Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(Noa @ 2017 01 04, 21:15)
Stalčiai tai patogu, bet jie, zarazos, yra brangu. Aišku, kad stalčius kokiems bliūdams patogiau, negu lentyna, bet tai kiek virtuvės kaina tada išauga, aha?

Va dėl to juos ir daro tik kur mirtinai reikia...

Vienas normalus stallčius kainuoja apie 30 eurų. Nėra labai jau brangu, palyginus pvz. geras kampinis mechanizmas kainuoja apie 250.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 05 sausio 2017 - 12:05

Taip, bendra 40 kvadratų patalpa, kurioje turi tilpti valgomasis bei minksta dalis smile.gifFasadai dažytas mdf, stalviršis pilkas matinis fenix.

Ačiū, Longger 4u.gif

Jonete, labai simpatiška virtuvė. O Fenix-o spalvą ar kodą gal prisimenat, nes ten lyg keli pilki yra.

----

salsiera, ten kur raudonai parašyta prieskoniai - tai tipo cargo mechanizmas?

Individualu, bet prieskonius turėtų būti patogu laikyti spec. lentynėlėse prisuktose ant viršutinių spintelių durelių. (sabakos neduoda nuorodos įkelti naujoj versijoj)

Atsakyti
QUOTE(Jonete @ 2017 01 05, 11:49)
Taip, bendra 40 kvadratų patalpa, kurioje turi tilpti valgomasis bei minksta dalis  smile.gif  Fasadai dažytas mdf, stalviršis pilkas matinis fenix.

Ačiū, Longger  4u.gif

Ne, tai stalviršį aš jau įžiūrėjau ir per akinius wub.gif wub.gif wub.gif ir kad rankenėlių nėra, taip pat pastebėjau biggrin.gif ir kriauklė klijuojama iš apačios wub.gif ir viršutinių spintelių atsidarymas wub.gif nesakau, kad daryčiau taip pat pas save, bet čia daugiau dėl išplanavimo o gal ir skirtingų poreikių/įpročių. Bet tiek spalviškai, tiek medžiagos, tiek sprendimai man labai labai wub.gif
o dažėt visur blizgiai?

Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2017 01 05, 11:49)
Vienas normalus stallčius kainuoja apie 30 eurų. Nėra labai jau brangu, palyginus pvz. geras kampinis mechanizmas kainuoja apie 250.

Dar vienas akmuo į kampinės virtuvės daržą. Nesakau, jog jų reikia nedaryti. Yra situacijų, kai tik tokia ir prašosi. Bet mano galva ji nei patogesnė kažkuo, nei talpesnė, nei pigesnė. O klausimų prie jos tik daugiau. Todėl prieš pasirenkant reiktų labai gerai pasverti visus UŽ, kodėl reikia kampinės virtuvės
salsiera, čia jus irgi lies. Jeigu nelies, tai aš vis tiek būtinai paklausiu biggrin.gif
todėl ir paprašiau patalpos plano 4u.gif
Atsakyti
Jonete, dar bus įdomu sužinoti dėl praktiškumo stalviršio šio... Aš jį į wc ant spinteles dėjau tik juoda,, lb tokia faina faktūra jo, valosi puikiai, bet ten pas mane kas ant to stalviršio kvapas koks... įdomu kaip tas NANO su riebalų dėmėm kokiom ax.gif ...
Atsakyti
Sveiki. Pribrendo ir mums laikas pradėti planuotis naują virtuvę. Kolkas tai yra labai ankstyva stadija. Patys nusibraižėm planelį. Dar su nieko nesikonsultavom. Ikelsiu jums parodyti planelį

vartotojo įkelta nuotrauka
Po orkaite numatyta indaplovė, dešinėje pusėje šaldytuvas. Pakabinamos spintelės atidaromos į viršų. Apačioje stalčiai, tik po kriaukle durelės.

Viso kambario planas. Virtuvė bendrai su svetaine. Priešais sekciją numatyta kampinė sofa, kurios dar neturim ir pora kėdžių prie baro.
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosenda: 05 sausio 2017 - 13:35
QUOTE(Meskutne @ 2017 01 05, 13:54)
Sveiki. Pribrendo ir mums laikas pradėti planuotis naują virtuvę.

Kodėl po kriaukle durelės?
Kam tas laiptas iš virtuvės daromas? Ar negalima išlyginti grindų? Kam apsunkinti sau gyvenimą darant kliūtis vaikščiojimui?
Kodėl baras? Kodėl ne stalas?
Papildyta:
QUOTE(Jonete @ 2017 01 04, 23:22)

Ačiū, kad rodotės 4u.gif . Tvarkinga balta virtuvytė smile.gif. Aš šaldytuvą būčiau dariusi orkaitės spintos vietoje. Plautuvė wub.gif . Kaip langą puošit?
Atsakyti
[quote name="Meskutne" post="71337099" timestamp="1483613650"]Po orkaite numatyta indaplovė, dešinėje pusėje šaldytuvas. Pakabinamos spintelės atidaromos į viršų. Apačioje stalčiai, tik po kriaukle durelės.[/quote]

Plintusas racionaliau 10 cm (pas jus 15).
šiukšliadėžė po kriaukle daug patogiau stalčiuje nei spintelėj su durelėm.
Stalas vs baras - jei barą traktuojat kaip papildomą darbastalį, tai laimi baras, nes darbastalio praktiškai nėra. Jei vertint patogumą valgant, jaukumą ir t.t., laimi stalas.
Spintelių atidarymas į viršų išbrangina, bet pagal stilių taip geriau žiūrisi. Apatiniai stalčiau su vidiniais stalčiukais?
Atsakyti
QUOTE(salsiera @ 2017 01 05, 11:12)

Belaukiant patalpos plano, vienas pastebėjimas kirba - kam daryti siaurą prieskoninę šalia viryklės, jeigu galima tam skirti žemą stalčiką? Man rodos stalčiukas patogiau, negu cargo. Dar man atrodo sunkiai pasiekiama bus, jeigu išvis čia teisingai nubraižyta, pakabinama spintelė virš skalbyklės. Gal reikėtų daryti kažkaip taip:

Raudonais brūkšniukais sąlyginai pažymėjau spintelių rankenėles, kad būtų aišku, kur durelės yra.

Ir laukiam patalpos plano smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 05 sausio 2017 - 13:30

Meskutne, turit 3,4 m virtuvę, o darbinio paviršiaus realiai tik 80 cm ir tai nepatogioj darbui vietoj. Siūlyčiau nekelti orkaitės aukštyn. Jokio tarpo tarp plautuvės ir kaitlentės man atrodo labai blogai. Darbui patogiausia vieta būtent ten, todėl geriau pagrindinį darbastalį yra geriau turėti toj zonoj. Bent jau mano nuomonė tokia. 
Atsisakyčiau baro, nes tai nebus patogi vieta valgymui. Geriau jau kad ir nedidelis, bet stalas. 

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2017 01 05, 13:10)
Kodėl po kriaukle durelės?
Kam tas laiptas iš virtuvės daromas? Ar negalima išlyginti grindų? Kam apsunkinti sau gyvenimą darant kliūtis vaikščiojimui?
Kodėl baras? Kodėl ne stalas?

Baras, tam, kad atskirti erdves ir papildoma vieta darbastaliui. Baro neatsisakysim , nes jis jau sumūrytas. Laiptas 12cm aukščio vyro sumanymas. Kažką apie vamzdyną kalbėjo, nes reiks iš vonios atsivesti vandentiekį per sieną, tai gal dėl nuolydžio virtuvė turi būti pakelta. Taip pat pakilimas barą iš virtuvės pusės padaro labiau pasiekiama, o iš svetainės jis aukštesnis. Laiptą turim irgi jau apie metus, vaikštom, nekliūnam, pradžioje gal kažkiek užmiršdavom jį. Kodėl durelės po kriaukle dar nežinau, reiks vyro paklaust. Pirminiam variante visur stalčiai buvo.
Papildyta:
QUOTE(Y2K @ 2017 01 05, 13:20)
Plintusas racionaliau 10 cm (pas jus 15).
šiukšliadėžė po kriaukle daug patogiau stalčiuje nei spintelėj su durelėm.
Stalas vs baras - jei barą traktuojat kaip papildomą darbastalį, tai laimi baras, nes darbastalio praktiškai nėra. Jei vertint patogumą valgant, jaukumą ir t.t., laimi stalas.
Spintelių atidarymas į viršų išbrangina, bet pagal stilių taip geriau žiūrisi. Apatiniai stalčiau su vidiniais stalčiukais?

Dėl plintuso nieko nenusimanau, pažiūrėjo pagal kitų brėžinius, visur 15cm mačiau. Dėkui, pamatysim šiuo klausimu.
Šiukšliadėžę mes buvom numatę laikyti po baru. Apie po kriaukle nepagalvojom. O be to stalčiuje didelės šiukšlių dėžės nepastatysi, o pas mus labai daug šiukšlių prisikaupia. Kasdien po maišą išnešam. Baras labiau darbastalį kompensuos. O staliukas prie sofos bus jei norėsis prie jo pavalgyt. O šiaip buto remontas jau nuo 2014 sausio tęsiasi, tai įpratome valgyt bet kur. 😀 ir atsistoję ir rankose lėkštę laikydami 😂 apie vidinius stalčiukus dar nieko negirdėjau. Kuo jie naudingi? Ar čia dėl stalčių aukščių.?
Papildyta:
QUOTE(Tanite @ 2017 01 05, 14:19)
<p>Meskutne, turit 3,4 m virtuvę, o darbinio paviršiaus realiai tik 80 cm ir tai nepatogioj darbui vietoj. Siūlyčiau nekelti orkaitės aukštyn. Jokio tarpo tarp plautuvės ir kaitlentės man atrodo labai blogai. Darbui patogiausia vieta būtent ten, todėl geriau pagrindinį darbastalį yra geriau turėti toj zonoj. Bent jau mano nuomonė tokia. 
Atsisakyčiau baro, nes tai nebus patogi vieta valgymui. Geriau jau kad ir nedidelis, bet stalas. </p>

Šiuo metu mano darbinis paviršius virtuvėje yra 80x30 😁 ir toje pačioje vietoje kaip numatyta plane. Nematau tame jokio nepatogumo. Ai ir kriaukle jau du metus naudojamės tik vonioje. Tad bet kokiu atveju nauja virtuvė bus gerokai patogesnė nei dabar. Orkaitės pakeltos visada svajojau. Pas mamą ji pakelta ir man labai patogu naudotis. O ir barą naudosime kaip stalviršį, tad nematau reikalo lįsti tarp kriauklės ir kaitlentės.

Ačiū visoms už pastebėjimus ir nuomones
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskutne: 05 sausio 2017 - 15:58

Meskutne, na supratau. Tiesiog visos savo pastebėjimus pateikėm, kaip tikrai būtų patogiau, bet kaip suprantu, Jums pakeitimų nereikia  :) O šiaip kaip parašėte, jog bus bet kokiu atveju patogiau, nei dabar remonto salygomis, tai neabejotinai taip ir bus, bet vėliau manau pradės erzinti neergonomika. Na bet Jums ta virtuve reikės naudotis, tad tiesiog palinkėsiu, kad po kurio laiko nesigailėtumėt savo tam tikrų pasirinkimų.

Atsakyti