Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

QUOTE(Uoga_saujoj @ 2017 06 21, 10:57)
fainai dėl adaptacijos..aš juodai nepritariu tam  choriniam rėkimui naujokų  unsure.gif tipo palik ir išeik visai dienai  unsure.gif  keista politika daugumoj daržų..

Man irgi toks kai kurių pedagogų požiūris nepatinka.
Atsakyti
Dontstop, Adelija darzely nevalgys.
Pusryciu nera, patys nesasi, ypac kurie megejai ilgiau pamiegoti, maniske manau pusryciaus namie, idesiu tik koki vaisiu uzkandziui.
Emiau pirmais metais 7:30 - 12:30
Realiai bus geras 4 valandas.
Ryte 8val. darzelis uzrakinamas, kurie vaikai antrame aukste, uzdaro vartelius.
Tai vesiu ant 8.
12 atrakinamas darzelis vaiku paemimui, 12:30 uzsirakina, eina visi pietauti, kurie lieka ilgesnem valandom.

Butinai atnesti pora komplektu rubu pakeitimui, nes vasara kieme zaidzia su vandeniu.
Grupe is dvieju kambariu, su ilgu balkonu ir holu su langu per visa siena, sake, kai mamos iseina, vaikai gali per ten pamojuoti. Aha, kaip tik Adelija ir mojuos man.. biggrin.gif
Siaip, jauciu ten ugdymas savotiskas bus, toks biski chaosas, veiks kas ka nores.
Vakar rode skaidres ant sienos, tipo kokia programa darzelio, tai ugdyti socialinius igudzius, tolerancija, supazindinti vaikus su ekologija (nebutu Vokietija) mokys rusiuoti siuksles, i kokios spalvos konteineri ka mesti. biggrin.gif Supazindins su katalikiskom sventem, mines kazkaip jas..

Aisku, neapsieita ir pasibedavojimu del finansu.. dave lapelius, kas nori/gali uzpildyti savo saskaitos nr. ir parasyti kiek gali darzelis nusiskaiciuoti i metus, kiek paaukosim.
Atsakyti
QUOTE(dzeuse @ 2017 06 21, 11:43)
Tai taip, as nelyginu pragyvenimo lygio ir t.t.
Tiesiog keista buna girdeti, kad prisiperka kazko Vokietijoj, nezinau ko cia galima prisipirkti, kas pigiau nei Lietuvoj.

Mes perkam rūbus užsieny (ir DK taip pat, dabar planuojam rudeniop važiuot apsipirkt) ir skabiklio visada parsivežam. nežinau ar pigiau, bet kokybė tikrai skirias, nors prekės ženkas ir ne. Rūbų skirias ir kaina ir kokybė. Važiuojam visad į outlet'us.
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 06 21, 09:55)
Ir lietuvių daug kas ten važiuoja atostogauti. Nežinau kokios kainos dabar, bet prieš kelis metus buvo tikrai pigiau nei Lietuvos pajūry.

Sako, ir grazu ten, is vyro darbo buvo, patiko.
Mano anyta buvo sanatorijoj Cekijoj su drauge, tai nelabai, sienos susikilinejusios, baseinai nezinia kuriu laiku.
Dabar su seserim ir jos vyru i Italija atostogu isvykus yra, bijo teroristu oro uostuose su masina isvaziavo.
Atsakyti
QUOTE(ale-ruta @ 2017 06 21, 11:17)
Mes perkam rūbus užsieny (ir DK taip pat, dabar planuojam rudeniop važiuot apsipirkt) ir skabiklio visada parsivežam. nežinau ar pigiau, bet kokybė tikrai skirias, nors prekės ženkas ir ne. Rūbų skirias ir kaina ir kokybė. Važiuojam visad į outlet'us.

Į Vokietiją važiuojat tik apsipirkimui? blink.gif
O kas tie outlet'ai? Išpardavimai?
Papildyta:
QUOTE(dzeuse @ 2017 06 21, 11:21)
Sako, ir grazu ten, is vyro darbo buvo, patiko.
Mano anyta buvo sanatorijoj Cekijoj su drauge, tai nelabai, sienos susikilinejusios, baseinai nezinia kuriu laiku.
Dabar su seserim ir jos vyru i Italija atostogu isvykus yra, bijo teroristu oro uostuose su masina isvaziavo.

Mes Kroatijoje 2 kartus atostogavome. Tikrai graži šalis ir palyginus nebrangi. Viena iš mėgstamiausių mano vyro. Jis dar ir dabar gailisi, kad šią vasarą vyksim ne ten.
Beje, mačiau kad ir į Druskininkus vyresni vokiečiai važiuoja atostogauti/poilsiauti smile.gif Čia turbūt irgi panašiai kaip į sanatorijas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ale-ruta @ 2017 06 21, 10:17)

Va del kokybes daznai taip sako, kai griztam su masina, mama, sesuo nesigilina ar pigiau, turiu pripirkti visokiu skalbimo, higienos priemoniu.

Rubai Lietuvoj kaip ir DE panasiai, nors va pirkau basutes krikstynoms Adelijai, odines Klaipedoj, tik 15 euru, o pas save jau vargiai rasciau uz tokia kaina. Lenku man rodos jos buvo, ismeciau pakuote, normalios, minkstos.
Ko nesuprantu, kaip zmonems apsimoka pirkti second hand parduotuvese.
Sesuo ieskojo kudam sunui dirzo, permeciau artimiausias eiles, sukneles vasarines 5-10-15 euru, kai per sale H&M po 7 nusiperku po namus, parka trintis. Maikes po 3-5 eurus H&M perku.
O zmoniu pilna, neses kruvom prie kasos.
Ir kad tos sukneles butu kokiu ten geru firmu, o dabar vien Dunnes Stores, Atmosphere..

QUOTE(semtama @ 2017 06 21, 10:31)
Beje, mačiau kad ir į Druskininkus vyresni vokiečiai važiuoja atostogauti/poilsiauti  smile.gif  Čia turbūt irgi panašiai kaip į sanatorijas  smile.gif

Taip taip, anytos kaimyne yra buvus Druskininkuose, tai kai susitinkam kas karta man pasako, kad labai patiko ''Zauliute''. biggrin.gif Pradzioj nesupratau apie ka kalba, tai isnese bukleta reklamini Saulutes parodyti.
Sako, ir jura netoli. biggrin.gif
Vokietijos atstumais nelabai toli, pagal Lietuva vos ne visa pervaziuoti reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzeuse: 21 birželio 2017 - 11:39
QUOTE(ale-ruta @ 2017 06 21, 13:17)

Kur yra outletai vokietijoj, kur jus vaziuojat?
Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 06 21, 10:40)
Kur yra outletai vokietijoj, kur jus vaziuojat?

As tik Bayern pusej zinau viena miesta, kur dideli seilai vyksta, bet ir tavo anytai, ir mums visai i kita gala vaziuoti.
Gal lietuviai zino siaures/rytu Vokietijos daly tokiu vietu.
Atsakyti

Mum vyras, reguliariai vykstantis į DE, būna atveža rūbų iš C&A ir Ernstings. Tai jie tikrai brangesni, nei čia aš perku LT. Žiūrint su kuriom parduotuvėm lyginti. O Lenkijoje Pepco tai išvis piguma...Tai žo, veža vyras ne dėl to, kad pigiau, nes tikrai taip nėra, o kad labai nori dovanų kažką nupirkti, tai aš galiu išrinkti internetu, ko vaikam reikia, kad nepirktų nesąmonių savo nuožiūra...

Dontstop, Adelija darzely nevalgys.

Tai vis tiek matysi meniu kur pakabintą  :)  Maniškė gi irgi nevalgo. O kiek aš čia prikarksėjau apie mūsų maistą  :D 

Pas mus irgi moko apie šiukšlių rūšiavimą, šventes, siūlo pervesti 3% nuo pajamų mokesčio.

Šį penktadienį reikia Joninių vainiką atnešt, švęs Jonines  :) 

Šią savaitę buvo paskaitėlė apie dantų priežiūra, kažkas ten buvo atvažiavę, lyg gydytojai stomatologai su programa  :)  Pas dičkį irgi bent porą kartų per jo darželio karjerą važiuodavo  :) 

Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2017 06 21, 12:31)
Į Vokietiją važiuojat tik apsipirkimui?  blink.gif
O kas tie outlet'ai? Išpardavimai?

Tokie išparduotuvių rajonai, daug įvairių parduotuvių vienoj vietoj.
Aišku, nevarom vien apsipirkti. Bet, kai matai, kad viskas baigia nusidėvėt, organizuojies kelionę, prie to pačio ir apsiperki smile.gif

šiemet vyras rado kelto bilietus pirmyn atgal į kylį auto + 2 asm. 140 EUR, paimsim porą nakvynių kur nors, apsipirksim (vyras numetė nemažai svorio, tai visi rūbai kur rudenį pirko nebetinka), pailsėsim.

QUOTE(dzeuse @ 2017 06 21, 12:35)
Va del kokybes daznai taip sako, kai griztam su masina, mama, sesuo nesigilina ar pigiau, turiu pripirkti visokiu skalbimo, higienos priemoniu.

Rubai Lietuvoj kaip ir DE panasiai, nors va pirkau basutes krikstynoms Adelijai, odines Klaipedoj, tik 15 euru, o pas save jau vargiai rasciau uz tokia kaina. Lenku man rodos jos buvo, ismeciau pakuote, normalios, minkstos.
Ko nesuprantu, kaip zmonems apsimoka pirkti second hand parduotuvese.
Sesuo ieskojo kudam sunui dirzo, permeciau artimiausias eiles, sukneles vasarines 5-10-15 euru, kai per sale H&M po 7 nusiperku po namus, parka trintis. Maikes po 3-5 eurus H&M perku.
O zmoniu pilna, neses kruvom prie kasos.
Ir kad tos sukneles butu kokiu ten geru firmu, o dabar vien Dunnes Stores, Atmosphere..

Tai va, kad pas mus kainos dėvėtų, kaip pas jus naujų...
Aš dukrai išvis turiu labai rinkt batus, perku pagrinde Geox, jai labai prakaituoja pėdos, visuose batuose, jau nekalbu apie kokius ten inkariukus, juose iš vis šlapios kojos būna. Visad į darželį dedu papildomų kojinių, kad grįžus iš lauko galėtu persiaut, nes prakaituoja ir basutėse, nesvarbu koks padas odinis ar ne.
Atsakyti
QUOTE(ale-ruta @ 2017 06 21, 14:54)

šiemet vyras rado kelto bilietus pirmyn atgal į kylį auto + 2 asm. 140 EUR, paimsim porą nakvynių kur nors, apsipirksim (vyras numetė nemažai svorio, tai visi rūbai kur rudenį pirko nebetinka), pailsėsim.

netoli kylio yra outlet?
Atsakyti
QUOTE(relita @ 2017 06 21, 14:02)
netoli kylio yra outlet?

Nuo Kylio iki Hamburgo 100 km.; yra ir arčiau, neatsimenu tiksliai kaip vadinas - Desiner outlet kažkoks​, nesu busvus šituos, mes apsipirkinėjom prie Berlyno Desiner outlet prekybiniam miestelį.
Vaikams perku Primark parduotuvėj, pvz. rudenį pripirkau maikučių po 3 EUR/vnt vyresnėliai, Jonui po 2,5 EUR/vnt, sportinės kelnytė 2 vnt - 7 EUR; tympos dukrai buvo po 4 EUR/vnt. Sau maikučių pirkau irgi po 3 eur.
Sau visada apatinių Calvin Klein perku - 3 kelnaitė 10 EUR; liemenukai po 19-21 EUR, tokia pat kaina ir lietuvoj yra tik ne tos firmos ir ne tokie patogūs. Mėgstu Levis džinsus, ten 2 perki vienus gauni dovanų, tai kelnių kaina gaunas apie 30-50 EUR, nepigu, bet lietuvoj už tiek neradau. Žieminių strukių kainos panašios kaip lietuvoj buvo, tik modelių mačiau man labiau patinkančių, bet buvau jau čia nusipirkus. Dar kedus/laisvalaikio batus Lloyd firmos odinius už 50 EUR pirkau (šitais esu labiausiai patenkinta smile.gif ); Bet pvz. vyriški marškiniai buvo brangiau (vyras sakė, aš jų kainų nežinau); vyriškas kostiumas Mango parduotuvėj kainavo 50 EUR.
Dar dėl kitokio prekių asortimento man patinka pirkt užsienį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ale-ruta: 21 birželio 2017 - 14:05