Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Y2K Jus teisi del matomos sienos is svetaines, tik baldu padetis abstrakti dar sumastysim kitur sofa deti.. bet kad ir kokie baldai ten bus faktas kad siena kur kaitlente matysis labiausiai, prisiziurejau graziu paveiksleliu ir jau vos neverkiu del nusipirkto gartraukio.. 😣 (beje nepatiko Jusu pasiulyti pavyzdziai atrodo kaip deze vidury sienos  :blink: ) Priedas  21a3800ab925867d22c0dd2979b470e7.jpg   23,03KB   0 Parsiųsta kartų cia kazkas panasiausiai kiek isivaizduoju  :wub: tik desinej esantis baras butu langas su palange/darbastaliu ir spalvos kaip mano issvajotos 😊💜 Palanges aukstis = dabartiniu spintuciu auksciui t.y. be problemu bus galima pratesti stalvirsi po langu (tikiuosi kad musu meistrai zinos kaip graziai sujungti) Manau pora kedziu sutalpinciau i ta nisele del 3nezinau. O valgytoju esame 3. nors noretusi kampelio normaliam stalui, bet ar verta aukoti svetaines gabaleli valgomajam??  Nea indaploves nenoriu, niekad neturejau gal del to niekad nemaciau butinybes ja isigyti  :rolleyes: bandysiu dar karteli pasibraizyti viska, su 60cm apatinem spintelem 65cm saldytuvui.. ziuresiu kaip atrodo.. O cia radau "grazuoliu virtuviu" su skirtingo gylio virsutinem spintelem Priedas  c88ab311d62229a0daacec06ce7d9060.jpg   43,74KB   0 Parsiųsta kartų Priedas  7de195ceef6476479a96847c1ed656eb.jpg   49,47KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  ab23b5d6c41ff4a600fd456cdb8dbd37.jpg   31,39KB   0 Parsiųsta kartų

ir vel spalvu zaismas man cia lb grazu!! 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shylm: 26 kovo 2017 - 22:02
QUOTE(Noa @ 2017 03 25, 15:39)
Aš ant greičio nesigilinus pasakysiu. Mano galva, jūsų teisybė. Kad aš tai irgi tą barą mesčiau lauk, nafig valgomojo stalas ir baras. Baras, sakyčiau, kai stalui vietos nėra.
O valgomojo stalą traukčiau prie lango, na kad jis būtų galu į langą. Jei ateis svečiai, patraukčiau į vidurį. O iki ten traukčiau spinteles smile.gif Taip, išeitų kampas, bet aš į jį įstatyčiau kokį naudingą ir malonų daiktą biggrin.gif Pvz, pristatyčiau pilną stiklainių biggrin.gif  Gal net ta kita kryptim stalviršis galėtų bti siauresnis ir spintelės siauresnės... Mačiau tokį sprendimą visai mažoj virtuvėj. Visai nieko.

Pas mus mažesnė patalpa, ir valgomojo stalas numatytas vat kaip kad pas jus būtų - galu ne į langą, o galu į sieną už lango.  O prie lango stovi toks laikinas šūdstalis, kurį noriu keisti nuolatiniu šūdstaliu. Baisus baisus, uždengtas klijuote, kad nesimatytų to siaubo. Tai kai ateina svečių, aišku, stalą vis tiek patraukiam kitur. O kol svečių nėra, niekas to stalo nenori! Visi sėda prie šūdstalio, net  tuo atveju, kai netelpa - būna, kas nors valgo atsistojęs, nes nenori sėst prie stalo ir nematyt lango. Prie lango smagiau smile.gif
Juolab kad ten stogo nuolydis, tai žemesnis stalas geriau, negu aukštesnis baras.
Na arba kažkaip taip, aš čia savo pasiutimą išsakiau smile.gif Bet pusryčiams vietą susiorganizuočiau prie lango, ar stalviršio sąskaita (o stalviršis niekad nemaišo, pvz. patraukčiau tą stalviršį per visą langą ir net palangę su juo susabačint mėginčiau, jei išeitų, tik po langu nedaryčiau spintelės - kas mano briedus supras? Na tipo kažką taip, gal kas ką geriau pasiūlys), ar to stalo patraukimu elementariu. Nes pas mus irgi - ant projekto atrodė gražiai, o praktiškai kažkaip ne, ir pakeist nebeina, nes lempas numatėm ten, kur stalas, o niekas to stalo eilinę dieną nenori, o eilinių dienų yra dauguma biggrin.gif

Ačiū už nuomonę. Tikriausiai mesim barą lauk smile.gif Dėl valgomojo stalo padėties nesu dar tikra, nes langas bus įtaisytas aukštokai, apie 1.2m aukštyje palangė, tad vaizdo pro langą sėdint nebus.

Svarstau, ar užtektų tiesiog panaikinti barą ir viskas hmm.gif Tuomet darbinio paviršiaus plotas būtų panašus, kaip mūsų dabartinėje virtuvėje. Lyg ir pakanka...

O dėl spintelių palei šlaitinį stogą reikės pasibraižyti. Viena vertus, nesinori kampo, kita vertus, norisi daugiau spintelių biggrin.gif Siauresnės gali nepavykti dėl to, kad dėl stataus šlaito neužteks aukščio šalia jų stovėti.

Šiaip su brangiuoju nesutariam dėl to, ar reikia baro/pusryčių stalo/šūdstalio smile.gif Jam atrdo, kad reikia, nors valgomojo stalas ir netoliese. Čia gal kažkokia vyriška ypatybė, nes mano tėtis savo namuose taip pat yra vienintelis aukšto baro stalo gerbėjas hmm.gif

QUOTE(Y2K @ 2017 03 25, 22:44)
Bet kaip racionaliai i6sinaudojo kampas biggrin.gif
Papildyta:
O paaiškino kodėl geriau? Gal kad vadovėliuose taip parašyta biggrin.gif

100 proc. pritariu Noa. Man visada lieka paslaptis, kam nedidelėje patalpoje reikalingas baras, jei už metro yra stalas?

Manau, kad dėl kažkokio nesusikalbėjimo architektas buvo įsitikinęs, kad mes norim baro. Ir suplanavo, jo nuomone, patogiausią variantą su baru.
Atsakyti
QUOTE(uri @ 2017 03 26, 22:56)
Šiaip su brangiuoju nesutariam dėl to, ar reikia baro/pusryčių stalo/šūdstalio smile.gif Jam atrdo, kad reikia, nors valgomojo stalas ir netoliese. Čia gal kažkokia vyriška ypatybė, nes mano tėtis savo namuose taip pat yra vienintelis aukšto baro stalo gerbėjas hmm.gif

Aš kažkaip niekada apie tai nepagalvojau - atrodė, va projektas, yra stalas, ir ko dar! Bet kai buvo pastatytas šūdstalis, tai supratau, kad tai buvo gera mintis, nes pati prie jo dažnai sėdžiu biggrin.gif Šūdstalis siaubingo baisumo, vieną žiemą stovėjęs lauke, bet padėjo apsispręsti, kad reikia čia tokio ir gatava biggrin.gif
Tiesa, pas mus šeima - 3 diedai ir aš. Taigi gal tikrai vyrų įtaka biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(shylm @ 2017 03 26, 21:58)
</p>
<p>ir vel spalvu zaismas man cia lb grazu!! </p>
<p> </p>

Tai kad čia nėra jokio spalvų žaismo išvis biggrin.gif Čia yra viskas balta, tik stalviršis grindų spalvos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 27 kovo 2017 - 00:40

---- superinis Azu pastebėjimas dėl drabužinės miegamajam - išloštumėt padėjimo vietos, pagerintumėt kambario proporcijas, sutaupytumėt "ant spintos durų", gautumėt sieną, prie kurios galima pastatyti kad ir darbo stalą. ----- Vonioj patogiausia, kai kriauklė yra tiesiai prieš duris. 

Drabuzine miegamajame senai man sukosi galvoje, kad ta kampa butent tam ir panaudosim, bet tik deka Jusu Y2K ir Azu  nusvito protelis, kad ne stumdomas duris ( ziauraus aukscio) o gipso siena statyti reikia  :blink:  :frusty:  ir kur mano smegenys buvo iseje?  :bash:

Pasipaisiau vel planiuka:

Priedas  IMG_20170326_232537.jpg   79,41KB   0 Parsiųsta kartų

Virtuvej spinteles si karta 60cm visas :clap_1: .. Dar pamazinau plautuve, jei saziningai negaliu apsisprest su padeklu ar be  ( manau su padeklu butu praktiskiau), bet tada i kuria puse ta padekla sukti? link saldytuvo ar link sienos?

palikau 20cm nuo saldytuvo iki plautuves..?? 

Taip pat palange/ darbastalis/baras - cia atrodo realiau ( manau turetu visumoj gautis minimum 40cm.)

Tiesa, buvau nusipiesusi plautuve vonioj pries duris kaip Y2K minejo, bet gryzau prie pirmines idejos, skalbimo masina i kampa su mintimi, kad virs jos bus lentynos arba spinta ( spinta labiau prie sirdies paslept skalbimo priemones, ranksluoscius tuoaletini popieriu ir pan..)  :ax:  dabar tik susigalvot kokio ilgio plautuve tarp duso ir skalbimo masinos imontuot ( kagi, teks sianakt skaitineti temas apie vonios/duso kambarius bei drabuzines 

Atsakyti
QUOTE(shylm @ 2017 03 27, 01:04)

<p>Virtuvej spinteles si karta 60cm visas clap_1.gif .. Dar pamazinau plautuve, jei saziningai negaliu apsisprest su padeklu ar be  ( manau su padeklu butu praktiskiau), bet tada i kuria puse ta padekla sukti? link saldytuvo ar link sienos?</p>

Koks bus stalvirsis? Jei neatsparus vandeniui, padeklo gal ir reikia, bet tuomet as ji sukciau turbut link saldytuvo, kad maziau taskytusi saldytuvo sonas. Gal merginos dar geriau patars.

Man asmeniskai to padeklo is vis nereikia, bet as neisivaizduoju gyvenimo be indaploves, o jus, kaip suprantu, jos nenorite.
Atsakyti

shylm, 27 Kov 2017 - 02:04, parašė: Drabuzine miegamajame senai man sukosi galvoje, kad ta kampa butent tam ir panaudosim, bet tik deka Jusu Y2K ir Azu nusvito protelis, kad ne stumdomas duris ( ziauraus aukscio) o gipso siena statyti reikia :blink: :frusty: ir kur mano smegenys buvo iseje? :bash: Pasipaisiau vel planiuka: attachicon.gif [url="https://www.supermama.lt/forumas/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=241635"]IMG_20170326_232537.jpg[/url] Virtuvej spinteles si karta 60cm visas :clap_1: .. Dar pamazinau plautuve, jei saziningai negaliu apsisprest su padeklu ar be ( manau su padeklu butu praktiskiau), bet tada i kuria puse ta padekla sukti? link saldytuvo ar link sienos? palikau 20cm nuo saldytuvo iki plautuves..?? Taip pat palange/ darbastalis/baras - cia atrodo realiau ( manau turetu visumoj gautis minimum 40cm.)
Galvoju kad geriau didesne kriaukle , nei mazesne su padeklu :) ir darykit abiejuose sonuose pakabinamas spinteles pasidejimui, gal tada surasit vietos indaplovei. Jei finansai indaplovei nenumatyti, tai vis tiek pasidarykit indaplovei tinkama spintele, po kurio laiko ismesit is jos kokia lentyna ir galesit ikist indaplove. Tik rozete issiveskit. O del drabuzines, ivertinkit miegamojo duru atsidarymo krypti , kad netrukdytu judeti, jei iejimas i drabuzine bus tik iejus i kambari (man atrodo patogiausia). o vidine iranga galima nusipirkti ikejoj, senukuose. Net baldininko nereiktu. Kazkada pries 10 m . Kainos skirtumas tarp panasaus dydzio spintos su stumdomom durim ir ieinamos siauros drabuzines buvo 2600 ir 300 lt. O kur dar naudojimosi komfortas.
Atsakyti
QUOTE(shylm @ 2017 03 27, 02:04)

<p>Tiesa, buvau nusipiesusi plautuve vonioj pries duris kaip Y2K minejo, bet gryzau prie pirmines idejos, skalbimo masina i kampa su mintimi, kad virs jos bus lentynos arba spinta ( spinta labiau prie sirdies paslept skalbimo priemones, ranksluoscius tuoaletini popieriu ir pan..)  ax.gif  dabar tik susigalvot kokio ilgio plautuve tarp duso ir skalbimo masinos imontuot ( kagi, teks sianakt skaitineti temas apie vonios/duso kambarius bei drabuzines </p>

truputi ne i virtuves tema, bet kad jau paminejot biggrin.gif Jei yra galimybe duris perstumti kiek i kaire, as deliociausi vonia sitaip:

vartotojo įkelta nuotrauka

erdves daugiau butu, patogesnis iejimas i dusa, tarp duso ir kriaukles galima ranksluosciu dziovintuva kabint. ax.gif
Atsakyti
o kad butu i tema, prasau ir as uzmesti aki i mano projekta.

Lango kol kas nera, bet planuojamas. del sviesos (langas i pietus) ir del to, kad uz saldytuvo yra lauko durys, o man patinka matyt kas pas mane uzeina smile.gif ten kur durys - koridorius, is kurio iejimas per virtuve i nama. langas desineje i kiema, i vakarine puse. Kur projekte sienos nera, jos ir nera, ten svetaine, kuri ilgesne tiek i viena puse, tiek i kita.

Zodziu isplanavimas aplink virtuve yra mazdaug toks:
Sienu issikisimai tarp svetaines ir virtuves yra. kairinis apie metra, desinys apie 50cm ir ju panaikinti neiseina....
Tiesa, nepazymejau, iejimas i kitas erdes tarp tv sienos ir sofos. o tarp kitos sofos ir virtuves sienos isejimas i lauko terasa.

o pati virtuve mazdaug tokia:

Po langu planuojam stala. jis turetu tilpti, pati virtuve yra 385cm, (kur baldai). po laisvu langu siena 330cm.

As issidesciau baldus taip: saldytuvas (imontuojamas), kriaukle, indaplove, stalciai, stalciai (80cm) su kaitlente orientuota toliau nuo orkaites, ir orkaites spinta.

Gal kokiu minciu turite? langai gali but stumdomi. vandens ivadai sienoje, kur planuojami virtuves baldai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žu žu: 27 kovo 2017 - 09:15
QUOTE(shylm @ 2017 03 26, 22:58)
prisiziurejau graziu paveiksleliu ir jau vos neverkiu del nusipirkto gartraukio.. 😣

o neišeina įmontuojamo gartraukio grąžinti, parduoti?? ax.gif
Atsakyti

Nao, na o as matau daugiau spalvu 😃😉 pilkos langu romanetes, skirtingu pilku atspalviu grindys, juoda plautuve ir kaitlente net tas pats stalvirsis nera vienspalvis  :4u:  be abejo daug baltos .. viskas labai skoninga :rolleyes:  ir visos sitos zemiskos spalvos man asmeniskai pacios graziausios  :ax: 

Atsakyti

Dideliausias dekui visoms uz pagalba ir patarimus! 😘 nzn ka be jusu daryciau!! :4u:  

Ptaska,   hmmm nzn gal ir as kazkada uzsimanysiu indaploves, juolab kad ne is pirmos tai girdziu, tai pasitikiu moterytem kurios turi patirties su tuo "aparatu" tai tada logiska butu palikti tarp saldytuvo ir plautuves 45cm. plocio spintele (su lentynom) turint ateities vizija, kazkada isimontuoti indaplove. Tik kur turetu buti tiksliai rozete? Berods Y2K minejo kad uz indaploves rozete buti negali? tai tada virs (bet vis dar spinteles viduje)? tai jei gerai isivaizduoju turetu buti is kart po darbastaliu? o kiek cm indaplove zemiau darbastalio buna (ty. neisivaizduoju jos aukscio)  

Sienine spinta megamajame, nakti bandziau piesti, bet tik tiek ir pasipiesiau dezute su durimis :hmm: imetu sedevriuka savo, kad jau Azu paminejo, tikiuosi niekas nesupyksit kad ne i ta tema. PS. kelsiu ir i drabuziniu forumuka ieskodama pagalbos kaip planuoti lentynas/kabyklas, vedinima (kas man buvo naujiena) ir pan. Priedas  IMG_20170327_122445.jpg   85,26KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shylm: 27 kovo 2017 - 13:33
QUOTE(shylm @ 2017 03 27, 13:26)
<p>Dideliausias dekui visoms uz pagalba ir patarimus! 😘 nzn ka be jusu daryciau!! 4u.gif  </p>
<p>Ptaska,   hmmm nzn gal ir as kazkada uzsimanysiu indaploves, juolab kad ne is pirmos tai girdziu, tai pasitikiu moterytem kurios turi patirties su tuo "aparatu" tai tada logiska butu palikti tarp saldytuvo ir plautuves 45cm. plocio spintele (su lentynom) turint ateities vizija, kazkada isimontuoti indaplove. Tik kur turetu buti tiksliai rozete?

Maniske indaplove pajungta uz spinteliu, jokiu issikisusiu rozeciu nera.

Taip, tuomet logiska butu palikti kazkokia 45 cm spintele ir is karto apsidrausti papildomu fasadu, kai jau noresit imontuoti indaplove.
As turbut daryciau is karto ax.gif
Atsakyti