Labas vakarėlis
poeme, kopijuoju burokėlių receptus, abu esu išbandžiusi, patiko labai
Burokėlių mišrainė žiemaiMišrainė puiki, nuostabi, skani!!! Ji tinka virti sriubai. Labai skanu ją valgyti ir vieną su juoda duona. Puikiai tinka prie karštų mėsos patiekalų. Bet mūsų šeimoje ji yra sunaudojama sriuboms virti. Skanesnės burokėlių sriubos nesam valgę.
Reikės:
4 kg nevirtų burokėlių
1.5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto
400 ml aliejaus
Žalius burokėlius nulupti, sutarkuoti. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis ar kubeliais, svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Paprikas išvalyti ir supjaustyti kubeliais. Aliejuje pakepinti svogūnus, paskui sudėti pomidorus, po 5 min. sudėti paprikas, burokėlius. Kai daržovės užverda, supilame actą, suberiame cukrų ir druską ir ant silpnos ugnies verdame 45 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame spaustą česnaką. Gerai išmaišome ir dedame mišrainę į iškaitintus stiklainiukus, užsukame dangteliais, apverčiame, kad atvėstų.
Žydiški burokėliai1 kg. virtų burokėlių,
200 gr. svogūnų,
250 gr. džiovintų slyvų,
6 arbat. šaukšteliai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai (nepilni) druskos,
2 arbat. šauksteliai acto 9%,
aliejaus.
Supjaustytus svogūnus kepiname aliejuje, po to sudedam sutarkuotus burokėlius ir supjaustytas slyvas, suberiam cukrų, druską, prieskonius ir supilam actą. Viską užvirinam, sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Burokėlius su cukinija taip pat dariau pernai, bet mūsų šeimai ji nepasiteisino, bet kaip sakoma, dėl skonio nesiginčyjama, kažkam ji tikrai patiks ir pritiks
evora, gėlynai puikūs

flioksai

gražu žiūrėti
aurute66, sveika sugrįžusi
Vasara pagaliau atėjo, saulės daugiau, lietaus mažiau, tai ir pomidorai nokti pradėjo, pirmus 3 kibirus priskyniau, reiks padažą virti arba sultis spausti
Agurkai mezga gerai kol kas, jau keletą stiklainių marinuotų uždariau, bet dar matosi, kad mezga, tai tikiuosi, kad ir raugintų galėsiu uždaryti.
Cukinijų ir arbūzų nebus, violetiniai žirneliai sušaldyti, nes nevalgomi žaliame pavidale, o į troškinius tinka.
Gėlytės darželyje džiugina, žydi, kvepia