Įkraunama...
Įkraunama...

apie dienos įvykius

Na turint minty itin aktyvius pasisakymus už abortus, taikos balandžiu irgi nelabai gaunas vadinti... Soriux, bet mano nuomone pasikėsinimo į pačius bejėgiškiausius propagavimas menkai susijęs su neagresyvumu. Beje, Obamos klausimu tas pats - lengva raudoti dėl vaikų vaikus šaudančių, nors negerbi tos gyvybės nuo pačios trapiausios ir labiausiai negalinčios apsigint.
Tai čia mano tokia pozicija. Tarp panašiai beviltiškų pasirinkimų atveju (tiems, kuriems tas gyvybės klausimas svarbus) esu mačius labai neblogą rekomendaciją - kai tragiškai nėra pasirinkimo, "aukok" visas savo pozicijas, išskyrus pagarbos gyvybei klausimu. Nes tai pamatinė teisė, kurią pamynus, beprasmiška kalbėti apie skaitymąsi su kitomis.
Tiesa, tuom klausimu šįkart ne kažką geriau. Vienas - aktyviais pasisako už, kitas - galimai meluoja.
Beje, gražus atradimas (tik nelabai aptarinėjamas) Feministės už gyvybę. Tik apie jas nelabai kas rašo. Čia šiaip, diskursas į šoniuką. :]

Ir kad amerikiečiai padarys kaip su "žemelės" referendumu turbūt vilties irgi nelabai...

Laimei, kad kai pas mus, NO, pajudino krikscioniu partija abortu tema, gavo is feminisciu atsaka kaip reikia :4u:

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 07, 23:12)
Taip, ir šitą.
O jūs sakot, kad geriau draudimai? Taip kaip Lenkijoj? Kad moterys žalotų save ar vyktų į kitas šalis abortų darytis?

Tai va, sios jautrios srities draudimai atnestu nepalyginamai daugiau zalos nei naudos. Bukim biedni, bet teisingi realistai, ar svarbiau yra suaugusios nescios moters fizine bei psichine sveikata, gyvenimo kokybe, padariniai jos ateiciai ar susijungusiu lasteliu gerove?
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 07, 21:22)
Tai va, sios jautrios srities draudimai atnestu nepalyginamai daugiau zalos nei naudos. Bukim biedni, bet teisingi realistai, ar svarbiau yra suaugusios nescios moters fizine bei psichine sveikata, gyvenimo kokybe, padariniai jos ateiciai ar susijungusiu lasteliu gerove?

būkim realistai - viena nuo kito skiria tik 18 metų. Plius abortas nepraeina be padarinių fizinei ir psichinei moters sveikatai.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 08, 00:01)
būkim realistai - viena nuo kito skiria tik 18 metų. Plius abortas nepraeina be padarinių fizinei ir psichinei moters  sveikatai.

O nelegalus abortas arba nelaukiamas kudikis ar, neretais atvejais, sugriautas motinos gyvenimas nedaro jokios zalos?
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 07, 22:03)
O nelegalus abortas arba nelaukiamas kudikis ar, neretais atvejais, sugriautas motinos gyvenimas nedaro jokios zalos?

Kažkur skaičiau tyrimą.... 84 proc. pateisintų abortą, jeigu kūdikis smarkiai pakeistų motinos gvyenimą. t.y. bet kokiu atveju, nes kiekvienas gimęs keičia motinos gyvenimą. ir ta riba tarp nužudymo ir legalaus nužudymo - vienas kūdikio įkvėpimas, fiziologiškai tikrai ne pats esmingiausias vyksmas. Slidi riba. Kaip tarkime ir Hitlerio laikų eugenikos veiksmai - 'jei man tuo metu taip atrodė, tu - pasmerktas".
p.s. visada dar yra - įsisąmoninti, kad esi atsakingas už savo veiksmus. Pagrindas vaikų auklėjimui, beje.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 08, 00:10)
Kažkur skaičiau tyrimą.... 84 proc. pateisintų abortą, jeigu kūdikis smarkiai pakeistų motinos gvyenimą. t.y. bet kokiu atveju, nes kiekvienas gimęs keičia motinos gyvenimą.  ir ta riba tarp nužudymo ir legalaus nužudymo - vienas kūdikio įkvėpimas, fiziologiškai tikrai ne pats esmingiausias vyksmas. Slidi riba. Kaip tarkime ir Hitlerio laikų eugenikos veiksmai - 'jei man tuo metu taip atrodė, tu - pasmerktas".
p.s. visada dar yra - įsisąmoninti, kad esi atsakingas už savo veiksmus. Pagrindas vaikų auklėjimui, beje.

Mes jau per dau pazenge, savarankiski, issilavine ir laisvi, kad vel griztume i tuos laikus, kai abortai buvo draudziami. Moterys jau seniai nebe tik gimdymui ir vaiku auginimui skirtos masinos, tupincios namie prie krosnies. Jos turi teise rinktis ir modeliuoti savo gyvenima pagal paciu supratima. O vadovaujantis krikscioniskomis nuostatomis, tai ir apsauga nuo nestumo yra neleistina, reiskia, moterys - tik vaisingos pateles, per savo gyvenima privalancios prigimdyti kuo daugiau vaiku ir tiek? bigsmile.gif
As tai esu tik uz kontracepsija, lytini svietima, abortus ir zmogaus laisve pasirinkti kaip gyventi. Man, visgi, zymiai baisiau vaikai suliniuose, pasmaugti konteineriuose, nukirstomis kojytemis, nei isvis negime.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2016 11 07, 22:24)
. Man, visgi, zymiai baisiau vaikai suliniuose, pasmaugti konteineriuose, nukirstomis kojytemis, nei isvis negime.

Baisiau paprastuose konteineriuose negu medicinių atliekų konteineriuose? bigsmile.gif koks skirtumas? kad vieni konteineriuose legaliai, kiti ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 07 lapkričio 2016 - 22:36
QUOTE(Karusia @ 2016 11 08, 00:36)
Baisiau paprastuose konteineriuose negu medicinių atliekų konteineriuose?  bigsmile.gif

Baisiau kudikiu lavoneliai nei negime embrionai rolleyes.gif
As labai aiskiai atskiriu kur yra negimes, nesusiformaves, gal net neisgyvensiantis embrionas ir kur sveikas, gyvas vaikas. Zinia, kad iki 10 savaites yra nemaza rizika, kad pats organizmas, del vienokiu ar kitokiu priezasciu, atmes embriona ir jis net negims. Tai nutinka vis dazniau ir dazniau, deja. Tad, isvalymas visiskai nereiskia, kad tas pasalintas embrioniukas butu isisvystes i sveika zmoguti.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 07, 23:10)
Kažkur skaičiau tyrimą.... 84 proc. pateisintų abortą, jeigu kūdikis smarkiai pakeistų motinos gvyenimą. t.y. bet kokiu atveju, nes kiekvienas gimęs keičia motinos gyvenimą.  ir ta riba tarp nužudymo ir legalaus nužudymo - vienas kūdikio įkvėpimas, fiziologiškai tikrai ne pats esmingiausias vyksmas. Slidi riba. Kaip tarkime ir Hitlerio laikų eugenikos veiksmai - 'jei man tuo metu taip atrodė, tu - pasmerktas".

Tai ir duokim pasirinkimą. Niekas per prievartą jūsų neverčia abortuotis, tai neverskim per prievartą ir gimdyti. Davatkiška logika remiantis ir sugult reiktų tik dėl giminės pratęsimo.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 11 07, 20:36)
A, nu jo... Vanga visada teisi. Net dėl to apie ką niekad nekalbėjo. biggrin.gif

Nesupratot. Ji sakė, kad Europai bus chana. Ir bus, jei NATO neliks, o dar tie babajai
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 11 07, 22:46)
Tai ir duokim pasirinkimą. Niekas per prievartą jūsų neverčia abortuotis, tai neverskim per prievartą ir gimdyti.

matai, man abortuotis reikėjo prieš 40+ metų. Tada, kai buvau negimęs kūdikis. Tada AŠ turėjau pasirinkimą kaip kad ir dabar žudomi kūdikiai?

Beje, mane ir grąsino abortuoti. Mama sirgo reumatu, man žadėjo mirštamas ligas nuo pat pirmų metų. Mama gulėjo ligoninėje, jai sprendimo niekas ir neleido daryti. Abortas ir taškas. Nereikia socializme invalidų! Mama paprašė pagyvenusios budinčios gydytojos ir ją išleido naktį. Teoriškai - pabėgo iš ligoninės, praktiškai tas 'išrašymas" buvo tik oficialus leidimas atgauti lauko drabužius. Mama naktį pėstute ėjo iki kito primiesčio pas seserį skersai miestą, namo važiuoti bijojo.

Baisiau kudikiu lavoneliai nei negime embrionai

Kuo skiriasi abortuotas/nužudytas 24 savaičių vaikas (kai kuriose šalyse leidžiama iki 24 sav. nuo ankstuko, pvz. kažkurios žurnalistės 24 savaičių gimusio (ir išgyvenusio!) vaiko?

p.s. Taip jau susiklostė, kad aplink mane daug įvaikintų ir globojamų vaikų. Susitinkame Muzikos mokykloje, kur mokosi vaikai (būtų galima atskirą chorą sukurti), renginiuose, klube. Mylimi, gražūs, talentingi vaikai. Ir jau suaugę studentai, dirbantys, ir pašėlę paaugliai, ir visai mažėliai.. Ačiū jų mamoms (taip, toms pačioms, iš kurių atimti vaikai), kad mūsų vaikų nenužudė, kad neatsidūrė konteineriuose, nesvarbu - prieš įkvėpimą ar po įkvėpimo, kad leido gyventi ne tik vaikams, bet ir padarė laimingomis šeimas.
Gaila, kad visuomenės požiūris - mano paraše, gaila, kad kai kam pikta, jog jie ne medicininės atliekos, o mylimi žmogučiai.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 07, 22:10)

Ir vėl jūs...
Žmogus žmogų šienauja ir dabar, ir gauna nudaigojęs kokius tris žmones juokingus dešimt metelių ir čia norma, gi Europa, teisės, laisvės, mol gal pasitaisys. Jau mirusio gyvybė nieko nebereiškia, visi šoka tik apie kaltąjį, tai ko čia tada ląstelių gailėti? Svarbu kaip mama jaučiasi, ne?
Ar dvigubi standartai pas jus, smarkiai europietiškus? ax.gif
Atsakyti