Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 10 18, 18:08)
Del magnio vartojimo,as nesutinku,as ji geriu pastoviai,kasdien po 1 kapsule,kurioje yra dienos norma,bet saldumynu noriu,valgyt noriu.
Kam jis padeda,jauciu placebo suveikia.

aš irgi kažkada seniai esu gėrus, tai tikrai neužfiksavau kažkokių gerų pokyčių biggrin.gif. Kaip noriu saldės, taip noriu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 18, 16:19)
aš irgi kažkada seniai esu gėrus, tai tikrai neužfiksavau kažkokių gerų pokyčių biggrin.gif. Kaip noriu saldės, taip noriu bigsmile.gif

Pabandyk kavos su cinamonu,kakavos be cukraus,sako padeda,bet nebandziau as, ax.gif
Atsakyti
Nuo kavos ar kakavos su cinamonu man ima skaudėti galvą. Kraujo spaudimą muša cinamonas ? Ką daro?

Apie insuliną skaitykitės kaip jis ten šokinėja ir kaip ten jį susireguliuot ... PER LAIKĄ. Ne per 3 dienas, ne per savaitę .
Ne paskutinėj vietoj Įprotis po pietų dar kažko smile.gif

Nepykit Jūsų dietos man Jojimas viena š**** ant dviejų arklių .
Pusryčiams vandutės - pietums riebi šoninė ?
Jei smegenys ryte gavo greitų anglių iš vandutės jos nori ir su kitu maistu taip gaut . O pietums gavo tik mėsos ir ilgai virškinamų daržovių - pašokdino insuliną , kad gaspadinė lėktų tekina į pardę saldaus smile.gif JOS TIKISI .
Čia kaip mažam vaikui - ryte piešk ant sienų - per pietus nebegalima.... Durnas auklėjimas.
Čia toks elementarus mano supratimas apie insuliną.
Visos dietos kur neišmeti angliavandeniai siūlo maitintis 5 kartus . Ir jos teisios - kad išlaikyti vienodą insulino lygį ... Kad nebūtų vilkiško alkio ir noro prisikimšt bele ko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 18, 16:51)
Nuo kavos ar kakavos su cinamonu man ima skaudėti galvą. Kraujo spaudimą muša cinamonas ? Ką daro?

Apie insuliną skaitykitės kaip jis ten šokinėja ir kaip ten jį susireguliuot ... PER LAIKĄ. Ne per 3 dienas, ne per savaitę .

Pusryčiams  vandutės - pietums riebi šoninė ?
Jei smegenys ryte gavo greitų anglių  iš vandutės jos nori ir su kitu maistu taip gaut . O pietums gavo tik mėsos ir ilgai virškinamų daržovių - pašokdino insuliną , kad gaspadinė lėktų tekina į pardę saldaus smile.gif JOS TIKISI .
Čia kaip mažam vaikui - ryte piešk ant sienų -  per pietus nebegalima.... Durnas auklėjimas.
Čia toks elementarus  mano supratimas apie insuliną.
Visos dietos kur neišmeti angliavandeniai siūlo maitintis 5 kartus . Ir jos teisios - kad išlaikyti vienodą insulino lygį ... Kad nebūtų vilkiško alkio ir noro prisikimšt bele ko smile.gif

Jezus,kaip viskas sudetinga.kuo toliau.tuo labiau suprantu,kad nieko nesuprantu.
Dusia,statyk man valgiarasti,uzmokesiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 18, 18:51)

Pusryčiams  vandutės - pietums riebi šoninė ?
Jei smegenys ryte gavo greitų anglių  iš vandutės jos nori ir su kitu maistu taip gaut . O pietums gavo tik mėsos ir ilgai virškinamų daržovių - pašokdino insuliną , kad gaspadinė lėktų tekina į pardę saldaus smile.gif JOS TIKISI .
Čia kaip mažam vaikui - ryte piešk ant sienų -  per pietus nebegalima.... Durnas auklėjimas.
Čia toks elementarus  mano supratimas apie insuliną.

tada kokie 95 proc. žmonių turėtų lėkt po pietų į pardę saldaus. Bet nelekia. Nes nenori. Nors pusryčiams buvo košė. Ar sumuštinis su duona/bulka. Mano vandutėse niekingas kiekis anglių, nes vandučių nedaug, jose pagrindas varškė, dar kiaušas, o šalia vandutės STORA, dvigubai storesnė nei vandutė riekė sūrio + kažkiek sviesto. Taigi, mano valgyje anglių netgi per mažai, o tie patys nėra greitieji angliai. Manau, baltymų bus koks 70 proc., riebalų gal 20, anglių likę 10. Tai dar yra blogai. Aš tikrai nesugebėsiu išmetus rytinę vandutę ir ryte, ir vakare šlamšti daug daržovių, kad gaut pakankamai anglių. Pasikartosiu - iš daržovių surinkti padorų kiekį anglių aš nesu įgali. Nes kad gaut apie 20 proc. anglių, tai daržovių reikia tokio kalno...

Beje, riebios šoninės, o ir aplamai mėsos valgau nedaug. Nebent rūkytų lašinukų kartais.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 18, 19:28)
tada kokie 95 proc. žmonių turėtų lėkt po pietų į pardę saldaus. Bet nelekia. Nes nenori. Nors pusryčiams buvo košė. Ar sumuštinis su duona/bulka. Mano vandutėse niekingas kiekis anglių, nes vandučių nedaug, jose pagrindas varškė, dar kiaušas, o šalia vandutės STORA, dvigubai storesnė nei vandutė riekė sūrio + kažkiek sviesto. Taigi, mano valgyje anglių netgi per mažai, o tie patys nėra greitieji angliai. Manau, baltymų bus koks 70 proc., riebalų gal 20, anglių likę 10. Tai dar yra blogai. Aš tikrai nesugebėsiu išmetus rytinę vandutę ir ryte, ir vakare šlamšti daug daržovių, kad gaut pakankamai anglių. Pasikartosiu - iš daržovių surinkti padorų kiekį anglių aš nesu įgali. Nes kad gaut apie 20 proc. anglių, tai daržovių reikia tokio kalno...

Beje, riebios šoninės, o ir aplamai mėsos valgau nedaug. Nebent rūkytų lašinukų kartais.

Nesidomiu tais 95, aš tik manau , kad nėra jokio stebuklo norėt saldžiai : JEI INSULINO GAMYBA IŠSIDERINUSI . Gal pas tuos 95 pr insulino gamyba normoj ... Jie gali pusryčiams manų košės o pietums riebios šoninės - ir be jokių te norų. Jei MES nevaldom savo norų - vadinasi už juos mus valdo kažkas.... Aš manyčiau kad insulinas smile.gif
Ne dietologė , pamąstymus parašiau ...
Luety , pati esu storulė , kokius meniu galiu sudaryti ...

Papildyta:
liemuo 75, per apatinį tiltą 116...
Kim tiesiog , ar Lopes .
Arba paprasčiau sakant sutrikusi kraujotaka apatiniam tilte ir limfos tekėjimas ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 18 spalio 2017 - 19:07
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 18, 17:42)
Nesidomiu tais 95, aš tik manau , kad nėra jokio stebuklo norėt saldžiai : JEI  INSULINO GAMYBA IŠSIDERINUSI . Gal pas tuos 95 pr insulino gamyba normoj ... Jie gali pusryčiams manų košės o pietums riebios šoninės - ir be jokių te norų. Jei MES  nevaldom savo norų - vadinasi už juos mus valdo kažkas.... Aš manyčiau kad insulinas smile.gif
Ne dietologė , pamąstymus  parašiau ...
Luety , pati esu storulė , kokius meniu galiu sudaryti ...

O tu pabandyk,su savo ziniomis galetum turet nebloga versliuka. bigsmile.gif
Atsakyti
gal ir neverta domėtis tais 95 proc., bet supratimo tikslais, kaip kas vyksta, būtų neblogai.

Dusia, jau klausiau, bet dabar konkrečiau formuluosiu.
Tarkim, pietums suvalgiau mėsos ir daržovių. Pakilo insulinas?
Po to dar suvalgysiu 3 saldainius. Kas pasikeis dėl insulino?
Kaip jau rašiau, insulinas kyla dėl bet kokio skonio turinčio maisto ar gėrimo - taip skaičiau.

Ir dar pasakyk - tu surenki normalų anglių kiekį tik iš daržovių?

O ant arklių, bet 3-jų - baltymų, riebalų ir angliavandenių - mes jojam visi. Dar ketvirtą reikėtų pridėt - skaidulas.

Kavą su cinamonu geriu ryte ir šokdinu insuliną. Poveikio nepastebiu.

Tiek to - insulinas ar ne, bet kitaip nebus, galiu tik pajuokaut ėdimo klausimu ir nesinervuot dėl surytos chalvos gabalo ar dėžės ledų.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 18, 19:51)
gal ir neverta domėtis tais 95 proc., bet supratimo tikslais, kaip kas vyksta, būtų neblogai.

Dusia, jau klausiau, bet dabar konkrečiau formuluosiu.
Tarkim, pietums suvalgiau mėsos ir daržovių. Pakilo insulinas?
Po to dar suvalgysiu 3 saldainius. Kas pasikeis dėl insulino?
Kaip jau rašiau, insulinas kyla dėl bet kokio skonio turinčio maisto ar gėrimo - taip skaičiau.

Ir dar pasakyk - tu surenki normalų anglių kiekį tik iš daržovių?

O ant arklių, bet 3-jų - baltymų, riebalų ir angliavandenių - mes jojam visi. Dar ketvirtą reikėtų pridėt - skaidulas.

Kavą su cinamonu geriu ryte ir šokdinu insuliną. Poveikio nepastebiu.

Tiek to - insulinas ar ne, bet kitaip nebus, galiu tik pajuokaut ėdimo klausimu ir nesinervuot dėl surytos chalvos gabalo ar dėžės ledų.

Ne nuo skonio priklauso išskiriamo insulino kiekis, o nuo lengvųjų angliavandenių - kai suvalgai saldainių - kasa meta bele kiek insulino į kraują, kad ląstelės pasiimtų iš kraujo gliukozę , ir kraujas nenusaldėtų ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 18, 20:01)
Ne nuo skonio priklauso išskiriamo insulino kiekis, o nuo lengvųjų angliavandenių  - kai suvalgai saldainių - kasa meta bele kiek insulino į kraują, kad ląstelės  pasiimtų iš kraujo gliukozę , ir kraujas nenusaldėtų ...

aš tik sakau, ką skaičiau. Nepamenu kur, bet kažkokiam normaliam šaltinyje. Tai net pagalvojau, kad mano rytinė kava be cukraus, bet su cinamonu, insuliną šokdina. Nors ten gliukozės nė kvapo.

Tai vis tik ar tu iš tik iš daržovių reikiamus anglius surenki?

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 10 18, 20:13)
aš tik sakau, ką skaičiau. Nepamenu kur, bet kažkokiam normaliam šaltinyje. Tai net pagalvojau, kad mano rytinė kava be cukraus, bet su cinamonu, insuliną šokdina. Nors ten gliukozės nė kvapo.

Tai vis tik ar tu iš tik iš daržovių reikiamus anglius surenki?

Surenku netgi per daug ...
Insulino kiekis priklauso nuo suvalgyto maisto ... Angl. tuo ir blogi , kad šokdina insuliną . Kai staiga daug lengvų anglių į kraują - reikia daug insulino - jis liepia ląstelėms pasiimti gliukozę, pasidėti kepenyse , glikogeno pavidalu . Kai kepenys neturi vietos - gliukozė lenda po skūra taukų pavidalu ... Jei suvalgai maisto kuris ilgai virškinamas, turi daug skaidulu - gliukoze pamažu patenka į kraują, ląstelės ją puikai be streso apdoroja, sunaudoja energijai, šildymui kūno ir tt. Ir insulinas išsiskiria pamažu . Taip buvo milijonus metų ...

Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 10 18, 19:50)
O tu pabandyk,su savo ziniomis galetum turet nebloga versliuka. bigsmile.gif

Luety pilnas internetas tu dietologių .
O visos dietos veikia kai žmogus to nori ... Info pilna . Tiks skaityk domėkis ir psisiitaikyki sau . Vakar 2 daktarai kalbėjo - vienas vienaip , kitas kitaip , bet jie labai gražiai sutarė - mes skirtingi , kas tinka vienam organizmui visai netinka kitam . Saulius, Šarūnas, BV - jei visi panašiai bet labai skirtingai - kiekvienas iš savo varpinės ( FB , TRM grupė ) . Kaip aš galiu pasakyti kas tiks Marytei ar Pranutei - žmogus turi atrasti pats .
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 10 18, 20:32)
Surenku netgi per daug ...
Insulino kiekis priklauso nuo suvalgyto maisto ... Angl.  tuo ir blogi , kad šokdina insuliną . Kai staiga daug lengvų anglių į kraują - reikia daug insulino - jis liepia ląstelėms pasiimti gliukozę, pasidėti kepenyse , glikogeno pavidalu . Kai kepenys neturi vietos - gliukozė lenda po skūra taukų pavidalu ...  Jei suvalgai maisto kuris ilgai virškinamas, turi daug skaidulu - gliukoze pamažu patenka į kraują, ląstelės ją puikai be streso apdoroja, sunaudoja energijai, šildymui kūno ir tt.  Ir insulinas išsiskiria pamažu . Taip buvo milijonus metų ...

nu sutinku. Galiu pridėt, kad kai nuolatinis didelis kiekis insulino, tai ilgainiui ląstelės nustoja reaguoti į insuliną ir pasisavinti maisto medžiagas, kūnas nebenori skaidyti riebalų energija išgauti, galų gale viskas gali baigtis diabetu ir pan.
Su skaidulom maistas yra geriau, bet kruopos irgi turi daug skaidulų. O kviečių sėlenos kiek...

Dėl tavo surinktų anglių tai įdomumas... Gal gali maždaug surašyt, kiek kokių daržovių per dieną suvalgai?
Atsakyti