Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Baro niekas negriaus.
Pas mus ir vonioje vamzdynas kažkaip aukštai išvedžiotas, tai virtuvėje turi būti dar aukščiau, kad nutekėtų vanduo. Juk jei virtuvėje vamzdis bus žemiau nei vonioje tai kaip vanduo nubėgs?

Pas mane irgi nubėgimas pirmiau eina per virtuvę, o paskui per vonią, bet tikrai niekur nereikėjo grindų kelti  :rolleyes: Žodžiu taip. Santechnikas atsiklausė, kokiame aukštyje bus grindys. Tada paskaičiavo, koks turi būti nuolydis ir SIENOJE reikiamame aukštyje padarė reikiamą nubėgimą. Sienoje nors ir 30 ar 40 cm galėjo į viršų kelti, tam nereikėjo virtuvės baldų ant pakylos statyti. Juolab, kad baldas statysis. Su skalbykle tas pats - nekėlė skalbyklės ant 10 cm pakylos, kad padarytų nuolydį, tiesiog pačius vamzdžius aukščiau sienoje pravedė. Bet šituos dalykus reikėjo ne prieš santechnikos darbus, o po jų galvoti. gaila, kad anksčiau neklausėte...

Dėl viso kito - jeigu Jūsų gyvenimo stiliui viskas tinka, tai puiku  :4u:

Atsakyti

kodel? Ir ko noretu vietoj jos.

Virtuvė nedidelė, turi daug "gerų" daiktų, tai deda karuselėje ir po ja, nes vietos apačioj lieka daug. O norint iš apačios ištraukt, ką nors, vis tiek ten klauptis. Karuselė pilnai neatsidaro. Kol iš karuselės galo ištrauki, priekyje buteliukai išsiklaipo.

pas mamą tokia 

vkcm760c.jpg

Atsakyti

Aš irgi dabar virtuvės kurime. Bus kampinė spintelė, bet darysiu tiesiog lentynas, sukišiu į galą retai naudojamus daiktus. Neturiu sandeliuko, tai spintelė bus už jį, pvz. vazonus susidėsiu, čenakus ir pan.

Atsakyti
Pas mano mamą kampinėj tiesiog paprastos lentynos, tai sakė gyvenime tokios nesąmonės daugiau nebedarytų. Kad ir sudeda ką rečiau naudojamo, bet kai to reto prireikia, visą lentyną keturiom reikia iškraut lauk, kad išimtum. O jei kas nors dažniau naudojamo padedama, ta pati daina, iškrauni, sukrauni. Telpa gal ir daugiau, nei kokioj karuselėj, bet koks nepatogumas. Sandėliuko tikrai neatstos.
Atsakyti
Ne, tai mergos, kampas apskritai yra blogis, nebus jis gėris. O ką rinktis - ar sudėt daugiau, bet nepatogiau, ar mažiau, bet patogiau - renkasi kiekvienas, kas pas ką vertybė. Jei virtuvė didelė arba yra koks sandėliukas, gal geriau mažiau, bet patogiai. Kita vertus, jei tau visi virtuviniai daiktai išvis netilps į virtuvę, tai irgi laimė neypatinga, ir tada jau geriau kartą per pusmetį viską iškraustyt, bet kitu metu neturėt to sau po akim. Gal visai ir patogu iškraustyt, išvalai prie to pačio biggrin.gif
Atsakyti

Ta blogaji kampa kai planavau, galvojau deti sitoki mechanizma, man jis toks pasirode labiausia isnaudojantis viete kampe.http://www.etrukme.l...iai-mechanizmaiBet aciu labai merginom, atsirado kas mane perkalbejo, ir virtuve bus be jo.  :victory2:  Dabar nersiu, renkuos buitine  :oh:

Atsakyti
Sveikos, prisegtu savo virtuves planą http://www.part.lt/patalpinti kaip manot geras išdėstymas ? Orkaite tik nebus įmontuojama (statoma virykle bus)
Atsakyti
QUOTE(pupa01 @ 2017 01 09, 18:18)
Sveikos, prisegtu savo virtuves planą http://www.part.lt/patalpinti kaip manot geras išdėstymas ? Orkaite tik nebus įmontuojama (statoma virykle bus)

nerodo foto
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2017 01 09, 17:19)
nerodo foto

https://wetransfer.c...09153543/44170e
Atsakyti
QUOTE(pupa01 @ 2017 01 09, 18:18)

O ten kur nupiešta orkaitė su mikrobange bus aukšta ūkinė spinta su mirkrobange? Keisčiau su šaldytuvu vietom, juolab orkaitės joje nebus.

90 cm tarp viryklės eilės ir salos gal kiek mažoka. Ir tarp plautuvės-salos šono tas pats. Standartas 120 cm, pas mane dabar 100 / 110 cm mažiau nenorėčiau, bet susigyvenčiau. Pas jus gi yra visos galimybės stumtelėti.
Saloj iš šono rozečių nenumatėt (kai pas Juodai)?
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2017 01 09, 18:02)
O ten kur nupiešta orkaitė su mikrobange bus aukšta ūkinė spinta su mirkrobange? Keisčiau su šaldytuvu vietom, juolab orkaitės joje nebus.

90 cm tarp viryklės eilės ir salos gal kiek mažoka. Ir tarp plautuvės-salos šono tas pats. Standartas 120 cm, pas mane dabar 100 / 110 cm mažiau nenorėčiau, bet susigyvenčiau. Pas jus gi yra visos galimybės stumtelėti.
Saloj iš šono rozečių nenumatėt (kai pas Juodai)?

Sala turbut naikinsim visai smile.gif o del šaldytuvo sakot butu patogiau apkeisti vietom?
Atsakyti
Žiūrovų ir skaitovų pageidavimu, bandau pakartoti savo reportažą su nuotraukomis 4u.gif
QUOTE(torisa @ 2016 12 22, 23:17)
Ateinu atiduoti duoklės šiai temai ir jos dalyviams už patirtį ir patarimus 4u.gif Jau beveik mėnuo kaip džiaugiuosi nauja virtuve.
Mūsų virtuvė buvo 7 kv (senos statybos nuosavas namas), tačiau kadangi tai buvo pereinama patalpa su 2 durimis ir langu (visos šios skylės buvo skirtingose sienose), turėjome tik kriauklę, viryklę ir spintelę tarp jų. Išgriovus sieną ir panaikinus toje vietoje buvusią laiptinę į rūsį, gavome beveik 10 kv patalpą.
Pristatau beveik metus trukusio proceso (nuo idėjos) rezultatą. Fasadai LMDP Egger Alabaster (matinės, kiaušinio lukšto faktūros), stalviršis - Duropal Tabac Oak. Apie grindis jau pasisakinėjau temoje - Hydrocork, kol kas patenkinta, nors "begėdžiai" baldininkai pabraižė.
vartotojo įkelta nuotrauka

Kitoje pusėje - stalas (taburetės liko senos, bandysiu perdažyti baltai) ir šaldytuvas

Prie stalo - suoliukas, kuriame sudėti didieji aparatai. Labai patenkinta šiuo sprendimu bigsmile.gif

Plautuvė Aquasanita nerūdijančio plieno, 40 cm pločio. Akmens masės spalvos niekaip neišsirinkau, todėl paėmiau plieninę (jau pasibraižė dugnas, bet nesuku dėl to galvos). Galvojau, kad be padėklo neišsiversiu, bet puikiai tiko Ikea koštuvas:
Dar pirkau tokį padėkliuką, bet kol kas jis man "neprigijo":

Po kriaukle - stalčius, kuriame puikiai tilpo dvi Ikea šiukšliadėžės:

Kampe - paprasta spintelė. Gal ir ne pati patogiausia vieta, bet tokio dydžio virtuvėje tikrai būtų per didelė prabanga jos atsisakyti. Tiesiog laikau ten kelis stambius puodus ir tikrai nesunkiai juos pasiekiu:

Iš esmės, beveik viskuo patenkinta. Gal tik dėčiau kitokį gartraukį - šis yra ištraukiamas, tai truputį užstoja priėjimą prie puodų, jei jie arčiau sienos padėti. Taip pat pakabinamų spintelių vidus siaurokas, jei būčiau žinojus, būčiau prašiusi daryti be perskyrimo per vidurį. Trūksta kokio paveikslo ant sienos prie šaldytuvo, ir šviestuvų (tų, matyt, dar nepagamino, kokių norėčiau)

Tai va toks reportažas, gal kam padės, kaip kad man padėjo ankstesnės temos (perskaičiau beveik visas:)

Atsakyti