QUOTE(mariuzs @ 2018 02 20, 12:06)
paskaičiavo namo teorinį energetinį
naudingumą
matysim koks bus praktinis, už sausį palaikant +17, ir naudojant tik naktinę, prisuko apie 250kWh
6kWh*m²/metus ir tik B klasė

, tikrai bus įdomus monitoringas.
Papildyta:
QUOTE(norcis @ 2018 02 20, 15:26)
Sveiki. Kokia jūsų nuomonė dėl tambūro grindų šildymo?
Mano žiniomis -
Tambūras nešildoma patalpa, tad jei kalba eina apie tambūrą, tenai grindinio šildymo neturėtų būti. Jei įrenginėsit, tai bus ne tambūras.
O jei rimtai, tai pagal paskirtį tambūras yra buferinė zona sumažinanti temperatūros įtaką varstomai zonai. Sakykim lauke -25°C o viduje +23°C, tai labiausiai atidarinėjamai žiemos metu namo konstrukcijai - lauko durims tenka vos ne 50°C temperatūros skirtumas. Jei ta patalpa būtų šildoma, tai neliktų buferinės zonos kaip po tokios, ir varstoma zona sugertų maksimalų temperatūros skirtumą ant savo konstrukcijų, tik lauko durys perimančios tą didijį temperatūrų skirtumą nusikeltų truputį toliau nuo gyvenamųjų patalpų. Durys vis tiek būtų eksploatuojamos ekstremaliomis sąlygomis. Esant tambūrui, durims tektų maždaug dvigubai mažesnis temperatūrinis užtaisas.
Aš neturiu tambūro, bet dabar galvoju, kad tai labai naudingas priestatas, kurio kvadrato kaina tikrai mažesnė, nei namo kvadrato kaina. Dabar aš pasistengčiau, kad tokia buferinė patalpa temperatūrų atžvilgiu būtų naujai statomame name.
Tiesa, tambūro oro neturėtų maišyti joks ortakis.
Žvilgtelėjau į googlo išmestus straipsnius apie tambūrą, tai nors ir
šį staipsnį permetus akimis, ten panašu kad rašoma teisingai, bet pateikta "tambūro" nuotrauka negali būti tambūru, nes į tambūru pavadinta patalpa patenka į namo apšiltinimo kevalo vidų. Ten per visas namo konstrukcijas, kurios apšiltintos iš išorės į tą patalpą pateks tiek šilumos, kad toje temperatūroje laikysis tik laipsniu-dviem mažesnė temperatūra nei likusiame name. Tai patalpa, kuri negalėtų būti tambūru.
Vat, tai kas čia, aš puikiausiai pavadinčiau moderniu tambūru. nes visos tambūro konstrukcijos randasi už namo apšiltinimo sluoksnio:
Geras ir
Vilienės sprendimas.