Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

QUOTE(balamūtas @ 2017 02 14, 16:15)
Dėl indaplovės viskas aišku, reikia ją kelti į kairę nuo kriauklės. O jeigu kitoj indaplovės pusėj darant stalčių indams su vidiniu stalčiumi įrankiams, būtų patogu taip? Žiūrint iš kairės 60cm stalčiai indams, 60cm indaplovė, 60cm kriauklė su šiukšliadėže apačioj.

asmeniškai man dažnai naudojamiems reikalams vidiniai stalčiai labai nepatinka. labai labai. Kampe darant stalčių bloką, paskaičiuokite atstumus, kad rankenėlės nekliūdytų stalčiams darinėtis. Lėkštes laikytumėt stalčiuje po įrankiais? Du vidiniai stalčiai?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 14, 15:56)
Lentynos retai naudojamiems daiktams.

O kaip jūs ten prieisit, nes plane jokio atidarymo nematau?

QUOTE(longger @ 2017 02 14, 16:24)
asmeniškai man dažnai naudojamiems reikalams vidiniai stalčiai labai nepatinka. labai labai. Kampe darant stalčių bloką, paskaičiuokite atstumus, kad rankenėlės nekliūdytų stalčiams darinėtis. Lėkštes laikytumėt stalčiuje po įrankiais? Du vidiniai stalčiai?

Ir dar paantrinsiu: jei kairėje būtų indaplovė, viduryje šiukšliadėžė, po orkaite stalčiai - tai kaip indaplovė atsidarines? Nebent stalčiai be rankenėlių, bet ir tai brūžinsis.

Ko aš tikrai nedaryčiau, tai tiek skirtingų pločio spintelių, pagal mane viskas gražiai į 60 dalinasi, tik neaišku, kaip jūs tą kampą spręsti ruošiatės.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 02 14, 16:24)

Atstumus dar galima siek tiek pastumdyt. Būtų taip:
vartotojo įkelta nuotrauka

QUOTE(ptashka @ 2017 02 14, 16:52)
O kaip jūs ten prieisit, nes plane jokio atidarymo nematau?
Ir dar paantrinsiu: jei kairėje būtų indaplovė, viduryje šiukšliadėžė, po orkaite stalčiai - tai kaip indaplovė atsidarines? Nebent stalčiai be rankenėlių, bet ir tai brūžinsis.
Ko aš tikrai nedaryčiau, tai tiek skirtingų pločio spintelių, pagal mane viskas gražiai į 60 dalinasi, tik neaišku, kaip jūs tą kampą spręsti ruošiatės.

Aš įsivaizduoju per tą 40cm spintelę, t.y. jos lentynos prasitęsia iki pat kampo. Dėl brūžinimosi nelabai supratau, kas ten turėtų kliūt.. O dėl dalinimosi į 60, tai taip dalinasi, bet tada arba reikia glaust kaitlentę prie šaldytuvo, kas manau visai negerai, arba tarp kaitlentės ir šaldytuvo palikt 60cm, dėl ko kaitlentė pasistuma iki kampo ir sumažėja pagrindinis darbinis plotas tarp kaitlentės ir kriauklės. Bet gal tai ir nėra blogiausias variantas, vistiek reikės ieškot kompromisų tokioj mažoj erdvėj.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 14, 20:04)
O dėl dalinimosi į 60, tai taip dalinasi, bet tada arba reikia glaust kaitlentę prie šaldytuvo, kas manau visai negerai, arba tarp kaitlentės ir šaldytuvo palikt 60cm, dėl ko kaitlentė pasistuma iki kampo ir sumažėja pagrindinis darbinis plotas tarp kaitlentės ir kriauklės. Bet gal tai ir nėra blogiausias variantas, vistiek reikės ieškot kompromisų tokioj mažoj erdvėj.

Bet nebūtina gi kaitlentės centruoti. Galima daryti kažkaip panašiai. Ar pas jus kokia nors kaitlentė, kuri po apačia daug vietos užima ir necentruojant nesimontuoja?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzille: 14 vasario 2017 - 19:32
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 14, 19:04)
Atstumus dar galima siek tiek pastumdyt. Būtų taip:

na, skonio reikalas. Ir pripratimo. Man taip nepatinka. Dar sutikčiau, jei tai retai darinėjami stalčiai, bet su įrankiais ir lėkštėm - praktiškai neužsidaro biggrin.gif ir ten pastoviai juos du stumdyti? kam save apsisunkinti? nebent virtuvė žurnalo viršeliui, tada jo biggrin.gif
bet pasikartosiu, tai mano nuomonė ir labai asmeninė.
Dėl kampo - nėra patogu per 40cm aptarnauti metro pločio lentynas. Nieko nesakau, įmanoma, bet prieš tai pasibandykite kur nors.
Ok, nesiplečiu. Merginos čia visos labai su skoniu ir su galva. Tikrai nuoširdžiai patars ir be mano kandaus liežuvio mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2017 02 14, 19:31)
Bet nebūtina gi kaitlentės centruoti. Galima daryti kažkaip panašiai. Ar pas jus kokia nors kaitlentė, kuri po apačia daug vietos užima ir necentruojant nesimontuoja?

Na taip, variantas, tada galima po apačia daryti du po 60, per vieną iš jų bus patekimas į kampą. Lieka klausimas ką daryt su gartraukiu, nes jis tai klausimas ar gali įsimontuot ne per spintelės centrą..

QUOTE(longger @ 2017 02 14, 19:40)
Man taip nepatinka.

O tai kaip pas pačią padaryta? Kur įrankiai, ir kur indai?

Ok, nesiplečiu. Merginos čia visos labai su skoniu ir su galva. Tikrai nuoširdžiai patars ir be mano kandaus liežuvio  mirksiukas.gif

Ne toks jau jis ir kandus tongue.gif O argumentuota nuomonė visada naudinga kokia ji bebūtų mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=balamūtas,2017 02 14, 21:22]
Na taip, variantas, tada galima po apačia daryti du po 60, per vieną iš jų bus patekimas į kampą. Lieka klausimas ką daryt su gartraukiu, nes jis tai klausimas ar gali įsimontuot ne per spintelės centrą..

galima... bet virsutines nebutina "lygiuoti" su apatinemis ir nereikes gadinti dvieju pakabinamu spinteliu.

nors ne manes klauset, bet du atskiri stalciai, nes nepakenciu dirbti nereikalingu darbu... atsidarai tik ta kurio reikia.

Atsakyti
Tie dvigubi stalčiai gal yra gerai tada, kai dafiga stalčių ir į kažką reikia susidėti kokius mažiau reikalingus reikalus. Pas mus būtų kokie stiklainių dangteliai, kokteilių šiaudeliai, keksų sijonėliai, folija, na ko neiminėji 5 kartus per dieną. Bet jei peiliams ir šakutėms, tada patogiau elementarus paprastas stalčius.

Kai žiūrėsit indaplovę, neužmirškit, kad norint ją pridėti ir iškraustyti, ji turi būti atidaryta visiškai pilnai. Kitaip neišvažiuos apatinė lentyna, kur didžiausi daiktai. Ir kaip jau minėjo Longger, jeigu jūs ją nepatogiai įmontuosit, turėsit ne indaplovę, o hemorojų.

Dar pasakysiu, kad idealiai gerai jūs jos vis tiek neįmontuosit, nes maža virtuvė - apačia dar nieko, bet ta siena su langu daug viršutinės vietos užima, ir sunku rast kur indus dėti. Indaplovė išvis nėra vietą taupantis elementas, nes prie jos dar reikia ir daug daugiau indų, ir paskui juos reikia kažkur laikyti... Bet jei jau ji reikalinga, tai nors kiek patogiau kad būtų reikia pasistengti. Be to, yra siaurų indaplovių. Jei tokia maža virtuvė, tai spėju, kad nebus labai didelė šeima, o greičiausiai 2 žmonės - priešingu atveju žmonės aukoja saloną ir darosi tą virtuvę didesnę. Dėl to gal jums tos siauros indaplovės ir užteks? Pas mus, tarkim, šeimoj 4 žmonės, tai siauroji būtų nesusipratimas, šitą prigrūdam pilną kas vakarą. Bet kai žmonių nedaug o vietos irgi nedaug, gal variantas?

Plius nesuprantu virtuvėj tų mažiukų stalčiukų. Dveji visai mažiukai, o normalių - nei vieno, tai nafiga? Kainuos tiek pat, kiek dideli, nes vis tiek reikės bėgelių, tai kam tokį briedą daryt? Ką į juos dėt? Samtį? O į kitus? Liniuotes? Žvakes? Kodėl nepasidarius dviejų spintelių su stalčiais? Stalčiai apačioj patogiau, negu durelės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 15 vasario 2017 - 00:31
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 14, 19:04)
Aš įsivaizduoju per tą 40cm spintelę, t.y. jos lentynos prasitęsia iki pat kampo. Dėl brūžinimosi nelabai supratau, kas ten turėtų kliūt.. O dėl dalinimosi į 60, tai taip dalinasi, bet tada arba reikia glaust kaitlentę prie šaldytuvo, kas manau visai negerai, arba tarp kaitlentės ir šaldytuvo palikt 60cm, dėl ko kaitlentė pasistuma iki kampo ir sumažėja pagrindinis darbinis plotas tarp kaitlentės ir kriauklės. Bet gal tai ir nėra blogiausias variantas, vistiek reikės ieškot kompromisų tokioj mažoj erdvėj.

Tai jus tada ne tik auksti, bet ir labai liekni biggrin.gif nes jei man tektu aptarnauti beveik metro gylio lentynas per 40 cm anga, tai ... Labai padeda namu darbai ir darbsciuju ranku burelis - issikirpkit panasaus dydzio angas kartonineje dezeje ir pabandykit ten ilisti.

Del bruzinimosi mano klausimas: jei pas jus kampe bus durys i kampine spintele ir kitame kampe is karto indaplove, tai ar atsidarys indaploves durys nekliudamos i tu kampe esanciu duru rankenas?

na, skonio reikalas. Ir pripratimo. Man taip nepatinka. Dar sutikčiau, jei tai retai darinėjami stalčiai, bet su įrankiais ir lėkštėm - praktiškai neužsidaro  biggrin.gif ir ten pastoviai juos du stumdyti? kam save apsisunkinti? nebent virtuvė žurnalo viršeliui, tada jo  biggrin.gif
bet pasikartosiu, tai mano nuomonė ir labai asmeninė.
Dėl kampo - nėra patogu per 40cm aptarnauti metro pločio lentynas. Nieko nesakau, įmanoma, bet prieš tai pasibandykite kur nors.
Ok, nesiplečiu. Merginos čia visos labai su skoniu ir su galva. Tikrai nuoširdžiai patars ir be mano kandaus liežuvio  mirksiukas.gif

Del tu dvigubu stalciu as irgi paantrinsiu, kad tai nera pats patogiausias sprendimas, jei jie yra visur ir kas diena reikia atidarineti. Tarkim pas tevus padaryta taip, kad atidarius ta dviguba stalciu, automatiskai isvaziuoja virsutinis korpusas, skirtas irankiams. O po irankiais yra antras korpusas, skirtas retai naudojamiems kepimo rakandams.

O jus gal galit parasyti ismatavimus? Nes as dabar gaunu, kad jusu viena siena yra 1,8, kita 2,4? Ar ne taip? Ir man truputeli neaisku del plane parodytos pertvaros - ar jus nenorit tarkim pasiilginti ja ir taip tureti kazkiek didesne virtuve? Nezinau, ar daug islostumet, bet bent koki bloka su 60 cm?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 15 vasario 2017 - 08:05

Vidiniai stalčiai labai patogu, tuo labiau toks blum vidinis išvažiuoja atidarius išorinį. Kita virtuvė irgi bus su vidiniais :)

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 14, 21:22)
Ne toks jau jis ir kandus tongue.gif O argumentuota nuomonė visada naudinga kokia ji bebūtų  mirksiukas.gif

lėkštės kasdieninės pakabinamoje spintelėj, ten pat ir puodeliai. lėkštės ne kasdieninės - spintelėje be stalčių (jauna buvau, nežinojau dar tada, o ir Blum tikriausiai dar nebuvo)
Įrankiai atskiruose stalčiuose. Nei vieno dvigubo stalčiaus. Nu ir pofig kad ten kažkas kažkur neišsilygiavo tobulai. Man svarbu patogiai. To lygiavimo nebematai po poros savaičių. Naujoje virtuvėje ir lėkštės ir puodeliai keliaus į stalčius, nes pakabinamų spintelių paprasčiausiai nebus. Vėlgi, jokių vidinių stalčių. Jokių kampinių spintelių.

Jeigu be jos negalite, tai kampinę spintelę darykite tokią:
arba tokią:
turėtų būti patogiau. Jeigu įstrižu kampu, ten galima ir viryklę arba kriauklę įmontuoti.

Tik nežinau kaip argumentuoti. O gal ir nereikia? pasivaikščiokite po salonus, pavarstykite dureles, pasimatuokite ir patys rasite savų argumentų?

Papildyta:
QUOTE(Mascara @ 2017 02 15, 10:05)
<p>Vidiniai stalčiai labai patogu, tuo labiau toks blum vidinis išvažiuoja atidarius išorinį. Kita virtuvė irgi bus su vidiniais smile.gif</p>

kiek žmonių, tiek nuomonių 4u.gif
Jums patogu, mane užknistų darinėt du stalčius vietoje vieno. Ypač jeigu tas vienas žemas, o dvigubas - per visą aukštį.
Atsakyti
Aš kadangi esu sena tarka ir ne vieną virtuvę gyvenime regėjus, tai visada labai skersai žiūriu į visokius komplikuotus reikalus, kaip dvigubi stalčiai - mano galva, jie sugalvoti pirmiausia dėl dizaino, bet ne dėl patogumo. Vis galvoju, o kas bus, jei tas mechanizmas išeis šaibom, kaip bus tada? biggrin.gif

Bet taip tai sakyčiau, gerbiamasis, persiprojektuokit ir parodykit kitą variantą smile.gif
Atsakyti