Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(baka2 @ 2017 02 14, 21:49)
nors ne manes klauset, bet du atskiri stalciai, nes nepakenciu dirbti nereikalingu darbu... atsidarai tik ta kurio reikia.

Na taip, atskiri stalčiai gal ir geriau. Dėkui už nuomonę smile.gif

QUOTE(Noa @ 2017 02 15, 00:21)
Plius nesuprantu virtuvėj tų mažiukų stalčiukų. Dveji visai mažiukai, o normalių - nei vieno, tai nafiga? Kainuos tiek pat, kiek dideli, nes vis tiek reikės bėgelių, tai kam tokį briedą daryt? Ką į juos dėt? Samtį? O į kitus? Liniuotes? Žvakes? Kodėl nepasidarius dviejų spintelių su stalčiais? Stalčiai apačioj patogiau, negu durelės.

Tuos mažus stalčiukus jau išmečiau, o normalių irgi bus, kažkaip sweethom'e neradau normalių stalčių blokų, turbūt reikia su kažkuo kitu braižyt..

QUOTE(ptashka @ 2017 02 15, 07:58)
O jus gal galit parasyti ismatavimus? Nes as dabar gaunu, kad jusu viena siena yra 1,8, kita 2,4? Ar ne taip? Ir man truputeli neaisku del plane parodytos pertvaros - ar jus nenorit tarkim pasiilginti ja ir taip tureti kazkiek didesne virtuve? Nezinau, ar daug islostumet, bet bent koki bloka su 60 cm?

Siena palei langą 3m, kita 2,4 Pertvarą galiu pastumdyt, pailgint, bet tikrai ne 60cm.
Atsakyti

labas,

turėtų būti patogiau. Jeigu įstrižu kampu, ten galima ir viryklę arba kriauklę įmontuoti. (čia turėjo būt longger citata, bet naujoj versijoj kažkaip neišeina man pacituot)

tikrai nerekomenduoju kampe nei virykles, nei kriauklės. Dabar turiu kampe kriauklę, tai daugiau niekada niekada :) Nes atstumas gaunasi didesnis, reikia pasilenkus į prekiį indus plauti (vyras mėgėjas rankom plauti), tai greitai nugarą "pakerta".

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salsiera: 15 vasario 2017 - 10:59
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 15, 10:58)
Tuos mažus stalčiukus jau išmečiau, o normalių irgi bus, kažkaip sweethom'e neradau normalių stalčių blokų, turbūt reikia su kažkuo kitu braižyt..
Siena palei langą 3m, kita 2,4 Pertvarą galiu pastumdyt, pailgint, bet tikrai ne 60cm.

Na tai tokiu atveju tikrai viskas graziai po 60 cm. Turetumet 3 stalciu blokus mano paskaiciavimais, tai vis geriau, negu mazi stalciai po 40 ir 20. Tik tiek, kad jei atitrauksit kaitlente ir kriaukle nuo aukstuju segmentu, liks labai mazai vietos gaminimo zonoje, plius ji dar ir bus kampe... Bet mes nelabai zinome jusu gaminimo ypatumu ir prioritetu. Gal jusu zmonai/jums tiek ir uzteks?

As lentynu i kampine spintele nedeciau. Jei jau kampas, tai rinkciausi bent kazkoki mechanizma. Bet vel gi, cia tik mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 02 15, 10:14)
Jeigu be jos negalite, tai kampinę spintelę darykite tokią:

Na šiuo atveju, kadangi virtuvė maža, tai manau be kampinės niekaip.. Dėkui už kampinių variantus, bandysiu dėliotis thumbup.gif

QUOTE(Noa @ 2017 02 15, 10:25)
Bet taip tai sakyčiau, gerbiamasis, persiprojektuokit ir parodykit kitą variantą smile.gif

Būtinai persibraižysiu, kai apsigulės mintys. Gal yra braižymui kažkas rimtesnio nei Sweethome?
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2017 02 15, 11:14)
Na tai tokiu atveju tikrai viskas graziai po 60 cm. Turetumet 3 stalciu blokus mano paskaiciavimais, tai vis geriau, negu mazi stalciai po 40 ir 20. Tik tiek, kad jei atitrauksit kaitlente ir kriaukle nuo aukstuju segmentu, liks labai mazai vietos gaminimo zonoje, plius ji dar ir bus kampe... Bet mes nelabai zinome jusu gaminimo ypatumu ir prioritetu. Gal jusu zmonai/jums tiek ir uzteks?

As lentynu i kampine spintele nedeciau. Jei jau kampas, tai rinkciausi bent kazkoki mechanizma. Bet vel gi, cia tik mano nuomone.

Kriauklės traukt gal nelabai ir būtina. Viryklę manau reiktų kokių 20cm, bet ką tada su viršutinėm spintelėm? Kadangi virtuvė maža, tai savaime suprantama kad reikės iešot kompromisų ir kažką aukot. Kokį pasidarysim darbastalį ant tokio reiks ir dirbt smile.gif Kampe be mechanizmų manau išeis išsisukt darant spinteles kaip įdėjo longger, bet tada nebeišeis dalint visur ant 60..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 15 vasario 2017 - 11:20
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 15, 11:18)
Na šiuo atveju, kadangi virtuvė maža, tai manau be kampinės niekaip.. Dėkui už kampinių variantus, bandysiu dėliotis thumbup.gif
Būtinai persibraižysiu, kai apsigulės mintys. Gal yra braižymui kažkas rimtesnio nei Sweethome?
Papildyta:

Kriauklės traukt gal nelabai ir būtina. Viryklę manau reiktų kokių 20cm, bet ką tada su viršutinėm spintelėm? Kadangi virtuvė maža, tai savaime suprantama kad reikės iešot kompromisų ir kažką aukot. Kokį pasidarysim darbastalį ant tokio reiks ir dirbt smile.gif

As tai naudojausi Ikea arba Alno programele. Dar yra SketchUp, bet ji man per sunki.

Kriaukle prie auksto bloko irgi nepatogu - taskysis, nuolat turesit siena sveisti... o ir ergonomiskai nepatogu.
Tu virsutiniu spinteliu, atmetus gartrauki, iseina kaip ir viena. Ar jums tikrai ju reikia?
Atsakyti
QUOTE(salsiera @ 2017 02 15, 10:58)
tikrai nerekomenduoju kampe nei virykles, nei kriauklės. Dabar turiu kampe kriauklę, tai daugiau niekada niekada smile.gif Nes atstumas gaunasi didesnis, reikia pasilenkus į prekiį indus plauti (vyras mėgėjas rankom plauti), tai greitai nugarą "pakerta".</p>

kampe ir kampinė yra ne tas pats.
kriauklė kampe:
vartotojo įkelta nuotrauka
kampinė:
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 15, 10:58)

Cha, mūsų irgi labai panaši biggrin.gif

Tik tas langas bėda - daug virtuvinių spintelių atpuola. Iš vienos pusės, aišku, langas gerai, jis gražu, bet iš kitos - kur daiktus dėt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2017 02 15, 12:14)

Tik tas langas bėda - daug virtuvinių spintelių atpuola. Iš vienos pusės, aišku, langas gerai, jis gražu, bet iš kitos - kur daiktus dėt? smile.gif

langas ten labai labai ne vietoj. Jis turėtų būti ties valgomojo stalu, o ne prie kaitlentės. Man aplamai langas prie viryklės nelabai suprantamas reikalas. Ten ką, reikia stovėti ir pro langą žiūrėti? Tipo va kaip gerai, ruošiu valgyt ir matau kiemą? Tai jeigu aš pro langą žiūrėsiu, tai fig šeima ėst gaus biggrin.gif Taigi ten prieini, pamaišai ką nors ir eini šonan.
O va sėdint už valgomojo stalo aš jau noriu matyt kiemą. Ten galiu sėdėt ir nevalgyt, nesvarbu, jog jis valgomojo stalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2017 02 15, 12:14)

Pas jus kaip suprantu indaplovė ten šalia kaitlentės, ar ten prie šaldytuvo? Kaip kampas išspręstas?

QUOTE(longger @ 2017 02 15, 12:32)
langas ten labai labai ne vietoj. Jis turėtų būti ties valgomojo stalu, o ne prie kaitlentės. Man aplamai langas prie viryklės nelabai suprantamas reikalas. Ten ką, reikia stovėti ir pro langą žiūrėti? Tipo va kaip gerai, ruošiu valgyt ir matau kiemą? Tai jeigu aš pro langą žiūrėsiu, tai fig šeima ėst gaus  biggrin.gif Taigi ten prieini, pamaišai ką nors ir eini šonan.
O va sėdint už valgomojo stalo aš jau noriu matyt kiemą. Ten galiu sėdėt ir nevalgyt, nesvarbu, jog jis valgomojo stalas  biggrin.gif

Langas ten reikalingas, taip turi būti smile.gif Ir ties stalu yra ir langas ir dar vitrina. Ir ne prie viryklės o prie kriauklės tongue.gif
Atsakyti
Iš tikro tai taip. Pas mus kadangi reikėjo taikytis prie to, kas yra, architektas primetė stalą ne prie lango. O prie lango laikinai pastatėm mažą baisų staliuką, kol to didesnio dar nebuvo. Tai tas mažasis baisusis stovi iki šiol ir yra naudojamas daug intensyviau, negu jau pastatytas didysis biggrin.gif Nors virš to didžiojo ir apšvietimas, ir viskas smile.gif

Didysis tinka, kai kas atvažiuoja arba vakare, kai už lango tamsu. O šiaip visi pusryčiauti nori žiūrėdami pro langą, nes taip daug smagiau smile.gif Geriu sau arbatą, žiūriu, kaip strazdas šokinėja - ar man sėdint vidury kambario į sofą žiūrėt? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 15, 12:42)
Pas jus kaip suprantu indaplovė ten šalia kaitlentės, ar ten prie šaldytuvo? Kaip kampas išspręstas?
Langas ten reikalingas, taip turi būti  smile.gif Ir ties stalu yra ir langas ir dar vitrina. Ir ne prie viryklės o prie kriauklės tongue.gif

Tai niekas nesiginčija, neužmūrysit gi lango, jei jis yra. Tik jis suėda visą eilę spintelių.

Jums netiks taip, kaip pas mane smile.gif

Indaplovė yra ten po rozetėmis. Indai laikomi virš kriauklės, ir tai nepatogu. Plaunant rankomis - gerai, bet indaplovę atsidarius - jau ne kažką. Mano ūgis yra 181, dėl to aš vis tiek pasiekiu, be to, eina dėti indus, atsistojus indaplovei iš priekio. Bet žemesnio ūgio žmogus tikrai turėtų vietoje vieno darbo daryti du - t.y. išimti indus, sudėti ant spintelės, uždaryt indaplovę ir viską sudėlioti į vietas.

Mano atveju idealu būtų kriauklę ir kaitlentę keisti vietomis ir indaplovę dėti ten, kur stalčiai. Bet kadangi pas mus namas yra ne nauja statyba, kurią gali taisyt procese, o statytas dar prieš Pirmą Pasaulinį karą, tai tokia konfigūracija neišeina, ir tenka susitaikyt su tuo, kas yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 vasario 2017 - 12:57
QUOTE(Noa @ 2017 02 15, 12:55)

Tai niekas nesiginčija, neužmūrysit gi lango, jei jis yra. Tik jis suėda visą eilę spintelių.

Indaplovė yra ten po rozetėmis. Indai laikomi virš kriauklės, ir tai nepatogu. Plaunant rankomis - gerai, bet indaplovę atsidarius - jau ne kažką. Mano ūgis yra 181, dėl to aš vis tiek pasiekiu, be to, eina dėti indus, atsistojus indaplovei iš priekio. Bet žemesnio ūgio žmogus tikrai turėtų vietoje vieno darbo daryti du - t.y. išimti indus, sudėti ant spintelės, uždaryt indaplovę ir viską sudėlioti į vietas.

Mano atveju idealu būtų kriauklę ir kaitlentę keisti vietomis ir indaplovę dėti ten, kur stalčiai. Bet kadangi pas mus namas yra  ne nauja statyba, kurią gali taisyt procese, o statytas dar prieš Pirmą Pasaulinį karą, tai tokia konfigūracija neišeina, ir tenka susitaikyt su tuo, kas yra.

Na mes jau nusprendėm, kad renkamės šviesą ir vaizdą, o ne eilę spintelių. Juolab kad tas langas žiūri į gatvę ir įvažiavimą.
Mano ūgis dar bent 20cm didesnis, nei tamstos, žmonos irgi ne metras penkiasdešimt, tad kažką pasiekt manau nebus didelių problemų biggrin.gif Pasistengsiu įvaldyt dar kokią braižymo programą ir padaryt antrą variantą antrai kritikos bangai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 15, 13:02)
Na mes jau nusprendėm, kad renkamės šviesą ir vaizdą, o ne eilę spintelių. Juolab kad tas langas žiūri į gatvę ir įvažiavimą.
Mano ūgis dar bent 20cm didesnis, nei tamstos, žmonos irgi ne metras penkiasdešimt, tad kažką pasiekt manau nebus didelių problemų  biggrin.gif Pasistengsiu įvaldyt dar kokią braižymo programą ir padaryt antrą variantą antrai kritikos bangai smile.gif
[right][snapback]71441406[/snapback][/right]

Tik žmonos ūgis skaitosi. Mano vyrai irgi ne mažiukai, tai, regis, logiška biggrin.gif Bet virtuvę reiktų įrenginėti pagal žmoną, kadangi net jei vyrai ir teigia, kad daug gamina, tai moterys vis tiek virtuvėj leidžia daug laiko - pavyzdžiui, atplauna viską po vyro gamybos biggrin.gif Žinau dizainerę, kuri užsakovo visada klausia dviejų dalykų - koks žmonos ūgis ir kairiarankė ji ar dešiniarankė smile.gif

Ir dar kartą pakartoju - bent 3 centimetrais mažesnė būdama, fig aš ten pasiekčiau, nes pasiekiu tik tik. O jei laukčiausi, tada net ir nesiekčiau, nes negalima rankų kilnoti. Aišku, jaučiuosi vėl didelę naujieną pasakius, kaip ir su indaplovės atidarymu, bet tas "ai, aš pasieksiu, tai kiti pakentės" mane, kaip moterį, kiek nervina smile.gif

Kita vertus, jeigu moteriai dzin, ir ji leidžia vyrui spręsti tokius dalykus su svetimom bobom, tada pati ir kalta smile.gif

Nors... Jei jūs neturit jokios žmonos ir tiesiog darotės virtuvę sau, tai siūlau įrenginėti pagal standartinę moterį. Ar nors pagal mamą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 vasario 2017 - 13:19