Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

MŽ - su gimtadieniu birthday.gif 000552.gif happybday.gif

man geriausias kalėdų valgis - nuo kūčių likę įvairios mamos gamintos silkės ir kepta-marinuota žuvis biggrin.gif. Nes tos mėsos ir taip prisiėdu - neįdomu.

negaliu daug čia plepėt - dyyyyyyyyrbu
nors jau smarkiai jaučiasi nuovargis - ne jaunystė, deja.. verysad.gif
Atsakyti
Labas rytas

Naktinėjančioms kavos ...
vartotojo įkelta nuotrauka
Man šiandien irgi reikia ir pasidarbuot prie kompo ir virtuvėj spinteles prabėgt ir bent vakarienę pagamint smile.gif Ir pailsėt būtų gerai nes laukia savaitė su krūva ataskaitų ir penktadienį balius , dar vienas darbinis . Senio dovanos supirktos , reiktų tik kokia saldžią staigmeną suorganizuot smile.gif
Paskutinė savaitė ir bus išgyventas sunkiausias metų tarpas ... Man tas laikas lapkritis gruodis - tokia niūruma... Nemyliu .
Muka klausei apie Whole 30, tai kad man gavosi bluidinėjimas - per vidurį įkaliau vyno ir tt. Po 2 sav kai turėjo ateiti "gerumas" aš vėl išsibalansavau , tai kad neužskaitau smile.gif
O kad nebegaminsi krūvos nuodingų patiekalų - tai gal ir Tau atėjo toks laikas... Aš kažkada prigamindavau ir pavargdavau ir valgydavom 3 dienas ... Užaugau ir išmokau .
Luety , reiktų tau pasisėti vasario mėn va tokių žirnių :Snieginiai žirniai
Jų valgomos ankštys . Jaunos . Kaip garnyras - kaip šparaginės pupelės, tik skonis kitos- žirnių . Aš 2 metus auginau, buvau parsisiuntusi sėklas. Tai pirmais metais laba skaniai valgėsi , o kitais metais nepaspėjau susirinkt , peraugo ir ttt, turėjau šiaip gyvenime bėdų , iki sodybos nenuvažiavau tuo laiku kokias 2 sav . Kadangi pas mane smėlynai , tai sėju kuo ankščiau - kovo mėn , iki 6-7 laipsnių šalnas jie puikiai atlaiko . Ir valgom birželį iki Joninių , kai kitų daržovių dar nėra...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 17 gruodžio 2016 - 12:02
Labos,

sveciu diena blink.gif iki pietu brolis su zmona buvo,dabar laukiu sunaus su seima ateinant mirksiukas.gif ax.gif Maziams iskepiau sparniuku,bernai sveicia,o didiesiems uzsakymas,kaip visada-kugelio.Man jis jau nusibodo,reiks kazka ipirst kito. biggrin.gif
Siaip labai grazi diena 12 silumos,saulyte,norisi lauke pabut daugiau.
Ryt vaziuosim i soda paziuret,kaip ten mano cesnakai su svogunais laikosi paseti,gal israusta kokiu lapiu? unsure.gif
Uz zirnius,aciu,eisiu skaityt ar man jie tiks.Kodel balti viduj?Kaip butu tie laukiniai tokie?Isvis,kiek suprantu,tai man reikia viska setis menesiu anksciau,nei jums,pagal musu ora.O paprikos sejasi anksciau nei pomidorai?Ir ciliukai,ar ne?Kas dar?Salierai gumbiniai?
Neissprendziu siltnamio klausimo,but gerai ridekeliu,salotu pasiset.Visu blogiausia,kad as visada turiu sprest tokius klausimus,o MB nieko nesupranta ir jam neidomu.Brolio lietuvio klausiau,apie ta kur rodziau,sake ,kad polyesteras ten 4mm storio.Sako neblogas,bet galetu but storesnis,bet tada kaina kosmine,o nesinori i toki nesaugu soda daug sukist.
Na ka,kas dyyyyyrba,dyyyrbkit,kad svencia sveskit.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2016 12 17, 17:32)
Labos,

Uz zirnius,aciu,eisiu skaityt ar man jie tiks.Kodel balti viduj?Kaip butu tie laukiniai tokie?Isvis,kiek suprantu,tai man reikia viska setis menesiu anksciau,nei jums,pagal musu ora.O paprikos sejasi anksciau nei pomidorai?Ir ciliukai,ar ne?Kas dar?Salierai gumbiniai?
i i toki nesaugu soda daug sukist.
Na ka,kas dyyyyyrba,dyyyrbkit,kad svencia sveskit.

Luety - tu žinių valgomos jaunos ankštys , žirniukai kol maži maži... Kai jau žirniukai pasidaro didesni - ankštys neskanios. O jei perauga ir užaugina žirnius, tai tie žirniai nelabai skanūs. Paprasti skanesni . Ruošiu kaip kokius šparagus - labai greit suminkštėja. Svarbu laiku pagaut nuskint . Neperaugint .
Lietuvoj aš paprikas , čilius ir baklažanus sėju vasario mėnesį , apie 15-20. Esu ir sausio pabaigoj pasėjus - bet neturint lempų neverta. Pomidorus sėju po mėnesio - kovą. Porus , svogūnus ( sėklinius ) kovo pabaigoj . Salierus sėju ankščiau nes būna , kad jie dygsta ilgai , 3 sav . Svarbu pasėjus žemėm neužpilt . Bazilikų ir salierų sėklos dygsta šviesoj .
Luety, kad šalnų ir nėra , bet diena nėr ilgesnė negu Lietuvoj pas Jus?
Ir mano šeimynai vakarienei kugelis , o aš prisikepiau cukinijos ( paskutinė jau , sezoną uždarom ) ir kalakutienos faršo .... soti kaip tuzikas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 17 gruodžio 2016 - 17:31
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 17, 15:29)
*Luety - tu žinių valgomos jaunos ankštys , žirniukai kol maži maži... Kai jau žirniukai pasidaro didesni - ankštys neskanios. O jei perauga ir užaugina žirnius, tai tie žirniai nelabai skanūs. Paprasti skanesni .  Ruošiu kaip kokius šparagus - labai greit suminkštėja. Svarbu laiku pagaut nuskint . Neperaugint .
**Lietuvoj aš paprikas , čilius ir baklažanus sėju vasario mėnesį , apie 15-20. Esu ir sausio pabaigoj pasėjus - bet neturint lempų neverta. Pomidorus sėju po mėnesio - kovą. Porus , svogūnus ( sėklinius  ) kovo pabaigoj . Salierus sėju ankščiau nes būna , kad jie dygsta ilgai , 3 sav . Svarbu pasėjus žemėm neužpilt . Bazilikų ir salierų sėklos  dygsta šviesoj .
***Luety, kad šalnų ir nėra , bet diena  nėr ilgesnė negu Lietuvoj pas Jus?
Ir mano šeimynai vakarienei kugelis , o aš prisikepiau cukinijos ( paskutinė jau , sezoną uždarom ) ir kalakutienos faršo .... soti kaip tuzikas smile.gif

Isleidau svecius,susiploviau indus,issisiurbliavau apatini auksta trobos doh.gif lam.gif dabar mano laikas.
*OK,ziuresiu,ar cia kur juos ikisiu,ar pasiseks siemet,neprizadu,bet but idomu ismegint.
**As taip ir maniau,kad sejat pries pomidorus.Apie salierus zinojau,kad neuzbert zemem.
***Nu diena nera ilgesne,bet gal sviesos ir saules daugiau,o ir silumos nemazai jau.O tai sakai,nesvarbu,kad pas mus silciau,set tup paciu laiku,kaip lietuvoj ir bus tas pats,greiciau isdigs,negu paserti sausyje.?
Suvalgiau gabaleli kugelio,bet darbingumo nepraradau.Kazko cukinija nebelenda man,kaip rauginti kopustai i trasa parejo.Tiesa,isejo skanus,tik broliene,neragavus,vietoj kmynu,padave mudviem su broliu det kumynus,tai kiek astroki,neiprasto skonio,bet isvire,istusinti,labai sknu.Tik skystimo nedaug yra,bijau,kad nesuputu.Nuemus kopustu,vis pastampuoju,paspaudau,bet skyscio jauciu tik mazeja,o ne daugeja.Gal mazai plakem?Brolis sako,kad dabar menulis toks,sako delcioj atsiras daugiau.Kazin? hmm.gif hmm.gif
Atsakyti
Labos iš ryto 4u.gif

Kavos ar ką mirksiukas.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Uff per savaitgalį pasistumėjau su darbų sąrašu kuris vadinasi :"Iki Kalėdų" liko kelios spintelės pereiti, ir sekciją persivalyti, tada meduoliai kepti, tinginį ir aguonų pyragą pasidaryti. Sugalvojau gudriau, kad nereiktų neštis "kažko" pas mamą, tai nutariau nupirksiu silkę ir žuvį ir teip prisidėsiu prie kūčių stalo, vistiek ji daro, tai nutariau šiemet jokių užpiltinių žuvų ir bla bla bla ... o beveik gudri darausi rolleyes.gif turbūt unsure.gif
Tiesa eglutę pasipuošėm, kitaip nei visą laiką unsure.gif daug ką padarėme kitaip net patys sėdėdami nusistebėjmo...
Dovanos beveik supirktos kelios smulkmenos ir usio 4u.gif taigi neblogai pasistūmėjau rolleyes.gif
Vakar bažnyčioje kunigas priminė apie pasninką ne tik be mėsos bet ir be pykčio, nuoskaudų ir t.t.
Melsvaižalia koks fainas palinkėjimas ir komplimnetas wub.gif o kaip vaikai nustebino ax.gif
Luety aš tokius auginau, faini tikrai žirniai, bet tikrai kaip Dusia37 sako reikia neperauginti, o tu kaip tūlas sodininkas eini kožną dieną tikrai nepražiopsosi 4u.gif
Dusia37 o aš va vakar kūčiukų užvalgėjau unsure.gif neatsispyriau ... nors be miltų išbuvau 3 mėn. na... turbūt reikia atvalgyti nors tu ką...
Tiesa mamulio kopūstai nelabai man skanūs, jaučiu cukrų nors tu ką ir gleivėti tokie fek, nors MB sako skonis neblogas, raugsiu pati savus, kaip išbaigsim šitus 4u.gif
Bučkas
Atsakyti
Labos,

Imu kavą.
Kažkaip neturiu ką pasakyt , neturiu jokių ten sąrašų iki Kalėdų ...
Ramiai ateis - praeis, lauksi - nelauksi ....
Atsakyti
Labas rytas,
tamsus rytas,apsiniauke,nuotaikos nerasta.Dar reikia pabaigt dovanu pirkima,truksta smulkmenu,ryt gal kuciuku kepimas bus,p[oryt mesas issiimt is saldiklio,kai atsileis,suprieskoniuot,pamarinuot,dar sugalvot koki deserta iskept,turiu gatavu morengu,kazka su jais noreciau,Ai dar daug ko noreciau,bet ,manau sustoto reik.Ai,dar zadejau eit i mesos turgu,paieskot gal rasiu kiaules kojyciu saltienai,labai uzsinorejau.
Sode viskas grazu,tik kurmis soka polkas,jau visas darza praaeruotas jo,aplink tiek daug plotu,o jis tik mano zemej sukas,net uz ribos neiseina,nu pasakykit,kas cia per Dievo bausme man?
Vakar dar nuvaziavom i zuvu hale,kur tiesiai is juros sugautas pardavineja,tai tik menkes nupirkom kelis filetus,bus kaledom,bet ne uzpiltine,paprastai,mazai gabaliukais pakepsiu kuciom,kaip salta patiekala.Su svogunais ir daug pomidoru padazo,pasiilgau paprastumo.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 19, 10:00)
Labos,

Imu kavą.

Taip,Dusia,kai vaikai dideli,be seimu dar,tai ateina kaledos ir praeina,bet,kai turi jau su seimomis,ir kruva anuku,ir visi ateina pas tave,kazkaip reikia padaryt svente isimintina,tai ir puksiu.Uzvakar maziuke paklause,ar tu mociute vel puosi ta mazute blizgancia eglute siemet?Saku,taip,ji mano megstamiausia.palingavo galva,bet kazkaip neparode,kad patinka ji jai,o as dideliai neturiu ploto ir man nesinori dideles.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 19, 14:00)
Labos,

Imu kavą.

mano"iki kalėdų" sąrašas tai proga pereiti spinteles išmesti tai ką prikaupiau kaip pelė per metus ir t.t. nes vasaros sezonas mano būna tik vienu užimtas soooodas soooodas sooodas ....
Luety pabandyk amoniaku suvilgytą skudurą į urvelį įdėti mažu padės....
Atsakyti
Labas biggrin.gif

aš irgi neturiu jokio sąrašo. Atostogų Žiaaaaaaaaauriai laukiu, nes dabar tai pamišimas bash.gif visuose darbuose kasdien renginiai wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Rytoj, pvz. mokykloj adventinis rytmetys su kunigu ir tėveliais, tada pamokos, repeticijos per pertraukas, tada atsiprašau iš vienos pamokos, lekiu pusiaukelėj susitikt su vaikais iš kito darbo ir važiuojam koncertuot į globos namus, tada vakare su trečiu darbu koncertas, o po jo dar balius (švęsim gruodinukų, t.y. ir mano gimtadienius).... jau maisto nedarysiu, nei noro nei jėgų nupirkau vyno, , užsakysiu tris šeimynines picas ir viskas tongue.gif

Muka, vaikai ir dovanų pridovanojo - tokių taiklių, ta prasme ne bele nupirko, o tikrai mąstė ką mėgstam, kas patinka, o dar ir ne pigumėlį, pvz. man sūnelis nežmoniško grožio segę su svarovskiais , dukra rinkinuką kosmetikos priemonių, vyrui sūnukas kokią tai inf. talpyklą nuo saulės baterijų užsikraunančią, dukra - ausines , o svarbiausia - laiškai wub.gif wub.gif ir tokie kaip skelbimų lentose būna nuplėšiami lapeliai su visokiais norais - kavos ar kitokio gėrimo, kavos su desertu, kavos su bet kokiu namų ruošos darbu ir t.t ir pasveikino - vienas ryte laukė atsibundančių su rytine kava, gėlėmis ir žvakėmis, kitas - laukė su vakariene ( ir dzin, kad ji - virtinukai...) grįžtant manęs iš darbo, kai vyras važiavo manęs parsivežt..
tai ar ne nuostabuoliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2016 12 19, 18:33)
Labas  biggrin.gif

aš irgi neturiu jokio sąrašo. Atostogų Žiaaaaaaaaauriai laukiu, nes dabar tai pamišimas    bash.gif visuose darbuose kasdien renginiai wacko.gif  wacko.gif  wacko.gif
Rytoj, pvz. mokykloj adventinis rytmetys su kunigu ir tėveliais, tada pamokos, repeticijos per pertraukas, tada atsiprašau iš vienos pamokos, lekiu pusiaukelėj susitikt su vaikais iš kito darbo  ir važiuojam koncertuot į globos namus, tada  vakare su trečiu darbu koncertas, o po jo dar balius (švęsim gruodinukų, t.y. ir mano gimtadienius).... jau maisto nedarysiu, nei noro nei jėgų nupirkau vyno, , užsakysiu tris šeimynines picas ir viskas tongue.gif
Muka, vaikai ir dovanų pridovanojo  - tokių taiklių, ta prasme ne bele nupirko, o tikrai mąstė ką mėgstam, kas patinka, o dar ir ne pigumėlį, pvz. man  sūnelis  nežmoniško grožio segę su svarovskiais , dukra rinkinuką kosmetikos priemonių, vyrui  sūnukas kokią tai inf. talpyklą nuo saulės baterijų užsikraunančią, dukra - ausines , o svarbiausia - laiškai  wub.gif  wub.gif  ir  tokie kaip skelbimų lentose būna nuplėšiami lapeliai su visokiais norais - kavos ar kitokio gėrimo, kavos su desertu, kavos su bet kokiu namų ruošos darbu ir t.t  ir pasveikino  - vienas ryte laukė atsibundančių su rytine kava, gėlėmis ir žvakėmis, kitas - laukė su vakariene ( ir dzin, kad ji - virtinukai...) grįžtant manęs iš darbo, kai vyras važiavo manęs parsivežt..
tai ar ne nuostabuoliai wub.gif

MŽ vaikai tavo nuostabuoliai . Neturėjau ir neturėsiu tokių . Bet gal todėl, kad ir aš gimtadienių nemėgstu švęsti - kokia šventė po 40, pasenai ir tiek ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 12 19, 21:18)
MŽ vaikai tavo nuostabuoliai . Neturėjau ir neturėsiu tokių . Bet gal todėl, kad ir aš  gimtadienių nemėgstu švęsti - kokia šventė po 40, pasenai ir tiek ....

ačiū wub.gif
Atsakyti