Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip karpote katėms nagus?

QUOTE(Azazella @ 2006 11 03, 14:24)
tai ir puiku, kad viska teisigai parasiau, stebiuosi Tamstos kietakatiskumu ir absoliuciu kito nuomones mepripazinimu. Siaip, maniau, kad cia yra gincijamasi ir diskutuojama, o pasirodo musamasi ir klykiama blush2.gif
Na, bet as, gerbiamoji, su Jumis visas diskusijas baigiu, ir kaip matau jau ne pirma baigiu, ir jausciu, - ne paskutine...

Nedėk tiek širdies... Čia tik virtuali erdvė. O natūroje mudu gana maloniai bendravom. drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 04 lapkričio 2006 - 02:49
QUOTE(amiara @ 2006 11 01, 10:20)
Pabandykite nors vienam valkataujančiam gyvūnui surasti namus, nuvažiuokite į gyvūnų prieglaudą,gal pamačiusi šilumos ištroškusias gyvūnėlių akis, pakeisite nuomonę apie kastraciją.Jie ten atsidūrė irgi dėl tokio " humaniško" mąstymo, ar visiško nemąstymo...
Gal nereikia suplakti visko į vieną.Prie ko čia laukiniai gyvūnai ir namie auginami.

O kas nuspręs, kuris valkataujantis, o kuris tiesiog laukinis? g.gif

Mačiau aš tų šilumos ištroškusių akių, dabar auginu vieną, kurio akys buvo labiausiai ištroškusios, ir nebandau jo paversti žaidimo įrankiu ar namų dekoratyviniu elementu - kad tik neįdrėkstų, kad tik baldų neapibraižytų doh.gif nebandau jo sužmoginti, kaip čia kažkas išsireiškė visi mes nagus karpomės blink.gif lotuliukas.gif o lakuoti nebandėte? bigsmile.gif

O tokios mažvaikės, kurios rėkia nesąmonė- ir deda daugybę šauktukų blink.gif gal suaukite ir supraskite, kad gyvūnas yra gyvūnas, o tas visų galų karpymas neturi nieko bendro su gyvūno prigimtimi schmoll.gif

Atsiprašau temos autorės, kuri paklausė patarimo, o tema virto už ir prieš. ax.gif bet ką padarysi, atsiranda tikrų gyvūnėlių mylėtojų, kuriems tokios procedūros atrodo nesusipratimas gyvūnų pasaulyje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nainai @ 2006 11 03, 14:21)
taip reikia tik nuo mazens karpyti, maniskiui ir nepatinka ale paimu suspaudziu, cakt cakt nagucius ir viskas, niekas ten jo svelniai neramini, jei pradeciau glostynet tai jis toki suma pakeltu smile.gif

Vat vat ir man tenka ji laikyti,kad nukirpti nagucius blush2.gif Bandziau mieganciam,bet man neisdege doh.gif Jis nutare,kad as su juo pazaist uzsimaniau ir pradejo dukti lotuliukas.gif O kai jis priesinasi labai sunku kirpti verysad.gif Nesinori jam suteikti skausmo,kad nenukirpt per daug schmoll.gif reikia labai atidziai ir idemei ziureti blink.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svet@: 04 lapkričio 2006 - 09:08
O kas nuspręs, kuris valkataujantis, o kuris tiesiog laukinis?

Na gal tada , laiko turint, reiktų kokį "Animal planet" kanalą dažniau pažiūrėti biggrin.gif , ten daugmaž supažindina su gyvūnais.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 04, 04:29)
mos ištroškusių akių, dabar auginu vieną, kurio akys buvo labiausiai ištroškusios, ir nebandau jo paversti žaidimo įrankiu ar namų dekoratyviniu elementu - kad tik neįdrėkstų, kad tik baldų neapibraižytų doh.gif nebandau jo sužmoginti, kaip čia kažkas išsireiškė visi mes nagus karpomės  blink.gif  lotuliukas.gif o lakuoti nebandėte?  bigsmile.gif

Ne dėl to katėms nagai karpomi, o dėl to, kad jos pačios nesusižalotų. LAuke lakstančioms katėms nagų galiukai nudyla natūraliai (karstantis po medžius, lakstant per žemę, asfaltą). Namie gyvenančioms katėms nagai užauga nerealaus ilgio, ir katei nagus "sutraukus" jie pilnai nebepasislepia. Tada katei vaikštant nagai pradeda kibti už visur - kilimo, sofos. Jeigu katė kur nors šoka, toks per ilgas nagas gali kur nors užsikabinti - mano vienam katinui seniai seniai taip buvo: šoko kažkur, ilgas nagas užsikabino už dekio, katinui buvo išsuktas pirštas, supūliavo, teko nupjauti. vaikščiojo katinas be piršto, nes tais laikais dar nežinojom, kad galima per ilgus nagų galiukus tiesiog nukirpti.
Atsakyti
QUOTE(amiara @ 2006 11 04, 09:28)
Na gal tada , laiko turint, reiktų kokį "Animal planet" kanalą dažniau pažiūrėti biggrin.gif , ten daugmaž supažindina su gyvūnais.

Mat kokia gudra bigsmile.gif tai turbūt gyvūno nesi gyvo mačiusi, su viskuo per TV dėžutę pažindindamasi bigsmile.gif

QUOTE(manjana @ 2006 11 04, 14:00)
Ne dėl to katėms nagai karpomi, o dėl to, kad jos pačios nesusižalotų.

Niekad apie tai nepagalvojau... Nes mano katė, į lauką neišleidžiama, tokių problemų neturi. Matyt mūsų sofa, kurios vieną šoną jau keisti reikėtų, jai atstoja ir medį, ir asfaltą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 04, 19:18)
Niekad apie tai nepagalvojau... Nes mano katė, į lauką neišleidžiama, tokių problemų neturi. Matyt mūsų sofa, kurios vieną šoną jau keisti reikėtų, jai atstoja ir medį, ir asfaltą  lotuliukas.gif

Arba nusikramto nagus sau pati - kai kurios katės pačios "pasidaro manikiūrą". Bet manau protingiau nukarpyti, nei leisti kramtyti - juk ir sau nagus karpom, ne kramtom, nes tada ir nagas būna lygesnis, nelūžinėja, ir neprisivalgom visokių kirmėlių kiaušinių smile.gif
Atsakyti
Mat kokia gudra  tai turbūt gyvūno nesi gyvo mačiusi, su viskuo per TV dėžutę pažindindamasi

Tai kad mačius biggrin.gif Cieli 4 pas mane- du katinai ir du šunys bigsmile.gif Ir visiems karpau nagus.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 11 04, 19:58)
Arba nusikramto nagus sau pati - kai kurios katės pačios "pasidaro manikiūrą". Bet manau protingiau nukarpyti, nei leisti kramtyti - juk ir sau nagus karpom, ne kramtom, nes tada ir nagas būna lygesnis, nelūžinėja, ir neprisivalgom visokių kirmėlių kiaušinių smile.gif

Na, Manjana, kuo toliau, tai visai fantazijos ribas paleidai. Beje, kaip visada vaizdingai mąstai. Ir taip žmogiškai... Nebent tą, kuris galvoja, kad pienas pakeliuose pasigamina, o ne karvė duoda, galėtum įtikinti... Tiesiai šviesiai sakant, neradau net krislelio tiesos tame. Tu juk absoliučiai nesupranti katės nago sandaros. Kad toks nagas absoliučiai skiriasi nuo žmogaus nago sandaros. Kad jis visiškai kitaip auga. Kad katės nagui būtina nukristi, kad galetų naujas nagutis augti. Bet jis turi nukristi visas, o ne jo tik galiukas. Ir kad tam nukritimui yra būtinas nago galiukas, kad padėtų begalandant nagus senąjį nagelį atkelti nuo augančiojo naujo iš apačios. Taigi, žinok, kad katės nagas tai klevo sėklelės sparneliai, apgaubiantys vis iš apačios augantį naująjį nagą. O nukirpus nago galiuką senasis nagas negali atsiknoti nuo naujojo, todėl pradeda storėti, deformuotis ir įauga į kojos mėsą. Pabandyk pati nors kokią vieną katę auginti nors pusmetį, kad sužinotum kas ir kaip. O dabar kalbi tik kad kalbėtum, kates "augindama" tik iš paveiksliukų... Matai, prekyba, kad ir kačių maistu, dar nėra kačių auginimas... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(manjana @ 2006 11 04, 15:00)
Jeigu katė kur nors šoka, toks per ilgas nagas gali kur nors užsikabinti - mano vienam katinui seniai seniai taip buvo: šoko kažkur, ilgas nagas užsikabino už dekio, katinui buvo išsuktas pirštas, supūliavo, teko nupjauti. vaikščiojo katinas be piršto, nes tais laikais dar nežinojom, kad galima per ilgus nagų galiukus tiesiog nukirpti.

Tai džiaukis, nes dėl to katinas liko gyvas. O jei nebūtų užsikabinęs... Nagai katei, būtent, ir yra savisaugos įrankis. Nagai, sveiki, vientisi. Ne išlupti ir ne nukirpti. Ir jau laikas būtų nustoti žaloti kates vien su savo "svaiginančiais" kitų nesuprantančių augintojų pamokymais wub.gif
Atsakyti
na tiesiog "nuostabus" forumas!!!! wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Fonda, gal gana kliedėti ir įžeidinėti kitus? Ar tai, kad manęs nepažįsti, duoda tau teisę apie mane kliedėti bet kokias nesąmones?

QUOTE(Fonda @ 2006 11 05, 03:17)
Tu juk absoliučiai nesupranti katės nago sandaros.

Ne tau spręsti, ką aš suprantu, ir ko ne. Savo svarstymus apie mano supratimą pasilaikyk sau.

Ir kad tam nukritimui yra būtinas nago galiukas, kad padėtų begalandant nagus senąjį nagelį atkelti nuo augančiojo naujo iš apačios. Taigi, žinok, kad katės nagas tai klevo sėklelės sparneliai, apgaubiantys vis iš apačios augantį naująjį nagą. O nukirpus nago galiuką senasis nagas negali atsiknoti nuo naujojo, todėl pradeda storėti, deformuotis ir įauga į kojos mėsą.

Fonda, nusišneki ir net nejauti. Nori - užeik pas mane į svečius, parodysiu, kaip tvarkingai "išsiskleidžia" ir nukrenta visi mano kačių nagai, nors ir karpyti, ir patikėk, nago galiukas tam VISIŠKAI nebūtinas. Nei vienas nagas nėra sustorėjęs, susideformavęs ir įaugęs - iš kur tu trauki tokius kliedesius? Ir dar mane fantazijom kaltini. Gėdytumeisi.
Beje, pasidarė labai įdomu... Laukinių kačių nagų galiukai nudyla savaime, belakstant. Jeigu jau nago galiukas yra toks būtinas biggrin.gif, tai tada toms vargšėms laukinėms katėms nagai turėtų sustorėti, deformuotis ir įaugti į mėsas lotuliukas.gif

Pabandyk pati nors kokią vieną katę auginti nors pusmetį, kad sužinotum kas ir kaip. O dabar kalbi tik kad kalbėtum, kates "augindama" tik iš paveiksliukų... Matai, prekyba, kad ir kačių maistu, dar nėra kačių auginimas... blush2.gif

Kates auginu jau 26 metus. Maistu prekiauju 2 metus. Lauksiu atsiprašymo už šmeižtą ir nusikalbėjimus.

Tai džiaukis, nes dėl to katinas liko gyvas. O jei nebūtų užsikabinęs...

O tai, jeigu nebūtų užsikabinęs, būtų normaliai užšokęs ant spintelės, kur ir norėjo užšokti smile.gif Ar tau tai atrodo mirtinai pavojinga? lotuliukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manjana: 05 lapkričio 2006 - 12:25
QUOTE(Fonda @ 2006 11 05, 03:17)
Kad toks nagas absoliučiai skiriasi nuo žmogaus nago sandaros. Kad jis visiškai kitaip auga. Kad katės nagui būtina nukristi, kad galetų naujas nagutis augti. Bet jis turi nukristi visas, o ne jo tik galiukas. Ir kad tam nukritimui yra būtinas nago galiukas, kad padėtų begalandant nagus senąjį nagelį atkelti nuo augančiojo naujo iš apačios. Taigi, žinok, kad katės nagas tai klevo sėklelės sparneliai, apgaubiantys vis iš apačios augantį naująjį nagą.

Fonda, baikit lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Jau pradėsiu tikėti, kad viskas, ką penkis metus LVA mokiausi ir dar per dešimt metų veterinarinės praktikos sužinojau, yra visiškas melas ir nesąmonė. Iš kur čia tokios žinios apie kačių nago sandarą? Būtų įdomu susipažinti su Jūsų turimais informacijos šaltiniais lotuliukas.gif
Atsakyti