Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(myliulietu @ 2017 01 06, 11:36)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Meskutne" data-cid="71338816" data-time="1483645282">
<div>
<p>Čia vėl akmuo į vyro daržą. Norėjau aš iš baldinės plokštės baro kaip baldo. O vyras įsivaizdavo, kad tai kaip siena turi būti. Tvirta ir nepajudinama. Bet tiek pinigų sukišta į tą akmenį ir jau dulkių griaunant nesinori, tai negriausim. </p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>O iš ko ta baro siena pastatyta? Nepykit, bet atrodo, kad ne iš akmenų, o iš plastikinės apdailos.</p>
<p> </p>
<p>Tas laiptas visų pirma nesaugu. Ir pati galite užsižiopsoti lėkdama iš virtuvės į svetainę su puodais bliūdais, ir vaikas gali atbulom žingsnį žengęs nukristi ir užsigauti... Antra, grožis labai nukenčia. Seniau darydavo kaip gaudavosi, vienur aukščiau, kitur žemiau, 5 m2 vienokių grindų, 10 m2 kitokių, kitam kambary trečiokios - bile yra... o šiais laikais stengiamasi, kad viskas būtų viename aukštyje, kuo vientisesnę grindų dangą daryti. Taip atrodo, kad erdvės daugiau, plius suvedimų nereikia daryti (gražiai padaryti sudėtinga, reikia geros idėjos, gerų rankų arba nemažai pinigų), tvarkytis lengviau (plius galima robotuką grindims siurbti paleisti). Dabar darotės taip, kaip buvo madinga prieš 20 metų...</p>
<p> </p>
<p>Nepykit, bet vyras nesąmonių pridarė. Norint pravesti vamzdžius, šiais laikais nereikia visoje virtuvėje grindų pakelti. Vamzdžiai gali slėptis už virtuvės spintelių nugarėlių, arba juos galima į sieną įleisti ir užtaisyti.</p>

Baras sumūrytas iš plytų ir aplkijuotas dekoratyviniu akmeniu, gal tik foto jis atrodo plastikinis 😀
Na laiptuką mes turime jau metus. Nei karto nei vaikas nei mes nebuvom nuo jo nugriuvę. Tiesa jis dar kaip ir visa virtuvės zona be laminato. Bus tas pats laminatas kaip ir svetainėje, tad ir vientisumas išsilaikys.
Laiptai ne dėl vamzdžių pravedimo po juo, o tam, kad virtuvė būtų aukščiau nei vonia ir vanduo nestovėtų vamzdžiuose, o nutekėtų. Na, kad nuolydis būtų.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2017 01 06, 11:47)
Jeigu laiko turit, tai pasibraižykite virtuve, su orkaite po virykle. Tada padalinkite stalčius į tris dalis: siaurą viršutinę, aukštesniu per vidurį ir aukščiausiu apačioje. Tada vietoje 2x80cm pasidarykite 2x55 ir 1x50, arba 1x60 ir 2x50. Turėsite tris siauresnius stalčių blokus vietoje 2 plačių. Atstumas kaip ir tas pats, bet pasidėjimas jau kitoks. Jeigu šiukšlinės po krieukle nedarot, tai ten irgi galima pagalvoti apie stalčių bloką. indaplovės kiek supratau neplanuojat? nu ir po baru (bent jau jo dalim) galima suroganizuoti spintelių negilių vieną bloką.
jeigu taip tinka, tada šaldytuvą kelkit į kairę pusę, tada darykite kažkokį tarpą (gal ~30cm?) su stalviršiu visokiam pasidėjimui ir gal kokiam virtuviniam prietaisui, tada kriauklę, tada darbinę zoną ir tada viryklę, bet irgi kiek atitrauktą nuo sienos. į kampą jos negrūskit. Nu va tada pabandykit pasižiūrėti ar taip nebūtų geriau. Juk nusipiešti daug nekainuoja, ar ne?  4u.gif
pakabinamas spinteles, patį viršų, galite daryti kiek gilesnį, t.y. ištrauktą į priekį. Aišku, patogumo nulis, bet vizualiai neblogai žiūrisi ir vis tiek ten kraunam labai retai naudojamą šlamštą. Ypač, jeigu trūksta pasidėjimo.
O šiaip, gerai kad dalinatės, šaunuolė! ir klauskit, nebijokit. Sukelsiu ir nuotraukų, jeigu raštu mintis ne visai aiškai padėliojau  4u.gif

Ačiū už mintis. Laiko braižymams dar turim nemažai. Pabandysiu savaitgalį pasibraižyti kelis variantus. Indaplovė numatyta šitam plane po orkaite. Ir ji tikrai bus, nes jau užsiknisau plauti indus rankomis. Apie viršutines spinteles man tėtis tą pačią mintį davė. Jau galvojam ir apie tai kaip vieną iš variantų. Po baru, kolkas mąstome padaryti tiesiog lentyną ar dvi ir jose pietuose krepšeliuose laikyti kokius svogūnus, česnakus, bulves. Na ko nereikės kišti į šaldytuvą
Papildyta:
QUOTE(myliulietu @ 2017 01 06, 11:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Meskutne" data-cid="71337724" data-time="1483625118"><div><p>O staliukas prie sofos bus jei norėsis prie jo pavalgyt. O</p></div></blockquote><p></p><p>taigi nepatogu. Kur prie normalaus stalo valgyti ant kėdės atsisėdus, o kur ant sofos prisilenkus prie svetainės staliuko. Aš irgi taip vienu metu gyvenau, tai puikiai žinau. Jei ateidavo svečiai ir atnešdavau karštus patiekalus, tai kai kurie ant kelių dėdavosi lėkštes arba ore viena ranka lėkštę laikydavo, o kita ranka valgydavo, nes nesugebėdavo persikreipę valgyti. Aišku, smulkmena, bet...</p>

Šventėms turėsime didesnį išlankstomą stalą. O patys planuojam prie baro valgyti. Iš vaikystės pamenu turėjom virtuvėj stalą ir nieks prie jo nevalgydavo, eidavom į svetainę prie TV ant sofos ant staliuko. Na tiesiog tokie mūsų įpročiai. Aišku jei būtų vietos neribotai, gyventume name tai gal ir svarstyčiau apie stalą. Bet dar neaišku ar prie jo valgyčiau
Atsakyti
QUOTE(Meskutne @ 2017 01 05, 20:52)
vartotojo įkelta nuotrauka
Čia vaizdas iš svetainės. Kolkas virtuvės vietoj sustatyti seni baldai.
O ta laiptuko idėja man labai patiko ir džiaugiuosi, kad virtuvė yra pakelta aukščiau. Nesuprantu kodėl jums tai nepatinka 😀

Šiaip nevėlu dar nieko keisti,  nes virtuvė geriausiu atveju po metų atsiras mūsų namuose. Nes prieš tai reikia įrengti vonią iš kurios turės ateiti vamzdynas.

Nuleidus orkaitę žemyn aš prarandu dalį spintelių,  kurių man reikia kuo daugiau sukrauti visoms šmutėms. O mano stalviršį man puikiai atstos baras,  kuris ir dabar man tarnauja. Nors vistiek gaminu ant to mažo plotelio, kuri turiu prie dabartinės plytelės,  o ant baro tik susidedu maisto produktus ar bliūdus.

Dar galvojau kaitlentę pastumti dešiniau,  kad liktų tarpas tarp kriauklės ir kaitlentės,  bet bijau,  kad šaldytuvo siena riebalais taškytis gali.

gal-imanoma-tame-jusu-bare-padaryti-kaitlente-ar-kriaukle,kiek-suprantu-užtektu-wietos-tuomet-liktu-daugiau-naudojamo-stalwirsio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lara22: 06 sausio 2017 - 15:55
QUOTE(Meskutne @ 2017 01 06, 15:35)

Ačiū už mintis.  Laiko braižymams dar turim nemažai.

va tau dar naujiena. Tokiam plote braižykite indaplovę 45cm pločio. Mes tokia naudojamės. Kartais tenka kai kuriems indams palaukti eilėje, bet iš principo labai netgi variantas. Ir nestatykite jos kampe. Geriausia vieta indaplovei - šalia kriauklės, bet iš abiejų pusių prieinama. Dabar turit indaplovę?
Dėl atvirų lentynų su bulviu ar morkų krepšiais aš jau nebesikeiksiu. Jeigu jums tinka, tada valio. Daržovėms yra skyreliai šaldytuve, blogiausiu atveju galima jas apgyvendinti spintelėj/stalčiuje po kriaukle. Tikiuosi nesandėliuojat daržovių maišais?
Prie baro valgyti ypač su pasisedėjimu labai nepatogu. Užkasti, greitai papusryčiauti, kavos išgerti - taip, tinkamas reikalas. Kitą vertus, patogiau, nei stovint su lėkšte rankoj.
Stalas yra stalas, kad ir nedidelis, apvalutis ar koks nors panašus yra gėris ir joks pusbaris jo nepakeis. O nesedėdavot prie jo, nes TV nebuvo. Todėl ne įpročiai čia kalti, o netinkamoje vietoje pastatytas stalas buvo. Arba TV. Va būtumėt mėnesiui išnešę TV, niekas ant tos sofkės nebeitų valgyt. Apie tai mes čia ir diskutuojam - kaip viską teisingai išsidėstyti ir kad paskui naudotumėmės ir džiaugtumėmės.
Atsakyti
QUOTE(Lara22 @ 2017 01 06, 15:54)
gal-imanoma-tame-jusu-bare-padaryti-kaitlente-ar-kriaukle,kiek-suprantu-užtektu-wietos-tuomet-liktu-daugiau-naudojamo-stalwirsio

Po baru neįkišim jokios technikos, nes tik 27cm virtuvės pusėj po juo yra.
Papildyta:
QUOTE(longger @ 2017 01 06, 16:02)
va tau dar naujiena. Tokiam plote braižykite indaplovę 45cm pločio. Mes tokia naudojamės. Kartais tenka kai kuriems indams palaukti eilėje, bet iš principo labai netgi variantas. Ir nestatykite jos kampe. Geriausia vieta indaplovei - šalia kriauklės, bet iš abiejų pusių prieinama. Dabar turit indaplovę?
Dėl atvirų lentynų su bulviu ar morkų krepšiais aš jau nebesikeiksiu. Jeigu jums tinka, tada valio. Daržovėms yra skyreliai šaldytuve, blogiausiu atveju galima jas apgyvendinti spintelėj/stalčiuje po kriaukle. Tikiuosi nesandėliuojat daržovių maišais?
Prie baro valgyti ypač su pasisedėjimu labai nepatogu. Užkasti, greitai papusryčiauti, kavos išgerti - taip, tinkamas reikalas. Kitą vertus, patogiau, nei stovint su lėkšte rankoj.
Stalas yra stalas, kad ir nedidelis, apvalutis ar koks nors panašus yra gėris ir joks pusbaris jo nepakeis. O nesedėdavot prie jo, nes TV nebuvo. Todėl ne įpročiai čia kalti, o netinkamoje vietoje pastatytas stalas buvo. Arba TV. Va būtumėt mėnesiui išnešę TV, niekas ant tos sofkės nebeitų valgyt. Apie tai mes čia ir diskutuojam -  kaip viską teisingai išsidėstyti ir kad paskui naudotumėmės ir džiaugtumėmės.

Dabar indaplovės neturim, gal ir tiesą sakot, nepatogu būtų prie krašto, kad prie kriauklės tai žinau, plane ji ir yra prie jos, tik reikia iš kampo traukt. Šiuo metu bulvės po baru maximos maiše, svogūnai ir česnakai krepšelyje ant baro 😂, todėl ir noriu juos slėpti po baru. O staliuką gal prie sofos ne patį žemiausią pirksim ir galėsim prie jo pavalgyti. O be to kai dirbi visą dieną. Ryte ne visada namie spėjo papusryčiauti. Savaitgaliais ir ne visada namie būnam, tai kiek ten to valgymo lieka.
Ir taip daržoves sandėliuojam maišais, nes jas atsivežam iš kaimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskutne: 06 sausio 2017 - 17:02
QUOTE(longger @ 2017 01 06, 14:18)
pasidalinkite gamintoju, kaina  4u.gif
ir noriu tokios ir bijau dėl praktiškumo. Bet nu man žiauriai gražu  wub.gif

Pigiausiai buvau užtikusi jaukuruose 301eur, o mums meistras gavo už 285. Na tikiuosi, kad nesikeiksiu dėl jos. Pakolkas tai labai patinka, nesimato vandens nuosėdų, maloni liesti biggrin.gif ir dydis visai nieko
Atsakyti
QUOTE(Jonete @ 2017 01 06, 17:23)
Pigiausiai buvau užtikusi jaukuruose 301eur, o mums meistras gavo už 285. Na tikiuosi, kad nesikeiksiu dėl jos. Pakolkas tai labai patinka, nesimato vandens nuosėdų, maloni liesti  biggrin.gif ir dydis visai nieko

ok, pasidomėsiu. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskutne @ 2017 01 06, 17:00)
Po baru neįkišim jokios technikos,  nes tik 27cm virtuvės pusėj po juo yra.
Papildyta:

Dabar indaplovės neturim,  gal ir tiesą sakot,  nepatogu būtų prie krašto,  kad prie kriauklės tai žinau,  plane ji ir yra prie jos,  tik reikia iš kampo traukt. Šiuo metu bulvės po baru maximos maiše,  svogūnai ir česnakai krepšelyje ant baro 😂, todėl ir noriu juos slėpti po baru. O staliuką gal prie sofos ne patį žemiausią pirksim ir galėsim prie jo pavalgyti. O be to kai dirbi visą dieną. Ryte ne visada namie spėjo papusryčiauti.  Savaitgaliais ir ne visada namie būnam,  tai kiek ten to valgymo lieka.
Ir taip daržoves sandėliuojam maišais,  nes jas atsivežam iš kaimo.

Nu, žiūrėkit. Mes čia surašom savo mintis, pastebėjimus. Bet gyvensit jūs, todėl spręsti reikia jums.
Jeigu ten šeiminiunkaujat nedaug, tai galit to darbastalio palikt ir minimaliai. Ką aš žinau. Paskui keiksit mane biggrin.gif Kelkit tą orkaitę viršun ir jau kiek liks, tiek. Bet tada šaldytuvą bandykit stumt kairėn, prie jo plautuvę su spintele/stalčiumi (pageidautina pačią plautuvę su tarpeliu nuo šaldytuvo), tada indaplovė, sakykim 45cm pločio, tada du stalčių blokai po 60cm nu ir pakelta orkaitė, o po ja vėl stalčiai. O kaitlentę pacentruokit tarp tų dviejų stalčių blokų. Gausis darbastalio apie 80cm ir dar šalia kaitlentės iki orkaitės kokie 30cm. Bus kur virdulį pasistatyti. Turėsit tų stalčių daugiau. Asmeniškai man taip būtų labai mažai vietos, bet pasidėjimo irgi reikia. Nu, dar pasiskaičiuokit, kiek ten tų stalčių jums reikia. Aišku, turit tą barą darbui. g.gif
nu, tokia atmūryta/išprievartauta ta jūsų virtuvė gaunasi. Griaut tuos jūsų akmenius reiktų biggrin.gif
Jeigu po baru laikysit kaimo gėrybes, tai nebus joms ten per šilta? Nes laikyt maišais viską namie ir beveik juose nebūti/nevartoti, tai nesugenda jos ten jums?

prie sofos darykit staliuką kavos, t.y. žemą. nes nei ten patogu nuo tos sofos valgyti kad ir ant aukštesnio stalo, nei ten reikia to aukštesnio stalo. Arba valgomojo stalas su kėdėm arba sofa su kavos staliuku. Mikso nedarykit. Aišku, tiem kavos staliukai būna ir 10cm aukščio ir 50cm. Jeigu tai turėjot mintyje, tai tas 50 aišku geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 06, 17:48)

Jeigu po baru laikysit kaimo gėrybes, tai nebus joms ten per šilta? Nes laikyt maišais viską namie ir beveik juose nebūti/nevartoti, tai nesugenda jos ten jums?

prie sofos darykit staliuką kavos, t.y. žemą. nes nei ten patogu nuo tos sofos valgyti kad ir ant aukštesnio stalo, nei ten reikia to aukštesnio stalo. Arba valgomojo stalas su kėdėm arba sofa su kavos staliuku. Mikso nedarykit. Aišku, tiem kavos staliukai būna ir 10cm aukščio ir 50cm. Jeigu tai turėjot mintyje, tai tas 50 aišku geriau  smile.gif

Na česnakai, svogūnai ir bulvės pas mus niekada nebuvo laikoma šaldytuve. Morkas tik į šaldytuvo stalčių kišam. Tiesa bulvių jei labai labai daug turim tai visų kambaryje nelaikom, nešame į rūsį.
Apie staliuką aš ir kalbų ne kaip apie valgomąjį stalą, o tiesiog aukštesnį staliuką. 50-60cm aukščio.
Atsakyti
QUOTE(Meskutne @ 2017 01 06, 15:35)
Na laiptuką mes turime jau metus. Nei karto nei vaikas nei mes nebuvom nuo jo nugriuvę.  Tiesa jis dar kaip ir visa virtuvės zona be laminato. Bus tas pats laminatas kaip ir svetainėje,  tad ir vientisumas išsilaikys.
Laiptai ne dėl vamzdžių pravedimo po juo, o tam, kad virtuvė būtų aukščiau nei vonia ir vanduo nestovėtų vamzdžiuose,  o nutekėtų. Na, kad nuolydis būtų.

Linkiu, kad ir nenugriūtumėt 4u.gif. Mano nuomone, jeigu galima išvengti laiptų, ar kitokių kliūčių judėjimui namuose, reikia jų vengti. Aišku, griūnama ir lygioj vietoj, tačiau kam didinti tikimybę?
Nesupratau to virtuvės pakėlimo vonios atžvilgiu (kur tas vanduo stovi, jeigu virtuvė ir vonia viename lygyje?...), bet tiek to...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 06 sausio 2017 - 18:28
QUOTE(Juodai @ 2017 01 06, 18:24)
Linkiu, kad ir nenugriūtumėt 4u.gif. Mano nuomone, jeigu galima išvengti laiptų, ar kitokių kliūčių judėjimui namuose, reikia jų vengti. Aišku, griūnama ir lygioj vietoj, tačiau kam didinti tikimybę?
Nesupratau to virtuvės pakėlimo vonios atžvilgiu (kur tas vanduo stovi, jeigu virtuvė ir vonia viename lygyje?...), bet tiek to...

butuose būna tie vamzdynai vonioje vos ne grindimis išvedžioti. Mums net vonią ant plytų turėjo statyti, nes tipo ten vamzdžiai aukštai buvo pravesti. Tai jeigu jungiasi ten nuo kokio aukštesnio vamzdžio - gal būt. Bet kur ta vonia? už kurios sienos? Gi ten tiesiai per siena pasijungei ir viskas. Gi ne per visą svetainę atsivesti. Arba sienoje prakapoji ir paslėpi. Nu blogiausiu atveju padarai kažkokią dėžutę ir paslėpi tą vamzdį, kiek gi ten jo yra? vienas vamzdis nuo kriauklės + indaplovės? norint ir 32mm skersmens vamzduko butų užtekę. Nu bet pakyla yra visada paprasčiau. O žmonėm taip netgi dar labiau patinka. Nu tai jokių problemų 4u.gif
Viskas juk jau padaryta, niekas ten nieko nebekeis. Tiesiog. Yra laiptas. Taškas. Išmūryta siena. Taškas. Ant jos baras. Taškas. Tada braižom virtuvę, toje erdvėje, kuri liko. Blogai, kai sumaišomas darbų eiliškumas, nu bet ką dabar. Pabandom padiskutuot ant situacijos, kuri jau yra. Juk to baro niekas tikriausiai nebegriaus.
Atsakyti
Baro niekas negriaus.
Pas mus ir vonioje vamzdynas kažkaip aukštai išvedžiotas, tai virtuvėje turi būti dar aukščiau, kad nutekėtų vanduo. Juk jei virtuvėje vamzdis bus žemiau nei vonioje tai kaip vanduo nubėgs?
Atsakyti
Sveikos ir sveiki virtuvių ekspertai. Mes dar statybų etape, bet dėl virtuvės jau suku galvą, man tai viena svarbiausių patalpų, kurią įsirengti reikia atsakingai ir keliolikai metų į priekį. Po teisybei, dar nebuvau jokioje įmonėje, nevarčiau plokščių, stalviršių ir neturiu sąmatos. Galiu prisifantazuiti, ir netilpti biudžete, tada teks leistis ant žemės. Virtuvę pagal mano norus paprojektavo draugė. Noriu išsigryninti, gal kokių bereikalingų dalykų numatyta. Planas ir matos, kairėje durys į sandėliuką, ten sunkioji artilerija keliaus. Už pusiasalio bus valgomojo dalis, kuri toliau susijungs su svetaine. Jei neaišku, įkelsiu ir didesnę dalį plano.
Šaldytuvą gal visgi atrasiu prieinama kaina montuojamą su mini kamera, šaldiklį planuoju katilinėje-skalbykloje pasistatyti. Bloke į valgomojo pusę bus atsuktos lentynėlės po stiklu, ten planuoju gražesnius indus, taures laikyti.
Gal turit minčių dėl kampo išnaudojimo, labai patogi ta karuselė, mama turi, bet kaina..
1
2
3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Flos: 07 sausio 2017 - 00:26