Labas rytas.
Muka-
Tai ką kaunietės susigriebėte visą lietų?
Labas rytas,
Muka, gerai, kad nuvažiavot.
Ingrida, FB vaizdelis vaikšto iš Lajų tako Anykščiuos, medžiai mašinas užvirtę, su šaknim išversti porom dideliausi, o kiek lūženų. Tai ten viesulas įsisukęs buvo. Tikiuosi, kad žmonės nenukentėjo, nes nufilmuoti tokie apstulbę... Taip kad kaip reikalas vėtra prasiautė. Kaune daug kas be elektros liko, mano sesuo pakaunėj gyvena, tai pas ją internetas dingo.
Labas rytas.
Muka ![]()
Vakar lietaus labai daug teko mano sodybai. Džiaugiuosi. Ir vėjo būta. Nemačiau viso to kas pas mane darėsi, labai vėlai grįžau namo, jau po viskam. Maloniai nustebau kad taip šlapia.
Dusia, taip, aš netoli Elektrėnų, bet ir Žąsliai ranka pasiekiami. Jei įlipčiau į beržą, gal ir pamatyčiau tavo namus
ir avilius 🐝
Dar anksti klaust, bet roges noriu paruošti vasarą. Gal kuri žinot, gal turit idėjų kaip nuo stirnų apsaugoti jaunas tujas? Šią žiemą stirnos nuėdė mano tujas 😕 visą ilgą eilę, nedidelės buvo, bet gražios. Dabar po truputį atsigauna vėl. Obelys nenuėstos. Zuikis biškį pagraužęs šakas, nu bet nieko. Nu bet ir vėl žiema ateina, vėl tas tujas eis stirnos ėst 🤦♀️ O kiek tų stirnų daug! Viskas aptverta pas mane, bet jų tas nesustabdo, bėga ir nesustodamos persoka per tvorą. Nu ir visą žiemą ganosi mano kieme, net prie durų ateina būrys, nebijo. Repelentai labai brangūs. Bet jei nebus kitis išeities, reiks kažkur jų pirkt.
Muka, pas mus tas pats, sode vos pakrapyta. Vyras dabar nuvažiavo. Na ką, bėda su vandeniu bus. Šulinuke zuikio ašaros, o 3 kubinės vandens talpyklos jau beveik tuščios. Laistom tik agurkus ir retą kartą šiltnamy pomidorus - anie gajesni.
Mano močiutė kilus iš Žasliu, bet jų sodyba sudegė, tad persikėlė į Trakų rajoną, ten ir ištekėjo, susilaukė vaikų, o gyvenimo saulėlydį sutiko pas tetą Elektrėnuose.
AA, o kam tuos įžadus duot? Kartais pagalvoju, kad tokios priesaikos atsisuka dažnai prieš patį žmogų, nes kartais reik labai daug pastangų jų pasiekti ar laikytis, o kartais išvis neįmanoma. Tuomet žmogus nusivilia savimi, o tai nėra labai gerai. Kam savimi nusivilt? Tarybinio auklėjimo žmonės ir taip augo psichologinio spaudimo aplinkoj, kai turėjo atitikti normas tiek asmeniniam, tiek visuomeniniam gyvenime. Viskas vienodai, kad kaip pas visus... Ai.
Radau įsisegusią erkę. Na kaip nervina. Dar kokios Laimos ir betrūksta.