Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Iš patirties nepasakysiu. Pati norėjau to stalčių varianto, jis man tikrai pasirodė logiškesnis, nes nereikia kaskart sunkios cargo spintos tampyti pirmyn atgal, ir baldininkas buvo tik už stalčius. Tik pas mane vietos neužteko normalaus pločio variantui, todėl atsisakiau. Ir nepigu pasirodė.

tas tai taip, nepigu..

įkeliu pasikalbėjimui savo pirmąjį planelį, aukščiai dar bus tikslinami projektuojant, nes tikriausiai kelsiu stalviršį iki 95 cm, tai ir viršutinės spintelės gal bus kitokio dydžio, vaizdo, nes dar nežinau, ar man tikrai patinka stiklinės durelės. man bent jau su apačia apsispręsti.

19218218_m.jpg

namas ne naujos statybos, taigi kriauklės ir kaitlentės vietos nekeičiamos. tikriausiai :huh2: planelyje esančios ūkinės spintos vietoje šiuo metu stovi šaldytuvas, čia prasideda virtuvė. pagal ergonomiką prie šaldytuvo turėtų būti kriauklė, todėl keliu šaldytuvą į kitą pusę, ir kiekvieną kartą su pirkinių maišais turėsiu eiti per visą virtuvę, bet užtad vėliau tvarkytis patogiau..? bet trio spintelė su indais virš kriauklės, indaplovė ir įrankių stalčius nelabai dera tarpusavy. kitas variantas, kai šaldytuvas lieka dešinėje, keliu ūkinę spintą į kairę, apačioje montuoju indaplovę (būna taip? dar ir prie sienos..), arčiau kriauklės stūmiu bloką su įrankių stalčiumi, kažkaip atrodo patogiau. keli asmeniškumai - nenoriu lėkščių stalčiuose ir pakeltos orkaitės, noriu iš abiejų pusių "įrėmintos" virtuvės. žodžiu, kaip jums atrodo, kaip patogiau? iš dešinės į kairę šaldytuvas, kaitlentė, kriauklė, ar kaitlentė, kriauklė, šaldytuvas?

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 10 31, 15:51)

šaldytuvas įmontuojamas ar laisvai pastatomas?
kodėl būtinai norit iš abiejų šonų įrėmint virtuvę, jeigu orkaitės pakeltos nereikia?
nes kai orkaitė pakelta, kaitlentę gali šiek tiek stumdyti ir centruoti per du blokus o ir bet tačiau, atsiranda vieta stalčiams, kas mano galva yra žymiai svarbiau, nei orkaitė. Stalčių nepakelsi, o orkaitę pakėlus netgi atsiranda ir patogumas ir galų gale kaip dažnai ją naudoji? o va papildomo pasidėjimo dar niekam per daug nebuvo.
O ten kur tarsi atviros lentynos pavaizduotos, tai jos ten visai ne atviros, bet stiklinės durelės?
O dėl išdėstymo tai asmeniškai man jokio skirtumo kaip darysit, asmeniškai su produktais į šaldytuvą neinu visą dieną be perstojo. Tai 5 min klausimas, tai koks skirtumas, ar trim žingsniais toliau, ar arčiau. Vieno nenorėčiau - kriauklės pačiam pačiam kampe ir dar prie šaldytuvo. Tarp jos ir šaldytuvo man reiktų tarpo.
Atsakyti

šaldytuvas įmontuojamas ar laisvai pastatomas?
kodėl būtinai norit iš abiejų šonų įrėmint virtuvę, jeigu orkaitės pakeltos nereikia?
nes kai orkaitė pakelta, kaitlentę gali šiek tiek stumdyti ir centruoti per du blokus o ir bet tačiau, atsiranda vieta stalčiams, kas mano galva yra žymiai svarbiau, nei orkaitė. Stalčių nepakelsi, o orkaitę pakėlus netgi atsiranda ir patogumas ir galų gale kaip dažnai ją naudoji? o va papildomo pasidėjimo dar niekam per daug nebuvo.
O ten kur tarsi atviros lentynos pavaizduotos, tai jos ten visai ne atviros, bet stiklinės durelės?
O dėl išdėstymo tai asmeniškai man jokio skirtumo kaip darysit, asmeniškai su produktais į šaldytuvą neinu visą dieną be perstojo. Tai 5 min klausimas, tai koks skirtumas, ar trim žingsniais toliau, ar arčiau. Vieno nenorėčiau - kriauklės pačiam pačiam kampe ir dar prie šaldytuvo. Tarp jos ir šaldytuvo man reiktų tarpo.

šaldytuvas įmontuojamas.

man taip gražu.

man atrodo, pasidėjimo yra beveik tiek pat, ar stalčiai po kaitlentę ar ūkinėje spintoje, ten irgi norėčiau stalčių, kaip rodžiau aukščiau, žiūrėsim kaip biudžetas susidėlios. orkaitė yra naudojama į savaitę bent kartą. suprantu, kad pakelta gal patogiau, nežinau, nesinaudojau, bet man negražu pakelta.

viršuje stiklinės durelės, bet čia dar galvosiu, kas ir kaip atrodys.

aš irgi norėčiau, kad tarp kriauklės ir šaldytuvo būtų tarpas, bet nežinau, ar/kiek galima bus pastūmti kriauklę, nes dabar ji yra šioje vietoje. jei kriauklė su kaitlente būtų sukeistos vietomis, man jokių klausimų nekiltų, daryčiau taip, kaip turiu dabar ir esu pripratus, ir nesukčiau galvos.

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 10 31, 16:51)
* ir kiekvieną kartą su pirkinių maišais turėsiu eiti per visą virtuvę, bet užtad vėliau tvarkytis patogiau..?...
* keli asmeniškumai - nenoriu lėkščių stalčiuose ir pakeltos orkaitės, noriu iš abiejų pusių "įrėmintos" virtuvės.

* Tiesą sakant nesuprantu problemos. Su tuo prekių krepšeliu reikia nueiti nuo parduotuvės kasos iki mašinos, nuo mašinos iki namo, nuo koridoriaus iki virtuvės... Galima įterpti ir daugiau tarpinių žingsnių, jei pvz. būtų daugiabutis ar einama pėsčiomis nuo parduotuvės. Tad nelabai suprantu ką pakeistų tie keli metrai.
* Nenorit tik lėkščių stalčiuose ar ir visų dubenėlių/salotinių/puodų/keptuvių?
Atsakyti

Auruma, 31 Spa 2017 - 16:12, parašė: * Tiesą sakant nesuprantu problemos. Su tuo prekių krepšeliu reikia nueiti nuo parduotuvės kasos iki mašinos, nuo mašinos iki namo, nuo koridoriaus iki virtuvės... Galima įterpti ir daugiau tarpinių žingsnių, jei pvz. būtų daugiabutis ar einama pėsčiomis nuo parduotuvės. Tad nelabai suprantu ką pakeistų tie keli metrai. * Nenorit tik lėkščių stalčiuose ar ir visų dubenėlių/salotinių/puodų/keptuvių?

Daugiabutis ir 4 aukštas :) bet kai tiek atnešei, ką tie keli metrai. Reik kažkaip pradėti su Barbora draugauti...

Tik lėkščių ir puoduku, kuriuos išplovus iškart dedu į džiovykle. Dubenėliai ir kiti išvardinti stalčiuose.

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 10 31, 17:06)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="longger" data-cid="71866324" data-time="1509456911">
<div>
<p>šaldytuvas įmontuojamas ar laisvai pastatomas?

O dėl išdėstymo tai asmeniškai man jokio skirtumo kaip darysit, asmeniškai su produktais į šaldytuvą neinu visą dieną be perstojo. Tai 5 min klausimas, tai koks skirtumas, ar trim žingsniais toliau, ar arčiau. Vieno nenorėčiau - kriauklės pačiam pačiam kampe ir dar prie šaldytuvo. Tarp jos ir šaldytuvo man reiktų tarpo.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>šaldytuvas įmontuojamas.</p>
<p>man taip gražu.</p>
<p>man atrodo, pasidėjimo yra beveik tiek pat, ar stalčiai po kaitlentę ar ūkinėje spintoje, ten irgi norėčiau stalčių, kaip rodžiau aukščiau, žiūrėsim kaip biudžetas susidėlios. orkaitė yra naudojama į savaitę bent kartą. suprantu, kad pakelta gal patogiau, nežinau, nesinaudojau, bet man negražu pakelta.</p>
<p>viršuje stiklinės durelės, bet čia dar galvosiu, kas ir kaip atrodys.</p>
<p>aš irgi norėčiau, kad tarp kriauklės ir šaldytuvo būtų tarpas, bet nežinau, ar/kiek galima bus pastūmti kriauklę, nes dabar ji yra šioje vietoje. jei kriauklė su kaitlente būtų sukeistos vietomis, man jokių klausimų nekiltų, daryčiau taip, kaip turiu dabar ir esu pripratus, ir nesukčiau galvos.</p>

kriauklę galima kažkiek "užleisti" ant indaplovės, bet tai labai priklauso nuo kriauklės modelio ir dydžio. Jeigu nereikia pusvonės ir užtenka kuklių gabaritų plautuvės, kažkiek tarpo suorganizuoti galima.

tai ir nesukit, darykite kaip pripratus 4u.gif
Atsakyti

[b]tai ir nesukit, darykite kaip pripratus[/b] 4u.gif

Aš pripratus šaldytuvas, stalvirsis, kriauklė, stalvirsis, kaitlente, stalvirsis... Čia kaitlente su kriauklė sukeistos vietomis, ir galima palikti taip, tik kiek tas blogai, nežinau. Arba daryti panašiai, prie ko pripratus, tik iš kitos pusės. Ar bus patogu ir priprasiu iš tos kitos pusės...? Turbūt taip. Ir man atrodo nėra taip blogai, jei nebus stalvirsio tarp šaldytuvo ir kriauklės. Jei kriauklė be padėklo, tai pasidėjimas būtų ištiestos rankos atstumu.

Atsakyti

štai toks neįdomus variantas su mažai darbastalio tarp kriauklės ir kaitlentės

19229363_m.jpg

Atsakyti
PTASHKA,

kiek kainavo HPL kv.m. kaina? kazi, normaliai ant salos ziuretusi? ax.gif

Granito visai virtuvei neiperku, o ant puses virtuves turbot keistai ziuretusi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2017 11 01, 12:01)
PTASHKA,

kiek kainavo HPL  kv.m. kaina?  kazi, normaliai ant salos ziuretusi?  ax.gif

Granito visai virtuvei neiperku, o ant puses virtuves turbot keistai ziuretusi?  smile.gif

Jei klausimas apie Compact hpl, tai jis kv.m. neparduodamas. Visa stalvirsio plokštė kainavo apie 400, jei gerai pamenu, sienelė iš paprasto hpl, tai pigiau.

Aš granito nesvarsciau, bet labai norėjau dirbtinio akmens. Irgi nusprendžiau, ką dar ne šioje virtuvėje, o kai išlošiu aukso puodą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 11 01, 12:24)
štai toks neįdomus variantas su mažai darbastalio tarp kriauklės ir kaitlentės</p>

as jusu vietoj daryciau didesni tarpa tarp kaitlentes ir plautuves, pagrindiniam darbui 60 cm tikrai per mazai, esu turejus 80 cm, tai nieko gero.. turbot galima prastumt juos i salis bent po 15-20 cm..
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2017 11 01, 13:09)
Jei klausimas apie Compact hpl, tai jis kv.m. neparduodamas. Visa stalvirsio plokštė kainavo apie 400, jei gerai pamenu, sienelė iš paprasto hpl, tai pigiau.

Aš granito nesvarsciau, bet labai norėjau dirbtinio akmens. Irgi nusprendžiau, ką dar ne šioje virtuvėje, o kai išlošiu aukso puodą smile.gif

aciu,
jauciu, man irgi reik pasiskaiciuot, gal ir ne granitas, bet vis tiek geriau, nei tas paprastas stalvirsis... Labai noriu granito, bet stalvirsio pas mane apie 7m, plius salos sonai verysad.gif

kaip jusu nuomone, turbut durnai butu, jei virtuves tiesines stalvirsis laminuotas, o sala- granitine? vyras sako, kad nesamone biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioska: 01 lapkričio 2017 - 11:23

as jusu vietoj daryciau didesni tarpa tarp kaitlentes ir plautuves, pagrindiniam darbui 60 cm tikrai per mazai, esu turejus 80 cm, tai nieko gero.. turbot galima prastumt juos i salis bent po 15-20 cm..

kaip jusu nuomone, turbut durnai butu, jei virtuves tiesines stalvirsis laminuotas, o sala- granitine? vyras sako, kad nesamone biggrin.gif

pas mane dabar 70, tai nesijaučiu labai blogai, bet kartais taip, pritrūkstu vietos :)

čia kaip man - spintelės virš stalviršio medžio spalvos, virtuvės "rėmas" kokios nors spalvos plokštė, o sienelę noriu iš plytelių :D

kai papaišiau indaplovę 60 cm, tai vyras sako, kam mums tokia didelė :D tai pasitaisiau, kažkaip taip:

19230349_m.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 01 lapkričio 2017 - 11:44