Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(semtama @ 2017 03 23, 09:48)
Beabejo, taip būtų įmanoma, tik kiekvienas toks kartas baigtųsi isterijomis svečiuose, kai pas mus svečiai, poliklinikoje, kieme. O man tai kainuotų nervų ląsteles.  huh.gif
Papildyta:
Man geriau neskaityti tokių istorijų likus nepilnai mėnesiui iki darželio lankymo. Neturiu plano, ką reikės daryti, jei ji nesiadaptuos  unsure.gif

Na jei neišeina visai apribot tų visų saldumynų, tai bent sumažint jų kiekį. Pvz pasiūlyt visiems nešantiems - pakeisti į sveikesniu dalykus, vaisius ar pan. Be to, galit ir jūs pamėgint įsivest saldumynai šeštadieniais tradiciją. Pvz viską, ką gaunat, dėt į tam tikrą vietą (dėžutę, spintelę), kad ten lauktų šeštadienio. Bet čia turit visa šeima laikytis to.
Man kraupu kiek to cukraus visur ir yra, ir kiek jo vaikai gauna. Aš prasyčiau ir svečiuose slėpti, jei vaikai puola prie vaišių. Aurėja irgi svečiuose nesikuklina imti nuo stalo, bet kažkaip susitariam, kad va vieną paimam, paragaujam ir užtenka.

Dėl adaptacijos, va maniškė buvo iš tų, kur verkė. Man skaudėjo širdį, bet va adaptavosi ir dabar jokių problemų. Vaikai lankstūs, tiesiog skirtingai laiko užtrunka. Džiaugiuos, kad pradėjau nuo anksti pratinti, nereikia dabar pergyventi kaip jai ten sekas. Dabar vyksta mano adaptacija darbe biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 23 kovo 2017 - 11:33
QUOTE(relita @ 2017 03 23, 10:50)
Uoga, tai kur jus vaikstot su temperatura?

Nevaikštom biggrin.gif čia prieš tris dienas buvo. Šiandien tempos nėra, atsigavo vaikas
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 03 23, 11:30)
Na jei neišeina visai apribot tų visų saldumynų, tai bent sumažint jų kiekį. Pvz pasiūlyt visiems nešantiems - pakeisti į sveikesniu dalykus, vaisius ar pan. Be to, galit ir jūs pamėgint įsivest saldumynai šeštadieniais tradiciją. Pvz viską, ką gaunat, dėt į tam tikrą vietą (dėžutę, spintelę), kad ten lauktų šeštadienio. Bet čia turit visa šeima laikytis to.
Man kraupu kiek to cukraus visur ir yra, ir kiek jo vaikai gauna. Aš prasyčiau ir svečiuose slėpti, jei vaikai puola prie vaišių. Aurėja irgi svečiuose nesikuklina imti nuo stalo, bet kažkaip susitariam, kad va vieną paimam, paragaujam ir užtenka.
Dėl adaptacijos, va maniškė buvo iš tų, kur verkė. Man skaudėjo širdį, bet va adaptavosi ir dabar jokių problemų. Vaikai lankstūs, tiesiog skirtingai laiko užtrunka. Džiaugiuos, kad pradėjau nuo anksti pratinti, nereikia dabar pergyventi kaip jai ten sekas. Dabar vyksta mano adaptacija darbe biggrin.gif

Riboti tai stengiuosi. Turim tą taisyklę "tik po vieną". Tai kai gauna pakelį saldainių, paimam vieną, o kitus padedam (likusius paprastai vyras išneša į darbą, nes niekam jie mums nereikalingi). Kai svečiuojamės pas suaugusius, tai ir aš prašau saldėsius paslėpti. Paprastai vieną pasiima, o kiti būna išnešami. Bet kai yra kiti vaikai - tą taisyklę ne visada išeina pritaikyti. Aš jau tada neišdrįstu sakyti, kad slėpkit skanėstus, kai kiti vaikai jau varvina seiles į juos. Taip pat ir kitiems žmonėms ką nešti nesakau. Tiesiog, jei patarsiu pirkti vaisius, tai jie bus įpareigoti juos pirkti, nors gal kaip tik nieko neplanavo neštis. Dėl vienos saldumynų dienos, na gal ir variantas, bet dar aš pati turėčiau susigyventi su tokiu planu (pirmiausia jis turi tikti man). ax.gif
O šiaip, apie kitų žmonių komentarus: teta atnešė tortą, nes mes uždraudę vaikams saldainius blink.gif dėdė nupirko guminukų, nes saldainių vaikams valgyti neduodam blink.gif kita teta atnešė saldainių, nes iš mūsų jų negauna, tai bent jau ji duos blink.gif

O kada išleidai į darželį? Rugsėjį?
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 03 22, 21:05)

Kaip sekasi? Ar buvot su vyru toj paskaitoj apie santykius?

Neblogai,buvom taip. Viskas man pasidare aisku kodel mums taip nesilipdo gyvenimas kartu,manau maniskiui taip pat...vyrui patiko ir jam tikrai reikejo visa tai isgirst,tik vat manau vieno karto tikrai negana ir tu 3 val permazai esme isdestyt manau...Viskas greit pasimirsta,isivaziuoji su laiku vel i senus iprocius... Stebuklu nesitikiu,bet gal kazkiek kazkas keisis i gera.

QUOTE(dontstop @ 2017 03 23, 07:13)
Draudimo nemoku, bet noriu duoti patarimą dėl deklaracijos - jei abejoji, kaip pildyti, yra ten telefonas kuriuo skambinti, moteriškė padiktuoja telefonu. Pati taip skambinau, tiksliau jos man skambino, nes buvo klaida kažkuriais metais, padiktavo kaip pataisyti, konkrečiai pasako ką į kurį langelį rašyti, jos mato tavo situaciją ir visus tavo skaičius  4u.gif </p>

aciu dontstop,taip ir darysiu,nes isvis nesuprantu nieko...
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 03 23, 13:33)
Dėl vienos saldumynų dienos, na gal ir variantas, bet dar aš pati turėčiau susigyventi su tokiu planu (pirmiausia jis turi tikti man).  ax.gif

O kada išleidai į darželį? Rugsėjį?

Tai va kaip tik sakei, kad ir tu nori apribot saldumynus mirksiukas.gif žinoma, kad pokyčius reik pradėt nuo savęs.

Pradėjo nuo rugsėjo, po kelias valandas.
Papildyta:
Vat dar dėl tų svečių lauktuvių, na man tai nesuprantama biški. Pas mus jei kas ką atsineša, tai vaišinamės (bet dažniausiai tai ir būna šeštadienis), jei atneša vaikui, tai arba paklausia, ar valgo, ar galima, arba aš pasakau, kad ji dar nevalgo tokių dalykų. Juk aš esu mama ir aš sprendžiu tokius dalykus, o ne vaikas. Žinoma kiek praktikoje tai įmanoma jums, nežinau, pas mus tokio kiekio saldumų niekur niekas nesiūlo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klajokle @ 2017 03 23, 15:46)
Neblogai,buvom taip. Viskas man pasidare aisku kodel mums taip nesilipdo gyvenimas kartu,manau maniskiui taip pat...vyrui patiko ir jam tikrai reikejo visa tai isgirst,tik vat manau vieno karto tikrai negana ir tu 3 val permazai esme isdestyt manau...Viskas greit pasimirsta,isivaziuoji su laiku vel i senus iprocius... Stebuklu nesitikiu,bet gal kazkiek kazkas keisis i gera.
aciu dontstop,taip ir darysiu,nes isvis nesuprantu nieko...

ka idomaus papasakojo?
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2017 03 23, 13:50)

Vat dar dėl tų svečių lauktuvių, na man tai nesuprantama biški. Pas mus jei kas ką atsineša, tai vaišinamės (bet dažniausiai tai ir būna šeštadienis), jei atneša vaikui, tai arba paklausia, ar valgo, ar galima, arba aš pasakau, kad ji dar nevalgo tokių dalykų. Juk aš esu mama ir aš sprendžiu tokius dalykus, o ne vaikas. Žinoma kiek praktikoje tai įmanoma jums, nežinau, pas mus tokio kiekio saldumų niekur niekas nesiūlo smile.gif

Pas mus svečiai gal 5 kartus į savaitę (dažniausiai su reikalais, o kartais ir šiaip aplankyti). Tarkim, dabar laukiu senelio (ar jis kokį saldumyną atveš, ar ne - nežinau). Prasidėjus vasaros sezonui - garantuotai svetimų žmonių padaugės - išsveiks, išlįs į lauką kaimynų vaikai, apskritai, visi kaimynai lauke vakarus leis, pagundų saldumynams, ledams bus trigubai daugiau. doh.gif
O dėl paklausimo, būna - paklausia, būna - ne. GAL neduotų, jei būtų kokios alergijos. Dabar aplinkiniai žino, kad kažkokių bėdų nėra, tai ir neklausinėja kaskartą.

Aišku, nenoriu aš iš to daryti neišsprendžiamos problemos. Kaip Dzeuse rašė - turiu galimybę tiesiog iš viso griežtai neleisti duoti, atimti iš vaiko ir niekas nuo to nenukentės. Jei pajausiu, kad atėjo riba - taip ir padarysiu.
Atsakyti

Pas mus viskas panašiai, kaip pas Semtamą dėl saldumynų, tik ne tokio mąsto, nes jokių svečių pas mus neateina ir patys niekur nevaikštom. Ir vis tiek saldumynai visur, kur tik bepasisuksi  :huh2: Ir aplinkinių reakcija tokia, kad ne tik neatsiklausia, ar galima duoti saldainio, o daugiau nustemba ir netiki, kad dvimetė kažko dar net neragavus iš saldumynų  :huh2:​ 

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 03 23, 13:28)
O dėl paklausimo, būna - paklausia, būna - ne. GAL neduotų, jei būtų kokios alergijos. Dabar aplinkiniai žino, kad kažkokių bėdų nėra, tai ir neklausinėja kaskartą.

Bet tai kas tiems zmonems darosi, vaikas mazas, nejaugi neturi elementaraus supratimo, kad geriau nedavinet tu saldainiu anksti.. paskui galo nebus prasymams..
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 03 23, 13:48)
 Ir aplinkinių reakcija tokia, kad ne tik neatsiklausia, ar galima duoti saldainio, o daugiau nustemba ir netiki, kad dvimetė kažko dar net neragavus iš saldumynų  huh.gif​ </p>

Tada as tikrai tarp kazkokiu ufonautu gyvenu, nes tokiu zmoniu artimoj aplinkoj nera, kad duotu neklause ar stebetusi, jog dar neragavus..
Atsakyti

Papildyta:
Tada as tikrai tarp kazkokiu ufonautu gyvenu, nes tokiu zmoniu artimoj aplinkoj nera, kad duotu neklause ar stebetusi, jog dar neragavus..

Tai pas jus DE gal kitoks požiūris į mitybą aplamai, net neabejoju, kad darželio meniu tokių nesąmonių kaip pas mus nebus  :) 

Atsakyti
mano uosvis linkes duot saldumynu. retai susitinkam, bet atveza krepsi saldainiu. as paduodu po 1 ir padedu. geriau atnestu kokiu vaisiu. o jis dar taip didziuojasi, kad saldainiu atnesa. nezinau kodel lietuviai isivaizduoja, kad vaikui saldainis yra butinas
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2017 03 23, 17:06)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71525922" data-time="1490273522"><div><p>Papildyta:
Tada as tikrai tarp kazkokiu ufonautu gyvenu, nes tokiu zmoniu artimoj aplinkoj nera, kad duotu neklause ar stebetusi, jog dar neragavus..</p></div></blockquote><p>Tai pas jus DE gal kitoks požiūris į mitybą aplamai, net neabejoju, kad darželio meniu tokių nesąmonių kaip pas mus nebus  smile.gif </p>

DE gal ir kitoks požiūris, bet kai dirbau airijoj, mačiau ką vaikams deda į mokykla. būdavo sumuštinis, bananas, šokoladukai, čipsai mažasi pakeliais, tipo vaikiški ir sultys. uk irgi labai daug pusgaminiu, praktiskai pirk ir sildyk, arba žalia mesa, bet jau suprieskoniuota, paruosta gaminimui. o kas per prieskoniai ten velnias zino labai populiaru burgeriais, sumustiniai visokie
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2017 03 23, 14:06)
...pas jus DE gal kitoks požiūris į mitybą aplamai, net neabejoju, kad darželio meniu tokių nesąmonių kaip pas mus nebus  smile.gif </p>

Siaip daug visko gauna sakyciau, kai matau vyro broliu sesiu vaikus, vyro sunus kaip augo, bet kazkaip visi laikosi tokio atstumo, kas liecia kita seima, visada del visko atsiklausia..
Darzelio meniu toks nelabai sveikuoliskas pasirode, kiek permeciau ant greicio, tai daznokai ju desreles tradicines, uzkepeles visokios su suriu..
Atsakyti