Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(arkava @ 2017 05 23, 10:54)
pasiunciau foto.
tegu bus vyrtuvė tada... smile.gif

tai kad pas jus ji ar ne du kartus mažesnė? nelabai eina lyginti tada. Tik tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 05 23, 11:32)

man atrodo kalba eina apie tas pakabinamas. O jeigu jų visai nedaryt?
Papildyta:
o šiaip, jeigu šaldytuvą perstumsi, tai labai netgi nieko tas variantas. Iš principo virtuvė belekiek didelė ir ten kažkokių nepatogumų prisidaryt yra labai sunku. Tokioje virtuvėje kita problema - priprasti prie visko  smile.gif
Man ji patinka. Gal mes ten buvom daugiau fix idėjų prigvildenę ir neslėpsiu - kai kurios man labai patiko, būčiau gal surizikavusi. Bet taip ir pralošt galima. O va su šituo variantiu nepraloši - paprastas, bet toli gražu ne prastas, nors ir be bajerių  biggrin.gif Manau bus gerai.
Tos pakabinamos spintelės dėl gartraukio? man jos kliūna šiek tiek. Viskas ten pas tave telpa ir pirmam aukšte, tai nežinau, kodėl veržiesi į tas pakabinamas. Dėčiau kažkokš didesni gražų klasikinį gartraukį, be jokių spintelių. pabandyk pasipiešti tokį variantą, gal patiks ir tau  mirksiukas.gif
Nors pas knopkę irgi belekokio didumo virtuvė gavosi, ji irgi pakabinamas dėjo panašiai kaip pas tave. Man jos irgi nesižiūrėjo ten, o va prašom, sakė labai patenkinta ir gerai ten jai viskas su jomis. Taip kad žinai, klausyti iš šalies galima, bet geriausiai klausyti savo širdies balso  4u.gif

nu ačiū ačiū 4u.gif

jop, pakabinamos spinteles grynai dėl gartraukio yra daromos, jei jų nekabinti, man vienas gartraukis kaip šašas stovėtų tada visi aplinkui siūlytų lentynėles, kurios tik dulkių veisykla yra biggrin.gif
būtų galima pagalvoti apie gartrauki stalviršyje, bet tiek ner pinigų biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
na ok tada. bet autores plane, mano galva proporcijos nelabai - virtuve 14+ m2,
svetaine - 32 m2. Dvigubai. smile.gif

QUOTE(longger @ 2017 05 23, 10:05)
tai kad pas jus ji ar ne du kartus mažesnė? nelabai eina lyginti tada. Tik tiek  4u.gif

Atsakyti

Kaip renkatės virtuvės sienų bei grindų spalvas? Ar nešatės stalviršio ir baldinės plokštės pavyzdžius (jei taip, tada iš kur gaunate pavyzdukus?) ar tiesiog renkatės kas patinka?

Pas mus baldininkas buvo namuose tiksliai išsimatuoti, atsivežė pavyzdukų kalnus. Iš jų atsirinkom, kas daugmaž patinka, tada važiavom dar į salonus didesnius gabalus tų plokščių pasižiūrėti. Namuose išsirinkti variantai atkrito ir išsirinkom kitus panašaus kolorito. Iš tų mažučių pavyzdukų labai sunku susidaryti bendrą vaizdą ir apie kokybę sunku spręsti. Salone pamačius iš karto atkrito.

Tik dabar surišau, kad apie sienas ir grindis klausimas. Na mes pirma sienas ir grindis pasidarėm, o tada baldus. Tai realiai baldus derinom prie aplinkos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanite: 23 gegužės 2017 - 12:19

čia https://www.houzz.co...-kitchen-london

sasiskos visai normaliai atrodo, turbūt tai dar priklauso nuo jų aukščio

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pookelis: 23 gegužės 2017 - 12:40
QUOTE(Šokoladė @ 2017 05 23, 11:47)
nu ačiū ačiū 4u.gif

jop, pakabinamos spinteles grynai dėl gartraukio yra daromos, jei jų nekabinti, man vienas gartraukis kaip šašas stovėtų tada visi aplinkui siūlytų lentynėles, kurios tik dulkių veisykla yra biggrin.gif
būtų galima pagalvoti apie gartrauki stalviršyje, bet tiek ner pinigų biggrin.gif  biggrin.gif

eiktu, nereikia stalviršyje to gartraukio. Pirma tai šūdas ten dižiausias, o pinigai kaip už visą virtuvinį, antra, užima jis kone visą spintelę apačioje ir dar paskui problema nuo jo normaliai orą nuvesti. Ten tokį daiktą turi numatyti sienų mūrijimo etape biggrin.gif
ir netraukia jis taip, kaip norėtųsi, o apie jo valymą aš jau patyliu. Ir dar stalviršio reikia platesnio, vos ne saloje jis skirtas. Žodžiu nereikia tau jo biggrin.gif

yra tų gartraukių belekokio grožio, ypač klasikinei virtuvei. Tu dar pagalvok 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 05 23, 11:51)
na ok tada.  bet autores plane, mano galva proporcijos nelabai - virtuve 14+ m2,
svetaine - 32 m2. Dvigubai.  smile.gif

net nežinojau, jog egzistuoja svetainės proporcijos pagal virtuvės dydį unsure.gif
čia kaip? jeigu virtuvė 14m² tai tipo svetainė negali būti mažesnė ar didesnė kaip kažkiek m²? briedas kažkoks

virtuvė yra ten yra 4,4m pločio, kas yra tobula, su labai gerais langais ir gero gilio (~3,2) su atvira siena/zona. Čia tik fantazija gali riboti virtuvės pasirinkimą. Pas jus berods pailga ir siaura - ten nepasišakosi, darai tai, kas telpa ir balansuoji ant talpumo/patogumo ribos ir bandai džiaugtis rezultatu. Nesakau, kad tai yra blogai, bet skiriasi galimybės ir tiek. Mūsų situacija yra tokia pati. Virtuvei skirta per mažai vietos ir ten net teoriškai galimi du išpildymo variantai, kurių vienas man iš karto nepatiko. Tai renkamės iš vieno biggrin.gif
Atsakyti
standartų proporcijoms nėra, tik išreiškiau savo požiūrį (kad maisto gaminimo kampas yra 1/2 gyvenamo kampo dydžio. Na užkliuvo.
Jei kad turi pomėgį gyvent virtuvėje - pagarba. Kožnam savo biggrin.gif
Yra aibės nežinomųju - kiek asmenų sukas virtuvėj, ir t.t

Sunkiai save įsivaizduoju belakstančio po 15-20+ m2 virtuve.... biggrin.gif biggrin.gif
Nors myliu maistą ir ruošybą

QUOTE(longger @ 2017 05 23, 12:07)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif
Papildyta:
net nežinojau, jog egzistuoja svetainės proporcijos pagal virtuvės dydį  unsure.gif
čia kaip? jeigu virtuvė 14m² tai tipo svetainė negali būti mažesnė ar didesnė kaip kažkiek m²? briedas kažkoks

virtuvė yra ten yra 4,4m pločio, kas yra tobula, su labai gerais langais ir gero gilio (~3,2) su atvira siena/zona. Čia tik fantazija gali riboti virtuvės pasirinkimą. Pas jus berods pailga ir siaura - ten nepasišakosi, darai tai, kas telpa ir balansuoji ant talpumo/patogumo ribos ir bandai džiaugtis rezultatu. Nesakau, kad tai yra blogai, bet skiriasi galimybės ir tiek. Mūsų situacija yra tokia pati. Virtuvei skirta per mažai vietos ir ten net teoriškai galimi du išpildymo variantai, kurių vienas man iš karto nepatiko. Tai renkamės iš vieno  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 05 23, 13:16)
standartų proporcijoms nėra, tik išreiškiau savo požiūrį (kad maisto gaminimo kampas yra 1/2 gyvenamo  kampo dydžio. Na užkliuvo.
Jei kad turi pomėgį gyvent virtuvėje - pagarba. Kožnam savo  biggrin.gif
Yra aibės nežinomųju - kiek asmenų sukas virtuvėj,  ir t.t

Sunkiai save įsivaizduoju  belakstančio po 15-20+ m2 virtuve....  biggrin.gif  biggrin.gif
Nors myliu maistą ir ruošybą

o mano patirtis tokia, kad kokio dydžio ta virtuvė bebūtų, visas gyvenimas būtent joje ir aplink ją. Į tą svetainę net ir neužeini beveik. Viskas baigiasi prie valgomojo stalo arba terasoje (vasarą).
Beje, į tuos svetainės 32m² įskaičiuotas ir praėjimas link virtuvės ir valgomojo stalas, taip kad svetainė dar mažesnė. Bet nuo to nei kiek neprastesnė. Didelėje virtuvėje, ypač be sandėliuko ir tvarka pasilaiko geriau. Kristynkos vietoje pasidaryčiau iš virtuvės duris į katilinę ir ten dar pasidaryčiau sandėliuko lentynų.
tai tipo reikėjo daryt svetaine 40m², o virtuvėj palikti 6m² ir tada viską 2 aukštais sukraut ir subinėm daužytis toje kišenėje, bet va, svetainė kokia didelė ir tuščia biggrin.gif
ar su bliūdais važiuot į svetainę?

mes kalbame apie 14m² virtuvę, kur jums "pasilakstymui" laisvos vietos liktų link 7m²
Nehiperbolizuokime, gerai smile.gif O jeigu tikrai gaminti mėgstate, tai 20m² virtuvė turėtų būti pati ta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 23 gegužės 2017 - 13:44
as taip nesakiau biggrin.gif . kiekvienam - pagal skonį ir gyvenimo būdą... biggrin.gif

man asmeniskai pilnai pakanka 9m2, su sandėliuku. Nereikia kilometrų suvaiksčiot, kazką rimtai gaminant

QUOTE(longger @ 2017 05 23, 12:29)
tai tipo reikėjo daryt svetaine 40m², o virtuvėj palikti 6m² ir tada viską 2 aukštais sukraut ir subinėm daužytis toje kišenėje, bet va, svetainė kokia didelė ir tuščia  biggrin.gif
ar su bliūdais važiuot į svetainę?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 05 23, 14:40)
as taip nesakiau  biggrin.gif . kiekvienam - pagal skonį ir gyvenimo būdą... biggrin.gif

man asmeniskai pilnai pakanka 9m2, su sandėliuku. Nereikia kilometrų suvaiksčiot, kazką rimtai gaminant

tai kaip name tokio dydžio virtuvė mano galva yra labai maža unsure.gif
pas mus dabar 15 m2, ir tai mano vyras zyzia kad maža virtuvė biggrin.gif
beje, mes abu su vyru sukamės virtuvėje kartu labai dažnai, tai mums ir vietos reikia labai daug, iš pradžių man ir mūsų svetainė atrodo labai didele 45 m2, dabar jau kaip ir per mažai vietos, o dar net ir negyvename joje bigsmile.gif biggrin.gif biggrin.gif

longger, pagalvosiu pagalvosiu, nes kol dar darysim virtuvę menesiukas praeis biggrin.gif tamstos įdetoje foto visai neblogai garinis įsipaišo biggrin.gif
Atsakyti
Laba diena,

Longger, ar pavyko mano kruopas isdeliot? biggrin.gif

As ilgai tikejau, kad virtuve pirksiuosi is IKEA, bet vat timptelejo mane velnias paieskoti meistru ir pasiteirauti ju, kiek toks planas kainuotu. Ogi emiau ir netycia radau meistra biggrin.gif

Noriu ikelti preliminaru brezini. Paklausiau jusu daugmos patarimu ir suplanavau sedimaja dali (ir jau dabar suprantu, kad tai tikrai bus gera ideja). Plane stalo nesimato, jis bus turbut apvalus ir vienos kojos. Palei langa sedimaja dali daryti neapsimoka, kadangi susibetonavus grindis ten lieka 20 cm aukstis.
Rankeneliu nebus, darysiu frezuotas. Paciupinejau gyvai, kaip atsidaro saldytuvas - lyg ir nagu nepalikau. O jei daryti rankeneles tik saldytuvui turbut durnai atrodys? hmm.gif

Virsuje spinteles gausis aplink langa, virs lango nieko nekabinsiu.
vartotojo įkelta nuotrauka

Tikslus planas atsiras, kai atvaziuos ir issimatuos visas detales, dabar nesimato nei iejimo, nei pertvaru, nei laiptu.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2017 05 23, 13:40)
as taip nesakiau  biggrin.gif . kiekvienam - pagal skonį ir gyvenimo būdą... biggrin.gif

sutinku, bet į senatvę man norisi erdvės. Gal todėl, jog didesnę gyvenimo dali praleidau būtent tokioje iki 9m² "su sandėliuku" virtuvėlėje.
taip, tai asmeniška 4u.gif
Atsakyti