Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(mintas @ 2018 04 14, 10:54)
Gaila, kad kai aš stačiausi, tokių produktų dar nebuvo.

Tiesiog gaila, būtum problemines vietas patepliojęs, ar iš esmės kitaip (pvz., putom nepurkštum ar pan.) statytum?
Atsakyti

Savaitgalį kalbant su pažįstama ji paminėjo, kad norėtų šildomo šiltnamio, kad apsisaugotų nuo šalnų ir galėtų paankstinti/pratęsti sezoną.

Kilo idėja: nuo grindinio šildymo per šilumokaitį pajungiamas propilenglikoliu užpildytas kontūras, kuris išvedamas iš namo po žeme (1.5m gylije) grindinio šildymo vamzdeliu (termo izoliuotu) ir nuvedamas kontūras į šiltnamį.

Ką manot? Realu?

Atsakyti
QUOTE(norcis @ 2018 04 15, 21:48)
Ką manot? Realu?

Jei šis klausimas būtų užduotas kitoje temoje, pasakyčiau realu. Klausimas ar verta, bet realu.

Kadangi klausimas užduotas A++ namų temoje, kurioje aptarinėjami namai su nedidelio galingumo šildymo sistemomis, pasakyčiau, kad nerealu. Neužteks šildymo sistemos galingumo.
Atsakyti
Neseniai minėta nuoroda.
Atsakyti

Cibuli, gal esate kur vienoj sudėjęs konkrečius savo namo parametrus? Domina, iš kokių medžiagų pasiekėte pasyvumo (jų storiai ir kt.).

Pvz., mūsų A+ namo energetiniuose skaičiavimuose nurodyta, kad grindys šiltinamos 30 cm - kažkoks kosmosas palyginti su statybomis prieš porą metų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 18 balandžio 2018 - 17:48
Kur cia kosmosas - pries 2 m dejau 20 cm, dabar tikrai deciau 30...

QUOTE(Juodalksnė @ 2018 04 18, 17:41)
<p>Cibuli, gal esate kur vienoj sudėjęs konkrečius savo namo parametrus? Domina, iš kokių medžiagų pasiekėte pasyvumo (jų storiai ir kt.).</p>
<p> </p>
<p>Pvz., mūsų A+ namo energetiniuose skaičiavimuose nurodyta, kad grindys šiltinamos 30 cm - kažkoks kosmosas palyginti su statybomis prieš porą metų.</p>
<p> </p>

Atsakyti
Tas pats straipsnis tik kitur. Man ypač patinka komentatorių nuomonė - tokia idiotiškai kvaila.
Papildyta:
QUOTE(Juodalksnė @ 2018 04 18, 18:41)
Cibuli, gal esate kur vienoj sudėjęs konkrečius savo namo parametrus? Domina, iš kokių medžiagų pasiekėte pasyvumo (jų storiai ir kt.).

Pvz., mūsų A+ namo energetiniuose skaičiavimuose nurodyta, kad grindys šiltinamos 30 cm - kažkoks kosmosas palyginti su statybomis prieš porą metų.

Apie namo statybas viskas sudėta štai čia. Reikia važiuoti puslapiu žemyn ir ieškoti dominančios informacijos. Vienoje vietoje nesu sudėjęs. Dar čia trumpas namo statybos filmukas. Jei įdomu, galiu viską čia surašyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 balandžio 2018 - 20:34
QUOTE(Juodalksnė @ 2018 04 18, 17:41)

Prieš 6 metus sau susidėjau 30cm, maniau kad tai daug. Po kurio laiko Cibuliui paskaičiavo kad reikia dėti 40cm ir nors tada man pasirodė, kad 40cm gal jau ir per daug, dabar vienareikšmiškai mažiau ir nerekomenduočiau dėti. Su 30cm PN reikalavimus Lietuvoje vargiai atitiksite.
Atsakyti
grąžos skaičiavimai
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 04 20, 07:51)

Viskas vyko partnerių pusryčių ar kaip jie ten vadinami susitikime prieš pat Velykas. Pirmiausia buvo pristatytas šitas dalykas. Konferencijos pabaigoje labai norėjo pasisakyti Avulis ir išsiprašė eterio. Žurnalistai užfiksavo Avulio suinteresuotą manifestą - būtent tuo pagrindu ir paruoštas rašinys.

Bet nei viena žiniasklaidos priemonė iki šiol nepranešė, kad keisis reikalavimai energinėms klasėms. Pagauni minti? Tai tiesiog stambių statytojų spaudimas mažinti energines klases, nes priešingu atveju brangs butai ir jie jų neparduos. Tu irgi užkibai ant Avulio kabliuko. O aš jau rytoj varau lydekų gaudyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 balandžio 2018 - 07:07
QUOTE(cibulis @ 2018 04 20, 08:05)
Bet nei viena žiniasklaidos priemonė iki šiol nepranešė, kad keisis reikalavimai energinėms klasėms. Pagauni minti? Tai tiesiog stambių statytojų spaudimas mažinti energines klases, nes priešingu atveju brangs butai ir jie jų neparduos. Tu irgi užkibai ant Avulio kabliuko. O aš jau rytoj varau lydekų gaudyti.

Cibuli, berods jau seniai statybomis gyvenate, bet išvada totaliai neteisinga. Avulis skundžiasi ne dėl to, kad butai brangs ir jų neparduos, jis skundžiasi todėl, kad uždirbs nuo parduodamo buto 50-100 EUR/kv.m. mažiau ir lobina reguliavimus, kad išlaikytų savo pelno maržas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 20 balandžio 2018 - 07:40
Neužkibau smile.gif)) Tiesiog svarstymas vyksta - projektuotis jau, ar dar palaukt, nes bruzdėjimai vyksta.
o reikalavimas VISOM Lietuvos trobelėm (kur jos bebūtu) būt A pliusinėm - mano galva stipriai perteklinis...

QUOTE(cibulis @ 2018 04 20, 07:05)

Tu irgi užkibai ant Avulio kabliuko. O aš jau rytoj varau lydekų gaudyti.

Atsakyti