Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Pou @ 2022 01 04, 13:05)
<p>Aš nesiginčysiu, nes nežinau, bet tikrai pabandyčiau, kad įsitikinčiau .
</p><p>Pažiūrėjau, kad dienos ilgumas DB skirtingose vietose skiriasi. Nežinau, kur gyvena Luety.</p><p></p><p>Sesuo gyveno 5 m. Milton Keynese. Na viskas ten buvo kitaip.</p>

Pou aš gavoju , kad rudenį ilgai turėtų derėti pas Luety tiek pomidorai tiek paprikos ... Šalnų tai nebūna? O kai dideli auglai tai stresą lengvai perneša .
O pavasarį auglai vis tik gležni .
Bandyti galima žinoma...
Mano patirtis tokia , kad Lietuvoj tai š * gaunasi .
Sėjimo kalendorius mano toks :
Vasario 17-25 čiliai , keli betaliux ir baklažanai su salierais ( gumbiniai )
Kovo pirmom dienom paprikos
Kovo 10-20 pomidorai pagrindiniam derliui , svogūnai , porai ir tt
PO balandžio 25 galima bandyti agurkus, moliūgus ir tt.
Ankstyvas paprikas ( baltas ) valgau nuo liepos pradžios ... Pomidorus savaitę po Joninių imu ragauti .
Mano tokia dažininkavimo patirtis . Neskubėk , būsi pirmas mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai dar nuo saules kampo kazkaip priklauso tas augimas.
Pas mus jau snieguoles zydi.Medzius puolem genet ,tuoj velu bus.
Net pas mus dar nieks nieko neseja,nuo men vidurio tik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 04 sausio 2022 - 14:06

AA, bet ar šiltnamyje pas jus viskas, ar atviroj dirvoj?

Pas sesę pavasaris ateidavo geru mėnesiu anksčiau, o ir žiemos švelnios, vieną kart buvo pasnigę kelis cm, tai buvo katastrofa. Mašinos su vasarinėm padangom, vaikai be žieminių batų, nes jų niekad nereikėjo.

Nežinau, pas mus šltnamyje viskas geriau nei namuose auga, daigai tvirtesni, stipresni, užgrūdinti, neišstypę, tik baisu šalnų, o ten jų kiek? Mizeris.

Daigų augintojai anksčiau pradeda darbus nei daržininkai ir dažniausiai apsiriboja šildymu, kad išvengtų šalnų.

O dėl to karščio, na ką aš žinau ar labai jau čia toks gėris, sterilizuojasi žiedai ir viskas. 

Atsakyti
o Bulgarijoj išvis šiltnamių yra? smile.gif
Atsakyti
Visaip ir siltnamyje ir ne.
Pou ,dabar klimatas labai keiciasi.Net cia jis jau kitoks ,nei radau atvykus.O luety pas mus turi biski ingridos genu,rauna ,persodineja,na tokios hyperaktyvios. biggrin.gif
As skaitau spauda ,tai uk dabar pats toks pandeminio farso pikas.Ir vistik tikiu ,kad britai nepamirso sero winstono. biggrin.gif Iseis is tos kvailybes ir parodys pasauliui kelia.
biggrin.gif
Del lietuvos valdzios deja vilciu neturiu. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2022 01 04, 15:08)

Taip ,dabar ant sono guli ,medikeinas nuverte.
Braskes po agro pleve ,kuria is rusijos perku .Jos ten zydi dabar. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 01 04, 14:08)

Kažkada važiavau per Serbiją - tai ten šiltnamių yra, ir juose džiovina tabaką biggrin.gif Liepos mėnesį biggrin.gif

Pou mano vaikai mokėsi UK , vienas Kembridže 4 metus kita Velse kol korna išsiuntė į nuotolinį . Koks ten oras žinau . Skrisdau ten ne kartą biggrin.gif
Kopūstų ir špinatų šalis smile.gif
Kol nebus ilgos dienos , tol vegetuos jaunas daigas , augimo nebus ... Nebet namie po lempomis kišti . Taigi tik atšilo oras ir pomidorai po pusmetrį per savaitę šiltnamyje pakilo - nėra oro , nemirša , bet ir neauga ax.gif
Man Lietuvoje paprikos geriau dera lauke . Iki Joninių agoplėvelės tuneliukas, paskui laisvė . Ir niekur skubėti nereikia . Be streso ....
Atsakyti
Keimbridze ,del dievo meiles.
Siaip tai uk paprikom gal ir nieko ,bet pomidoram tai ryskiai per lietinga,na bent kai kas ten buvau.
Atsakyti

Nekreipkit dėmesio, nes aš tik garsiai mąstau 🧐 O kaip yra išties, parodytų tik praktika. Va ko DB yr su kaupu, tai šliužų. Sesuo puodynes turėjo stiklinėj verandoj, nes kiemely anie viską nugrauždavo.

Aš pati paprikas labai saikingai valgau, daugiau į kokį troškinį įmetu, košę su burokėliais darau, tai paskutiniais metais net neauginu.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 01 04, 14:17)
Del lietuvos valdzios deja vilciu neturiu. biggrin.gif
Papildyta:

Braskes po agro pleve ,kuria is rusijos perku .Jos ten zydi dabar. biggrin.gif

dėl šitos ir aš visiškoj nevilty.. be prošvaisčių čia.

tai jūs ten sausio gale jau pilna burna šviežias braškes maumojat? blink.gif blink.gif

Atsakyti
Jo ,saldytas is saldiklio.Pilna gosere.
Labai rekomenduoju ,del urolitinu.Ir manes neklausinekit ,nieko jums neaiskinsiu .
Braskes cia anksti ,geguzes men jau buna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 04 sausio 2022 - 14:34
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 01 04, 14:25)
Keimbridze ,del dievo meiles.
Siaip tai uk paprikom gal ir nieko ,bet pomidoram tai ryskiai per lietinga,na bent kai kas ten buvau.

Kodėl ?
Kembridžas lietuvybėje .
Va
Atsakyti

Laba. 

Ingridos kava kažkokia keista, gal apsimiegojusi kepimo miltelių ar mielių primarmulino, kad per kraštus košė bėga?..

Kol perskaitau jūsų romanus, nebelieka laiko rašyt. Ir kol iki pabaigos daskaitau, pamirštu kas pradžioj buvo :D  Geriausiai prisimenu lesiaus fotkes. Be komentarų. Tobula.

Apie pomidorus, paprikas ir kitokius daržo kurmio darbus neturiu ką pasakyt. Nenusimanau nieko anei kiek. Tik pastebiu, kad geriausiai auga tas, kas auga savaime.

Luety, mano briliantas po nosim, tai lietuviškai snarglys. Aš gi nemoku normaliai ūkiškai kalbėt. Reik gi tą snarglį kažkaip prabangiau interpretuot. 

Einu normalios kavos, be jokių mielių pasidaryt, reik dopingo, išsikrovė mano akumas nuo skraidymo ant šluotos. Ir minčių neturiu, reik bent trumpam išsidrėbt ir susikaupt. 

Atsakyti