QUOTE(Fonda @ 2006 12 09, 17:58)
Ką čia paistai per nesąmones?????

Jei nežinai, kad yra uždraustas katėms nagų išoperavimas, tai pasiskaityk bent čia forume, o ne rekomenduok tokį gyvūnų žalojimą, kuris ir baudžiamas pagal įstatymus... Ir iš kur tiek pas žmones žiaurumo????? Ne kates tokiems augint...
Sutinku

. Mano nuomonė yra tokia. Jeigu gyvūnas toks koks jis yra, kelia kažkokį susierzinimą, nepatogumus ar pyktį, tai kam jį išviso tada auginti

. Juk niekas neverčia

. kad paskui pykti ant to katinėlio ir juo labiau jį žaloti ( čia kalbu apie operaciją)
Aš savo katinui nagelius kirpau kol kas tik vieną kartą ( jam 1 metai). Reikėjo vežti pas veterinarą, o jis labai bailiukas, bijo net į lauką išneštas būti

. O tokiais atvejais jis visada iš tos baimės kabinasi nagais į pečius

. jau ne kartą mano pečiai nutarkuoti buvo

. Nu malonumas menkas

. Tai nukirpau su specialiom žirklėm tik pačius galiukus. gal kokį 1 mm ne daugiau, tik patį tą smailumą. Kai su veterinaru išsikalbėjom apie jo bailumą ir pasakiau , kad prieš ateidama nagus nukarpiau. Tai vetgyd. iš karto taip lyg su pašaipa sako nagi parodyk tuos nagus. Bet pažiūrėjęs pasakė, kad gerai nukirpau

. sakė kiti su paprastom žirklėm aplaužo arba kruvinais nagais atveža. Katinėlis paeiti negali

Tai va kai kuriaias atvejais galima tuos nageliu nukarpyti, bet viską daryti reikia su protu ir nepakenkiant gyvūnėliui
Tik operacijai NE

. juo labiau, kad tai uždrausta įstatymo