Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 14, 15:02)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cibulis" data-cid="72000541" data-time="1518611998"> Bet tenas jungiasi. Be jo anksčiau ar vėliau orinukas sustotų ir prie -5. O tai ir yra namo šildymas elektra. Be to kuo didesnis lauke minusas, tuo stipriau krenta COP. Geoterminiai veikia atvirkščiai: siurblys dirba tik pagal grįžtama.</blockquote> Nesustotu prie -5C, kaip matau vis dar nesupranti esmės. Taip Copas prastesnis, bet kiek pas mus būna -15C ar -20C per šildymo sezona? Lyginti reikia metinius suvartojimus, o neapsitiboti tik šildymo sezonu. Galiu išduoti viena paslaptį, kurios labai nemėgsta visi oras-vanduo gamintojai ir pardavėjai smile.gif  Jie testuoja pagal metodika kai paduodamas termofikatas 35C, gryztamas 30C. Tokiu būdu jie "pagreitina" atitirpinimo ciklą, todėl mano manymu COPas nebūtų geresnis jeigu paduodama 30C, o gryztamas 25C.  Nors pardavėjai bando įtikinti, jog šaltesnis termofikatas = geresnis COP.

nu as dabar paduodu 25 gryzta 22.5 viduj apie 20 , negyvenama tai kai gyvensiu bandysiu paduoti daugiau smile.gif
Atsakyti
Dar pakolkas informacija nėra paviešinta, bet JAV veda tyrimą ir dėl Mercedes dyzelinių automobilių ir panašu, kad dyzelgeitsas pasikartos, nes išplaukia tai patvirtinanti info.

Vat jums ir pagrindas besąlygiškai tikėti visų gamintojų "tyrumu" smile.gif.
Atsakyti
jau senokai aišku, kad prietaisų popieriniai COP - iš (uz) laušti. Ir geriausiai naudingumą parodo el. skaitiklis mėnesio gale

QUOTE(mintas @ 2018 02 18, 15:04)
Dar pakolkas informacija nėra paviešinta, bet JAV veda tyrimą ir dėl Mercedes dyzelinių automobilių ir panašu, kad dyzelgeitsas pasikartos, nes išplaukia tai patvirtinanti info.

Atsakyti

jau senokai aišku, kad prietaisų popieriniai COP - iš (uz) laušti. Ir geriausiai naudingumą parodo el. skaitiklis mėnesio gale

neislauzti, jeigu viskas matuota tikru nepriklausomu ekspertu. El. skaitiklis pagrinde parodo namo siluminius nuostolius jeigu lyginam du analogiskus irenginius :)

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 02 18, 16:04)

O "Amalva" nechaltūrina? Esi tuo tikras?
Atsakyti
Bet gi akcentuota - "visų gamintojų".... smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2018 02 19, 10:31)
O "Amalva" nechaltūrina? Esi tuo tikras?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 02 19, 12:11)
Bet gi akcentuota - "visų gamintojų".... smile.gif

O bet tačiau jis įtarinėja visus tik ne savo Žiguliuką.
Atsakyti
Intriga smile.gif
Laukiam tęsinio....
Tesla vs Lada

QUOTE(cibulis @ 2018 02 19, 11:17)
O bet tačiau jis įtarinėja visus tik ne savo Žiguliuką.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 02 19, 12:38)
Intriga smile.gif
Laukiam tęsinio....
Tesla vs Lada

Jokia čia intriga. Man tik įdomu, kodėl Mintas savo aparato techniniais duomenis neabejoja. Tai buvo mano esminis klausimas visos ilgos diskusijos metu. Jis į jį taip ir neatsakė.
Atsakyti

Tai kada man užsakyti gaubtą matavimams?

Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2018 02 19, 13:04)
<p>Tai kada man užsakyti gaubtą matavimams?</p>

Man jokio skirtumo. Jei norėsite, įleisiu pamatuoti. Man rytoj "Ventekas" išmatuos.
Atsakyti
paskaičiavo namo teorinį energetinį naudingumą
matysim koks bus praktinis, už sausį palaikant +17, ir naudojant tik naktinę, prisuko apie 250kWh
Atsakyti