Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

Aš kai pamačiau Mangustės virtuvę, mane suparino jos atvirumas biggrin.gif Todėl aš iškart pradėjau rašyt, kaip išgriaučiau načiort sieną ir visus murzinus reikalus sustatyčiau ten. Bet tada aš likčiau gaminti 1,5 kvadratiniam metre - taip tai patogu, kad viskas po ranka, bet stalviršio kiek liks, 30 cm? biggrin.gif Ir ten šeiminkė stovi, aplinkui savo ašį sukasi, o šalia visa tuščia siena, daiktams dėti erdvė, ten visokie integruojami kavinukai ir panašus komfortas, toks vaizdas, kad ten ponams, o čia jau tarnaitei. Na, kaip barokiniuose rūmuose numatyti atskiri koridoriai tarnams, ir specialios niekam nemaatomos tapetais apklijuotos durelės, kad tie galėtų tykiai įeiti, išnešti kokį naktipuodį ir išeiti, o ne eitų ten su tuo naktipuodžiu per visas menes biggrin.gif

Žodžiu, man nesąmonė išėjo, tai piktai burbuliuodma viską ištryniau biggrin.gif
Atsakyti
Paišau ir aš savo virtuvę. Spintelės/stalčiai manau susidėlios eigoj, dar per anksti dėl jų galvą sukt. Bet noriu 'išsigryninti' koncepciją - gal padėsit apsispręsti ax.gif
Virtuvė funkciionaliausiai atrodo L formos, bet tokia neįdomi, be to, man lyg per atvira.
Bandau sudėliot II formą, bet ar tokiam variantui ne per siaura ta mūsų virtuvė?
Nors žiūriu Houzz puslapyje tokių siaurų variantų apstu, tik aišku kai išmatavimų nėra, tai sunku pasakyt, kiek jie siauri:)
Dar vienas klausimas - siauras langas kairėj pusėj dar gali būti panaikintas, tokioj nelabai palankioj vietoj kai baldus pradedu dėliot. Gal mest lauk???
Padėkit parinkt kokia ta forma būtų racionaliausia 4u.gif
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti

Dėl indaplovės dydžio, žinoma tai labai daug priklauso nuo šeimos valgymo įpročių ir t.t., kaip dažnai reikės ją jungti, bet jeigu virtuvinis bent kokie 3 m ilgio, net negalvočiau apie 45 cm. Mane tai nervinis tikas ištinka po kiekvieno valgymo, nors mes tik 3 valgytojai, todėl net ir siaurasis indaplovės variantas mane tenkins šiuo metu. Turėčiau daugiau vietos, dėčiau normalią.

Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2017 02 17, 19:03)
OK, bandom smile.gif Viršutinės spintelės, patogiausias suvalgo gartraukis, lieka arba siaura, arba nepatogi kampe. Apačioj tie stalčių blokai po 30cm (kurie atsirado įdėjus patogesnę kampinę spintelę), viduje jie bus dar siauresni ir realiai nelabai kur panaudojami. Orkaitės aukštis pagal mane gaunasi labai gerai, bet tada virš jos įmontavus mikrobangę, jinai jau gaunasi per aukštai.
Langą, kuris buvo iki žemės galime daryti standartinio aukščio, tačiau to lango kur virš stalviršio uždengt nesinori, nu tipo atitvert virtuvę kažkokia tai siena ar pan.

aha, viską surašėt teisingai. Ir, kaip planuojate spręsti visus šiuos nepatogumus, nieko niekur nekeisdami?

o dėl lango, tai neskubėkite jo daryti standartinio aukščio, be interjero, dar egzistuoja ir eksterjeras. Ar ten niekas "negriūna"?
Atsakyti
Sveiki, kaip duju baliona butu galima gudriau paslepti? nesinori isnaudoti puses didelės spintos, nes virtuve ne per didziausia...
Atsakyti
QUOTE(Manguste @ 2017 02 17, 19:46)
Nu va, prisikaičiau jūsų pasiūlymų ir vėl viskas iš pradžių. Mūsų namukas irgi tik pavasarį bus pradėtas statyti, tai gal man dar prašyti, kad kažką keistų dėl tos virtuvės? Nors pati nelabai sugalvoju, kas čia būtų įmanoma. Gal jūs ką patartumėt? Ar geriau palikti taip kaip yra ir tiesiog padirbėti prie pačio virtuvės projekto?

Manguste, iš principo sandėliukas yra gėriu gėris, bet pas jus kažkaip viskas ne visai teisingai. kas konkrečiai? nu pvz man nepatinka, kad sandėliukas yra prie laukinės sienos, kurioje, tikėtina, galėtų atsirasti langas ir gautųsi nuostabus vonios kambarys su natūralia šviesa. Namas juk. Vietoje to turim tamsų sandėliuką ir tamsų WC. O apie virtuvę visai kaip ne Maximoje, nes apie ją nebuvo visiškai pagalvota smile.gif šviesiausioje dalyje, prie pat lango - durys į sandėliuką. Toliau eilė baldų ir visi jie kuo atviriausiai šviečia iki gražiosios svetainės. Man, nevalai, tai problema biggrin.gif o ir jeigu tokia nebūčiau, kyla nemenkas iššūkis kaip spalviškai ją išnaikinti. Ir dar - kodėl TV patalpinta ant lango ir išėjimo į terasą, o visa šalia esanti siena - tuščia?
blogiausia, jog paprasto sprendimo čia nelabai bus. Kaip ten Mamagabi sakė apie architektus, kurie va tokias kliurkas palieka? kažkaip labai mandagiai ir gražiai biggrin.gif Bet čia labai ryškus architekto darbo brokas. Gal matant visą aukšto planą, kiltų kokia idėja, bet dabar - nykuma.
gal būt tokia linkme galima pagalvoti? nesakau, jog patinka, bet gal kils kokių minčių?
šiek tiek sandėliukas sumažinti ir įėjimas būtų tvarkingesnis, bei virtuvė šviesioje dalyje. Kur raudona - ten gal kokią širmą, ar panelę stimdomą galima sugalvot?
čia panašiai darė

o salos varianto nesvarstėt?
Papildyta:
QUOTE(Zirzille @ 2017 02 17, 20:23)
Nu ne, negėda, nes iš to ką laikau sandėliuky tai ne kažin ką galėčiau priskirti virtuvei. Kokius 5 psulitrinius uogienės, pora litrų agurkų ir pusantro kilogramo bulvių biggrin.gif Siurblys, šluota, kokie seni atlikę tapetai, šimtas porų batų - nu prie virtuvės niekaip, o jie ir užims didžiąją dalį vietos, tai ir sakau, kad situacija beveik ta pati.
Papildyta:
Kad aš jau žinau ką pasakysit biggrin.gif
Pas mane dar didesnis langas nei pas balamūtą - 2,5 m pločio ir užima beveik visų pakabinamų spintelių viet , virtuvė be skonio ir be dizaino ir kažką taisyti jau per vėlu biggrin.gif Kanalizacija ir vanduo jau atvestas, rozetės suvedžiotos, apšvietimas suplanuotas, lubų gipse skylės išgręžiotos. Dabar tik nušluot viską iki pamatų  ir perstatyt naujai, bet nušluot man gaila, tai aš bandysiu gyvent ir niekam nerodyt biggrin.gif

na, kad jau žinot, tai gerai biggrin.gif
batai sandėliuke prie virtuvės? g.gif skamba labai netradiciškai ax.gif
šiaip tai nuo sandėliuko priklauso, bet ten telpa tieeeeek visko, ko realiai virtuvėje kasdiena nereikia, kad ohoho smile.gif
aš po šiai dienai negaliu susigyvent, kad iš manęs atėmė sandėliuką ... angel_sadangel.gif
Papildyta:
QUOTE(Elze7 @ 2017 02 18, 10:25)

Beje, kas turite indaploves 45 cm ir jau kurį laiką naudojate, ar nesigailite?  unsure.gif turiu rinktis tarp indaplovės didesnės, bet siaurų stalčių arba atvirkščiai. Ir širdis linksta į stalčių pusę... gaminu mažai, esam du žmonės, na įtariu, kad tą 60 cm indaplovę krausiu savaitę laiko, o tai visai nežavi. Norėtųsi ją jungti dažniau.

mes turim. 5-ios personos. Išsiverčiam be problemų ir su dideliais puodais. Kuriam kartais ir 3 kartus, bet būna kad ir nei vieno. Prifarširuoju ją tiap, kad atrodo vandeniui nebus vietos. Nieko, išskalbia biggrin.gif
niekada neturėjau 60cm, gal pabandyčiau ir į 45cm net nebežiūrėčiau, bet šiai dienai tikrai šilti atsiliepimai. Tikrai imčiau 45cm ir turėčiau didesnius stalčius. Jeigu toks kompromisas iškiltų. Ypač jeigu dviese. Tikrai 45cm bus pats tas 4u.gif
Atsakyti
Aš dar apie Mangustės sandėliuką.
Jei jis skirtas tik virtuvės reikmėms, tai prie to ką parašė longger, labai neracionaliai išnaudojamas plotas, šokių ten gi nerngsit. O sandėliuke paprastai eina pagal perimetrą lentynos 30-40 cm gylio ir tiek. Laisvo grindų ploto reikia tiek, kad galima būtų įeiti ir apsisukti aplink savo ašį D. Todėl ir klausiau Mangustės apie skalbimo techniką, nes pagal dydį tas sandėliukas tempia iki skalbyklos.

Šaldiklis dėžė ar pastatomas?

Ir vonios pkambarys, matomas brėžiny, nepagrindinis? Gal jo sieną, besiribojančią su sandėliuku, galima stumtelėti kokiu 40 cm link durų, t.y. pamažinti. Tada papildant longger brėžinį galima daryti 2-ų eilių virtuvę su kruvą aukštų spintų, nemazolinančių akių.

Mes 2, bet indaplovė 60, nors stalčių-padėjimo vietos būtų nekažką, jei ne sandėliukas.
45 cm pasirinkimas mažesnis, t.y. gaunam mažiau "navarotų" už didesnę kainą, lyginant su 60 cm. Man pagrindinis kriterijus buvo decibelai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 20 vasario 2017 - 11:34
QUOTE(ankata @ 2017 02 20, 10:37)
Sveiki, kaip duju baliona butu galima gudriau paslepti? nesinori isnaudoti puses didelės spintos, nes virtuve ne per didziausia...

apmegzti, apnerti, kaip Noa pasielgė su arbatiniu, ir naudoti kaip dekoro elementą. PVZ vos ne matomiausioj vietoj biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Y2K @ 2017 02 20, 11:25)

Mes 2, bet indaplovė 60, nors stalčių-padėjimo vietos būtų nekažką, jei ne sandėliukas.
45 cm pasirinkimas mažesnis, t.y. gaunam mažiau "navarotų" už didesnę kainą, lyginant su 60 cm. Man pagrindinis kriterijus buvo decibelai.

o kiek navarotų iš indaplovės reikia? aš naudoju vieną programą (auto) ir laikmatį, kad skalbtų naktį, jeigu leidžiu vieną kartą. Viskas.
decibelai? gal. Niekada jais nesirūpinau. Virtvėje pas mus nemiegama biggrin.gif o jeigu jau miegama, tai decibelai būna visiškai iki lemputės jau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 02 20, 11:38)
decibelai? gal. Niekada jais nesirūpinau. Virtvėje pas mus nemiegama  biggrin.gif o jeigu jau miegama, tai decibelai būna visiškai iki lemputės jau  biggrin.gif

i decibelus kreipiau demesi. nes bendra erdve su svetaine. dieninio naktinio tarifo nebus, tai galesiu drasiai jungti kada reikia. Tokiu atveju, kuo tylesne, tuo geriau.
As prikraunu pilna. plaunu viska, tame tarpe ir skardas is orkaites, pjaustymo lentas, keptuves. Draugai turi 45. Musu iprociai panasus, tai skundziasi, kad tikrai nepakanka, ne viskas telpa, ka noretu irgi plauti indaploveje. Jei jums pasiseka dar ir ne kasdiena uzstatineti, tai arba mazai gaminat, arba neretai plaunat ir rankomis. As geriau perziureciau atidziai virtuves plana, savo sukaupto turto inventorizacija padaryciau, bet indaplove imciau tokia, kad kuo maziau kasdiena dirbt papildomai reikia. O tai gaunasi, kad perki tarnaite, moki nemazai ir vistiek toliau pati tvarkaisi smile.gif
Atsakyti
<div>QUOTE(Cobre @ 2017 02 20, 12:49)</div>
<div>i decibelus kreipiau demesi. nes bendra erdve su svetaine. dieninio naktinio tarifo nebus, tai galesiu drasiai jungti kada reikia. Tokiu atveju, kuo tylesne, tuo geriau.

As prikraunu pilna. plaunu viska, tame tarpe ir skardas is orkaites, pjaustymo lentas, keptuves. Draugai turi 45. Musu iprociai panasus, tai skundziasi, kad tikrai nepakanka, ne viskas telpa, ka noretu irgi plauti indaploveje. Jei jums pasiseka dar ir ne kasdiena uzstatineti, tai arba mazai gaminat, arba neretai plaunat ir rankomis. As geriau perziureciau atidziai virtuves plana, savo sukaupto turto inventorizacija padaryciau, bet indaplove imciau tokia, kad kuo maziau kasdiena dirbt papildomai reikia. O tai gaunasi, kad perki tarnaite, moki nemazai ir vistiek toliau pati tvarkaisi vartotojo įkelta nuotrauka

</div>
<p>100 proc. tas pats.

Man dar skaičiavimai pilną - nepliną plauti dar kliūva. Na kiek ten pritaupysit laukdamos, kol pilna, nesvarbu, ar 60, ar 45 cm prisirinks.
Papildyta:</p>
<div>QUOTE(longger @ 2017 02 20, 12:38)</div>
<div>o kiek navarotų iš indaplovės reikia? aš naudoju vieną programą (auto) ir laikmatį, kad skalbtų naktį, jeigu leidžiu vieną kartą. Viskas.

decibelai? gal. Niekada jais nesirūpinau. Virtvėje pas mus nemiegama  vartotojo įkelta nuotraukao jeigu jau miegama, tai decibelai būna visiškai iki lemputės jau  vartotojo įkelta nuotrauka

</div>
<p>Oi nesakyk, yra tų navarotų. ;D Senam bute maža praktiškai be programų, burzgia kaip traktoriukas, kažkaip išsiverčiam. Bet kai pabandai šustresnio kažką, prie seno grįžti nesinori.

Pvz programa vyno taurių plovimui vartotojo įkelta nuotrauka</p>
<p> </p>

<p>Pažaidžiau su Mangustės planeliu, kaip atrodytų 2-jų eilių virtuvė su pamažintu sandėliuku. Dabar ten 190 cm, reikėtų min 65+100 (tarpas)+ 65 cm. Durys į sandėliuką geriausia sustumiamos į sieną. Į tą tamsiausią kampą prie sandėliuko įėjimo kiščiau šaldiklį, orkaitės spintą ir šaldytuvą. O toliau reikėtų brainstorminti kaip patogiau dėliotis.  Toks truputį tuneliukas gaunasi, bet užtai ne ant akių. Ir stalviršio galima belekiek išsiburti. </p>

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 20 vasario 2017 - 12:13
QUOTE(Cobre @ 2017 02 20, 11:49)
i decibelus kreipiau demesi. nes bendra erdve su svetaine. dieninio naktinio tarifo nebus, tai galesiu drasiai jungti kada reikia. Tokiu atveju, kuo tylesne, tuo geriau.
As prikraunu pilna. plaunu viska, tame tarpe ir skardas is orkaites, pjaustymo lentas, keptuves. Draugai turi 45. Musu iprociai panasus, tai skundziasi, kad tikrai nepakanka, ne viskas telpa, ka noretu irgi plauti indaploveje. Jei jums pasiseka dar ir ne kasdiena uzstatineti, tai arba mazai gaminat, arba neretai plaunat ir rankomis. As geriau perziureciau atidziai virtuves plana, savo sukaupto turto inventorizacija padaryciau, bet indaplove imciau tokia, kad kuo maziau kasdiena dirbt papildomai reikia. O tai gaunasi, kad perki tarnaite, moki nemazai ir vistiek toliau pati tvarkaisi smile.gif

skardų neplaunu. Gal netelpa, o gal tokio įpročio nėra, o ir bet naudoju jas 3x per metus. Dėl tų trijų kartų man rankos nenukrenta. PVZ kepiau sausainukus. Patiesiau kepimo popierių. Iškepė, subėriau, popierių šiukšlinėn, skardą į vietą. Nafig ją plaut biggrin.gif ji beveik nenukentėjo biggrin.gif
Medinių pjaustymo lentelių taip pat joje neplaunu. Aplamai medinių daiktų ten nekišu jokių, nes medis įgeria viską. Dar mirkomas papildomai. Man paskui skilinėja viskas ir smirda nebemedžiu biggrin.gif Aj, dar turiu tokius bliudus įdomius, tai juos bijau kišt į indaplovę. Jie ten gumuoti tokie, tai prisibijau, kad neatšoktų ta guma.
Tai va tiek pas mane išimčių ir vartojimo subtilybių. Aš už normalius daiktus, bet kai reikia taupyt vietą, tai indaplovė tikrai tas daiktas, kai užsimerkus imčiau 45cm. Ypač jeigu šeimoje 2 žmonės.
Gal būt, pasinaudosiu 60cm ir tada nenorėsiu grįžti, bet kol neturiu tokios ir pripratusi prie siauros - man jos užtenka 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Y2K @ 2017 02 20, 12:00)

Pvz programa vyno taurių plovimui

niekada niekada, net savo mažojoje indaplovėje neploviau vyno taurių atskirai nuo kažko. Aš jų tiek net neturiu, kad pilną pridėčiau. Jeigu buvo vyno, reikškia buvo ir lėkščiu. Viską į vidų - auto ir į lovą. Niekada nebuvo jokių problemų dėl neišsiplovimo.
Vat niekaip nesuprasčiau tokios funkcijos indaplovėj. Nu čia mes skiriamės gal. Aš gal kažkiek paprasčiau žiūriu į ją, nes naudoju virš 20metų ir jau nebe pirmą.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 02 20, 12:21)
Manguste, iš principo sandėliukas yra gėriu gėris, bet pas jus kažkaip viskas ne visai teisingai. kas konkrečiai? nu pvz man nepatinka, kad sandėliukas yra prie laukinės sienos....

Pritariu smile.gif
Jei virtuve ir lieka tiesi, tai ji tarsi nera isbaigta, nes baigiasi astriu kampu ir dar ten uz kampo kazkur tesiasi - gaunasi uzpečkis smile.gif Bet...ja galima isbaigti, bent jau optiskai, jei saneliuko duris isstumti i prieki - tuomet vienam gale bus auksta saldutuvo spinta, o kitame aukstos sandeliuko durys. Tokia virtuve tarsi ''box'as'' (ang. dezute) su aiskia pradzia ir pabaiga, tarsi ireminta:

Ar tai bus modernu, ar klasika - virsutines spinteles turi uzpildyti pilnai ta ''box'ą'' ir islaikyti tiesia linija:

Plane nesimato pasaulio salys, bet baldus galima padelioti ir kitaip...Galite tureti tiek sala+stalas, kuris gali būti tiek atskiras (kita forma nei sala), tiek prijungtas minkstasuoliu (salos formos), tiek ir ilga staciakampi stala - virtuvei pridengti...

Kuo nusikalto krosnele, kad ji kaip ''pelene'' paciam kampe? Ar kabinsite uzuolaidas? Jei taip, tai krosnele labai arti ju unsure.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 20 vasario 2017 - 12:25