QUOTE(norcis @ 2018 03 01, 01:55)
Kaip ŠS sugalvoja kiek turi būti grįžtamas ir galėtų tai kontroliuoti??? Paduodamas nustatomas pagal lauko temperatūrą ir kreivę. O grįžtamas tikriausiai priklauso ne nuo ŠS, o nuo cirkuliacijos greičio ir tūrio. Gal būt man reikia mažinti greitį, o tai tikriausiai daroma mažinant cirkuliacinio siurblio greitį arba balansuojant grindinio šildymo kolektorius (dabar jie max atsukti). Tuomet vanduo per didesnį laiką daugiau išspinduliuos energijos ir grįš labiau atvėsęs. Dėl to priežastis gali nebūtinai būto namo šiltumas ir energetiniai nuostoliai, bet skirtinga grindinio šildymo sistema ir jos subalansavimas.
Visi šilumos siurbliai dirba tik pagal grįžtamo termofikato temperatūrą.
Štai čia (grįžt. vanduo numatyta) aiškiai nurodyta, koks turi būti grįžtamas. Būtent grįžtamas nustatomas pagal lauko temperatūrą ir nustatytą šildymo kreivę. Iki atšalimo grįžtamas numatytas buvo apie 22,5 laipsnio. Per šiuos šalčius žiūriu užkėlė iki 24,5 laipsnio.
Mano histerizė yra 1 laipsnis. Todėl jei numatytas grįžtamas 24,5 laipsnio, tai šildymas įsijungia, kai grįžtamas nukrenta iki 23,5 laipsnio ir siurblys veikia tol, kol grįžtamas užkyla iki 25,5 laipsnio. Tada pertrauka ir ciklas kartojasi.
Koks tavo šilumos siurblys? Atstovai nebuvo atvažiavę paleidinėti siurblio? Mano atveju, kai sumontavo siurblį, atstovai atvažiavo ir paleido siurblį - nustatė visus parametrus, tame tarpe ir cirkuliacinio našumą, man paaiškino siurblio darbą, paliko lietuvių kalba pagrindines instrukcijas.
Štai čia visi cirkuliacinio siurblio našumai. Pirmos dvi eilutės - cirkuliacinio siurblio galingumas šildymui. Galia nom. (50 proc.) - kai šilumos siurblys ruošia šiluma, antra eilutė galia min. (45 proc.) kai nebeveikia šildymas, o tik varinėjamas termofikatas. Trečia eilutė BKV (buitinis karštas vanduo), trys paskutinės - cirkuliacinio siurblio galingumas vėsinant namą.
"Alha Innotec" siurblyje tokio pačio galingumo cirkuliacinis stori ir 4,7 kW, ir 8 kW siurblyje, todėl mano cirkuliacinio nustatymai minimalūs. Galingesniam siurbliui būtų nustatyta kitaip. Todėl geriau ne burti, o susisiekti su atstovais, pardavėjais, montuotojais.
Papildyta:
QUOTE(norcis @ 2018 03 01, 01:55)
Ar pas tave yra buferinė talpa? Man viessman siūlo kažkokią 46l talpą papildomai pajungti.
Nėra jokios buferinės talpos. O kam ji?