Labas rytas,
Man irgi nesimiegojo , 6 akys stačios
Vakar buvau nulėkusi iki kaimo . Lyta pas mus ... Tai žolės

. Ne tik kieme, bet ir daže. Per mulčą lipa. O mulčą lietus labai gražai "suvalgo" . Karšta buvo , perkūnijos aplik vaikšto . Kernavėj kaip visada lijo

, tokie juodi debesys toj pusėj ir perkūnija girdėjosi . Išsodinau kopūstų rasodą , dar liko kaliaropės. Mažokos pasirodė, tai pasilikau savaitgaliui. Savaitgalis ne guminis ir laukia medaus sukimas. Viena diena sprogs ore ...
Pas sūnų darbe kai visi skiepyjosi , tai tik nėščia ( !) buvo be simptomų . Visi kiti iškrito . Mano pažįstamas pasakojo , kad po PF vakcinos nemiga tris naktis kankino . Matyt BG bandė prisijungti
Luety klausei dėl česnakų . Aš darau taip : palieku kokias 4 galvas su žiedais ir kai žiedai atsitiesia tada žinau , kad reikia rauti . Jei visus nupjovei dairykis kaip pas kaimynus ? Be to apie tokį laiką man jau ima reikėti šviežo česnako tai pasibandau kokią galvą išrauti . Ar tai arianui , ar mėsytei pamarinuoti ...
Apie mangus kalbat ir čatnius ...
Nu taigi Lietuvoj gyvenam , ne prastesnių dalykų auga soduose
PVZ nuostabus padažiukas yra malti agrastai , česnakai, čiliai ir žolės ( petražolė, kalendra, krapai - ką randam darže ir ką mėgstam ) . Sumalu , dedu druskos ir į stiklainukus . Laikau šaldytuve. Galima pamarinuoti mėsa, galima pasimaišyti su jogurtu kaip padažiuką
FM mačiau padažų receptus iš raudonųjų serbentų prie mėsos .
Čatnį esu virusi iš žalių ( neprinokusių ) pomidorų , skanus buvo . Ten cukrus dedasi , tai dabar neverdu
MB pargrįžo vakar iš vokiečių , o aš tiek jam reikalų priplanavus

reikia naujus avilius parsivežti , nei aš viena pakelsiu . Nes tas avilys iš kurio ėjo spiečius vis tiek nedirba , o pypkę rūko . Bičių daug . Skirsiu per pusę , vienai daliai duosiu jauną motiną . O spiečius dirba kaip pasiutęs- užmečiau iš važkuolių mažą meduvę - pasiūta ir pripilta tik neakiuota.
Gražios ir darbingos dienos !