QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 18, 20:13)
aš tik sakau, ką skaičiau. Nepamenu kur, bet kažkokiam normaliam šaltinyje. Tai net pagalvojau, kad mano rytinė kava be cukraus, bet su cinamonu, insuliną šokdina. Nors ten gliukozės nė kvapo.
Tai vis tik ar tu iš tik iš daržovių reikiamus anglius surenki?
Surenku netgi per daug ...
Insulino kiekis priklauso nuo suvalgyto maisto ... Angl. tuo ir blogi , kad šokdina insuliną . Kai staiga daug lengvų anglių į kraują - reikia daug insulino - jis liepia ląstelėms pasiimti gliukozę, pasidėti kepenyse , glikogeno pavidalu . Kai kepenys neturi vietos - gliukozė lenda po skūra taukų pavidalu ... Jei suvalgai maisto kuris ilgai virškinamas, turi daug skaidulu - gliukoze pamažu patenka į kraują, ląstelės ją puikai be streso apdoroja, sunaudoja energijai, šildymui kūno ir tt. Ir insulinas išsiskiria pamažu . Taip buvo milijonus metų ...
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 10 18, 19:50)
O tu pabandyk,su savo ziniomis galetum turet nebloga versliuka.
Luety pilnas internetas tu dietologių .
O visos dietos veikia kai žmogus to nori ... Info pilna . Tiks skaityk domėkis ir psisiitaikyki sau . Vakar 2 daktarai kalbėjo - vienas vienaip , kitas kitaip , bet jie labai gražiai sutarė - mes skirtingi , kas tinka vienam organizmui visai netinka kitam . Saulius, Šarūnas, BV - jei visi panašiai bet labai skirtingai - kiekvienas iš savo varpinės ( FB , TRM grupė ) . Kaip aš galiu pasakyti kas tiks Marytei ar Pranutei - žmogus turi atrasti pats .