Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 41

QUOTE(mintas @ 2018 04 30, 10:59)
Vat iš kur ta klaida smile.gif. 100€ pas tuos, kurie šildosi su geoterma, tad COP ne 3, o 4. Tad ir dauginti reikia ne iš 3, o iš 4.

Na aš sau realiai tuos 365 eur metams padauginau iš 2. 700 eur metams šildymui ir karštam vandeniui - man priimtina suma. Vėsinimas man vyks per žemės šilumokaitį, o oras-oras jei jau reiks - numatytas prie lauko sienos labai lengvai pasikabins. Tai aš dėl savęs ramus.
Atsakyti
Vat ant ko tauposi - tai vėsinimo. Šiandien grįžus 15.30 - 21°.
Saulė vos įlenda i kambarį...

QUOTE(cibulis @ 2018 04 30, 14:44)

Aš šiandieną įjungiau pasyvų geoterminio vėsinimą. O ką tokiu oru darytų elektra namą šildantis asmuo? Beje, kokios temperatūros jūsų name. Mano namo pirmame aukšte 22-23, antrame aukšte 23,5-24 laipsniai. Čia buvo tokia temperatūra per šios dienos pietus.
Papildyta:

O kaip buvo iki šiol?

Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2018 04 30, 13:11)
Mano idėja (nors SM forume šios idėjos pradininkas greičiausiai būtų "DEU") - su elektra ir oras-oras, tad A+ tai turėtų tenkinti.

Pas mane ir darytas vertinimas su oras-oras - su juo praeini į A+. Jei dar vandenį šildytum saule ir pajungtum FV - gautųsi A++.

Papildyta:
QUOTE(Juodalksnė @ 2018 04 30, 14:47)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dzūkiška pirkia" data-cid="72085867" data-time="1524945984"><div><p>Sertifikavimas kainuotų iki 150 EUR plius 20 EUR už kiekvieną šalčio tiltelį (6-8 tokie tilteliai) - viso 250-300 EUR. Priduodant namą padaromi pakeitimai (tarkime įsistatėte kiek kitokius langus, rekuperatorių) ir atnaujinama ataskaita už maždaug 100 EUR.</p></div></blockquote><p>Klausiu apie skaičiavimus projektuojant.</p>

Aš jums parašiau apie projektuojant. Papildomai parašiau kiek kainuos jau kai reiks pridavinėti namą ir gauti serrifikatą.
Atsakyti
Kad čia panašiau į darbus, daromus pridavimo metu- darant energet naud sertifikatą...

QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2018 04 30, 19:30)

Papildyta:

Aš jums parašiau apie projektuojant. Papildomai parašiau kiek kainuos jau kai reiks pridavinėti namą ir gauti serrifikatą.

Atsakyti

Projektuojant A+ namą privalomai daromi energetiniai skaičiavimai, o jūs apie sertifikavimą rašot.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodalksnė: 30 balandžio 2018 - 21:31

Vat ant ko tauposi - tai vėsinimo. Šiandien grįžus 15.30 - 21°.
Saulė vos įlenda i kambarį...

Neblogai vesina per zemes silumokaiti :)

Atsakyti
Dar vieni grynai elektra šildymosi rezultatai. namas yra 190 m² ploto, iš jų 130 m² — gyvenami. Likusi dalis yra garažas, katilinė ir sandėliukas. Garaže pastatytas termostatas žiūrėjo, kad ten neatšaltų žemiau 10 ℃. Taigi namas ne iš ypatingai šiltų ir namo plotas, plius šildomas garažas, nemaži. Be to, kadangi nėra rekuperatoriaus, vėdinama natūraliai ir dar vienas niuansas, įrengti ortakiai, rekuperatoriaus nėra, tai per ortakius žiemą, iki pat vasario, buvo nemaži nuostoliai, nes ortakiai buvo neužkimšti. Sezonas kainavo truputį mažiau nei 1000€, bet žmogus patenkintas elektriniu šildymu, teigia, kad tai pigiau, nei mažesnės kvadratūros buto daugiabutyje šildymas.

Nors ir pats šeimininkas primeta, kad jam oras-vanduo atsipirktų per ~5metus, bet jam ir elektra šildytis gerai, nemato poreikio nieko keisti.

Aš vis tik manyčiau, kad šiuo atveju, oras-vanduo būtų protingas pasirinkimas.

Taigi. Tiesioginis šildymas elektra yra vykęs, pilnavertis pasirinkimas, turintis teisę į gyvenimą, o EE namuose, kur bendros išlaidos šildymui net elektra yra pakankamai mažos, tai turbūt labiausiai patrauklus pasirinkimas.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2018 04 30, 14:44)
Tai tik teoriniai skaičiai. Praktika būna visai kitokia. Be to tu su vėjeliu lyg ir ne visą namą šildei.


Ir vėl visokie išvedžiojimai, kad tik pagrysti savo svajonęs apie tai, kad geoterminis, tai nepermokėti pinigai.

Ne, tai ne teoriniai skaičiai, o ~400€ per sezoną grynai elektra, t.y. grynai praktinio eksploatavimo metu nustatytas dydis. Vat tamsto >500€, vat čia teoriniai išvedžiojimai.

Ir namą aš šildžiau visą. Pas mane visas namas yra apšiltintame kevale ir visose patalpose yra ±vienoda temperatūra.
Atsakyti
Mintai, jei dabar statytumėt - tai kokį : mūrinį, SIP? kaip šiltintumėt? kokiu stogu? langais? kokį šildymą, vėdinimą įrengtumėt?
kad būtų geras kainos ir kokybės santykis, komfortas, racionali statyba ir eksploatavimas...
patirties turit, gan seniai ir išsamiai domitės šia tema - pasidalinkit mintimis, jei galit... rolleyes.gif
Atsakyti
[

Neveikia jis. Užpiltas

quote=vaikis_,2018 05 01, 11:00]
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="arkava" data-cid="72087580" data-time="1525109212"><div><p>Vat ant ko tauposi - tai vėsinimo. Šiandien grįžus 15.30 - 21°.
Saulė vos įlenda i kambarį...</p></div></blockquote><p>Neblogai vesina per zemes silumokaiti smile.gif</p>
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(lexxx @ 2018 05 01, 13:17)
Mintai, jei dabar statytumėt - tai kokį : mūrinį, SIP? kaip šiltintumėt? kokiu stogu? langais? kokį šildymą, vėdinimą įrengtumėt?
kad būtų geras kainos ir kokybės santykis, komfortas, racionali statyba ir eksploatavimas...
patirties turit, gan seniai ir išsamiai domitės šia tema - pasidalinkit mintimis, jei galit... rolleyes.gif


Jei pigiai, tai turbūt SIP rinkčiausi, bet man labiau patinka tvirtų konstrukcijų namas. SIP, karkasinukas ar skydinis namas, tai manau, kad vieno aukšto būtų, jei tvirtų konstrukcijų, tai gal ir vėl dviejų aukštų.

Kas dėl sienų statybinės medžiagos, tai man labiausiai patiko Bango betoninnis monolitas, jį su dideliu atsitraukimu nuo likusių konstrukcijų laikyčiau patraukliausiu. Antroje vietoje - kitų masyvių medžiagų plytos/blokeliai kad savyje turėtų daug termomasės. Tai galėtų būti keraminės ar silikatinės plytos, silikatiniai blokeliai. Iš keraminių plytų man labai patiko latvių Lode firmos, nors pas mane pastatyta iš lietuviškų keraminių plytų.

Pamatus dabar manau jau rinkčiausi plokščiuosius.

Šiltinčiau, jei Bango variantu, tai pagal jo technologiją ir šiltinčiau, jei mūras, tai net nežinau. Putų gal jau nesirinkčiau, nes daug žaidimo su jomis. Jei rimtai, tai net nežinau. Bet kokiu atveju, Bango sienų konstrukcija su apšiltinimu iškarto, mano nuomone be konkurencijos. Realiai dar ir liktiniai klojiniai būna panašios konstrukcijos, kaip Bango sienos, gal dar ir į tą sprendimą pasigilininčiau.

Dėl stogo, tai arba plokščią stogą ir vėl daryčiau, tik aišku, parapetų jau mūryti neleisčiau, parapetai ne mūrijami turi būti. Arba daryčiau stogą pritaikytą saulės baterijoms, realiai ir vėl, kažką panašaus į Bango sprendimą.

Langai. Rinkčiausi pačius šilčiausius rinkoje, bet nieku gyvu ne medinius. Medis gyva medžiaga. Apšiltinimo sluoksnyje skandinti reikia arba plastiką arba aliuminį. Bandyčiau ieškoti 4 stiklus palaikančių profilių. Nesigilinau, bet jei dabar statyčiau, tai vaikio numestą linką apie aliuminio profilį palaikantį 4 stiklų stiklo paketą išnagrinėčiau nuo A iki Z. Bet kokiu atveju, profilis turi būti skandinamas apšiltinimo sluoksnyje pilnai. Aš dėl palangės apatinės dalies putplastyje nepaskandinau. Dabar jau ieškočiau variantų, kad ir apatinis profilis būtų paskandinamas. Mane gązdino, kad jei palangę priglausi prie rėmo, vanduo vis tiek prasisunks per tarpelį ir pridarys daug bėdų. Absurdas. Jei vanduo ir prasisunks, ten ne mūras, o putplastis, nieko putplasčiui blogo vanduo nepadarys. Lauko durys pas mane ilgai iš vis be jokių apsaugų apatinėje dalyje buvo kelis metus, kol plytelėmis išklijavau. Žinau ką sakau. Tai ne mūras, nebijokite vandens prasisunkimo per išsisandarinusį tarpą tarp rėmo ir palangės.

Dėl šildymo. Kadangi tai vienareikšmiškai būtų EE namas, tai grindyse identiškas sprendimas kaip pas Dzūkišką pirkią, bet būtinai oras-oras įkomponuočiau. Labiausiai man patiktų kanalinis ŠS sprendimas, bet gal ir standartinės kondiškės tipo statyčiau, nežinau. Bet kokiu atveju, pirmiau ieškočiau kanalinio varianto.

Dėl vandens pašildymo, tai jei stogas pritaikytas saulės baterijoms, gal ir vieną saulės kolektorių pasistatyčiau. Abejoju, kad rinkčiausi saulės baterijų variantą boilerio šildymui, nors neatmetu ir to varianto. Dizaino atveju vientisas stogas gražiau atrodytų. Taigi, vanduo arba grynai elektra arba elektra + saulė vasarą.

Vėdinimas. Na čia tai klausimas geras. Šiai dienai nieko mane sužavėjusio nematau. Neblogas Cibulio Zhenderis, bet jo kaina tai vienareikšmiškai neadekvati. Mąsčiau apie savadarbį, kaip kad sau Bangas vėliau pasidarė, bet tada jau su Raspberį Pi reikia nebijoti pasižaisti. Jei valdymo automatika įkandama, tai savadarbis variantas žiūrisi patraukliausiai. Tuomet plokštelinis su ŽŠ.

Priedas  Resto_2018.jpg   90,75KB   0 Parsiųsta kartų

Sienos iš liktinių klojinių, kažkas panašaus į Bango variantą, nors pav. kampinis mazgas mano nuomone neteisingas. Jį galima ženkliai kokybiškiau nesunkiai padaryti. Dar tos metalinės plokštes prilaikančios detalės man nepatinka. Konkretus šilumos tiltelis, tad ar dar vieną putplasčio sluoksnį iš išorės reikėtų klijuoti, kas papildomi darbai, papildomi kštai, arba tvirtinimo mazgą reikėtų keisti, realiai tai net turiu idėjų kaip, ir visai nesunkiai, bet dabar nesiplėsiu.
Antra nuotrauka su parapetu plokščiam stogui iš apšiltinimo medžiagų. Ten pakankamai kieta apšiltinimo medžiaga, Kauniečių įmonė pristatinėjo, sakė jų gaminys.

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2018 05 01, 13:38)
Neveikia jis. Užpiltas


Kas nutiko? Avarija, trumpam, ar nusprendei palaidoti projektą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 01 gegužės 2018 - 17:50
QUOTE(mintas @ 2018 05 01, 12:31)
Dar vieni grynai elektra šildymosi rezultatai. namas yra 190 m² ploto, iš jų 130 m² — gyvenami. Sezonas kainavo truputį mažiau nei 1000€, bet žmogus patenkintas elektriniu šildymu, teigia, kad tai pigiau, nei mažesnės kvadratūros buto daugiabutyje šildymas.

Tik neparašei, kad dar 3 kubus malkų ir šiaudų briketų sudegino. Ir šiaip 1000 eurų yra ne EE, o fignia.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 05 01, 12:31)
Ir vėl visokie išvedžiojimai, kad tik pagrysti savo svajonęs apie tai, kad geoterminis, tai nepermokėti pinigai.

Ne, tai ne teoriniai skaičiai, o ~400€ per sezoną grynai elektra, t.y. grynai praktinio eksploatavimo metu nustatytas dydis. Vat tamsto >500€, vat čia teoriniai išvedžiojimai.

Ir namą aš šildžiau visą. Pas mane visas namas yra apšiltintame kevale ir visose patalpose yra ±vienoda temperatūra.

Jokių išvedžiojimų. Aš kalbėjau apie Dzūkiškos pirkos ir pan. variantą, nes mūsų, lietuviški, ir PHPP standartai labai skirtingai vertina tą patį namą. Ir tu pats, Mintai, visko iki galo nepasakei apie namo šildymą.

400 eurų už šildymą? Tebūnie. O kiek kainavo karštas vanduo ir namo vėsinimas? Gerai pamenu, kad sakei, jog name +28 ir pan. buvo.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2018 05 01, 18:27)
Vėdinimas. Na čia tai klausimas geras. Šiai dienai nieko mane sužavėjusio nematau. Neblogas Cibulio Zhenderis, bet jo kaina tai vienareikšmiškai neadekvati. Mąsčiau apie savadarbį, kaip kad sau Bangas vėliau pasidarė, bet tada jau su Raspberį Pi reikia nebijoti pasižaisti. Jei valdymo automatika įkandama, tai savadarbis variantas žiūrisi patraukliausiai. Tuomet plokštelinis su ŽŠ.

"Zehnderis" nepigus. Sutinku. Bet ir kokybę gauni. Tikrai aukštesnę nei tie visi požeminiai keraminių blokelių ir panašūs ŽŠ. Korida, kuris labai optimizuoja šildymo sistemas, ir tas ne kartą sakė, kad daugiau tokio ŽŠ nedarytų. Atvirto tipo ŽŠ - blogis savininkų sveikatai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 01 gegužės 2018 - 19:41
Užnešė gruntu. Kaip ir alia kaimyno šulinėli. Reikia valyt. Rekonstruot.

QUOTE(mintas @ 2018 05 01, 17:27)

Papildyta:
Kas nutiko? Avarija, trumpam, ar nusprendei palaidoti projektą?

Atsakyti