ir fiziologija. Pvz. vienoms katems daugiau issiskiria ausu sieros, kitoms maziau, taigi, toms, pas kurias sieros daug, ausis tikrai valyti reikia, maciau dugybe katinu, kuriu ausyse tokie grybai auga lotuliukas.gif (ir tai tikrai nebuvo nei seni nei ligoti), kitas dalykas, niekada negali zinoti kas tuose purvuose yra, o jei erkutes? Todel kai as isvalau savo sfinksei ausis, man ramiau, kad ji sveika, o stai persui ausu nevalau ir jos visad svarios.
Taigi, ausys valomos pagal poreiki, ir toms katems, kuriu ausyse kaupiasi nesvarumai - valyti butina

Kiek jau rašyta apie katyčių ausų švarą. reikėtų pasiskaityti, ką rašo profesionalai (vetgydytojai). Katėms ausų normaliai valyti NEREIKIA. Ausytės valomos tik jas gydant nuo ausų erkių, po to lašinami vaistukai ir tik tol, kol išgyja. Sveikų katinėlių ausys visada yra švarios. O jei yra ausyse "sieros", tai prašom pasižiūrėti per mikroskopą, kad įsitikintumėte, kad visuomet jose yra ir erkučių. Būtent ausų erkių ekskrementai ir negyvos erkės ir sudaro tą vadinamąją "sierą". Ir čia jokių abejonių negali būti. Todėl negalima "reguliariai" valinėti tas ausis, jų negydant nuo erkių. Prisimenu, skaičiau čia specialioje temoje, kad kažkieno katei tiesiog juodi purvai krisdavo iš ausų gumulais, nors valydavo ir valydavo...Linkėčiau neklaidinti klausiančiųjų...dėl kažkokio tai lyg savaiminio "ausų sieros išsiskyrimo..." schmoll.gif
Atleiskit, kad kaip ta blondinė, čia parašiau "ne į temą" - tiesiog atsakiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 03 sausio 2007 - 20:01
Vadinasi, jei ausytes sveikos - negali buti jokiu dideliu nesvarumu. smile.gif Zinosiu pioneer.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gasa: 03 sausio 2007 - 20:41
Beplaukems katems ausis valyti reikia (beje, butent keliu vetu rekomendacija). Kaip ir akis, nes jie neturi plauku kurie apsaugo nuo nesvarumu. Specialiai dareme sfinksei tyrima del erkuciu, kelis kartus, ir nieko nerado, o sieros pas ja skiriasi palyginant daug.
O persui pvz. niekad nevalau, visad svarios.
Atsakyti
QUOTE(ievux @ 2006 12 27, 17:32)
O mes dviese karpom ir tai vos islaikom  doh.gif
siaubas kaip draskosi... na nebent pavyksta paimti taip akd nematytu ka su jos letenom darom, tai kol nususivokia buna ramu  thumbup.gif

Vat parodysiu kaip maniske sedi biggrin.gif http://www.biteplius...4314-=(95999306
Atsakyti