QUOTE(Azu @ 2017 11 23, 11:19)
<p></p><p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="zuzla" data-cid="71898255" data-time="1511422735"> vieną turim

darbo dienomis namie nepusryčiaujame ir nepietaujame, jei vakar gaminau vakarienė, reiškia liko ir šiam vakarui, taigi po vakarienės 3 lėkštės, įrankiai, gal pora puodelių..</blockquote> Aš skaitau ir skaiciuoju

mes trise. Jei gaminu vakare (pvz vakar makaronai su lašiša ( na tokiu padažu) . Taigi puodas kuriame virė makaronai, dvi pjaustymo lentelės (žuviai ir kt.) , Pora peilių, mentele, keptuvės nesjaiciuojam , Trys lėkštės , kadangi kūdikis uzsioziavo jam išvirta pieniška makaronų sriuba, vadinasi dar vienas puodas ir lėkštė, trys puodeliai su lekstutemis arbatai, kokios 3 stiklinės nuo vandens gėrimo.aij dar gaminau humusa, taigi bliudas, blenderio antgalis, šaukštas sezamo pastai pakabinti, citrinos sulčių spaudykla, o jei dar pridėti nuo pusryčių likusius kavos puodelius su lekstutemis, tokį mažą pieno šildymo katiliuka, lėkštės nuo košės. Aš neįsivaizduoju kaip galima pagaminti vakariene , ją pavalgyti ir turėti tik tris nesvarias lėkštės ir puodelius, nebent lėkštėse gaminti. Jei maistą palieku rytojui, jis keliauja į dėžutes ir į šaldytuvą, taigi kitą dieną turiu dar porą dėžučių nešvarių. Indaplove leidžia kiekvieną vakarą, ryte iskraunu. Būna kad i viena net netelpu

tada mažiau smirdincius, pvz stiklinės palieku ir sukraunu ryte. O dėl chemijos baimės aš prieš geriant vandenį visada pradiskalauju stikline, kūdikiui visus indus perplaunu prieš dedant maistą.
Labai gerai paraset. As jau kazkada kazkur komentavau panasiai atsakydama i posta "tai ka ten plausi po kiausinienes pusryciams".
QUOTE(Auruma @ 2017 11 23, 11:54)
Dėl chemijos - aš tabletę laužiu per pusę. Naudoju Sonet All in1 ar pan. Tabletė turi tokį rutuliuką per vidurį, kurio nepadalinsi. Tai jei labai pilna indaplovė, tai su tuo "rutuliuku" dedu, jei mažiau pripildyta ar indai nedaug murzini (pvz. koks dubuo nuo salotų, vaikų priešpiečių dėžutės, stiklinių daugiau). Taip galvoju, kad mažiau chemijos lieka. Nes aš kiek pastebėjau, kad jei su visa tablete plaunu, tada reikia dėti pilną plovimą bent 3h, kitu atveju lieka nuosėdų (gal nespėja išskalauti).
Juk jei maistas nepridžiuvęs labai, tai iš esmės vandens srovės užtenka nuplauti nešvarumus. Chemija, mano manymu, pagrinde skirta pašalinti riebalams. Tiesa aš ir rankomis plaudama retai naudoju indų ploviklį, nebent kai tikrai riebaluota.
As tai naudoju W5, nieko nelauzau, o net nuo 35 minuciu programos indai lieka svarus, viskas visiskai istirpsta. Gal reiketu pareguliuoti vandens nustatymus, jei lieka nuosedos? Gal jis per minsktas, o pasirinkta kaip labai kietas?
Neisivaizduoju, kaip be plovikliu isplauti pvz taures, kad neliktu nuosedu ir blizgetu... Nu gal ir yra kokiu budu, as jais nesidomiu.