Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių krašto augalų mylėtojų kampelis,2016žiema

QUOTE(aurute66 @ 2017 06 02, 11:08)
Nu VSIO ax.gif noriu auginti sanpaulijas.Vieną turiu,iš nuskinto lapelio prisijaukinusi,o dabar užsimaniau visųųųųųųųųųųųųųųųų.Kas kokį lapelį turėsit,priglausiu 4u.gif .Ir norėsiu išsamesnės auginimo konsultacijos. ax.gif

Tai katras jamam, Aurut? Nuo poniškų-rūšinių pradėsi, ar startuoji su paprastutėm, mano bandymais, lengvesnis procesas. hmm.gif Tai jau nešt tą vialetavą (taip plušau rudenį daigindama, kad 7 vienodos gavosi), ir baltą turiu, ir su visais vazonėliais..? victory.gif hihihi.gif Ir dar, atsimenu, šimtai puslapių forumininkių apie tas gražuoles perskaityta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 02 birželio 2017 - 14:27
Sanpaulijų lapeliai dailiai mėgintuvėliuose sumerkti. Griebiau markerį kažką apie naujokus pažymėt, bet dovana jau su etiketėm...kaip malonu. Tik abejojau, ar nereikia kotelių patrumpinti, aš merkiu daiginimui trumpesnius. Kaži kaip geriau, čia su rūšinėm bijau reikalą sugadinti. Mėlynoji vazonėly su dideliausia meile įsodinta. hmm.gif O savaitgaly saulakis prie klevelio bus pribičiulintas.
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 02, 14:02)
Tai katras jamam, Aurut? Nuo poniškų-rūšinių pradėsi, ar startuoji su paprastutėm, mano bandymais, lengvesnis procesas. hmm.gif Tai jau nešt tą vialetavą (taip plušau rudenį daigindama, kad 7 vienodos gavosi), ir baltą turiu, ir su visais vazonėliais..? victory.gif  hihihi.gif Ir dar, atsimenu, šimtai puslapių forumininkių apie tas gražuoles perskaityta...

Imu visas,gal pradėti reikėtų nuo paprastesnių rūšių,nes proto kol kas tam reikalui ribotai turiu.
Atsakyti
Evora ačiū už geliuka. 4u.gif Nuliekiau į Rimi kaktusų nei kvapo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2017 06 02, 17:37)
Evora ačiū už geliuka. 4u.gif Nuliekiau į Rimi kaktusų nei kvapo unsure.gif

Ja, Saulės miesto Rimi aplankiau ir aš. Neradau nupiepusio kaktuso. Bandžiau vėjus kelti kodėl nerasta, bet visi tik pečiais traukaliojo.
Nenusimink, dvi tokias pat su rausvais pumpurais paėmiau, vieną tau perleisiu, jei nepavyks gauti.
Kai pirkau, taip ir pagalvojau, apie tave-žinau, kad parodijas renki.
Tik ji pastovėjus ant saulės pražydo ne raudonai, o oranžiniai.

Saulakis, įsitikinau, labai geibus augaliukas. Tik pajudink ir kabo lapai lyg nuvytę. Maniškio likusi krūmo dalis irgi tokia nutęžusi per visą dieną, o juk neiškastas.
Gerai, kad nėra dabar karščių, geriau visi lauko augalai prigis.

Tik tas vėjas zaraza... Visi violetiniai pražydę vilkdalgiai išguldyti, jurginui šonai paremontuoti.
Papildyta:
Poemei tekusio lapelio ,, RS Baltijskaja volna" žiedai bus milžiniški kaip ir pats krūmas iš didžiųjų sanpaulijų. Nuėjau ir pamatavau dabar mamkę-39 cm. per plačiausią vietą. Ot , mat gerajine.

vartotojo įkelta nuotrauka

Kam teko ,, Grinja Dadojan" lapelis, bus tokie žiedai:

Ir SPEC Aurutei-haworthia pumila ,,Angels tears"

Ką tik grįžau. Kaip prieš 11 val. išvažiavau pas Aurutę, taip kapines tvarkius, Ermitažą aplankius (derlius 2 kaktusai, 15 vazonikų), siuntinį su kaktusais iš pašto pasiėmusi , pagaliau namučius pasiekiau. Och.......
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2017 06 02, 10:08)
Nu VSIO ax.gif noriu auginti sanpaulijas.Vieną turiu,iš nuskinto lapelio prisijaukinusi,o dabar užsimaniau visųųųųųųųųųųųųųųųų.Kas kokį lapelį turėsit,priglausiu 4u.gif .Ir norėsiu išsamesnės auginimo konsultacijos. ax.gif

Galiu dovanoti ne tik lapelius. Turiu jaunus augaliukus. Balta , rozine, alyvine. Mano sirdyje nerado jos vietos..
Atsakyti
Ojjjj kiek čia grožio wub.gif wub.gif wub.gif maniškės irgi žydi nesustodamos wub.gif tik lapai šiektiek praradę spalvą. Evora gal trašų reike , su kokiom tu laistai ?
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2017 06 02, 19:20)
Poemei tekusio lapelio ,, RS Baltijskaja volna" žiedai bus milžiniški kaip ir pats krūmas iš didžiųjų sanpaulijų. Nuėjau ir pamatavau dabar mamkę-39 cm. per plačiausią vietą.  Ot , mat gerajine.

Nežinau kokiais žodžiais apsakyt kaip Ačiū wub.gif Pirmiausiai apakus nuo foto wub.gif Čia jūsú darytos????? Antra- apakau nuo skirtukú! Koks grožis! Trečia- Nu jau lapu grožis! Ilgi kotai, ryyyyyški bluzganti spalva, o jau kietumas.....Kur jūs jas auginat? Aš laikau ant palangės, mano lapeliai tokie suglebę....... Žodžiu, galiu susodint lapelius su kortelėm, ir JAU gražu wub.gif Ačiū. Kad tik įsišaknydinčiau, tfu tfu tfu..... Dar klausimas- ar I vandenį merkt ar į žemę sodint? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 06 02, 16:02)
Tai jau nešt tą vialetavą (taip plušau rudenį daigindama, kad 7 vienodos gavosi), ir baltą turiu, ir su visais vazonėliais..? :victory2:  hihihi.gif

Aš tai lengvai tariant apšalus nuo tokio dosnumo wub.gif
Atsakyti
Ačiū EVORAI už foto, 4u.gif jau grožis neišpasakytas,kur tokio nenorėt ax.gif

ŽYGINTA priglausčiau tavo gėliukus,bandyčiau prisijaukint ax.gif

Nulėkiau rytą į turgų,žmonių beprotybė,visi tempia tėvam,kapam ir t.t.Praeiti neįmanoma,o dar mašinoj vyrą palikau,tik ant greičio pralėkiau,kainos didelės,bet grožių visokiausių.
Atsakyti
QUOTE(*simsius* @ 2017 06 02, 23:22)
Ojjjj kiek čia grožio  wub.gif  wub.gif  wub.gif  maniškės irgi žydi nesustodamos  wub.gif  tik lapai šiektiek praradę spalvą. Evora gal trašų reike , su kokiom tu laistai ?

Atvirai pasakius , maniau, kad pati pirmoji ir atsiliepsi, kai margalapį krūmą pasiūliau. Kažkaip iš praeitų metų dar atsimenu, kad pati visas sanpaulijom apdovanodavai.
Lapai ir mano apatiniai praranda spalvą, ypač antramečiai. Dar tos, kurios auga virtuvėje, šiek tiek apsineša lapeliai nuo visokių virtuvinių faktorių.
Tręšti du kartus per mėn. Profės rekomenduoja pirmą mėn. dieną ir 15 d. -tada atsimeni, kad darbą atlikai. Arba įsivesti savo laistymo kalendorių, bet pastovų atminčiai gerinti.
Žiemą buvau prasta jų trešėja, bet pavasariop pradėjau jas mylėti, nes žiedų užsimaniau. Radau iš Žalių horizontų parodos parsivežtą natūralų žolių trauktinės ekstraktą ir vis po 1-2 lašus įvarvindavau. Gegužės mėn. pora kartų užliejau su DELFAN stimuliatorium-staigiai šviesiau stovinčios pradėjo pumpurus krauti, ypač miniukės.
Mama jas tręšia su orchidėjų trąšomis-irgi gerai auga.
Svarbiausia jas nepamiršti palaistyti, nes žemės perdžiūvimai viską išbalansuoja.
Atsakyti
QUOTE(poeme @ 2017 06 02, 23:49)
Nežinau kokiais žodžiais apsakyt kaip Ačiū  wub.gif Pirmiausiai apakus nuo foto  wub.gif Čia jūsú darytos????? Antra- apakau nuo skirtukú! Koks grožis! Trečia- Nu jau lapu grožis! Ilgi kotai, ryyyyyški bluzganti spalva, o jau kietumas.....Kur jūs jas auginat? Aš laikau ant palangės, mano lapeliai tokie suglebę....... Žodžiu, galiu susodint lapelius su kortelėm, ir JAU gražu  wub.gif Ačiū. Kad tik įsišaknydinčiau, tfu tfu tfu..... Dar klausimas- ar I vandenį merkt ar į žemę sodint?  4u.gif

Foto mano-praeitos vasaros žydėjimas ir du kartus per tą laiką.
Už skirtukus reik Vijai žemaitei dėkavoti-iš jos dovanėlę gavau. Už ką širdingai dėkui, pravertė.
Ant palangės galima dabar laikyti ,jei ne pietinė pusė. Rytai, vakarai, šiaurė-vasarą. Pietinę galima prisiminti žiemą.
Mano ant palangių nestovi, ten kaktusai okupavę teritoriją.
Sudėtos apie 50 cm.-1m. atstumu nuo lango, nes arčiau vietos neturiu. Visą laiką jos man lyg podukros, nes tikrai reiktų ir šviesesnės vietos, ir rūpesčio dažnesnio. Pas tikras jų mylėtojas gėliukai atrodo stulbinamai, pas mane -kaip išeina, ar atsimenu pasirūpinti. Jei žydi, tai ne parodinėm kepurėm, o tik po keliiiiiiiis stiebeliu. Bet man ir tai daug džiaugsmo suteikia. Ypač, kai gyvenimas niūrus, stresų pilna, orai lietuviškai Š..., o namuose pasitinka spalvingi žiedai. Relaksacija ir džiaugsmingos emocijos užtikrinta.

Lauko augalai gražu, dažnai naudinga, bet ką veikti, kai sezonas auginimo baigiasi? Svajoti apie sėklas, nekantriai daiginti, popinti ant palangės?
Aš daržo neturiu, tik gėlynas penkiaaukščio, tad kaktusai ir sanpaulijos mano ištikimi kovotojai su depresuotu ir kartais užknisančiu gyvenimu. Pareinu namo ir atsigaunu-čia mano teritorija, čia mano džiaugsmas.

Lapelius merkiu į vandenį, po to sodinu į vazonėlį, kai sudygsta 2-4 krūmeliai- išskirstau kiekvieną atskirai.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JEI TIKRAI ATSIRADO DAUG SANPAULIJŲ MYLĖTOJŲ-APSILANKYKIT SANPAULIJŲ TEMELĖJE. KIEK TEN GROŽIŲ IR PATARIMŲ GAUSIT, AR TIK PASKAITINĖJĘ DAUG SUŽINOSIT.

Čia vaizdai kelių sanpaulininkių :

Atsakyti
Aš taip džiaugiuosi kad jus visas turiu 4u.gif .Mano dienos lekia su tokiom fainuolėm kraštietėm,aš tiek energijos iš visų jūsų pasikraunu,kad ir baisiausia diena virsta ryškiai rožinė.
Kiekvienos apsilankymas yra laukiamas,atleiskit,jei kartais negaliu ilgiau pašnekinti.
Namai ir darželiai pilni tokių grožių,apie kuriuos gyvenime net nežinojau ir nesvajojau,ir kam dėkoti,tik jums.
Šaunuoliai ir jūsų vyriukai,kuriuos teko jau pažinti KRISTULĖS,POEMĖS,LAKŠMI.
Šiandien diena vėl stebuklinga,ačiū DIJANAI sėdžiu levandų stebuklingą kvapą uostydama.

Aukim ir žydėkim kartu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti