Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

Aha, vat imsiu dabar sėsiu ir skaitysiu 3metų senumo temas su jau pasenusiom technologijom ir po savaitės ateisiu padiskutuoti :D

Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2018 04 23, 11:14)
<p>O neprotingiau tokiam namui:
* statyt rekupą su vandens šilumokaičiu
* šildymo šaltinį kokį tik nori/gali 

ir nuo jo šildyti boilerį + vandens šilumokaitį namams
Taip supaprastinant šildymo kontrolę ir pašildant boilerį (jo šildymas jau po truputį tampa aktualesnis tokiuose namuose)
</p>

Jei atsisakyti standartinės šildymo sistemos su vandeniniais radiatoriais ar vandeninėmis grindimis, tai prie ortakių gali pajungti ką nori, ir kada nori. Papildomai į ortakyną įstatyti vandeninį kaloriferį - kelių valandų darbas. Nebent kiekvienoje patalpoje norima turėti skirtingas tiekiamas temperatūras, tuomet kaloriferius reikėtų statyti ant ortakynų atšakų, ir tai jau reikėtų atlikti prieš apdailos darbus.

Kas dėl "protingiau tokiam namui" tai aš mieliau statyčiau kanalinį ŠS oras-oras, nei vandeninį kaloriferį, nes su kamino reikalaujančiom šildymo sistemom nenoriu draugauti, iškart atkrenta kaminai bei visokie reikalavimai priešgaisrinėm durim, nuolatinei natūraliai ventiliacijai katilinėje ir pan., o atsisakant vandens vidinėje pusėje, atsisakome vieno šilumos mainų proceso (freonas→vanduo→oras ir lieka tik freonas→oras), kas vienareikšmiškai turėtų kelti tokios šildymo sistemos NVK, be to ir teigiamai atsiliepti tokio sprendimo kainai.

Vis tik, vandeninį kaloriferį labai nesunku pritaikyti namo vėsinimui per ortakyną, vėsinimui panaudojant lauke įkastą šlangą, šilumos numetimui. Kanalinio ŠS atveju, vėsinimas irgi būtų, bet būtų brangiau eksploatuojamo kompresoriaus pagalba, o vandeninis vėsinimas per kaloriferį kainuotų palyginamai kapeikas - tik cirkuliacinio siurbliuko elektros sąnaudas.

Jei šildoma be termofikatą naudojančios sistemos pagalbos, karšto buitinio vandens ruošimas persikelia grynai ant elektros, arba galima saulės kolektorius pajungti.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2018 04 23, 14:45)
Aha, vat imsiu dabar sėsiu ir skaitysiu 3metų senumo temas su jau pasenusiom technologijom

Niekas per tiek metų nepasikeitė. Tendencijos išlieka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 23 balandžio 2018 - 14:58
Kai trinktelėjo komentarų. Kai kur auksinių perliukų pasitaiko. O žmonės iš esmės pikti dėl A+ ir A++. Ir dauguma visiškai nesupranta tokių namų statybos. Apsileidusios mūsų institucijos, kurios normaliai nepaviešina informacijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 23 balandžio 2018 - 19:02
QUOTE(mintas @ 2018 04 23, 11:21)
Jei kaiminystėja stovi laukas su saulės baterijomis, ir sudarysi sutartį kad jų elektrą pirksi, įtariu, kad užteks ir vien tik elektrinio šildymo

Nemanau, kad taip yra. Tuomet koks skirtumas - kaiminystėje FV elektrinė ar kitam mieste - tinklais tais pačiaia abi elektrinės naudojasi.

Papildyta:
QUOTE(gediminas_ @ 2018 04 23, 13:45)
O mintui dėl rekuperatoriaus, tai savo namo sandarumo nematavau ir matuoti nesiruošiu, nes nėra prasmės, bet poreikį jaučiu. Ir džiaugiuosi, kad laiku priėmiau sprendimą įrengti ortakius. Tiesa, žinau ne vieną žmogų, kurie turi ženkliai nesandaresnius namus, nei maniškis, bet džiaugiasi pasistatę rekuperatorių. Tai tikrai nereiktų teigti, kad rekuperatoriaus skaičiavimas B klasės namui yra bandymas gauti palankesnius skaičius.</p>

Sutinku su Gediminu - kai tik jau reiks kokio remontumo B klasės butukui - statysim. Vasarą gali atsidaręs langus gyventi, o žiemą tai tikrai po nakties gali kirvį kabinti ore.

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2018 04 23, 15:30)
Vilienė (Vilius) kažko tai neatlaikė vien elektra ir šildosi orinuku ...

Gal dovanų gavo😉
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 24, 00:51)
Gal dovanų gavo😉

Kytrauk ,kytrauk kai gausi sąskaitėles už elektrą kitaip pra... smile.gif

P.S.Mano nuomone(pabrėžiu mano) didelę klaidą padariai ,kad nepasiklojiai ,kad ir tokio http://visasantechni...x-evoh-16x2-480 ( čia ne riba kainos) vietoje ,,apelsins sniurs'' smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 24 balandžio 2018 - 08:39
QUOTE(korida @ 2018 04 24, 09:29)
Kytrauk ,kytrauk  kai gausi sąskaitėles už elektrą kitaip pra... smile.gif

P.S.Mano nuomone(pabrėžiu mano)  didelę klaidą padariai ,kad nepasiklojiai ,kad ir tokio  http://visasantechni...x-evoh-16x2-480 ( čia ne riba kainos)  vietoje ,,apelsins sniurs'' smile.gif

Vilienė - atsisakė elektros, Mintas - atsisakė elektros, Bangas - atsisakė elektros. Daugiau pionierių negirdėjau, bet visi pabėgo nuo namo tiesioginio šildymo elektra. Reikia dar labiau apšiltinto namo, kad apsimokėtų šildymas elektra. Kažko šiltesnio net už pasyvų namą. Realybėje išeina šaltesni namai nei ant popieriaus. AŠ irgi manau, kad reikėjo numatyti normalų grindinį šildymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 balandžio 2018 - 11:41
QUOTE(korida @ 2018 04 23, 14:30)
Vilienė (Vilius) kažko tai neatlaikė vien elektra ir šildosi orinuku ...

Aš irgi šildausi ŠS, ir netgi tuo, kuris labiausiai neapsimoka EE namui, bet taip yra todėl, kad kai dar stačiausi, nežinojau kas gausis. Taip tikėjausi, bet norėjosi garantijų, o gyvų pavyzdžių nebuvo. Vilienė kai elektra pradėjo šildytis, aš jau buvau pradėjęs namo statybas.

Taigi, kai lauko kolektorius jau paklotas, namuose grindinis šildymas jau pravedžiotas, investicijos į likusias geoterminio šildymo detales, tokias kaip šilumos siurblys, tampa labai mažos. Man ta likusi investicija, pereiti nuo elektrinio šildymo kainavo ~1500€ už ŠS plius aprišimas.

Su Viliene irgi ne taip paprasta. Pas jį buvo pravedžiotas grindinis šildymas, o tai pakankamai nemaža investicija. Orinuko, oras-oras tokiu atveju jau nelabai apsimoka statyti, nes pastatai oras-vanduo ir turi iškarto viską, ir karšto vandens ruošimą.

Vat jei Vilienė nebūtų turėjęs grindinio šildymo, tada kita kalba būtų buvusi.

Beje, kai aš kalbu apie elektrinį šildymą, manau kad tikslinga jį sukomplektuoti su orinuku oras-oras.

Visai kitas erikalas, kai dar esi projektinėje stadijoje, tik tuomet galima kalbėti apie teisingą alternatyvų vertinimą. Kai vandeninis grindinis šildymas jau sumontuotas, jau per vėlu, nes labai stipriai apriboji save paieškose, nes norisi kad grindinis būtų išnaudotas. O grindinio įrengimas yra brangus.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 23, 22:51)
Nemanau, kad taip yra. Tuomet koks skirtumas - kaiminystėje FV elektrinė ar kitam mieste - tinklais tais pačiaia abi elektrinės naudojasi.

Kaiminystėje parašiau, nes kai skaitinėjau Cibulio nurodytą ES Direktyvą, nuo kurios viskas ir prasidėjo, ten buvo nurodyta - nedideliu atstumu.

Realiai tai ne esmė tas atstumas, svarbu kad atitiktų LT teisės aktų reikalavimus.
Papildyta:
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 23, 22:51)
Sutinku su Gediminu - kai tik jau reiks kokio remontumo B klasės butukui - statysim. Vasarą gali atsidaręs langus gyventi, o žiemą tai tikrai po nakties gali kirvį kabinti ore.

Džiugu, kad jūsų namai sandarūs, bet tai retenybė. Jei tokia situacija būtų daugumoje, nesklandytų legendos, kad nusipirko rekuperatorių, bet jo nenaudoja, nes nėra skirtumo ar jis veikia ar ne, tai bent elektrą taupo. Taip yra todėl, kad didžioji B ir žemesnės klasės namų - nesandarūs, o nesandariam name rekuperatorius nereikalingas.

Papildyta:
QUOTE(korida @ 2018 04 24, 08:29)
kad ir tokio  http://visasantechni...x-evoh-16x2-480 ( čia ne riba kainos)  vietoje ,,apelsins sniurs'' smile.gif

Taip, labai pigų vamzdį radai, bet prie šio dar reikės prikomplektuoti kolektorius, kolektorines dėžes, kitas smulkes detales, gausis daugiau nei dvigubai daugiau nei tik už vamzdį, nors aš, kai kokybiškesnį vamzdį į betoną laidojau, man suma gavosi apie 1200€ vien tik už pasyviają dalį. O jei vėliau žmonės dar sugalvos už panašią sumą dar ir valdymo automatiką pastatyti (kas gana dažnai pasitaiko), tai vien tik grindinis kainuos brangiau už tą apelsins šniūrs sukomplektuotą su oras-oras ŠS. O kur dar pats šilumos šaltinis. Viskas juda link "neatsiperka" lyginant su elektriniu šildymu.
Papildyta:
Ir kol dabar galioja A+ reikalavimai, Dzūkiška pirkia minėjo, kad negausi A+, jei šildysies vien elektra. Ok, saulės baterijos ne šios dienos panacėja, statom tikrai pigiai kaštuojantį oras-oras ir stipriai mažinam šildymo kaštus, bei atitinkam A+ reikalavimus.

Iki 2021m gal ir saulės baterijos atpigs, tada dar pusė velnio ir kalbos apie A++ (kad ir su tuo pačiu apelsins šniūrs ir oras-oras), bet tikrai ne šiai dienai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 24 balandžio 2018 - 19:34
QUOTE(korida @ 2018 04 24, 09:29)
Kytrauk ,kytrauk  kai gausi sąskaitėles už elektrą kitaip pra... smile.gif

P.S.Mano nuomone(pabrėžiu mano)  didelę klaidą padariai ,kad nepasiklojiai ,kad ir tokio  http://visasantechni...x-evoh-16x2-480 ( čia ne riba kainos)  vietoje ,,apelsins sniurs'' smile.gif

Gyvenimas tai ekspromtas taip sakant:) Pagyvensim - pamatysim. Aš nieko prieš orinukus. Jei statyčiau, gal tą patį Švedską. Negi jums nesmagu, kad va ant Pirkios prasitestuosim, kaip su tuo Apelsina šniūrs sekasi:)
Ryt RESTA, tai nuotaika stojasi!
Atsakyti
Praeitą savaitę virė karšta diskusija, kodėl sumažėjo namų plotai. Štai kas paaiškėjo. Straipsnyje ir apie butų, kotedžų ploto mažėjimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 25 balandžio 2018 - 08:50
Pats ir straipsnio autorius?

QUOTE(cibulis @ 2018 04 25, 08:36)
Praeitą savaitę virė karšta diskusija, kodėl sumažėjo namų plotai. Štai kas paaiškėjo. Straipsnyje ir apie butų, kotedžų ploto mažėjimą.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2018 04 25, 10:18)
Pats ir straipsnio autorius?

Taip. O ką?
Atsakyti
Na nieko...
Naturalu - kai statytojų kišenė "nebeįkerta" 100m2, stato 80 m2, ir pan. O dar + dasideda

QUOTE(cibulis @ 2018 04 25, 09:36)
Taip. O ką?

Atsakyti