Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Sveikos,
jau geru pora menesiu skaitau tema, bet tik siandien pagaliau rinkausi plokstes virtuves baldams, nes tik dabar remontai link pabaigos.
Nieko labai mandro nenoriu, nes spaudzia tiek laikas ( nestuke.gif ) tiek finansai, bet issirinkau dvispalve virtuve. Kiek ziurinejaus, dabar daugumoje SM ikeliamos vienspalves virtuves ir daznai blizgios. Blizgios kategoriskai nenoriu...aisku galiu dar pakeist nuomone del plokstes, tai va ir pradedu abejoti del savo pasirinkimo. Apatines spinteles turetu buti rudos su medzio rastu, o virsutines sampano spalvos, stalvirsis irgi artimas sviesioms spintelems. Plyteles sviesios blizgios su keliom iterptom rudom medzio imitacijos, ta ruda tokia pati kaip ir apatiniu spinteliu spalva. Mastau ar nebus per daug spalvu unsure.gif

plyteles tokios, tik be to dekoro:
vartotojo įkelta nuotrauka

spalvu derinys(tik spinteliu) kazkas panasausi tai :

Dar klausimas, ka dedate i cargo stalciu? Isivaizduoju, kad galesiu ten laikyti visokius buteliukus su alyvuogiu aliejum, actais ir pan. Bet ji ribosis su orkaite, nekais ta vieta? Musu senoje virtuveje, paveldetoje is senu buto savininku, labai kaito sonines imontuojamos orkaites spinteles, tai va ir galvoju ar tai del orkaites, ar visuomet ta siluma juntama gretimose spintelese? unsure.gif

Dekinga uz patarimus ir nuomones 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irreelle: 18 gruodžio 2016 - 18:56
QUOTE(Irreelle @ 2016 12 18, 18:29)
Sveikos,
jau geru pora menesiu skaitau tema, bet tik siandien pagaliau rinkausi plokstes virtuves baldams, nes tik dabar remontai link pabaigos.
Nieko labai mandro nenoriu, nes spaudzia tiek laikas (  nestuke.gif ) tiek finansai, bet issirinkau dvispalve virtuve. Kiek ziurinejaus, dabar daugumoje SM ikeliamos vienspalves virtuves ir daznai blizgios. Blizgios kategoriskai nenoriu...aisku galiu dar pakeist nuomone del plokstes, tai va ir pradedu abejoti del savo pasirinkimo. Apatines spinteles turetu buti rudos su medzio rastu, o virsutines sampano spalvos, stalvirsis irgi artimas sviesioms spintelems. Plyteles sviesios blizgios su keliom iterptom rudom medzio imitacijos, ta ruda tokia pati kaip ir apatiniu spinteliu spalva. Mastau ar nebus per daug spalvu  unsure.gif

plyteles tokios, tik be to dekoro:

spalvu derinys(tik spinteliu) kazkas panasausi tai :

Dar klausimas, ka dedate i cargo stalciu? Isivaizduoju, kad galesiu ten laikyti visokius buteliukus su alyvuogiu aliejum, actais ir pan. Bet ji ribosis su orkaite, nekais ta vieta? Musu senoje virtuveje, paveldetoje is senu buto savininku, labai kaito sonines imontuojamos orkaites spinteles, tai va ir galvoju ar tai del orkaites, ar visuomet ta siluma juntama gretimose spintelese?  unsure.gif

Dekinga uz patarimus ir nuomones  4u.gif

imkit nuomonę. Bo tik ji ir telikus biggrin.gif

jeigu to rudo kažkur per namus keliauja ir daugiau, tada normaliai. Dvi spalvos virtuvėj yra normalu. Netgi būtina. Tik va ten, kur virš spintelių geltoną, tai jau be ryšio kažkaip. O šiaip reikia dar ir patį išdėstymą žiūrėt, jeigu vietos daugiau ir yra kur fantazijai plėstis. PVZ 6m virtuvinių spintelių doh.gif doh.gif
Bože bože kaip tiek norėčiau galėti turėti biggrin.gif
žodžiu nematant konkrečios situacijos, tai nuomonė tokia kad gal ir gerai, bet nebūtinai biggrin.gif
ir dar blizgiai plokštei be reikalo alergiją įsigiojot. Čia daug palengvįėjimo nuomonių buvo perėjus nuo matinės į blizgią. Neturiu tokios, bet turima matinė jau išlindo per visus galus. Kita vertus, pas mane šviesi. Sekanti bus šiukšlių ir purvo spalvos.
Atsakyti
Toks spalvų derinimas, kai apačia tamsesnė, o viršus šviesesnis, tikrai geras ir įdomus. Šiose nuotraukose gal kiek per didelis kontrastas ir man nelabai patinka, kad grindjuostė šviesi. Reikia pagalvoti apie tai kokia kryptimi eis medžio spalvos raštas. Jeigu raštas smulkus, gali sėkmingai būti ir horizontalus ir vertikalus. Stambesnis horizantalus raštas gali sudaryti tokį akiai nemolonų rainumą, tačiau reiktų žiūrėti pagal konkrečią spalvą ir raštą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 19 gruodžio 2016 - 12:38
Apatines spinteles turetu buti rudos su medzio rastu, o virsutines sampano spalvos, stalvirsis irgi artimas sviesioms spintelems. Plyteles sviesios blizgios su keliom iterptom rudom medzio imitacijos, ta ruda tokia pati kaip ir apatiniu spinteliu spalva. Mastau ar nebus per daug spalvu  unsure.gif

Pačios virtuvės derinys visiškai standartinis (tamsi apačia ir lengvas šviesus viršus) ir prašaut nėra kur. O vat su stalviršiu ir plytelėm reiks pavargt derinant. Tamsių plytelių nedėčiau iš vis, jeigu stalviršis šviesus, foninės plytelės irgi, tai gali atrodyt kaip svetimkūnis unsure.gif
Atsakyti

Toks spalvų derinimas, kai apačia tamsesnė, o viršus šviesesnis, tikrai geras ir įdomus. Šiose nuotraukose gal kiek per didelis kontrastas ir man nelabai patinka, kad grindjuostė šviesi. Reikia pagalvoti apie tai kokia kryptimi eis medžio spalvos raštas. Jeigu raštas smulkus, gali sėkmingai būti ir horizontalus ir vertikalus. Stambesnis horizantalus raštas gali sudaryti tokį akiai nemolonų rainumą, tačiau reiktų žiūrėti pagal konkrečią spalvą ir raštą.

Pritariu dėl rašto krypties, tai gana svarbi detalė, tiek kuriant "medžio masyvo" efektą, tiek žaidžiant su pabrėžtinai "dirbtine" medžio stilizacija. Visgi, kiek maždaug suprantu iš Irreelle aprašymo, norima kažko panašaus į Venge, o jis, kiek pamenu, tradiciškai horizontalaus rašto. Taip pat, manau, tose virtuvėse, kur apačioje daugiau stalčių bei kontrastinės rankenos, horizontali plokštė atrodytų geriau.

Vertikalus raštas, mano nuomone, tiktų pabrėžiant fasado plokštę kaip akcentinę interjero detalę, pvz. klasikinėse ar vintage virtuvėse vertikali, netolygiai dažyta fasado plokštė atrodo gana prabangiai. Arba, kaip mano būsimoje virtuvėje, lengvo grunge, apkaltos fanieros ar pan. efektui.

Atsakyti
Dekui visiems uz nuomones 4u.gif
Virtuve mano nera didele- 9 kv, bet baldai bus isdestyti palei viena siena 2.35-2.40 ir kampas 1.30. Ta ilga siena turi 3m, bet ten dar issimeta 60 cm, nes saldytuvas laisvai pastatomas ten stovi.
As kazkaip is pradziu viska remontui supirkau, o veliau pradejau galvoti apie baldu spalvas, va taip ir buna paskui, kad reik sukt galva ar deres...plyteliu dar nesuklijavo, bet jeigu ismetu tamsias, tuomet truks sviesiu g.gif reiks dar ryt su meistru pakalbet, nes ryt/poryt kaip tik klijuos plyteles...kazkaip plokste ar stikla is karto atmeciau..visgi as tubut senamadiska, man atrodo plyteles tinkamiausios mano virtuveje .

O del blizgiu pavirsiu- vyro brolio seima turi balta blizgia plokste, sake nebedetu dabar. Ir siaip man tas blizgumas toki salcio pojuti sudaro..pas mus siaurine puse, norisi siltu atspalviu g.gif

Apatiniu spinteliu rastas kogero bus vertikalus ir siek tiek sviesesnis negu wenge, kazkas panasaus i sia spalva

Logger, rudos spalvos pilni namai. Dukra sako gal net per daug biggrin.gif
Tokios geltonos virsuj tikrai nedeciau. Virsuje sienos virs spinteliu tikrai nedazyciau tokia ryskia spalva.
Atsakyti
QUOTE(Irreelle @ 2016 12 19, 18:06)
Dekui visiems uz  nuomones  4u.gif
Virtuve mano nera didele- 9 kv, bet baldai bus isdestyti palei viena siena 2.35-2.40 ir kampas 1.30. Ta ilga siena turi  3m, bet ten dar issimeta 60 cm, nes saldytuvas laisvai pastatomas ten stovi.
As kazkaip is pradziu viska remontui supirkau, o veliau pradejau galvoti apie baldu spalvas, va taip ir buna paskui, kad reik sukt galva ar deres...plyteliu dar nesuklijavo, bet jeigu ismetu tamsias, tuomet truks sviesiu g.gif reiks dar ryt su meistru pakalbet, nes ryt/poryt kaip tik klijuos plyteles...kazkaip plokste ar stikla is karto atmeciau..visgi as tubut senamadiska, man atrodo plyteles tinkamiausios mano virtuveje .

O del blizgiu pavirsiu- vyro brolio seima turi balta blizgia plokste, sake nebedetu dabar. Ir siaip man tas blizgumas toki salcio pojuti sudaro..pas mus siaurine puse, norisi siltu atspalviu g.gif

Apatiniu spinteliu rastas kogero bus vertikalus ir siek tiek sviesesnis negu wenge, kazkas panasaus i sia spalva

Logger, rudos spalvos pilni namai.  Dukra sako gal net per daug  biggrin.gif
Tokios geltonos virsuj tikrai nedeciau. Virsuje sienos virs spinteliu tikrai nedazyciau tokia ryskia spalva.

nu tai tada tinka ta ruda. Tik jeigu viršutinės šviesios, stalviršis irgi šviesus, tai tikrai tų tamsių plytelių gal atsisakyčiau. Nebent labai nedidelį dekorą ar elementą įsileisčiau. Kitą vertus, žiūrint kokio efekto reikia. Jeigu virtuvė visiškai atskira, gali gal ir būti tos plytelės tamsesnės. O jeigu tai bendra erdvė tai gal neužryškinčiau tos virtuvės tom tamsiom plytkom. Nu jus dar pagalvokit. Nėra čia viskas taip blogai su jom.
Atsakyti

Dar klausimas, ka dedate i cargo stalciu? Isivaizduoju, kad galesiu ten laikyti visokius buteliukus su alyvuogiu aliejum, actais ir pan. Bet ji ribosis su orkaite, nekais ta vieta? Musu senoje virtuveje, paveldetoje is senu buto savininku, labai kaito sonines imontuojamos orkaites spinteles, tai va ir galvoju ar tai del orkaites, ar visuomet ta siluma juntama gretimose spintelese?  unsure.gif

Dekinga uz patarimus ir nuomones  4u.gif

As vietoj cargo (pasibandziau parduotuvej ir nepatiko) darausi siaurus stalcius aukstesnius. O prie orkaites visada truputi silciau, kiek silciau priklauso nuo orkaites...
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2016 12 20, 12:08)
nu tai tada tinka ta ruda. Tik jeigu viršutinės šviesios, stalviršis irgi šviesus, tai tikrai tų tamsių plytelių gal atsisakyčiau. Nebent labai nedidelį dekorą ar elementą įsileisčiau. Kitą vertus, žiūrint kokio efekto reikia. Jeigu virtuvė visiškai atskira, gali gal ir būti tos plytelės tamsesnės. O jeigu tai bendra erdvė tai gal neužryškinčiau tos virtuvės tom tamsiom plytkom. Nu jus dar pagalvokit. Nėra čia viskas taip blogai su jom.

Įdomumo dėlei pažiūrėkite iš to pačio Kronopol. Apačiai ąžuolas Rijeka D 3167 MX arba D 3165 MX, viršui ąžuolas Rijeka D 3167 MX. Raštas smulkus, tad galima jį ir horizintolų daryti. Raštai vienodi, spalvos jau pačių gamintojų suderintos, tiesa jos šaltos. smile.gif Faktūra linėja, mažiau matosi pirštų atspaudai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 20 gruodžio 2016 - 21:38
QUOTE(longger @ 2016 12 20, 12:08)

Virtuve atskira nuo kambario. Sone jungiasi su prieskambariu, duru nera, bet vis tiek skaitau ja kaip atskira erdve. As irgi tik apie dekora galvoju, daug tu rudu nereikia mano manymu.

QUOTE(baka2 @ 2016 12 20, 21:15)
As vietoj cargo (pasibandziau parduotuvej ir nepatiko) darausi siaurus stalcius aukstesnius. O prie orkaites visada truputi silciau, kiek silciau priklauso nuo orkaites...

Stalciai bus per siauri, jeigu neklystu ten kazkas apie 16 cm tik gaunasi g.gif
vakar kaip tik gavau spinteliu isdestyma, tik spalvos ne tokios vizualizacijoj, jokios geltonos ten tikrai nebus schmoll.gif

QUOTE(Dešimtukas @ 2016 12 20, 21:32)
Įdomumo dėlei pažiūrėkite iš to pačio Kronopol. Apačiai ąžuolas Rijeka D 3167 MX arba D 3165 MX, viršui ąžuolas Rijeka D 3167 MX. Raštas smulkus, tad galima jį ir horizintolų daryti. Raštai vienodi, spalvos jau pačių gamintojų suderintos, tiesa jos šaltos. smile.gif Faktūra linėja, mažiau matosi pirštų atspaudai.

Apaciai tas antrasis labai panasus i mano pasirinkta, virsu pasirinkau sampanini, toki sviesu labai, tik rastas ne medzio, o a'lia odos g.gif Ryt poryt man sudes grindis ir suklijuos tas plyteles ant sienos, reikdar karta pasikviesti baldininka ir pridejus pavyzdzius dar karta apgalvoti viska, kad nepridaryti spalvu misraines virtuvej....

Aciu dar karta visiems uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2016 12 20, 21:32)

nu labai ačiū už rūpestį, bet jaučiu ne į tą postą atsakėt. 4u.gif Nors iš principo man ruda spalva tinka ir virtuvė turės rudo, bet man netinka plokštė. Tiksliau netinka tas kantas ir dar man fasadai privalo turėti profiliuką išraiškingesnį visu perimetru, todėl bus arba plėvele trauktas arba dažytas MDF. Greičiausiai rinksiuos plėvelę, todėl nepykite, nežiūrėsiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(baka2 @ 2016 12 20, 21:15)

man cargo irgi nesusipratimas kažkoks. jeigu galima, bandyčiau keisti į stalčius, kad ir siaurus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Irreelle @ 2016 12 21, 07:10)
vakar kaip tik gavau spinteliu isdestyma, tik spalvos ne tokios vizualizacijoj, jokios geltonos ten tikrai nebus schmoll.gif

o jums pačiai patinka toks išdėstymas? ar jau vėlu kažką keisti? Jeigu ne vėlu, įkelkit patalpos planą. Indaplovės neplanuojat turėt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 21 gruodžio 2016 - 09:48
QUOTE(Irreelle @ 2016 12 21, 07:10)

na toks kriauklės padėjimas šalia kaitlentės tai labai ne kažką.. jei kepsite ką nors, tai tuo metu tikrai negalėsite plauti, nes jau įsivaizduoju, kaip vanduo tikš ant keptuvės. brrr smile.gif
Atsakyti