Evora ,,apakau,,
labai labai grazu,net zodziais isreikst sunku,kaip miela tokiam name gyvent
ir tas geliu ,,isdestymas,,
as neturiu to pojucio,susodinau,geles viena ant kitos lipa,bet gyveni ir mokais,pavasari juk taip tuscia atrodo
Evora,
labai gražu
aš irgi neturiu to erdvės ir dermės pojūčio...prikišu, prismaigstau , augalų yra, grožio- nelabai...
Panos, kur pirkti liofilizuotų rožių?
Evora super
daug spalvų nuostabu
šaunuolė kad puoselėjat kiemo grožį
ten toliau matosi ir kaimynų gėlynas ? Bijo atsilikti
Sveikutės
Žaviuosi Jūsų visų kuriamais grožiais, tyliai džiaugiuosi tuo ką turiu, o turiu visko po nedaug ir įtikinėju save, kad man visko pakanka...šiom dienom supratau, kad atostogauju
ir galiu visiškai nesiplėšydama gyventi net sode
Na o dabar prie reikalo... atlikau sunkų darbą ir nuskabiau daugiamečių svogūnų vaikiukus - KAM REIKIA?
...o taipogi mažinsiu vilkdalgių - išmesti gaila, sodinti nėra kur...
Na o dabar prie reikalo... atlikau sunkų darbą ir nuskabiau daugiamečių svogūnų vaikiukus - KAM REIKIA?
...o taipogi mažinsiu vilkdalgių - išmesti gaila, sodinti nėra kur...
QUOTE(*simsius* @ 2017 08 11, 22:52)
Evora super
daug spalvų nuostabu
šaunuolė kad puoselėjat kiemo grožį
ten toliau matosi ir kaimynų gėlynas ? Bijo atsilikti 
Mano gėlynas atsirado pirmas iš penkių laiptinių. Anksčiau prie kiekvienos laiptinės buvo žolė ir po krūmą. Prie mūsiškės jazminas juodais kenkėjais užpultas, dar ir kaimynų sūnelis su chebryte voliodavos tablečių pavartojęs ar alkoholio.
Gėlyno neplanavau, bet N. Akmenėje besilankydama pas anytą, gavau iš jos kaimynės pasiūlymą paimti metamas iš gėlyno melsves. Dar ir didžiųjų raudonų aguonų išprašiau. Parsivežus pakraščius užsodinau melsvėm, aguoną centre. Pirmo aukšto kaimynė pavasary parnešė iš vaikų darželio metamus lauk senovinius gelsvus vilkdalgius. O paskui ir prasidėjo tempimas iš visų pašalių kam ko nereikia.
Teko kovoti su viso kiemo vaikais-lakstė per gėlyną, skynė/rovė gėles, tyčia trypė, nes nieks neleisdavo ant suolelio po langais naktimis gerti, diskotekas organizuoti. Buvo pastovus karo stovis. Kadangi nesu iš tų nusileidžiančių, pasiduodančių, tai laimėjau. Paskui teko atsilaikyti prieš kiemo kačių ir jų globėjų antplūdį.
Gėlės dauginosi, pradėjau dalinti, pati plėstis į kitos laiptinės pusę. Pradėjo kitos laiptinės ir aplinkiniai namai bandyti grožį kurti. Tapo užkrečiama lyg virusas.
Keletas flioksų iš mano gėlyno-temelės paspalvinimui. Visada labai norėjau balto, bet žiūriu, kad ir nebėr vietos kur sodinti.
Sveikos mergytės
Aš jau grįžau į savo darbo vietą.Nebenoriu dirbti juodai,bet kaip MB sakė,o kaip tavo supermamos be tavęs.Tad vien dėl jūsų esu čia
Laukiu visų su augaliukais,daigiukais ir be jų
Aurute,kaip smagu kad vel rasim tave besisypsancia musu belaukiancia
aisku atostogos tai geriu geris,bet....jos kazkada baigiasi
pagalvojau,kaip smagu butu susitikti visoms,nes mazai jusu macius gyvai,bet jauciu neimanoma
ka tik baigiau vakuot agurkus,is mamos parsiveziau du kibiriukus
vakar viriau kriausiu uogiene su sermuksniais
ka tik baigiau vakuot agurkus,is mamos parsiveziau du kibiriukus
Labas vakarėlis
poeme, kopijuoju burokėlių receptus, abu esu išbandžiusi, patiko labai
Burokėlių mišrainė žiemai
Mišrainė puiki, nuostabi, skani!!! Ji tinka virti sriubai. Labai skanu ją valgyti ir vieną su juoda duona. Puikiai tinka prie karštų mėsos patiekalų. Bet mūsų šeimoje ji yra sunaudojama sriuboms virti. Skanesnės burokėlių sriubos nesam valgę.
Reikės:
4 kg nevirtų burokėlių
1.5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto
400 ml aliejaus
Žalius burokėlius nulupti, sutarkuoti. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis ar kubeliais, svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Paprikas išvalyti ir supjaustyti kubeliais. Aliejuje pakepinti svogūnus, paskui sudėti pomidorus, po 5 min. sudėti paprikas, burokėlius. Kai daržovės užverda, supilame actą, suberiame cukrų ir druską ir ant silpnos ugnies verdame 45 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame spaustą česnaką. Gerai išmaišome ir dedame mišrainę į iškaitintus stiklainiukus, užsukame dangteliais, apverčiame, kad atvėstų.
Žydiški burokėliai
1 kg. virtų burokėlių,
200 gr. svogūnų,
250 gr. džiovintų slyvų,
6 arbat. šaukšteliai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai (nepilni) druskos,
2 arbat. šauksteliai acto 9%,
aliejaus.
Supjaustytus svogūnus kepiname aliejuje, po to sudedam sutarkuotus burokėlius ir supjaustytas slyvas, suberiam cukrų, druską, prieskonius ir supilam actą. Viską užvirinam, sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Burokėlius su cukinija taip pat dariau pernai, bet mūsų šeimai ji nepasiteisino, bet kaip sakoma, dėl skonio nesiginčyjama, kažkam ji tikrai patiks ir pritiks
evora, gėlynai puikūs
flioksai
gražu žiūrėti
aurute66, sveika sugrįžusi
Vasara pagaliau atėjo, saulės daugiau, lietaus mažiau, tai ir pomidorai nokti pradėjo, pirmus 3 kibirus priskyniau, reiks padažą virti arba sultis spausti
Agurkai mezga gerai kol kas, jau keletą stiklainių marinuotų uždariau, bet dar matosi, kad mezga, tai tikiuosi, kad ir raugintų galėsiu uždaryti.
Cukinijų ir arbūzų nebus, violetiniai žirneliai sušaldyti, nes nevalgomi žaliame pavidale, o į troškinius tinka.
Gėlytės darželyje džiugina, žydi, kvepia
poeme, kopijuoju burokėlių receptus, abu esu išbandžiusi, patiko labai
Burokėlių mišrainė žiemai
Mišrainė puiki, nuostabi, skani!!! Ji tinka virti sriubai. Labai skanu ją valgyti ir vieną su juoda duona. Puikiai tinka prie karštų mėsos patiekalų. Bet mūsų šeimoje ji yra sunaudojama sriuboms virti. Skanesnės burokėlių sriubos nesam valgę.
Reikės:
4 kg nevirtų burokėlių
1.5 kg pomidorų
500 g paprikų
500 g svogūnų
200 g česnakų
200 g cukraus
60 g druskos
250 ml acto
400 ml aliejaus
Žalius burokėlius nulupti, sutarkuoti. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis ar kubeliais, svogūnus nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Paprikas išvalyti ir supjaustyti kubeliais. Aliejuje pakepinti svogūnus, paskui sudėti pomidorus, po 5 min. sudėti paprikas, burokėlius. Kai daržovės užverda, supilame actą, suberiame cukrų ir druską ir ant silpnos ugnies verdame 45 min. Likus 10 min. iki virimo pabaigos, sudedame spaustą česnaką. Gerai išmaišome ir dedame mišrainę į iškaitintus stiklainiukus, užsukame dangteliais, apverčiame, kad atvėstų.
Žydiški burokėliai
1 kg. virtų burokėlių,
200 gr. svogūnų,
250 gr. džiovintų slyvų,
6 arbat. šaukšteliai cukraus,
2 arbat. šaukšteliai (nepilni) druskos,
2 arbat. šauksteliai acto 9%,
aliejaus.
Supjaustytus svogūnus kepiname aliejuje, po to sudedam sutarkuotus burokėlius ir supjaustytas slyvas, suberiam cukrų, druską, prieskonius ir supilam actą. Viską užvirinam, sudedam į paruoštus stiklainius ir uždarome.
Burokėlius su cukinija taip pat dariau pernai, bet mūsų šeimai ji nepasiteisino, bet kaip sakoma, dėl skonio nesiginčyjama, kažkam ji tikrai patiks ir pritiks
evora, gėlynai puikūs
aurute66, sveika sugrįžusi
Vasara pagaliau atėjo, saulės daugiau, lietaus mažiau, tai ir pomidorai nokti pradėjo, pirmus 3 kibirus priskyniau, reiks padažą virti arba sultis spausti
Agurkai mezga gerai kol kas, jau keletą stiklainių marinuotų uždariau, bet dar matosi, kad mezga, tai tikiuosi, kad ir raugintų galėsiu uždaryti.
Cukinijų ir arbūzų nebus, violetiniai žirneliai sušaldyti, nes nevalgomi žaliame pavidale, o į troškinius tinka.
Gėlytės darželyje džiugina, žydi, kvepia
QUOTE(Rutytis @ 2017 08 14, 23:30 )
pagalvojau,kaip smagu butu susitikti visoms,nes mazai jusu macius gyvai,bet jauciu neimanoma
Kas turit noro ir laiko, galit atvaryt pas mane
Papildyta:
daivaP labai labai ačiū už receptus!
Papildyta:
evora turiu baltú flioksú ( jeigu kà
QUOTE(zygintama @ 2017 08 17, 20:06)
Poeme, kepk cukiniju apkepa, varom pas tave!
Apziuresim tavo grozius, isragausim pomidorus;-)
Apziuresim tavo grozius, isragausim pomidorus;-)
Kada?







