Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip karpote katėms nagus?

QUOTE(Azazella @ 2006 12 06, 22:29)
As auginu du katinus, mano mama augina viena, tai is siu triju katinu du - kramtosi nagus, tai ne nesamone, labai juokingai atrodo, is pradziu laizosi lepeska, tarpupirscius, o paskui kramto nagus, krimst krimst, girdisi net garsas, as kai pirma karta pamaciau - negalejau patiketi, taip juokinga buvo, man pries tai mama apie tokius pastebejimus kalbejo, as pamaniau, kad gal kliedi, bet veliau pati isitikinau.

Mano kate irgi kramto, kai pamirstu nukirpti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gasa @ 2006 12 07, 09:10)
As - pries tokias operacijas.  schmoll.gif
Pries isigydami katina zinom, kokiu problemu (ne tik del nagu astrinimo) gali kilti ji laikant bute. Todel galim visai jo neauginti. O jei jau apsiimam auginti, tai turim spresti tas problemas katinelio auklejimu  4u.gif

Jau rašiau ankstesniame poste, kad ne visi savo noru įsigyja naminius gyvūnėlius (šiuo atveju katę). Ką tokiems žmonėms daryti? g.gif Kaip elgtis?
Atsakyti
Na yra gi spec. zirklutes veterinarinese vaistinese katinu nageliams karpyti... Mes savo katineliui viena karta buvom nukarpe, tai jis gilioj depresijoj buvo gal dvi savaites. Prieina prie fotelio ir negali padraskyt.. Graudu buvo ziuret, nors gali ir juokingai skamba. Daugiau nebekarpom. Noretumem odiniu baldu, bet ju nepirksim, nes turim dideli juoda naguota svelnuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meilė @ 2006 12 08, 10:38)
Jau rašiau ankstesniame poste, kad ne visi savo noru įsigyja naminius gyvūnėlius (šiuo atveju katę). Ką tokiems žmonėms daryti? g.gif Kaip elgtis?

Tu klausi patarimo, ar nori suzinoti mano nuomone? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gasa @ 2006 12 08, 12:32)
Tu klausi patarimo, ar nori suzinoti mano nuomone?  4u.gif

Na taip... ir patarimo, ir nuomonę... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meilė @ 2006 12 08, 13:51)
Na taip... ir patarimo, ir nuomonę... mirksiukas.gif

Na patarti as negaliu, nes nesu buvusi tokioje situacijoje, kai gyvunas namie atsiranda/laikomas/ ne seimininko noru... (as net neisivaizduoju tokios situacijos... user posted imagejei jau atsiranda netiketai gyvunelis namuose ir nusprendziama ji pasilikti, vadinasi pats seimininkas sutinka ji laikyti... nu tai, vadinasi savo noru sutinka....)
O nuomone tai islieka ta pati, kad operuoti naguciu nereikia, tai - gyvuno luosinimas... Geriau pakirpti ir draskykle nupirkti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gasa @ 2006 12 08, 17:32)
Na patarti as negaliu, nes nesu buvusi tokioje situacijoje, kai gyvunas namie atsiranda/laikomas/ ne seimininko noru... (as net neisivaizduoju tokios situacijos... user posted imagejei jau atsiranda netiketai gyvunelis namuose ir nusprendziama ji pasilikti, vadinasi pats seimininkas sutinka ji laikyti... nu tai, vadinasi savo noru sutinka....) 
O nuomone tai islieka ta pati, kad operuoti naguciu nereikia, tai - gyvuno luosinimas... Geriau pakirpti ir draskykle nupirkti.  4u.gif

Būtų paprasčiau atsiversti Jums keletą puslapių atgal ir paskaityti mano postą, nes ten visą litaniją prirašiau apie tai.
Na, bet trumpai galiu papasakot, kad naminis gyvūnėlis gali atsirasti mano gyvenime kartu su vyru lotuliukas.gif (juokingai skamba, bet tai tiesa). Jei susipažysti su vyriškiu, kuris turi katę, ir su tuo vyriškiu sukuri šeimą, tai negi išmesi jo katuką tik dėl to, kad aš buvau viską apmąsčius dėl gyvūnų laikymo ir nenoriu jokių gyvūnų turėti namie.... Va taip atsiranda nepageidaujami gyvūnai namuose....
Atsakyti
Mes tai savo katinui tik pacius nagu galiukus kerpam, nes jei daugiau - rekia baisiausiai, gal skauda? unsure.gif O tu specialiu zirkliu nepirkom, vyras apkerpa su savo replytem, kurios skirtos vielai karpyti blush2.gif lotuliukas.gif Siaip cia gal ziauriai nuskambejo, bet viskas ten humaniska smile.gif Katinelis net nesucypia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Meilė @ 2006 12 08, 17:25)
Būtų paprasčiau atsiversti Jums keletą puslapių atgal ir paskaityti mano postą, nes ten visą litaniją prirašiau apie tai.
Na, bet trumpai galiu papasakot, kad naminis gyvūnėlis gali atsirasti mano gyvenime kartu su vyru lotuliukas.gif (juokingai skamba, bet tai tiesa). Jei susipažysti su vyriškiu, kuris turi katę, ir su tuo vyriškiu sukuri šeimą, tai negi išmesi jo katuką tik dėl to, kad aš buvau viską apmąsčius dėl gyvūnų laikymo ir nenoriu jokių gyvūnų turėti namie.... Va taip atsiranda nepageidaujami gyvūnai namuose....

O tai kur cia beda? g.gif Vadinasi, jau db zinai, kad turesi gyvuna ir, kaip supratau, nusprendei ji priimti ir zinai, kokiu gali atsirasti papildomu rupesciu.
Jei kategoriskai nepageidauji gyvuno namie, tai turit tik tu ir tavo vyriskis tarpusavy issiaiskinti, kad ateity nekiltu bereikalingu barniu del katinelio.

O Tu galvoji apie jo katinelio nunaginima, kai gyvensit kartu?
Papildyta:
QUOTE(kristi ana @ 2006 12 08, 17:52)
Mes tai savo katinui tik pacius nagu galiukus kerpam,..

Tai ir reikia kirpti pacius galiukus 4u.gif
Atsakyti
Galima padaryt operacija,aišku tai brangiai kainuoja g.gif bet jei daiktai svarbesne tai kodel gi ne
blink.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2006 12 09, 17:42)
Galima padaryt operacija,aišku tai brangiai kainuoja g.gif bet jei daiktai svarbesne tai kodel gi ne
blink.gif

Ką čia paistai per nesąmones????? blush2.gif blush2.gif blush2.gif Jei nežinai, kad yra uždraustas katėms nagų išoperavimas, tai pasiskaityk bent čia forume, o ne rekomenduok tokį gyvūnų žalojimą, kuris ir baudžiamas pagal įstatymus... Ir iš kur tiek pas žmones žiaurumo????? Ne kates tokiems augint...
Atsakyti
QUOTE(Fonda @ 2006 12 09, 17:58)
Ką čia paistai per nesąmones????? blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif Jei nežinai, kad yra uždraustas katėms nagų išoperavimas, tai pasiskaityk bent čia forume, o ne rekomenduok tokį gyvūnų žalojimą, kuris ir baudžiamas pagal įstatymus... Ir iš kur tiek pas žmones žiaurumo????? Ne kates tokiems augint...

Sutinku verysad.gif . Mano nuomonė yra tokia. Jeigu gyvūnas toks koks jis yra, kelia kažkokį susierzinimą, nepatogumus ar pyktį, tai kam jį išviso tada auginti g.gif . Juk niekas neverčia schmoll.gif . kad paskui pykti ant to katinėlio ir juo labiau jį žaloti ( čia kalbu apie operaciją) verysad.gif
Aš savo katinui nagelius kirpau kol kas tik vieną kartą ( jam 1 metai). Reikėjo vežti pas veterinarą, o jis labai bailiukas, bijo net į lauką išneštas būti blush2.gif . O tokiais atvejais jis visada iš tos baimės kabinasi nagais į pečius lotuliukas.gif . jau ne kartą mano pečiai nutarkuoti buvo biggrin.gif . Nu malonumas menkas tongue.gif . Tai nukirpau su specialiom žirklėm tik pačius galiukus. gal kokį 1 mm ne daugiau, tik patį tą smailumą. Kai su veterinaru išsikalbėjom apie jo bailumą ir pasakiau , kad prieš ateidama nagus nukarpiau. Tai vetgyd. iš karto taip lyg su pašaipa sako nagi parodyk tuos nagus. Bet pažiūrėjęs pasakė, kad gerai nukirpau thumbup.gif . sakė kiti su paprastom žirklėm aplaužo arba kruvinais nagais atveža. Katinėlis paeiti negali verysad.gif Tai va kai kuriaias atvejais galima tuos nageliu nukarpyti, bet viską daryti reikia su protu ir nepakenkiant gyvūnėliui mirksiukas.gif

Tik operacijai NE protest.gif . juo labiau, kad tai uždrausta įstatymo thumbup.gif
Atsakyti