Įkraunama...
Įkraunama...

2015 Sausinukai

dontstop, parasyk tris knygas, nuotykiu, kurios sunui labiausiai patiko, padare ispudi, ka jis isimines yra kaip super istorijos.
Sesuo iesko kazko savo sunui, dave man uzduoti pasidometi is bendraamzio SM. smile.gif

Dabar pas maniškį Poteriomanija  :)  Perskaitė visas Hario Poterio dalis, berods 9 vnt :oh: , dabar skaito kitas tos pačios autorės knygas, šiuo metu konkrečiai "Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti".

Kas dar patiko paskutiniu metu:

*Tomas Dirgėla  "Domas ir Tomas" serija, ją sudaro 5 knygos (tarpusavy nesusijusios), vieną net man liepė perskaityti, autorius išties šaunuolis, labai juokingai rašo  :super:  Yra viena knyga šio autoriaus apie krepšinį: "Lukas Šiaudelis deda iš viršaus" (yra beje ir mūsų mergoms - "Apie raganą Šiokiatokią" ir "Apie raganos Šiokiostokios vaikus").

*Marie Lu "Warcross" ir "Wildcard" - 2 dalys apie kompiuterinį žaidimą, virtualų pasaulį ir tt.

*David Williams knygos, parašytos juokingai, panašiam stiliuje, kaip Nevykėlio dienoraštis. Patiko: "Blogiausi pasaulio vaikai" 3 dalys, "Močiutė plėšikė", "Blogas tėtis", "Demonė dantistė", "Žiurkainis", "Ponas Smirdžius", "Klastinga tetulė" ir tt (jų begalė).

*Rebeka Una - "Labas, aš Tadas" 2 dalys, "Aš esu Tomas seklys".

*David Baddiel "Žmonių valdymo pultelis", "Didžioji tėvų agentūra".

*David Solomons "Mano kūno kultūros mokytoja - ateivių valdovė", "Mano brolis - superherojus".

*J. Meres "Normo pasaulys" 2 dalys.

*J. Feldhaus "Visai galas", "Visai trenktas", "Visai nesveikas"  :laugh:  Nėvykėlio stilius.

*Viktorija Lederman - "Tik vienuolika arba Trali vali penktoje D", "Majų kalendorius" - abi privertė mane perskaityti, labai patiko jam (man irgi). Pirma apie penktokų kasdienybę ir pirmąsias meiles, antra apie šeštokus, nepritapimą klasėje, populiarumą ir tt.

*J. Kliebenstein - "Diena, kai aš tapau kietas", "Naktis, kai aš tapau superkietas".

*L. Pichon - "Tomas Geitsas" 2 dalys, apie penktokų gyvenimą su humoru.

*Tosca Menten "Mumija Dumis" 4 dalys (jei ne daugiau) - juokingos.

*Pierce Lincoln - "Didysis Neitas" 5 dalys, vėlgi, Nėvykėlio dienoraščio stilius.

*Aišku, ir pats Nėvykėlio dienoraštis! 13 dalių.

 

Netilpau į 3, užnešė mane  :blush-anim-cl:

Sūnus grįžo, sako taip:

bet kokios 3 Poterio dalys  :laugh:

Jei būtinai reikia 3 skirtingų autorių, tada:

1. Poteris

2. Domas ir Tomas

3. Nevykėlis 

Atsakyti

Dzeuse, kaip tu laikaisi, kas pas jus naujo?  :4u: 

Ką saviškiams Lietuvoj dovanų priruošei?  :)​  Ką vyrui planuoji?

Atsakyti
Dontstop, dėl patikimo (darbo), tai labai sudėtingas jausmas biggrin.gif iš paties darbo didelio kaifo nejaučiu, bet dėl to, kad pakeičiau, kad kažką mokausi, kad išdrįsau, tai vat jausmas nenusakomas ir keistas. Jaučiuosi kalnus nuvertus, nors dar mažai ką temoku. Matau ir save, kad drąsiau jaučiuosi ir pvz darbo keitimo klausimu, pavartau net skelbimus realius biggrin.gif kažkoks azartas atsiradęs. Anksčiau nei pagalvot sau neleidau apie tai. Dėl algos stebuklų nėra, nestipriai didesnė, bet už pusmečio turėčiau jau ženkliau pasikelti. Jei nepavyks, eisiu kitur, nes žinau kiek kas gauna su tokiom žiniom.
Pas mus daržo tėvai toookią diskusiją dėl žaislų užvirė, kad jau komedija ten gaunasi..labai daug ginčijasi, nesutaria ką už kiek pirkti. Jau rodos nubalsavom, viena mama tiesiogiai pafašė iš maximos, kad nekyla ranka pirkti tai, kas nepatiks vaikui biggrin.gif ir vėėėl diskusija iš pradžių biggrin.gif
Atsakyti

Dontstop, dėl patikimo (darbo), tai labai sudėtingas jausmas biggrin.gifiš paties darbo didelio kaifo nejaučiu, bet dėl to, kad pakeičiau, kad kažką mokausi, kad išdrįsau, tai vat jausmas nenusakomas ir keistas. Jaučiuosi kalnus nuvertus, nors dar mažai ką temoku. Matau ir save, kad drąsiau jaučiuosi ir pvz darbo keitimo klausimu, pavartau net skelbimus realius biggrin.gifkažkoks azartas atsiradęs. Anksčiau nei pagalvot sau neleidau apie tai. Dėl algos stebuklų nėra, nestipriai didesnė, bet už pusmečio turėčiau jau ženkliau pasikelti. Jei nepavyks, eisiu kitur, nes žinau kiek kas gauna su tokiom žiniom.
Pas mus daržo tėvai toookią diskusiją dėl žaislų užvirė, kad jau komedija ten gaunasi..labai daug ginčijasi, nesutaria ką už kiek pirkti. Jau rodos nubalsavom, viena mama tiesiogiai pafašė iš maximos, kad nekyla ranka pirkti tai, kas nepatiks vaikui biggrin.gifir vėėėl diskusija iš pradžių biggrin.gif

Uoga_saujoj, tu ir esi kalnus nuvertus, tikrai ne kiekvienas ryžtasi tokioms kardinalioms permainoms  :4u: 

Aš tik pasidžiaugiu tyliai, kad nedalyvauju darželio mamų diskusijose  :blush-anim-cl:  Ankstesnius 2 metus mokėjau  neadekvačią sumą už dovaną ne pagal metus (nes maniškė vyriausioji grupėje, o komitetas renkasi atsižvelgiant į metais jaunesnių vaikų interesus), bet manau mano vienos nuomonė nieko nebūtų pakeitusi...

Atsakyti

Atsakyti

pas mus darže irgi kasmet tas karas vyksta... Viena mama visada nepatenkinta, jei vis per maža, nepakankamai brangi dovana būna... Siaubas kažkoks... šiemet aš jau nebesikišau, nunešiau tiek pinigų kiek sutarė ir viskas, nupirko užduočių knygelių rinkinius, mergaitėms su princesėm, berniukam su dinozaurais.

Atsakyti
QUOTE(ale-ruta @ 2019 11 24, 18:06)
<p>pas mus darže irgi kasmet tas karas vyksta... Viena mama visada nepatenkinta, jei vis per maža, nepakankamai brangi dovana būna... Siaubas kažkoks... šiemet aš jau nebesikišau, nunešiau tiek pinigų kiek sutarė ir viskas, nupirko užduočių knygelių rinkinius, mergaitėms su princesėm, berniukam su dinozaurais.</p>

Pas mus irgi siti rinkiniai bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sima_1 @ 2019 11 24, 21:30)
Pas mus irgi siti rinkiniai bus  smile.gif


Agnės grupėje spalvinimo knygutės ir spalvoti pieštukai + saldumynai – jau geriau dėliones būtų nutarę... 🤦‍♀️ Alekso grupėje dar nežinau, nes komitetas pasakė, kad jos nuspręs – lyg kitų 17 tėvų nuomonė nesvarbi, nes komitete tik 3...🤦‍♀️
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2019 11 25, 11:44)
Agnės grupėje spalvinimo knygutės ir spalvoti pieštukai + saldumynai – jau geriau dėliones būtų nutarę... 🤦‍♀️ Alekso grupėje dar nežinau, nes komitetas pasakė, kad jos nuspręs – lyg kitų 17 tėvų nuomonė nesvarbi, nes komitete tik 3...🤦‍♀️

Saldumynai lopšelyje? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(IruteB @ 2019 11 22, 14:05)
Tadui 10m. Patiko Rebekos Unos „Labas, aš Tadas“ abi dalys, „Seklys Tomas“ abi. Dabar skaito „Nevykėlio dienoraštį“, patiko „Seklio Bliumkvisto nuotykiai“...



QUOTE(dontstop @ 2019 11 22, 14:08)
Sūnus grįžo, sako taip:
bet kokios 3 Poterio dalys  laugh.gif
Jei būtinai reikia 3 skirtingų autorių, tada:
1. Poteris
2. Domas ir Tomas
3. Nevykėlis 

Aciu, issisaugojau knygas, sesei nusiunciau ir man pravers ateiciai. Nevykeli zinau, kad skaites, patiko irgi, matyt, kazkokia populiari siuo metu, kad vis matau ja minint..

QUOTE(dontstop @ 2019 11 22, 14:10)
Dzeuse, kaip tu laikaisi, kas pas jus naujo?  4u.gif Ką saviškiams Lietuvoj dovanų priruošei?  smile.gif​  Ką vyrui planuoji?


Nieko naujo pas mus turbut.. tik va po 6 kokiu metu pagaliau pasitikrinsiu kas galvoj mano dedas, del issetines, nesu ejus Vokietijoj pas gydytoja del sito, gruodzio 13 ir 16 magnetini rezonansa darys, bus matyt, kas ivyko (ar neivyko) per tiek metu.

Adelijai darzely gerai sekasi, tik kad megeja uzsispirti nedaryti, ko nenori, nesilaiko buna darzo taisykliu, neklauso aukletoju, kalba jau normaliai su vaikais, bet nera jai butina tureti drauge ar draugiu, neima dar i galva, kad kazkas su kazkuo draugauja, su ja ne, lygiai taip pat negalvodama ji meta 'drauges'.

Sefes anyta gyvena mano gatvej, 92m. gal pries du menesius pradejau karta i savaite eiti pas ja, namus sutvarkau, maloni senute, pusryciaujam kartu, pabendraujam, ejau i gimtadieni neseniai jos.
Perduoda Adelijai sokoladu lauktuviu visada, man buna irgi daugiau sumoka, zodziu, toks darbas be streso, 2 val. pas ja bunu antradieniais.

Vyrui bliuzono naujo reikia su uztrauktuku. Tai nupirksiu. Mes nesidovanojam kasmet, kaip kam sauna i galva, nuperkam, nera tradicijos, kad tikrai dovanosimes vienas kitam.
Mamai juoda salika, veidui krema ir megztini.
Sesei suknele, tapkes, kosmetine.
Jos vyrui ilgom rankovem marskinelius ir ziebtuveli koki nors idomesni nupirksiu.
Kriksto sunui kuprine.
Seses dukrai visa galybe dovanu, perku is anksto, vis padedu kazkur, reikia surinkti i viena vieta, jai ten frozen tema rubu, salikas, kuprine su zvynais, puzle, mozaika.. jau ne pati dorai neatsimenu..

Papildyta:
Du kartus i savaite Adelia tebelanko raidos centra, siais metais vietoj ergo skyre logopede, del dvikalbystes, biski sakiniu struktura, dialogus palavinti, imaiso lietuviskus zodzius arba zodziu tvarka neteisinga buna.
Bendrai imant vokieciu kalba jau lenkia lietuviu, laisviau ir su platesniu zodynu kalba vokiskai.
Atsakyti

Dzeuse, na tu duodi, kodėl tiek metų nesitikrinai?  :blink: Sėkmingai tau praeit tyrimus  :4u: 

Aš vyrui irgi nupirkau bliuzoną  :D 

Panikė mano šiais metais irgi pradėjo lankyt logopedę darželyje. Labai nustebau, kad kažkas negerai  :hmm:  Na, jei specialistas mato nukrypimus nuo normos, tai lai taiso, blogiau tikrai nebus  :) 

O jum aišku vokiečių kalba dominuos, gi girdi jos Adelia daugiau, tai normalu... :)​ 

Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2019 11 25, 15:45)
<p><strong>Dzeuse</strong>, na tu duodi, kodėl tiek metų nesitikrinai?  blink.gif Sėkmingai tau praeit tyrimus  4u.gif </p><p>Aš vyrui irgi nupirkau bliuzoną  biggrin.gif </p><p>Panikė mano šiais metais irgi pradėjo lankyt logopedę darželyje. Labai nustebau, kad kažkas negerai  hmm.gif  Na, jei specialistas mato nukrypimus nuo normos, tai lai taiso, blogiau tikrai nebus  smile.gif </p><p>O jum aišku vokiečių kalba dominuos, gi girdi jos Adelia daugiau, tai normalu... smile.gif​ </p>

Maniškė irgi darželyje lanko logopedę, kuo aš labai džiaugiuosi, nes iškart matosi progresas smile.gif
Atsakyti