Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

QUOTE(poeme @ 2017 08 18, 14:24)

Man tinka visos dienos :-) prie apkepo suraus saldaus ar burbuliuoto atsivesiu!
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2017 08 18, 18:12)

Merginos, kada renkatės unsure.gif ir aš norėčiau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2017 08 15, 23:11)
Kas turit noro ir laiko, galit atvaryt pas mane  4u.gif Šià savaite atostogauju, tik ketvirtadienį išleksim į Lenkijà  4u.gif

daivaP labai labai ačiū už receptus!  4u.gif Sutinku dėl violetiniú žirniú, nepatiko ir man  biggrin.gif

Noro ir laiko visada yra bigsmile.gif

Nėra už ką mirksiukas.gif gal kuris receptas ir patiks 4u.gif

Aš visus violetinius žirnius sušaldžiau smile.gif

Papildyta:
QUOTE(zygintama @ 2017 08 17, 19:06)
Apziuresim tavo grozius, isragausim pomidorus;-)

Pomidorų paragauti ir aš sutinku drinks_cheers.gif
QUOTE(zygintama @ 2017 08 18, 18:12)

Ir užkandai putpelių kiaušinukų bigsmile.gif

Sveikos 4u.gif

Kaip derlius, merginos? Šiltnamis ne kaip atrodo, lapai beveik visi dėmėtligę pasigavo, net ir hibridai, kuriuos auginu kelis metus iš eilė, neatlaikė išbandymo šiais metais unsure.gif Nuskyniau jau kokius 5 kibirus pomidorų, dar kabo atrodo nemažai, bet ne tiek, kiek pernai. Spaudžiau sultis, dar pomidorų padažo išvirsiu ir su česnaku sumarinuosiu. Valgom pietums ir vakarienei pomidorus su grietine ir be jos smile.gif

Baklažanai neauga, kabo keli mažiukai susisukę, o toliau nei iš vietos, kaip juos augint, kas mokat ir žinot 4u.gif

Agurkais džiaugiausi lauke, bet užpuolė matyt miltligė, nespėjo užmegzti, o jau lapai džiūna unsure.gif vat ir pasidžiauk, kad turi agurkų unsure.gif

Gėlytės auga, žydi, džiugina kvapais ir žiedais wub.gif

Diena jau kiek vėsesnė, galima kvėpuoti normaliai bigsmile.gif
Atsakyti
Pradėjau virti pomidorų padažus,porus turėjau nuraut,nes braškes reikėjo sodint,tai dabar džiovyklė birbia.Jau kaime pupos užaugo,reik skinti ir marinuoti,o laiko nėraaaaaaaaaaaaaa.Pomidorų priskyniau 3 dėžes ir daug dar žalių,bet jau lapai dėmėti,kažin kiek tempsim.Agurkai šiltnamyje jau džiūsta,bet viršūnėse agurkus dar mezga ir augina.Cukinijos ir moliūgai labai sunkiai auga,arbūzų net užuomazgų nėra,vsio daugiau aš jų nebesodinsiu.
Susitikimui vietos turiu,jei turėsit noro visada prašome į mano galerą.Manau pati geriausia strateginė vieta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2017 08 21, 14:44)
Baklažanai neauga, kabo keli mažiukai susisukę, o toliau nei iš vietos, kaip juos augint, kas mokat ir žinot 4u.gif

Sveikos 4u.gif
Mano asmeninė patirtis tokia, niekada neužsiaugindavau baklažanų, kol nepradėjau poirkt rusiškų sėklų, nežinau gal tai sutapimas, įsitikinimas, bet............. pirkdavau Maximoj, Žalioj stotelėj - nieko unsure.gif Pernai pirmi metai, kai turėjau gerą derlių, po3-4 baklažanus ant krūmo ( man tai jau supergerai angel_not.gif ). Tai darau išvadą, kad derlius priklauso nuo sėklų ax.gif Šiemet praščiau nei pernai, bet jau turiu 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Aš savo pomikus beveik nudepiliavau, vaapšče, plikai unsure.gif Kaip prevenciją ligoms tongue.gif Tik viršūnėj palikau vieną kitą lapą............... Šiemet daug praščiau nei pernai, bet išsiviriau pomidorų padažo, šiandien mišrainę kliunkinsiu 4u.gif

Derlius šiemet pas mane per pus mažesnis, nei pernai 4u.gif Agurkų neturiu, tik šiltnamio 2 daigai gelbėja salotoms. Jei kas turėtumėt atliekamų, su malonumu nupirkčiau 4u.gif Cukinijos ir moliūgai komposte eina iš proto, nesu mačius tiek ir TOKIO DYDŽIO vaisių. Kur auga darže, tai verkt norisi pažiūrėjus tongue.gif Šparaginių turėjau pakankamai, burokėliai ir morkos dar maži, česnakai sutvarkyti, svogūnai dar nerauti doh.gif Uogų neturėjau, neišsiviriau nei vieno stiklainio uogienės blink.gif Labai tikiuosi bus aviečių, nes nerealiai gražios, l. daug primegzta, tai šaldysiu, virsiu, kad nors prie blynų žiemai būtų wub.gif

Papildyta:
Dėl susitikimo..............
Atostogos praėjo turbo ritmu. Labai laukčiau, jei nuspręstumėt atvažiuoti, tik reikia įvertinti, kad gyvenu 11km nuo Akropolio, tai kažkaip reiktų kooperuotis atvažiavimą. Ir susitarkim iš anksto, nes nu jau tragiškai netelpu 24h/parą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poeme: 22 rugpjūčio 2017 - 09:39
ooo, čia pasirodo gyvenimas verda biggrin.gif
Atsakyti
Nu jau praktiškai išviręs vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Labutis

Jau vis artinasi ruduo , o taip dar nesinori ... taip viskas gražiai , ryškiai žydi wub.gif

Agurkų vakavimai baigti , šįvakar paskutinius aštrius sukišau į stiklainius. Per kitas išeigines reikės perlinių kośės padaryti , pernai nedariau - pasiilgom jau.

Svogūnai jau nurauti džiūna.

Gal kam reike pomidorų ? Ketvirtadienį važ į miestą atveščiau kokį krepšą ;)

Poeme apžiūrėsiu agurkus jei bus ketvirtadienį atvešiu , nors kažkiek ;)
Atsakyti
QUOTE(*simsius* @ 2017 08 22, 23:24)

Poeme apžiūrėsiu agurkus jei bus ketvirtadienį atvešiu , nors kažkiek ;)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vartotojo įkelta nuotrauka
Aš ir pomidorus paimčiau vartotojo įkelta nuotrauka Tu pasverk viską, aš nupirksiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2017 08 23, 08:35)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii vartotojo įkelta nuotrauka
Aš ir pomidorus paimčiau vartotojo įkelta nuotrauka Tu pasverk viską, aš nupirksiu  4u.gif

Kažkodėl manau ,kad prajuokinai SIMSIUKĄ biggrin.gif ,a tiki kad ji ims pinigus,o gal aš klystu ax.gif
Atsakyti
AURUT, prikrėčiau dičkių spalvotų katilėlių sėklų pagal spalvas. Mat kaip vėlai sunoko, kaži ar beverta sėt..? hmm.gif Aš pabėriau pažymėtoj vietoj, jei sudygs taip ir paliksiu žiemai, tikėtina, kad kitąmet jau žydės. Dvimečiai juk jie- vienais m. dygsta ir auga, tik antrais žydi. Kokias tau nešti - rausva, ryškiai žydra, balta- bet būdavo, kad ir tarp griežtai atrinktų ta atkaklioji violetava įsipina.. doh.gif Galiu į vaistų buteliukus daugiau supiliot, gal dar kas pasilokamys lotuliukas.gif, t.y. susigundys. Atnešiu dar dėžikę rudeninių vėlyvių(pavasarį lapai, rudenį gerokai didesni rausvi žiedai be lapų kaip krokų), tikriausiai jau visos jais sočios, bet nuo keliavimo į konteinerį gelbėju ax.gif cry.gif Dabar reik kišt, kol nedygsta, ir rugsėjį jau žiedais džiugins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 23 rugpjūčio 2017 - 09:45
Siūlau RUSMENIŲ- dvimetės ir SINAVADŲ -pilnavid., daugiamečiai sėkliukų. L.gerai paberti dabar-žiemai, gavę šalčio daug geriau dygsta. Daugiameč. augintojos sako, kad spalvos reikaluose tie gražieji hibridai kartais mutuoja... hmm.gif Rinkau iš savo siųstinių augintų.http://www.jparkers.co.uk/media/catalog/product/cache/1/small_image/168x168/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/1/0/1008446.jpg http://www.seedaholi...w_aquilegia.jpg http://www.jparkers....1/0/1008446.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 23 rugpjūčio 2017 - 10:02