Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(silainiai @ 2018 03 30, 20:30)
O jei dabar pasidarau projektą pagal šiandienos reikalavimus namui A+, bet statybas planuoju tik po 2-3 metų ir jei tos STR  normos bus sumažintos, teoriškai galėsiu statytis namą be projekto pakeitimo ar ne?

Žinoma, kad galėsi, bet tiesiog statysi per šiltą namą. Man vienas architektas minėjo, kad tuomet daromas A pataisymas (kažkaip kitaip jis vadinamas) ir pakoreguojami reikalavimai pagal esamas normas.

Aš savo namą projektavau kaip pasyvų, kuomet galiojo, jei neklystu C klasė. Ir peržiūrėta nauja A++ klasė iki mano pasyvaus namo netrauks niekaip. Stačiau ir tiek. Esmė, kad pastatas nebūtų prastesnis nei reikalaujama. O geresnis tikrai gali būti. Čia ne problema.

Žodžiu, Avulis su kompani (buvo jis toje konferencijoje) akivaizdžiai prispaudė valstybines institucijas ir išsiprašė pigiau pastatomų namų. Pranešimą AM skaitė tik E.Monstvilas, bet Avulis išsiprašė eterio ir rodė skaidres kiek pabrango A klasės daugiabutis su B klasės daugiabučiu. Lobizmas atviras ir akivaizdus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 30 kovo 2018 - 19:54

Noriu pasiteiraut, kokį rekuperatorių rekomenduotumėt pasirinkt:

Zender 350

Zender 350 drėgmę gražinantis

Zender 450

Zender 450 drėgmę gražinantis

Namas iš arko blokelių 500 kubų, sandarus (0,13) ir šiltas (35-40), padarytas žemės šilumokaitis iš betoninių blokelių. Esmė dar name yra numatyta el. pirtis, kuriai veikiant bus papildomai sustiprinama ventiliacija priešpirtyje. Įdomu ar Zender 350 susidorotų, taip pat ar ta drėgmės gražinimo funkcija pasiteisina. Nes kainų skirtumas nemažas.

Dėkoju.

Atsakyti

Yra tema ventiliacija. Ten kaip tik kalbam apie Zender.

Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2018 04 03, 20:06)
<p>Noriu pasiteiraut, kokį rekuperatorių rekomenduotumėt pasirinkt:</p><p>Zender 350</p><p>Zender 350 drėgmę gražinantis</p><p>Zender 450</p><p>Zender 450 drėgmę gražinantis</p><p></p><p>Namas iš arko blokelių 500 kubų,

Jei namas 500 kubų, imčiau 450 modelį, kadangi pas jus bus žemės šilumokaitis - drėgmės neturėtų trūkti ir drėgmę gražinančio jums nereik. Be to galingesnis rekupas dar ir dalinai, o gal ir pilnai vėsintų namą per žemės šilumokaitį vasarą. Pas mane bus ŽŠ, aš imsiu 350 modelį be drėgmės grąžinimo, bet mano namo kubatūra 260 cbm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzūkiška pirkia: 03 balandžio 2018 - 22:19
Panašu, kad šildymo sezonas baigėsi. Gal dar šią naktį geoterminis įsijungs, o gal jau ir ne. Šildymą įjungiau 2017 metų spalio 10 d. Tuomet skaitliukas rodė 2208,40 kWh elektros. Šį vakarą skaitliukas fiksavo tokius skaičius: 3115,13 kWh. Skirtumas - 906,73 kWh. Arba 102,46 euro (jei įvertinus iki naujų metų galiojusias elektros kainas išeis 102,85 euro). Rekuperatorius veikė pirmu greičiu ir varinėjo 70 kubų oro.

Praeitas šildymo sezonas (2016-2017 m) kainavo apie 123 eurus, buvo rekuperuojami 165 kubai oro. Skirtumas toks, kad praeitą šildymo sezoną name pagal termostatus buvo 20 laipsnių, o šį šildymo sezoną 20,5 laipsnio. Pamiršau rudenį pamažinti šildymo kreivę. Panašu, kad šiltą namą gerai prišildžius rudenį, vėliau nėra brangu palaikyti norimą temperatūrą. Aišku skiriasi šio ir praeito sezono vėdinimo oro kiekiai. Tai irgi turėjo įtakos, kaip ir tikriausiai šiek tiek skirtingos lauko oro temperatūros. Bet rezultatas labai panašus.
Atsakyti

Pas mane kukliai su oras-vanduo, jeigu gerai pamenu šildymas startavo spalio 3d. Viso su karštu vandens ruosimu išėjo apie 2000 kwh, per kvailą teno logika Panasonice truputį virš 400 kwh iš šių 2000 kwh buvo "sudeginta" atitirpinimams. Viduje palaikoma 22C.  Kitam sezonui jau praktiškai padarytas el. sąnaudų monitoringas. Galės atskirai žiūrėti kiek karštam, kiek šildymui, kiek rekuperatoriui sudeginama kwh. Duomenys bus viesi ir visiems prieinami :)

Atsakyti

Sveiki,

gal žinote kas gamina stiklo pluošto varžtus/kronšteinus?

Atsakyti

Sveiki,

gal žinote kas gamina stiklo pluošto varžtus/kronšteinus?

Na varztu nemates, bet kronsteinus gali bamdyti uzklausti fibro.lt

Atsakyti

Mano namo monitoringas nukreiptas i nauja domena ir pasiekiamas per cia www.vorupe.eu

Nuo sio savaitgalio jau skaiciuosiu ir silumos siurblio suvartojama elektra, lieka pakeisti skaitliuka tik.

Tuo paciu atliko 2 vienfaziai ABB firmos skaitmeniniai skaitliukai C11 110-300 kuriuos galeciau norinciam perleisti uz protinga kaina.

Atsakyti
Detalesni 2017-2018 metų šildymo sezono duomenys. Neturintiems FB: šildymas 103 eurai (name +20,5 laipsnių ir daugiau), vėdinimas 11,90 euro (oro kiekis - 70 kubų). Bendra namo šildymo ir vėdinimo suma - 115 eurų per pusę metų. Šildymo sezono pradžia - 2017 metų spalio 10 d., šildymo sezono pabaiga - 2018 metų balandžio 7 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 balandžio 2018 - 14:12
QUOTE(vaikis_ @ 2018 04 10, 10:37)
Mano namo monitoringas nukreiptas i nauja domena ir pasiekiamas per cia www.vorupe.eu

Man šiek tiek košė. Pvz., prie elektros sąnaudų daug aiškiau ir įdomiau, nes grafikas švaresnis ir matyti stambūs esamos, dienos ir mėnesio elektros sąnaudų skaičiai. Kažkokių panašių skaičių norėtųsi ir prie temperatūrų: galbūt momentinio efektyvumo, paros ir mėnesio efektyvumo. Jeigu nežadi rodyti CO2 lygio, tai tą tuščią langą geriau panaikink. Geriau atvaizduoti tik tai, kas realiai rodoma.

Taip pat manau, kad viršuje turi būti nurodytas namo plotas ir vėdinamas tūris. Sutvarkyk temperatūrų pavadinimas, nes lengvai pasimečiau tarp Outdoor incomming temperature ir t.t. "Zehnderis" daug aiškiau nurodęs pavadinimus. Beje, kodėl nurodęs ComfoAir 350 modelį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 10 balandžio 2018 - 20:25

Perdarysiu visa atvaizdavima savaitgali, bus visos elektros sanaudos viename lange, tiek rekuperatoriaus, tieks silumos siurblio. Pas mane korpusas tik truputi kitos, kaip Paul Santos 370 DC, realiai visi viduriai, silumokaitis, elektronika yra butent Zhenderio ca350 modelio. Tas pats Zhenderis tik kitu pavadinimu.

Atsakyti