Pou , tu tos srities žinovė : ką man nusiprikti nuo bičių alergijos kaimui ? Turiu dabar tik geriamų vaistų . Adrenalino pasibaigė galiojimas, pridaviau . Galvoju nusipirksiu naują ampulę , bet vaistininkė pasakė , kad reikia laikyti šaldytuve. Ten išvažiuojant elektrą išjungiam dėl saugumo . Senas namas ... Taigi šaldytuvas atpuola .
Mes nealergiški - bet jei kažkas iš svečių sureguos ? Norėčiau saugiau gyventi . Tie vienkartiniai švirkšai labai brangūs , nesinori mokėti 70 EUR . O jei neprireiks ?
Dusia, žiūrėk kaip su tuo šaldytuvu:
"Laikyti šaldytuve (2 °C - 8 °C).
Negalima užšaldyti.
Išėmus iš šaldytuvo galima laikyti ne aukštesnėje kaip 25 °C temperatūroje ne ilgiau kaip 6 mėnesius. Kartą išėmus, atgal į šaldytuvą dėti nebegalima.
Ampules laikyti išorinėje dėžutėje, kad vaistas būtų apsaugotas nuo šviesos."
Tai žinai, geriau už adrenaliną nieko nėra. Paprastai prie anafilaksinio trijulė būna: antialerginis, adrenalinas ir kortikosteroidas.
Aš visur tampausi su savim peną, jis du metus galioja. Bet juk gali sezonui nupirkti ampulę, ji nebrangi, ir kokiam tamsiukyje (sandėliuke, kur temperatūra ne aukštesnė nei 25) laikyt su švirkštu, dezinfekcine servetėle šalia, tik informuot, kad visi žinotų, kur yra komplektas. Kitam šiltam sezonui vėl naują nusipirksi. Tik visi injekciniai vaistai yra receptiniai.
Tai jei reakcija yra, skambini greitukei arba sodinat žmogų ir iki artimiausios ligonines vežat, informavę, kad greitukė pasitiktų pakeliui. Duodi antialerginį ir adrenaliną sukalat.
Mano dėstytojo akyse mirė paaugliukė, neatgaivino jis jos, greitukė pavėlavo. Jis savo mišką valė, o šalia prie upės paaugliai linksminosi. Sako, matau, kad mergaičiukė rankom mosikuoja ir vėliau nukrito. Aš jau lekiu greičiausiai rėkdamas, kad skambintų greitajai, anie linksminasi, net nemato. Mergaičiukė, apsivėmė, apsikakojo, visi raukai atsipalaidavo staigiai - labai, labai ūminė reakcija buvo, kraujospūdis nukrito.... Gaila, bet mirė, jis dirbtinį darė. Greitukė atvažiavo po 20 min.
Kai man cvaktelėjo, tai patino gerklos ir pradėjo kristi krauspūdis, pradėjau svaigti. Vyras lėkė vos ne dirvonais iki 2 ligoninės nežinau kokiu greičiu, kiek mašina įstengė. Ir taip man pirmą kartą, įgėlę yra anksčiau vaikystėj ir vapsvos, ir bitės, ir kamanės, - nieko nebūdavo. Niekada nežinai, geriau apsidraust.