Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir kiti sukulentai

Zinok, evora, pas mane ne vienas rasiklis, kuris po ranka - tuo rasau. Ilgai neuzsibuna, nes dar dvi rasytojos namie. tongue.gif biggrin.gif Tai per didele kaita, tikrai nepasakysiu. Bet labai gali buti, kad Schneider.

Graziai alavijus uzauginot, i geras rankas pateko smile.gif

Kaip Haage atkeliavo? Kaip patys augalai pasirode?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 06 liepos 2019 - 23:25
Ačiū, Tina. Bet kokiu atveju reiks eit per specializuotas parduotuves naujo rašiklio ieškoti.
Kalėdinė aloe gražiai paaugo, aloe Pink blush jau vaikiuką iš žemės pradėjo leisti. O štai Snaigė kokia buvo tokia ir stovi nepasikeitusi per tuos metus. Nepatiko jai pas mane, taip ir tupi augaliukų lopšelyje. Tuo tarpu savo Snaigę nespėju retinti ir visiems dalinti.

Haage nustebino, kad su vazonais. Ehinopsis rubuilis su pumpuru, bet nesimpatiškų dėmių prie pagrindo užsiveisęs. Euphorbia gorginis graži, labai storu kaudeksu, matos, kad jau metuose moteriškė. Teko maudyti po dušu viršutinę dalį, nes per žemes spalvos nesimatė. Buvo nemažai apatinių šakelių nudžiūvusių, bet tai dėsninga. Perkėliau į aukštesnį vazoną, nes jas auginti siūlo gilesniuose. Esu augalais patenkinta ir kaip visada tau didelis AČIŪ.
Įkelsiu foto rytoj, dabar mano fotografas gastroliuoja po Vilnių.

Kompensacijai Giromagii echinofosulocactusų būrelis

vartotojo įkelta nuotrauka

Giromagii Lenophyllum reflexum

vartotojo įkelta nuotrauka

Giromagii Crassula Morgans Beauty

vartotojo įkelta nuotrauka

Giromagii Aloe cosmo-nepatinka man jos atsiradęs taškas ant lapo, nejau ir vėl reiks mesti lauk, kaip anksčiau turėtą.

[URL=https://www.part.lt/perziura/7f3c278259d123d93528114227b6e011593.jpg]
vartotojo įkelta nuotrauka[/URL]






Atsakyti
Snaige ir pas mane menka. kaip tik galvoju dar karta persodint ir nest i siltnami reabilitacijai. Matyt esu gavus is esmes negyvybinga augala verysad.gif

evora, alavijus i sotesne zeme sodinat?

Del tos demeles, svarbu, kad ji uzdziutu, nevirstu i slapia puvini. Tuomet reik operatyviai salint dali lapo, lapo zaizda uztept anglimi ar cinamonu. Prie pagrindo neplesciau del slapiavimo. Geriau laikui begant tas lapas nudziuva pats ir tada galima graziai pasalint. Lengvai sausai atsiskiria tada. Bet jus pati viska zinot. Siaip, mano manymu, esama padetis lengvai kontroliuojama.

As pernai plicatili su slpiavimais buvau gavus, bet operatyviai tas vietas uzdziovinau ir viskas gerai. Gyvena bigsmile.gif O sitas tai lepuzas nerealus.
Atsakyti
Ketvirtadieny fotografuota Snaigė. Mano didžioji, Tinos-mažikė. Ir iš arčiau dičkė.

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka

Nelepinu jokių sukulentų, ypač prisižiūrėjusi Georgijaus Aristovo auginimų beveik akmenynėje.

https://www.youtube....h?v=YnAjnifa3Mo

Štai jo naujausias gruntas:
vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotraukavartotojo įkelta nuotrauka

Tą ir sudedu kas atskirose foto apačioje. Vietoj molio ir trupintos plytos, įdedu katinų kraiko iš molio granulių. Aišku aš gailiaširdė ir dar naudoju žemes-,,Vilniaus žalumos'' skirtas kaktusams. Būtent tokį gruntą naudojau visiems 2019 m. augalų sodinimams. Vakar Aloe Cosmo irgi į tokį gruntą įsodinau.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2019 07 06, 16:30)
Prickly, vengriškam bliūdelyje 3 skirtingi.  Giromagi-2-2 foto;  1-3 foto; 2-4 foto.

Evora, aštuoni skirtingi adromischusai - teisingai suskaičiavau? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O pavadinimai ax.gif
QUOTE(Tina* @ 2019 07 06, 13:08)
Prickly, tai gal tas chamaecereus labai jau ypatingas, kad kaip komunija dalina? smile.gif
Kaip sekasi jums juos augint? As turiu pora, bet nelinkus ju kaupt, nes jos erkiu veisykla. Jei tik gali - puola kaip nezinia kas. Is Giromagi kur viena susigundziau tai pirmiausia chemijoj ismaudziau, nes irgi pats augalo kunas man itartinu atspalviu.

Tas turėtų būti baltais žiedais. Puola ir manuosius erkės, dažnai tenka purkšti, tuos chamaecereusus galima laikyti erkių indikatoriais smile.gif , trys manieji seni atrodo visai negražiai (buvo erkių nugriaužti), bet gražu kai žydi: gausiai ir be problemų, todėl sugalvojau truputi papildyti kitomis žiedų spalvomis
Šis iš Giromagi labai gražiais žiedais:
QUOTE(Tina* @ 2019 07 02, 14:06)
Giromagi atsidekoja uz vargus  tongue.gif

Kažkoks labai sudėtingas Georgijaus Aristovo gruntas g.gif, vis tiek turbūt esmė yra ta, kad ir trąšas pila. Ką jis rašo apie trąšas?
Atsakyti
Net pagooglinau. Chameacereus Diamant labai grazus wub.gif Turejau balta is italu kazkada, bet nyko, menko, daresi vis negrazesnis ir galiausiai neliko.
Atsakyti
Tai haage uzsakymas atkeliavo, ar dar ne ? Laukiu saviskiu...
Atsakyti
QUOTE(Lina04 @ 2019 07 07, 21:35)
Tai haage uzsakymas atkeliavo, ar dar ne ? Laukiu saviskiu...

Parasiau jums AZ. Akivaizdziai kazka sumaisete.
Atsakyti
Pankas dapilde bigsmile.gif dabar jau mums reik but geroms, kol jam tokia nuotaika ir greiciau sumoket biggrin.gif
Atsakyti
Siunciu rozinio parselio (Red pigney) zydejima smile.gif

Priedas  20190703_122945.jpg   489,66KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2019 07 07, 20:50)
Evora, aštuoni skirtingi adromischusai - teisingai suskaičiavau? biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif O pavadinimai ax.gif

Kažkoks labai sudėtingas Georgijaus Aristovo gruntas g.gif, vis tiek turbūt esmė yra ta, kad ir trąšas pila. Ką jis rašo apie trąšas?


1 FOTO-Ad. clavifolius, Ad. cristatus zeyeri, Ad. cristatus kleinpoort
2 FOTO-Ad. marianae herrei green, Ad. marianae red
3 FOTO-Ad. marianae tangua ir Lapidaria margerithae
4 FOTO-Ad. little spheroide, Ad. marianiae herrei red coral

Taip, sudėtingas jo gruntas, vis eksperimentuoja ir eksperimentuoja visokių papildomų nesąmonių pridėdamas. Taip ir atrandamas geriausias vidurkis. Būna, kad ir nepavyksta. Su kokosiniu substratu prisiveisė grybas, teko mesti milžinišką kiekį augalų į šiukšlyną, o ir augimas jame buvo minimalus. Kiek atsimenu, tai trąšomis jis nepiktnaudžiauja, bet patręšia retkarčiais.

Papildyta:
Oi, koks nuostabus paršėkas wub.gif
Atsakyti
evora, ačiū, labai smalsu buvo, nes tų Ad. marianae tiek daug formų yra, neįmanoma atskirti. Gal kada mainysimės, kai mažulių prisiauginsim. Nors jie taip lėtai auga - Daivikė davė vieną lapelį Raudondvario parodoje, prieš tris metus, tai dabar turiu augaliuką su septyniais lapukais

Paršelis labai mielas bigsmile.gif wub.gif
O mano auksinis šiandien:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti