Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Aš ant greičio nesigilinus pasakysiu. Mano galva, jūsų teisybė. Kad aš tai irgi tą barą mesčiau lauk, nafig valgomojo stalas ir baras. Baras, sakyčiau, kai stalui vietos nėra.
O valgomojo stalą traukčiau prie lango, na kad jis būtų galu į langą. Jei ateis svečiai, patraukčiau į vidurį. O iki ten traukčiau spinteles smile.gif Taip, išeitų kampas, bet aš į jį įstatyčiau kokį naudingą ir malonų daiktą biggrin.gif Pvz, pristatyčiau pilną stiklainių biggrin.gif Gal net ta kita kryptim stalviršis galėtų bti siauresnis ir spintelės siauresnės... Mačiau tokį sprendimą visai mažoj virtuvėj. Visai nieko.

Pas mus mažesnė patalpa, ir valgomojo stalas numatytas vat kaip kad pas jus būtų - galu ne į langą, o galu į sieną už lango. O prie lango stovi toks laikinas šūdstalis, kurį noriu keisti nuolatiniu šūdstaliu. Baisus baisus, uždengtas klijuote, kad nesimatytų to siaubo. Tai kai ateina svečių, aišku, stalą vis tiek patraukiam kitur. O kol svečių nėra, niekas to stalo nenori! Visi sėda prie šūdstalio, net tuo atveju, kai netelpa - būna, kas nors valgo atsistojęs, nes nenori sėst prie stalo ir nematyt lango. Prie lango smagiau smile.gif
Juolab kad ten stogo nuolydis, tai žemesnis stalas geriau, negu aukštesnis baras.

Na arba kažkaip taip, aš čia savo pasiutimą išsakiau smile.gif Bet pusryčiams vietą susiorganizuočiau prie lango, ar stalviršio sąskaita (o stalviršis niekad nemaišo, pvz. patraukčiau tą stalviršį per visą langą ir net palangę su juo susabačint mėginčiau, jei išeitų, tik po langu nedaryčiau spintelės - kas mano briedus supras? Na tipo kažką taip, gal kas ką geriau pasiūlys), ar to stalo patraukimu elementariu. Nes pas mus irgi - ant projekto atrodė gražiai, o praktiškai kažkaip ne, ir pakeist nebeina, nes lempas numatėm ten, kur stalas, o niekas to stalo eilinę dieną nenori, o eilinių dienų yra dauguma biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 25 kovo 2017 - 15:48

Priedas  20170325_213122.png   1,68MB   0 Parsiųsta kartųJūs skundžiatės, kad netelpat, trūksta spintelių ar darbastalio, o čia ir dušą įtalpino :bigsmile: :lol:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jonete: 25 kovo 2017 - 21:37
QUOTE(Jonete @ 2017 03 25, 22:36)
Jūs skundžiatės, kad netelpat, trūksta spintelių ar darbastalio, o čia ir dušą įtalpino bigsmile.gif lotuliukas.gif

Bet kaip racionaliai i6sinaudojo kampas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(uri @ 2017 03 25, 16:05)
Planuojam įsirengti butą didelėje palėpėje. Su architektais suderinom daugmaž, kur kokios patalpos turėtų būti, ir gavom detalesnį pasiūlymą. Ir... kliūna man virtuvės planas smile.gif Per maža ji man atrodo ir per tamsi. Baras taip pat nepatinka.

Pabandžiau pasiūlyti atsisakyti baro ir pratęsti stalviršį palei sieną apačioje iki vidurio lango. Bet gavau atsakymą, kad būtų geriau, jei virtuvė neįsiterptų į valgomojo erdvę :hmm: O ir šiaip ji tikrai bus patogi. Tai ir suabejojau, ar nekomplikuoju reikalų be reikalo.

O paaiškino kodėl geriau? Gal kad vadovėliuose taip parašyta biggrin.gif

100 proc. pritariu Noa. Man visada lieka paslaptis, kam nedidelėje patalpoje reikalingas baras, jei už metro yra stalas?
Atsakyti

Merginos padekit prasau :4u: perskaiciau kazkuria virtuviu tema (gal 28) ideju pasisemiau, bet daugiau tiek skatyt fiziskai nebespeju :cry2: o jau viskas pradejo maisytis nes remontuoti teks ir vonios kambari, ir virtuve, ir visa likusi buta!! Atsiduodu Jusu teismui :ax: klausimu milijonas, kuo daugiau skaitineju tuo maziau jauciuosi zinanti.. ( nors kol nesigilinau viskas atrodo buvo lb. aisku ir paprasta :bijau2: ) Prisegu butuko plana po sienu kilnojimo, kad butu aiskiau:

Priedas  IMG_20160122_134902.jpg   57,38KB   0 Parsiųsta kartų

o cia,  kas mano manymu ( ne be Jusu visu pagalbos) butu kazkiek geriau:

Priedas  IMG_20170325_220604.jpg   90,51KB   0 Parsiųsta kartų

Stalvirsis gal koks sendintas azuolas ( ar kazkas panasaus, gal tik sviesesnio) dureles/stalciai sviesus

Pakabinamu spintuciu bus tik ant sienos virs kaitlentes, o ten kur kriaukle- spinteles/stalciai tik apacioje. Stalvirsis tesiasi ir ant palanges,  po ja turime nisa (pakankamai vietos kojoms), tad manau butu galima isnaudoti palange kaip valgomaja zona taip pat, pvz pusryciaujant ir grozetis vaizdeliais pro langa. 

Uzbaigimas spinteles (salia saldytuvo) turetu butu stalvirsiu (kazkur cia nusiziurejau lb patiko) 

Man i si "Sedevra " bespoksant  kyla tokie klausimukai:

1. koki ploti palikti saldytuvui, (faktas kad 60 bus mazai) ir kiek cm jis buna atitrauktas nuo sienos?

2. kur patogiausiai statyti kriaukle, ty. kiek cm turetu but nutolusi nuo krasto, matau kad siuo atveju, tikrai per arti saldytuvo) 

3. stalvirsio plotis 50cm ar nera per siauras? ty ar rasiu pakankamai nedidele (kvadratine/staciakampe) kriaukle

4. palanges uzbaigimas? a) uzapvalinant,  b) paliekant kampa  c) gal dar kokiu variantu yra?

ir is viso, galvojau gal " ileisti" saldytuva i vonios kambari apie 20-30cm bet kazkaip man tos nisos nzn..  :hmm: tuomet nebesudestau nieko vonioje.. :huh2:  kitas variantas prailgint vonios siena ta kuri 155 taip atitveriant visa virtuves kampa nuo svetaines (nezinau ar gerai as cia issireiskiau) :blink:  taip kaip pirmajame planiuke.. tokiu atveju virtuve gausis siek tiek uzdaresne nuo svetaines, ir is ten nereikes ziureti i saldytuva...

Atsakyti

Merginos padekit prasau :4u: perskaiciau kazkuria virtuviu tema (gal 28) ideju pasisemiau, bet daugiau tiek skatyt fiziskai nebespeju :cry2: o jau viskas pradejo maisytis nes remontuoti teks ir vonios kambari, ir virtuve, ir visa likusi buta!! Atsiduodu Jusu teismui :ax: klausimu milijonas, kuo daugiau skaitineju tuo maziau jauciuosi zinanti.. ( nors kol nesigilinau viskas atrodo buvo lb. aisku ir paprasta :bijau2: ) Prisegu butuko plana po sienu kilnojimo, kad butu aiskiau:

Priedas  IMG_20160122_134902.jpg   57,38KB   0 Parsiųsta kartų

o cia,  kas mano manymu ( ne be Jusu visu pagalbos) butu kazkiek geriau:

Priedas  IMG_20170325_220604.jpg   90,51KB   0 Parsiųsta kartų

Stalvirsis gal koks sendintas azuolas ( ar kazkas panasaus, gal tik sviesesnio) dureles/stalciai sviesus

Pakabinamu spintuciu bus tik ant sienos virs kaitlentes, o ten kur kriaukle- spinteles/stalciai tik apacioje. Stalvirsis tesiasi ir ant palanges,  po ja turime nisa (pakankamai vietos kojoms), tad manau butu galima isnaudoti palange kaip valgomaja zona taip pat, pvz pusryciaujant ir grozetis vaizdeliais pro langa. 

Uzbaigimas spinteles (salia saldytuvo) turetu butu stalvirsiu (kazkur cia nusiziurejau lb patiko) 

Man i si "Sedevra " bespoksant  kyla tokie klausimukai:

1. koki ploti palikti saldytuvui, (faktas kad 60 bus mazai) ir kiek cm jis buna atitrauktas nuo sienos?

2. kur patogiausiai statyti kriaukle, ty. kiek cm turetu but nutolusi nuo krasto, matau kad siuo atveju, tikrai per arti saldytuvo) 

3. stalvirsio plotis 50cm ar nera per siauras? ty ar rasiu pakankamai nedidele (kvadratine/staciakampe) kriaukle

4. palanges uzbaigimas? a) uzapvalinant,  b) paliekant kampa  c) gal dar kokiu variantu yra?

ir is viso, galvojau gal " ileisti" saldytuva i vonios kambari apie 20-30cm bet kazkaip man tos nisos nzn..  :hmm: tuomet nebesudestau nieko vonioje.. :huh2:  kitas variantas prailgint vonios siena ta kuri 155 taip atitveriant visa virtuves kampa nuo svetaines (nezinau ar gerai as cia issireiskiau) :blink:  taip kaip pirmajame planiuke.. tokiu atveju virtuve gausis siek tiek uzdaresne nuo svetaines, ir is ten nereikes ziureti i saldytuva...

Atsakyti

Miegamajame ten spinta numatyta? Atitverkit ta gala ir darykit ieinama drabuzine. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 26 kovo 2017 - 08:07

Shylm,  o kodel norit daryti 50 cm plocio stalvirsi? Kodel nedarysit pakabinamu spinteliu virs kriaukles. Virtuve mazute, ar uzteks vietos pasidejimui. Ar atsidarys langas, jei ten kabinsit spinteles? Kokio aukscio palange? Sienos pratesimas/saldytuvo uzdengimas turi dar viena pliusa- is svetaines puses jus turite siena paveikslui/ lentynelei/ sviestuvui.

Atsakyti
shylm,

a) šaldytuvui reikės apie 65 cm į gylį. Nematau prasmės daryti 50 cm stalviršį - nieko nesutaupysit vietos prasme, atrodys negražiai dėl išsikišusio šaldytuvo ir turėsit papildomo galvos skausmo pvz su plautuvės pasirinkimu ir sumontavimu- nes montuojant palei plautuvės perimetrą turi likti bent po 5 cm stalviršio.
b) Indaplovę turėsit? Jei taip ji gerai įsipaišo šalia šaldytuvo ir jos gylis ne mažiau 60 cm, rozetės turi būti ne už jos, nes netllps.
c) tokioj mažoj erdvėj galima ir nesilaikyti darbinio trikampio taisyklių, vistiek viskas po ranka. Idealus darbastalis, kartu vieta pasėdėti, pas jus būtų palangė, tik ją reikėtų platinti bent iki 45-50 cm. Dar reikėtų papildomai apmastyti apšvietimą virš jo vakarui.
d) Kompu braižytam planely yra nemažai gerų dalykų.
- didelis pliusas ta ištisinė pertvara, už kurios slepiasi šaldytuvas. TV reikėtų stumti arčiau sofkės. Ties ta pertvara, jei yra poreikis, galima būtų konstruoti negilų iki 30 cm gylio baldą, tipo sekciją/lentynas/indaują kurioje būtų ir TV, ir knygos, ir paradiniai indai. Įkelsiu pvz vėliau.
- plautuvės vieta šitam plane labai racionali, ypač, jei planuojat plautuvę su padėklu.
- o kaitlentę būtinai stumčiau nuo lango. Variantas ranka pieštam plane geresnis.
e) kabinamas spinteles daryčiau kaip tik prie šaldytuvo sienos. Prie kitos sienos reikia įvertinti, kaip Azu parašė, ar netrukdys langui.
f) Dėl palangės užbaigimo. Apie plotį rašiau jau. Aš daryčiau gana ilgą (ne sulyg langu, o sulyg pertvara arba beveik iki balkono durų- įvertinkit kaip bus užuolaidos), ir užbaigimą daryčiau alia komodą per sienos tarp lango ir balkono durų plotį - galbūt su nedidelėm nišom iš galo žiūrinčiom į sofą (knygai, pultui, suvenyrui) ir durelėm (gali būti įstiklintos) žiūrinčiom į kambarį.

----
superinis Azu pastebėjimas dėl drabužinės miegamajam - išloštumėt padėjimo vietos, pagerintumėt kambario proporcijas, sutaupytumėt "ant spintos durų", gautumėt sieną, prie kurios galima pastatyti kad ir darbo stalą.

-----
Vonioj patogiausia, kai kriauklė yra tiesiai prieš duris.
-----
TV http://www.houzz.com...mily-room-other
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 26 kovo 2017 - 09:48

Azu, Jus gerai sakote, ten ir planuojam atitvert iki pat iejimo i miegamaji, turesim visai padoria spinta/sandeliuka, kadangi niekur kitur didesnio baldui siam reikalui neplanuoju (tik dar spitu temos nedaejau pasiskaitymui, tai siuo metu visiskai pasinerusi po virtuves bei vonios planavimus!! Iki siol galvoje tik turejau aukstas stumdomas duris bet kazkodel tik po jusu parasymo nusvito kad pigiau gautusi gipsu atitverti paliekant nisa (ar duris istatant) ir pasirupinti geru apsvietimu viduje :rolleyes: )

Del 50cm stalvirsio man susisviete kad tas 10cm TOKIO dydzio virtuvej visai praverstu man.. :blink:  :hmm: tik va saldytuvas reikala gadina.. spintuciu nenoriu ant kitos sienos nes nusiziurjau ideja nuleidziamu pora/tris svietuvus apsviest kriaukle/ darbastali (nepamenu tiksliai kas taip pasidare, bet aciu moteriskei kuri augina kakzkokius zelmenis kokteiliams ) ir nenoriu uzgriozinti jau ir taip mazuliukes erdves.. esu isitikinusi kad pakaks vietos mano rakandams ir viska kitam, be tu spintuciu sone. dar vienasreikalas garine nusipirkau imontuojama I spintute, tad jau teks spinteles kabinti virs kaitlentes..

nezinau ar paminejau kad lubos skliautines, virsutinis aukstas pas mus, tik dabar neturiu galimybes tiksliai pamatuoti, kiek pamenu skirtumas nuo auksciausio tasko iki zemiausio (langu ) yra apie 50cm. ties langais gaunasi standartinis aukstis kaip iprasta butuose..

Langas atsidaris kabinant spintutes ant sienos virs kaitlentes ( buvo matuota su kartu baldininku pries gera laika, bet nuo tada as dar visko prigalvojusi  :oh:  gerai kad virtuvinio gamyba buvo sustabdyta  :lol: Nes palakytu pamisusia kas savaite vis kitaip galvoju) 

palangiu aukstis visiskai vienodas su dabartiniu spinteliu  :bigsmile: 

Sienos pratesimas  :wub: tai jau manau apsisprendziau kad taip darysim.. 

del pasisedejimo dar noretusi kokio mazucio valgomojo, tik jau reikia pesiplanuoti svetaines baldu isdestyma ir apsvietima..uoj kiek dar visko daug reikia pasiziureti...  :hmm: 

Atsakyti

Y2K

Sakot geriau daryt abu stalvirsius 60cm, tokiu atveju sadytuvas vis tiek issikises bus bet bent jau ne 15, o tik 5cm.. :huh2: 

Indaploves neturesim

Tas 20cm palanges tai tik kas issikise nuo sienos (gaila negaliu pamatuotuoti kiek gaunasi nuo lango) visa palange gausis gerokai platesne, esant muriniam namui su storom isorinem sienom tai didelis pliusas.. :) o del apsvietimo tai nesusimasciau visai, reikes pagalvoti.. :hmm: 

Siena uzdengianti saldytuva ir man jau atrodo lb gera ideja kaip ir Azu minejo.. :wub:

Del pakabinamu spinteliu (ant vonios) sienos, nosinori man tos virtuveles apgriozinti visai, o gartrauki nusipirkusi jau turiu imontuojama I spinteles taigi nemanau kad galesiu  atsisakyt spinteliu virs kaitlentes.. (nors iki siol net nesusimasciau nedeti ju ir kaip tai atrodytu)  :blink: noriu spinteliu iki lubu..Siena price vonios aukstoka (negaliu siuo metu tiksliai ismatuoti) tai virsutiniu nepasieksiu...😞 

bet pratesus palange iki balkono duru praejimas visai sumazeja..  ty. vienoj pusej saldytuvas kitoj palange nebedaug belieka tos atviros erdves tada 😣

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shylm: 26 kovo 2017 - 16:36
QUOTE(Jonete @ 2017 03 25, 21:36)
<p>Priedas  20170325_213122.png   1,68MB   0 Parsiųsta kartųJūs skundžiatės, kad netelpat, trūksta spintelių ar darbastalio, o čia ir dušą įtalpino bigsmile.gif lotuliukas.gif</p>

Intensyviai mąstau, o kur pas juos unitazas? Gal toj veidrodinėj spintoj? biggrin.gif
Atsakyti
shylm,

a) dėl apsigriozdinimo. Labiausiai į akis kris būtent ta siena, kur kaitlentė, nes ji priešais sofą. Vonios siena, kur šaldytuvas, praktiškai nesimatys, tai ten galit griozdintis į sveikatą. Jei lubos aukštos, tai galima viršutines dviejų lygių daryti - viršus šaldytuvo pločio, apačia siauresnės, standartino pločio. Juolab, kad rašėt, jog šaldytuvo šoną norit dengti stalviršio plokšte. Pasiekti visada galima su kopetėlėm. Į viršutinę eilę galima retai naudojamus daiktus sukelti. Bet, įtariu, apsigriozdinimą mes skirtingai suprantam biggrin.gif
b) jums reikia tiksliai išsiaiškinti ar galima pratęsti palangę ir kokiam ji aukštyje bus. Jei, darom prielaidą, kad galima, ir galimas standartinis virtuvinio darbastalio aukštis, tada pas jus gaunasi U formos virtuvė. Pagrindinis darbastalis ties langu. Tada reikia išsiaiškinti su "valgomuoju" - ar norit atskiro stalo, ar tiesiog valgymo vietos prie "baro", kurį puikiai atstotų darbastalis - palangė. Kiek numatoma valgytojų? Jei prie "baro", reikia apskaičiuoti plotį ir gylį, kur sukištumėt pusbario kėdes. Jei prie stalo, jau reikia stipriai sukti galvą, kaip įkomponuoti.
c) dėl siauro praėjimo virtuvėj. keliese jūs ten dirbsit? 120-100 cm tarp eilių (palangė-vionios siena) per akis.
d) tikrai tikrai nenorit indaplovės?
----
Čia pvz gartraukio spintelėj:, bet ne spintelių eilėj https://www.pinteres...98750748602082/, https://s-media-cach...7bf414c0f73.jpg.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 26 kovo 2017 - 19:12