Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

rosenda, be reikalo tu čia. Dabar gi man reiks perspjaut biggrin.gif Ir vat kodėl kažkokia dizainerė vat ėmė taip ir pasidarė. Jai ką, medžiagų mažai? Visa mendelejevo lentelė buvo. Tai ne, pasirinks būtent tą. Tkriausia, kad mane sunervinti. Kaip man dabar po viso to su visu tuo gyventi??? apie tai ji nepagalvojo. Nu pasidarė sau ir sėdėtų spintutėj. Tai ne, apsiskelbt reikia dabar ant viso svieto. O Svieta ėmė ir įsižeidė. Nu tai kaip jai dabar perspjaut pačią dizainerę? nu tai jeigu Svieta dabar pasidarytų vario virtuvę, tai visi jau lygintų su ja g.gif taip ir girdžiu sakant: va, pasidarė kaip ana, nusikopino, plagiatas, ten nors gražu buvo, o pas šitą tai nei 10 nei 9. Joooo, užduotėlė dabar: kaip perspjauti dizainerę.

O jeigu rimtai, tai ačiū 4u.gif aš nieko prieš copinti, nors ne viskas man ten tinka, bet pati mintis, kad ne mano vienos galvoje tokių tarakonų yra, šiek tiek guodžia biggrin.gif

Noa, aš dabar žinau, kam man varis. Anksčiau man jo reikėjo ir nežinojau priežasties. Nu ladna, man jis patiko. Bet va kodėl jis man patiko - nežinojau. Sakau gal organizme kokio elemento trūko? ar šiaip su genetiška klaida apsigimiau? nu visokių minčių ir teorijų ta tema buvo bet va kol neperskaičiau tavo traktato - nei viena jų manęs iki galo neįtikino. Dabar žinau. Man jo reikia, kad turėčiau į ką vėsoti. Ir kad vėpsojimas įgautų prasmę. Ne nu gerai, gali vėpsoti į kaimyno sieną ar į vazonėlį už lango. Abu mėnesius. Nu gerai, tris. O ką vėliau? O žiemą tai aplamai, vėpsojimas prasideda nuo 11 ar vėliau. Nes iki to tamsu nors į akį durk. Ko ten vėpsoti į tamsą? Taip ir akis galima išsinarinti. Arba užmigti vėl. Tada šakės. Nes mokykla nelaukia, ten pamokos prasideda 8:00. Vėpsojimui laiko turi nuo 6:00. O čia va tau ir prašom. Nėra į ką vėpsoti - vėpsok sau į varį. Kaip ten sakė: jis visada kitoks ir nežinai koks bus rytoj, todėl niekada neatsibosta. Va, puikus vėpsojimo objektas. Nes vėpsoti į kompiuterio ekraną gali vieną dieną ir atsibosti 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2017 03 06, 11:26)
...
Kriauklė (90 cm) po pakabinamom spintelėm (alkūnėm į tą aukštą spintą irgi neturėtų daužytis). Tarp kriauklės ir viryklės - indaplovė (dėl šito nežinau - ar tinkama vieta?).
Darbastalis po langu - 1 m.
...
Stalą realiai galima ir sumažinti, ir formą keist. Dabar jį užpiešiau 1,5 x1,2 m. Manau ramiai ir pamažint būtų galima.
....

vartotojo įkelta nuotrauka


Pagal jūsų aprašymą neaišku kaip bus su kampine dalimi. Ji bus pasiekiama per kriauklės 90cm spintelę? Kaip kriauklės spintelės atsidarinės?
Kur dėsit indus? Apačioj ar viršutinėse spintelėse, nes pagal dabartinį planą, atsidarius indaplovę, praktiškai nėra priėjimo prie viršutinių spintelių. Ir atrodo nepatogu būtų dėti indus iš kriauklės į indaplovę. Nežinau ką planuojat laikyti aukštose spintose, bet aš paukočiau vieną aukštą spintą dešiniau kriauklės ir ten dėčiau indaplovę su daugiau darbastalio. Arba aukštoje spintoje įmontuoti indaplovę.

Stalą tikrai galima mažinti, jei ne daugiau 4 valgytojų. Kiek žiūrinėjau, tai standartinis 4 vietų stalas, yra ~1.2x0.8m.
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2017 03 03, 20:48)
<p>Noa, jau taip gražiai parašėt apie tą vėpsojimą.</p>
<p>Vat ir aš galvoju, kad man reikia virtuvėj kažkokio staliuko pusryčiams ir vėpsojimui</p>
<p>Iš pradžių pagal architektų pabraižymus ir galvojau daryt. Bet negi rytais bėgioti reiks per visą virtuvę</p>


sutinku su jumi. Šaudyti reikia tokius architektus. Ką jie sau mano? pabraižo beleką, o tu paskui žmogus priversta bėgiot visą amžių tuos 3 metrus iki stalo. Kur tai matyta? 9m² virtuvei! nafig tiek. Užsiknisti galima belakstant. Pasitatei stalą didesni prie lango, vidury stalo etvedei elektrą, vienos skylės kaitlentę ir kibirą su vandeniu šalia stalo pasistatei. Ko ne virtuvė? kiek gi čia žmogui reikia? Ir vėpsoti galima nepasikeliant iš virtuvės. Ir tų 3 metrų nereiks bėgioti. Nes dabar dar reikia saugotis, kad įsibėgusl laiku sustoti, 3 metrai - čia tau ne juokas.
Šaudyti reikia tokius architektus.
pas jus tą aukštą 2 spintų bloką galima būtų perkelti į sieninę spintą, jeigu ji nėra būtina. Arba ją kiek padidinti. Atsilaisvintų kiek langas. Bet čia nebūtinai. Šiaip. Gal tik pamėginčiau.
Papildyta:
QUOTE(VP @ 2017 03 05, 17:19)
<p>Labas, gal atsiras kas pakomentuos mano virtuves plana  4u.gif   norim virtuveje bent nedidelio baro ir taip pat tureti valgomaji stala, sakykit ar isviso cia realu noreti i tokio dydzio virtuve sukisti ir nedideli bara ir valgomaji stala? gyvensim 2 suauge ir kudikis.</p>



Jūs klystat. Nepastebėsit, kaip tas kūdikis prašys pinigų šimtadieniui. Atrodys tik vakar virtuvėj stalą planavau, o ryt jau išleistuvės. Tie kūdikiai tiokie jau yra. Ir dar jie po vieną dažniausiai nevaikšto. Jeigu jau atsiranda vienas, žėk kažkokiu stebuklingu būdu atsitinka ir dar vienas. Paskui žėk dar. Ir nesakyk ne. Aš irgi nesakiau. Tik uuups ir yra. Tau jau 50, o stalas vis tas pats.
Dar klystat dėl norų. Jūs ne norit, o jums patinka pati vizija baro ir stalo. Ir dabar reikia žūt būt visas vizijas įgyvendint. Nafig tas baras? Aha, pagalvokit gerai ir suprasit, jog nežinot nafig toks jis jums. Kažkur matėt, kažkur panašiai buvo ir buvo labai fainai prie jo pasėdėt. Tą vakarą. O nepagalvojot, kad pasibaigus tam vakarui jis niekur nedings. Ir va taip aplink jį valso žingsneliu, kol neliks sveikos vietos ant šonų biggrin.gif
Pritariu visoms pasisakiusioms. Arba stalas, arba baras. O jeigu reikia būtinai abiejų - stalas turi keliauti į svetainę, o tada vietoj 40cm baro, pasidarykit normalų pusiasalį.
O apie pačią virtuvę tai pradžiai paklausiu: kur bus indaplovė ir kaip įsivaizduojat priėjimą prie kampinės spintelės ir naudojimąsi stalčiais prie kriauklės iš dešinės?
Atsakyti
[quote=Auruma,2017 03 06, 12:13]

Dėkui, apie indaplovės atsidarymą tikrai nepagalvojau ax.gif O jos vieta visai svarbi, nes reikia pasakyt kur vandenį atvest šiame etape.

Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2017 03 06, 07:48)
Pradžioj galvojau, kad viskas su vandeniu bus kairėje sienoje, nes ten įvadas, bet po to vyras sako, kad galima ir prie dešinės sienos pajungti, nes ten WC ir kaip tik kriauklės įvadas, nu tai perkėliau ten indaplovę (beje, kokios nuomonės apie 45 cm indaplovę? Man kažkaip 60 cm atrodo labai didelė...), bet kriauklę palikau kur yra. Po ja bus buitinių atliekų šiukšlinė ir daržovės, o kairėje rūšiuojamų atliekų stalčius/konteineriai.. Pagalvojau, kad taip gal bus patogiau, negi viską po kriauklę grūsti.. Aišku, tuos 30 cm būtų galima padalinti stalčiams aplink orkaitę, bet...

Tai su apačia maždaug ir aišku jau, o ką viršuj daryt??? Lubos 2,90 cm... Ir dar šlaitinės.. Tai iki viršaus daryt jau būtų gremėzdas... Daryt vieno lygio aukštas spinteles ar maždaug kaip dabartiniam plane? Ten viršuj tada jau sudėt ko praktiškai nereikia, nes pasiekt tik pasilipus būtų galima biggrin.gif
Aišku viena aukšta spintelė pigiau, nei tie į viršų atsidarantys vyriai...



nu mes galim tik išsakyt savo mintis ir siųlymus. Renkatės ir sprendžiat jūs pagal savo prioritetus ir poreikius. Dar ir įpročius. Jeigu šiukšlėm reikia 2 spintelių tokioj virtuvėj, reiškia taip reikia. Aš geriau dažniau šiukšles išnešinėsiu, bet turėsiu daugiau stalčių. Jums reikia atvirkščiai. Betgi gyvensiu ne aš, teisingai? todėl ką pasakiau anksčiau, tas lieka, o jau kiek jūs iš to prisistaikysit - jūsų valia 4u.gif Tuo labiau, jog mano patirtis yra vienpusė ir tikrai nežinau nei jūsų šeimos nei jūsų. Tikrai nežadu įtikinėt, jog kriauklė prie šaldytuvo mano nuomone būtų patogiau. Nes jums gali būti patogiau atvirkščiai 4u.gif
Asmeniškai aš nieko prieš neturiu prieš 45cm indaploves. Galimybių gal mažiau, bet darbą daro ir daro labai gerai.
Su viršum patart labai sunku, nes nesimato nei patalpos plano, nei nuolydžio krypties. Čia reiktų žiūrėt vietoje. pasitarkit su baldininkais, o jeigu jie dar turi ir savo dizainerę - manau tikrai rasite sprendimą toje vietoje 4u.gif (tikrai ne vienus žinau, kurie tokią turi, ir kuri nekainuoja papildomai pas juos užsisakius baldus)
Atsakyti
O dar vaikai iki to šimtadienio kol priauga, mėgsta paskui mamą sekiot bigsmile.gif . Aš dabartinėj virtuvėj neatsidžiaugiu dideliu stalu, nes mūsų visas gyvenimas ten vyksta. Aš vakarienę darau, o vaikai pamokas atsivelka daryt. Ir per petį matau, ir paaiškint puodą maišant galiu. Ir papiešt ateina, ir klijuot, ir siūt, ir lipdyt. Kur mama, ten ir vaikai. O mama dažniausiai virtuvėj (bent jau pas mus). O ir stalo virtuvinio tikrai negaila, jei ir išmozos dažais ar klijais. Dabar jau sekiojimo paskui mamą išaugo, tai nulenda į savo kambarius, bet tas mamos sekiojimo laikas buvo labai ilgas:)
Ir ant baro kėdės sėdėt ne taip jau ir patogu (turėjom ir mes šitą džiaugsmą, bet pirmo remonto metu - pašalinom).
Atsakyti
QUOTE(Besijuokianti @ 2017 03 06, 09:26)
Ir aš prašau kritikos  4u.gif

Virtuvė 3 m. (palei sieną su mažuoju langu) X 3.30 m. (palei didįjį langą). Didysis langas į savo kiemą, todėl (kaip berods Noa sakė) paspoksoti turėtų būti į kąsmile.gif
Tose aukštose spintose būtų šaldytuvas, galbūt ir orkaitė (nors man ji visai priimtina ir po kaitlente, juolab ten puikiai įtelpa ir darinėt turėtų būti patogu).
Kriauklė (90 cm) po pakabinamom spintelėm (alkūnėm į tą aukštą spintą irgi neturėtų daužytis). Tarp kriauklės ir viryklės - indaplovė (dėl šito nežinau - ar tinkama vieta?).
Darbastalis po langu - 1 m.
Praėjimo tarpas nuo aukštų spintų iki stalo - 1,2 m., nuo darbastalio iki stalo - 0,9 m (čia gal kokia mini kėdutė šeimininkės sėdimąjai rastųsi  smile.gif ).



labai pritariu Auruma ir dar pagalvočiau apie kriauklės spintelės padidinimą iki 105 ar daigiau, tada ją skelti, padėklą stumiant visai į kampą, o šalia statyti indaplovę. Jeigu viską galima padinti dar, didinčiau iki 1,1m ar 1,2m, tada tilptų 60cm indaplovė.
Ir dar - ar tikrai patogu bus dirbti prie lango, kairėje viryklės? Negalvojot ten plautuvę patalpint? o viryklę - po spintelėm? Nežinau, ar taip būtų geriau, bet pasidėliočiau ir taip, prieš apsispresdama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 03 06, 10:08)
Noa, aš dabar žinau, kam man varis. Anksčiau man jo reikėjo ir nežinojau priežasties. Nu ladna, man jis patiko. Bet va kodėl jis man patiko - nežinojau. Sakau gal organizme kokio elemento trūko? ar šiaip su genetiška klaida apsigimiau? nu visokių minčių ir teorijų ta tema buvo bet va kol neperskaičiau tavo traktato - nei viena jų manęs iki galo neįtikino. Dabar žinau. Man jo reikia, kad turėčiau į ką vėpsoti.
[right][snapback]71486089[/snapback][/right]

Vot teisingai, čia keliese teisybę atrasim biggrin.gif Man dėl to pat reikėjo granito. Reikia man į kažką vėpsoti irgi biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
(taip, Lotusas pizdukas, jis mano, kad jei aš žiūriu į fotiką ir fotografuot bandau gėlytes, tai jo, matote, nepastebiu, jis tykiai sau palaks biggrin.gif)

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 06 kovo 2017 - 11:05
Dėkui, už nuomonę 4u.gif Galvojau, longger, ir apie tokį variantą.
Kriauklę ilgint irgi galiu, turbūt taip ir darysiu, jei liksiu prie šito varianto.

Turiu dar veną variantą, kuris man visai patinka, jei "ne tas tarpelis"...Galvojau iš vis tas aukštas spintas užbaigti vidury sienos. O prie galinės sienos dėliot kraštuose plautuvę ir viryklę, per vidurį - darbastalis. Man toks variantas kaip ir tvarkingiausias ir gal net talpiausias, bet tas "atsiveręs" tarpas kažkaip glumina.
Nors interneto platybėse mačiau ir tokių variantų, man pačiai akių gal ir nebado. Bet kaip būtų realybėj - neįsivaizduoju.
Kaip jums tas tarpukas (tarp aukštų spintų ir viryklės) - blogis, ar nieko tame blogo?

vartotojo įkelta nuotrauka

Noa, koks gražus stalviršis. Ir katinukas superinis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2017 03 06, 11:03)
Vot teisingai, čia keliese teisybę atrasim biggrin.gif Man dėl to pat reikėjo granito. Reikia man į kažką vėpsoti irgi biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
(taip, Lotusas pizdukas, jis mano, kad jei aš žiūriu į fotiką ir fotografuot bandau gėlytes, tai jo, matote, nepastebiu, jis tykiai sau palaks biggrin.gif)

vartotojo įkelta nuotrauka


Bet virdulys tai visai ne raudonas, o ohoho koks!
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 03 06, 11:44)
Tikrai nežadu įtikinėt, jog kriauklė prie šaldytuvo mano nuomone būtų patogiau. Nes jums gali būti patogiau atvirkščiai  4u.gif
Su viršum patart labai sunku, nes nesimato nei patalpos plano, nei nuolydžio krypties. Čia reiktų žiūrėt vietoje. pasitarkit su baldininkais, o jeigu jie dar turi ir savo dizainerę - manau tikrai rasite sprendimą toje vietoje  4u.gif (tikrai ne vienus žinau, kurie tokią turi, ir kuri nekainuoja papildomai pas juos užsisakius baldus)

su šiukšlėm dar turėsiu laiko pagalvoti ir apsispręsti smile.gif
O kodėl kriauklė prie šaldytuvo būtų patogiau? aš gal kažko neapgalvoju? Mes tame kampe prie šaldytuvo planuojame daryti "kavos/arbatos" kampelį.. arbatinukas, kavinukas ir pan...

baldininkų rekomendacijas labai priimu, ypač tų su dizainerėm smile.gif

įkeliu patalpos planą ir maždaug stogo kampas kaip atrodo virtuvės zonoj.
vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

sutinku su jumi. Šaudyti reikia tokius architektus. Ką jie sau mano? pabraižo beleką, o tu paskui žmogus priversta bėgiot visą amžių tuos 3 metrus iki stalo. Kur tai matyta? 9m² virtuvei! nafig tiek. Užsiknisti galima belakstant. Pasitatei stalą didesni prie lango, vidury stalo etvedei elektrą, vienos skylės kaitlentę ir kibirą su vandeniu šalia stalo pasistatei. Ko ne virtuvė? kiek gi čia žmogui reikia? Ir vėpsoti galima nepasikeliant iš virtuvės. Ir tų 3 metrų nereiks bėgioti. Nes dabar dar reikia saugotis, kad įsibėgusl laiku sustoti, 3 metrai - čia tau ne juokas.
Šaudyti reikia tokius architektus.
pas jus tą aukštą 2 spintų bloką galima būtų perkelti į sieninę spintą, jeigu ji nėra būtina. Arba ją kiek padidinti. Atsilaisvintų kiek langas. Bet čia nebūtinai. Šiaip. Gal tik pamėginčiau.

Ačiū už pastabas :) Jau galvojau gal mano paveiksliukų nesimato. Na man 3 m atrodo daug, nes dabar reikia tik apsisukti nuo darbastalio ir stalas ranka pasiekiamas. Tuos didelius blokus nuo lango tikrai trauksiu toliau. Apie perkėlimą į kitą pusę reiks pagalvoti

Atsakyti