Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Matyt tas vienas dar darželinukas, kuris pusryčius ir pietus valgo darželyje,. Aš dviejų mokyklinių negaliu sau leisti išleisti į mokyklą alkanų. O ir mokyklos valgykla neskaniai maitinai, tai ir pietūs taisomi/šildomi namie.

tikrai taip, darželinukas.

apie tai ir kalbame, kad visų šeimos ir įpročiai skirtingi.

Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2017 11 23, 10:59)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="gitulia" data-cid="71898366" data-time="1511426511"><div><p>Matyt tas vienas dar darželinukas, kuris pusryčius ir pietus valgo darželyje,. Aš dviejų mokyklinių negaliu sau leisti išleisti į mokyklą alkanų. O ir mokyklos valgykla neskaniai maitinai, tai ir pietūs taisomi/šildomi namie.</p></div></blockquote><p>tikrai taip, darželinukas.</p><p>apie tai ir kalbame, kad visų šeimos ir įpročiai skirtingi.</p>

Bet tas darzelinukas tuoj taps mokyklinuku, jam iš paskos gal ir kitas atsiras. Indaploves gi nekeiciam kas pora metu. Imontuoji ir 10- 15 m. jei nesugenda tikiesi kad tarnaus. Poreikiai su tokia seima auga o indaplove lieka. Va jei vaikams jau butu po 18 gal tada ir butu galima galvoti apie mazejancius poreikius.
Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2017 11 23, 11:19)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="zuzla" data-cid="71898255" data-time="1511422735"> vieną turim smile.gif darbo dienomis namie nepusryčiaujame ir nepietaujame, jei vakar gaminau vakarienė, reiškia liko ir šiam vakarui, taigi po vakarienės 3 lėkštės, įrankiai, gal pora puodelių..</blockquote> Aš skaitau ir skaiciuoju smile.gif mes trise. Jei gaminu vakare (pvz vakar makaronai su lašiša ( na tokiu padažu) . Taigi puodas kuriame virė makaronai, dvi pjaustymo lentelės (žuviai ir kt.) , Pora peilių, mentele, keptuvės nesjaiciuojam , Trys lėkštės , kadangi kūdikis uzsioziavo jam išvirta pieniška makaronų sriuba, vadinasi dar vienas puodas ir lėkštė, trys puodeliai su lekstutemis arbatai,  kokios 3 stiklinės nuo vandens gėrimo.aij dar gaminau humusa, taigi bliudas, blenderio antgalis, šaukštas sezamo pastai pakabinti, citrinos sulčių spaudykla, o jei dar pridėti nuo pusryčių likusius kavos puodelius su lekstutemis, tokį mažą pieno šildymo katiliuka,  lėkštės nuo košės. Aš neįsivaizduoju kaip galima pagaminti vakariene , ją pavalgyti ir turėti tik tris nesvarias lėkštės ir puodelius, nebent lėkštėse gaminti.  Jei maistą palieku rytojui, jis keliauja į dėžutes ir į šaldytuvą, taigi kitą dieną turiu dar porą dėžučių nešvarių. Indaplove leidžia kiekvieną vakarą, ryte iskraunu. Būna kad i viena net netelpu verysad.gif tada mažiau smirdincius, pvz stiklinės palieku ir sukraunu ryte.  O dėl chemijos baimės aš prieš geriant vandenį visada pradiskalauju stikline, kūdikiui visus indus perplaunu prieš dedant maistą. 

Labai gerai paraset. As jau kazkada kazkur komentavau panasiai atsakydama i posta "tai ka ten plausi po kiausinienes pusryciams".

QUOTE(Auruma @ 2017 11 23, 11:54)

Dėl chemijos - aš tabletę laužiu per pusę. Naudoju Sonet All in1 ar pan. Tabletė turi tokį rutuliuką per vidurį, kurio nepadalinsi. Tai jei labai pilna indaplovė, tai su tuo "rutuliuku" dedu, jei mažiau pripildyta ar indai nedaug murzini (pvz. koks dubuo nuo salotų, vaikų priešpiečių dėžutės, stiklinių daugiau). Taip galvoju, kad mažiau chemijos lieka. Nes aš kiek pastebėjau, kad jei su visa tablete plaunu, tada reikia dėti pilną plovimą bent 3h, kitu atveju lieka nuosėdų (gal nespėja išskalauti).
Juk jei maistas nepridžiuvęs labai, tai iš esmės vandens srovės užtenka nuplauti nešvarumus. Chemija, mano manymu, pagrinde skirta pašalinti riebalams. Tiesa aš ir rankomis plaudama retai naudoju indų ploviklį, nebent kai tikrai riebaluota.

As tai naudoju W5, nieko nelauzau, o net nuo 35 minuciu programos indai lieka svarus, viskas visiskai istirpsta. Gal reiketu pareguliuoti vandens nustatymus, jei lieka nuosedos? Gal jis per minsktas, o pasirinkta kaip labai kietas?

Neisivaizduoju, kaip be plovikliu isplauti pvz taures, kad neliktu nuosedu ir blizgetu... Nu gal ir yra kokiu budu, as jais nesidomiu.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2017 11 23, 13:08)
As tai naudoju W5, nieko nelauzau, o net nuo 35 minuciu programos indai lieka svarus, viskas visiskai istirpsta. Gal reiketu pareguliuoti vandens nustatymus, jei lieka nuosedos? Gal jis per minsktas, o pasirinkta kaip labai kietas?

Neisivaizduoju, kaip be plovikliu isplauti pvz taures, kad neliktu nuosedu ir blizgetu... Nu gal ir yra kokiu budu, as jais nesidomiu.

Dėl indaplovės nustatymų neįsivaizduoju, aš programą renku pagal laiką biggrin.gif . Indaplovė Siemens ir pažiūrėjau, kad mano standartinis plovimas yra eco + dar papildomai mygtukas "1/2", kuris plovimo laiką nuo 2h 45min sutrumpina iki 2h 25min. Turbūt žinojimo dėlei reiktų instrukciją paskaityt smile.gif .

Na taures laaaabai retai tenka plauti. Plaunu aš jas rankomis su soda (turbūt hmm.gif seniai ploviau). Šiaip stiklines plaunu su soda, kad nuplauti arbatų rėžius (jei tokių yra).
Atsakyti
QUOTE(Auruma @ 2017 11 23, 12:20)
Dėl indaplovės nustatymų neįsivaizduoju, aš programą renku pagal laiką  biggrin.gif . Indaplovė Siemens ir pažiūrėjau, kad mano standartinis plovimas yra eco + dar papildomai mygtukas "1/2", kuris plovimo laiką nuo 2h 45min sutrumpina iki 2h 25min. Turbūt žinojimo dėlei reiktų instrukciją paskaityt  smile.gif .

Na taures laaaabai retai tenka plauti. Plaunu aš jas rankomis su soda (turbūt  hmm.gif  seniai ploviau). Šiaip stiklines plaunu su soda, kad nuplauti arbatų rėžius (jei tokių yra).

Pas mane irgi Siemens smile.gif

dazniausiai naudoju kazka, ant ko berods parodyta taures ir 60 laipsniu, jis trunka apie 1.25, paturbinus papildomam blizginimui prailgeja kokiu 10 min.
Atsakyti

Bet tas darzelinukas tuoj taps mokyklinuku, jam iš paskos gal ir kitas atsiras. Indaploves gi nekeiciam kas pora metu. Imontuoji ir 10- 15 m. jei nesugenda tikiesi kad tarnaus. Poreikiai su tokia seima auga o indaplove lieka. Va jei vaikams jau butu po 18 gal tada ir butu galima galvoti apie mazejancius poreikius.

na taip, kai taps mokyklinuku, pora rytinių indų prisidės, ir galėsime leisti indaplovę kiekvieną dieną.

Antro neplanuojame, nebent Dievas pasijuoks :)

Atsakyti

Jūs čia indus skaičiuojat, o man kaip vakar buvo. Supyliau indaplovių druską, o tabletes nupirkau tokias kur viskas viename, ne druskos, ne blizgiklio atseit nereik. Aha nereik, indaplovė išmetė žinią, jog trūksta blizgiklio ir neįsijungia. Leido tik kažkokią indaplovės priežiūros programą paleist. O jau gūdus vakaras buvo, taip ir palikau pilną indų prikrautą :) neprasmirs, tiesiog noriu visus atsivežtus indus praplaut :)  

Aš tikrai jungsiu kas vakarą, prieš tai bute plaudama kalnus indų plaudama dejuodavau kiek laiko ir vandens vėjais paleidžiu. O dabar kaip karalienė su naujais pribumbasais - indaplovė, robotas, džiovyklė, orkaitė su pirolize ;) kniaukiu iš pasitenkinimo :D na, dar langams kokio roboto reiktų iki pilno komplekto. 

Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2017 11 23, 13:35)
<p>Jūs čia indus skaičiuojat, o man kaip vakar buvo. Supyliau indaplovių druską, o tabletes nupirkau tokias kur viskas viename, ne druskos, ne blizgiklio atseit nereik. Aha nereik, indaplovė išmetė žinią, jog trūksta blizgiklio ir neįsijungia. Leido tik kažkokią indaplovės priežiūros programą paleist. O jau gūdus vakaras buvo, taip ir palikau pilną indų prikrautą smile.gif neprasmirs, tiesiog noriu visus atsivežtus indus praplaut smile.gif  </p><p>Aš tikrai jungsiu kas vakarą, prieš tai bute plaudama kalnus indų plaudama dejuodavau kiek laiko ir vandens vėjais paleidžiu. O dabar kaip karalienė su naujais pribumbasais - indaplovė, robotas, džiovyklė, orkaitė su pirolize ;) kniaukiu iš pasitenkinimo biggrin.gif na, dar langams kokio roboto reiktų iki pilno komplekto. </p>

o kaip su tuo robotu, reikia nepalikt jokiu stambesniu siuksliu/piestuku/kamuoliuku, ar jis toks protingas, kad apeina arba.... pakelia biggrin.gif
Atsakyti

Dar tik savaitė kaip turiu. Bet jau kartą radau paspringusį kempinėle indams plaut. Į atvirus laidus painiojas. kas liečia visokius numestus lego duplo, mašinėles - tokius reikaliukus prastumdo tiesiog. O šiaip vistiek prieš paleidžiant apeinu pakampes ar kas nesimėto. pas mane kitaicas, gal kokia mandra Miele ir pakeltų, ir į stalčiukus sudėtų :) 

Atsakyti

Dar tik savaitė kaip turiu. Bet jau kartą radau paspringusį kempinėle indams plaut. Į atvirus laidus painiojas. kas liečia visokius numestus lego duplo, mašinėles - tokius reikaliukus prastumdo tiesiog. O šiaip vistiek prieš paleidžiant apeinu pakampes ar kas nesimėto. pas mane kitaicas, gal kokia mandra Miele ir pakeltų, ir į stalčiukus sudėtų :)

ar garsiai veikia? kaip išsirinkote? irgi pagalvoju apie šį pagalbininką..

Atsakyti

Ne kartą pastebėjau giriamą ILIFE V7S Pro iš Aliexpress. Susidomėjau, paguglinau. Mokėjau 170 eur, dabar žiūriu pakėlė turbūt dėl rytojaus blackseilų. Youtubeje yra atsiliepimų, galit ir garsą įvertinti. Nakčiai šalia gulint nemalonu, pabandžiau, bet iškart išjungiau. Tad jungiu kai išeinam į darbą, randu pargrįžusį į savo stotelę. kasdienei švarai palaikyti puikus tarnas. Turi ir plovimo funkciją, bet dar nedrįsau bandyt. Man atrodo, kad dar statybų dulkės nenusėdę, pati plaunu. 

Atsakyti
QUOTE(Flos @ 2017 11 23, 14:39)
<p>Ne kartą pastebėjau giriamą ILIFE V7S Pro iš Aliexpress. Susidomėjau, paguglinau. Mokėjau 170 eur, dabar žiūriu pakėlė turbūt dėl rytojaus blackseilų. Youtubeje yra atsiliepimų, galit ir garsą įvertinti. Nakčiai šalia gulint nemalonu, pabandžiau, bet iškart išjungiau. Tad jungiu kai išeinam į darbą, randu pargrįžusį į savo stotelę. kasdienei švarai palaikyti puikus tarnas. Turi ir plovimo funkciją, bet dar nedrįsau bandyt. Man atrodo, kad dar statybų dulkės nenusėdę, pati plaunu. </p>

noriu ir as tokio..jauciu, kaip zaisliukas butu namie, vaikas priklijuotu kokias akis, ausis , paglotytu retkarciais smile.gif
o kaip robotukas su naminiais gyvuniukais draugauja?
Atsakyti