Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 02 17, 17:37)
Neee.nu kur jau tokius priestvaninius mano kudikystes laiku dirbinius. ax.gif Pirmiausia tai health and safety saugumo taisykles pas mus,kuriu grieztai reikia laikytis vaiku atzvilgiu,stikliukai gali isitrint i akis ir t.t.ir t.p. ax.gif
Antra-nertos naujove gi,niekas tokiu netures. tongue.gif  bigsmile.gif

tai ir mano vaikystės dirbiniai, kažkaip prisiminiau ax.gif
š... tos saugumo taisyklės - darėm, lipdėm ant visų galų ir negirdėjau, kad iš akių kas krapštytųsi biggrin.gif. Va tokios tavo merginoms tikrai būtų naujovė - niekas neturėtų, klausinėtų, iš kur gavo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 17, 15:43)
tai ir mano vaikystės dirbiniai, kažkaip prisiminiau ax.gif
š... tos saugumo taisyklės - darėm, lipdėm ant visų galų ir negirdėjau, kad iš akių kas krapštytųsi biggrin.gif. Va tokios tavo merginoms tikrai būtų naujovė - niekas neturėtų, klausinėtų, iš kur gavo lotuliukas.gif

O jei kokiam agliokui isitrintu i aki,as sedeciau iki gyvos galvos cypej.Ne,jau geriau nersiu. ax.gif Musu laikais nei tvoru apie mokyklas nebuvo,o dabar aukstesnes uz zmogu,vaikai vieni ejo i mokykla nuo pirmos klases,o dabar vedzioja iki ąčm,gazirovke gerem is automatu is vienos stiklines,niekas neuzsikrete nei sifiliu,nei dar kokia kvaraba,vazinejom dviraciais be salmu,slidinejom rieduciais be apsaugu,ech,vistik kokie laisvi buvom,tai ne dabar. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 02 17, 17:47)
O jei kokiam agliokui isitrintu i aki,as sedeciau iki gyvos galvos cypej.Ne,jau geriau nersiu. ax.gif Musu laikais nei tvoru apie mokyklas nebuvo,o dabar aukstesnes uz zmogu,vaikai vieni ejo i mokykla nuo pirmos klases,o dabar vedzioja iki ąčm,gazirovke gerem is automatu is vienos stiklines,niekas neuzsikrete nei sifiliu,nei dar kokia kvaraba,vazinejom dviraciais be salmu,slidinejom rieduciais be apsaugu,ech,vistik kokie laisvi buvom,tai ne dabar. ax.gif

lakstėm po kiemus ir gatves pasikabinę raktus ant kaklo, į kiemą išsinešę valgydavom duoną su cukrum, sudrėkintą vandeniu, žaisdavom "alim-bamba" ir "kelio ženklus", siūdavom lėlėm rūbelius iš visokių skudurėlių...
tai sakau, kad prie ruso buvo geriau bigsmile.gif
Atsakyti
Jetau kaip miela, Luety: močiutės ranų darbo karūnos bigsmile.gif
Dėl žavesio ir jaunystės... tu čia kažką painioji... mokyklėlėj, kur šiemet pradėjau dirbt, kartą antrokių keletas po pamokų pristojo ir plepa, klausinėja ir t.t. taip bekalbant, klausia: "kiek Jums, mokytoja, metų" . Aš amžiaus neslepiu - yra čia ko, bet kažkaip nenorėjau į tokius pokalbius įsivelt, tai pasakiau "daug" ir keičiu temą, ale jos taip įkyriai to paties dar ir dar kartą, tai tada ir pasakiau, kad man 42. Būtumėt matę tų mergaičių veidus blink.gif blink.gif blink.gif O paskui tekstas: "mano močiutei 41" "o mano močiutei 43" Žodžiu, labai įdomiai pasijutau... Tokia iškasena... mirksiukas.gif
Kavut, ai, netoli miesto ratuką apsukau... Per google maps susidėliojau marštukų keletą įvairaus ilgio. Tai va šiandien 12km pasirinkau prasiėjimui biggrin.gif

Ei, šiandien laukais bevaikštinėdama vieversį girdėjau bigsmile.gif bigsmile.gif

ei, o kas per "kelio ženklai"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melsvaižalia: 17 vasario 2017 - 18:17
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 17, 16:08)
lakstėm po kiemus ir gatves pasikabinę raktus ant kaklo, į kiemą išsinešę valgydavom duoną su cukrum, sudrėkintą vandeniu, žaisdavom "alim-bamba" ir "kelio ženklus", siūdavom lėlėm rūbelius iš visokių skudurėlių...
tai sakau, kad prie ruso buvo geriau bigsmile.gif

Prie ko cia rusai,angliukai taip pat laisvai gyveno,kaip ir mes,ir tuos laikus prisimena ,kaip laisvus smagios vaikystes momentus,patys stebisi dabar,kad tiek vaikai saugojami nuo visko,o mirsta daugiau nuo nelaimingu atsitikimu,nei tada.
Jus tai sudrekinta vandeniu,mes tai kiaules tauku tepdavom ir cukraus ant virsaus.lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 02 17, 18:14)
* Tai va šiandien 12km pasirinkau prasiėjimui biggrin.gif

* * ei, o kas per "kelio ženklai"?

* žodžiu, gerų vietų neišduosi, kaip suprantu, visi džipuoti bernai tik tau... Nu gerai, prisiminsiu mad.gif
biggrin.gif
bet 12 km tai be proto daug ir bent 2 val. tam reikia blink.gif

* * labai gerai neprisimenu, bet kažkaip viena komanda braižo rodykles ant žemės, kur kitai komandai eiti, tada kažkurioj vietoj slepia raštelį su užduotimi, ją reikia rasti, atspėti / išspręsti tą užduotį, tada pagal rodykles eiti toliau, surinkti viską ir išspręsti. Kažkas panašaus. Mes po visą miškelį būdavo išslapstom, nueinam beieškodami belekiek km.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 02 17, 18:15)
Prie ko cia rusai,angliukai taip pat laisvai gyveno,kaip ir mes,ir tuos laikus prisimena ,kaip laisvus smagios vaikystes momentus,patys stebisi dabar,kad tiek vaikai saugojami nuo visko,o mirsta daugiau nuo nelaimingu atsitikimu,nei tada.
Jus tai sudrekinta vandeniu,mes tai kiaules tauku tepdavom ir cukraus ant virsaus.lotuliukas.gif lotuliukas.gif

nu va, aš galvojau, kad tik prie ruso taip buvo lotuliukas.gif
taukus su cukrum??? blink.gif. Mes taip žiauriai nedarėm biggrin.gif. Ale būdavo tik vienas į kiemą su ta duona išeina, iš karto visiems prireikia lotuliukas.gif. O kuris neturi, tai būdavo: "duok atsikast..." lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 02 17, 19:15)

Ji cukraus pildavom tai vandeniu arba sviestu tepdavom smile.gif Jei taukus ar spirgus tai druskos ir česnakų ...
Nostalgijos tiems laikams neturiu ... Kaip laikams. Melo ir propagandos dabar ne mažiau , man tarybinė profesionalesnė atrodo . Dabartinė labai jau tūpa , mąstantiems žmonėms. Bet to absurdo tarybinio nepasigendu ....

Aš už -si .... šią savaitę . Arba nereikia eit atostogų . Jei jeigu darbas trukdo poilsiui reikia mesti poilsį ? rolleyes.gif Terminai terminai terminai ...
Nu pasakykit man dar darbą kur gausi Administracinę baudą už darbą ?
Jei susirgsi ir nepateiksi laiku , ar atostogausi ar ....

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 17, 18:12)
ok, 30 ax.gif
Papildyta:

Jei 30 tai stiklainius raugintų tuo adresu kur turiu siųsti ? Rugpjūčio mėnesį ?
PS kiek skaičiau agurkų sėklos senesnės geriau dygsta . Taip , kad nusipirkai sėklų 8 metams

PS Luety parodyk ką karūnas ...

MZ šaunuolė su vaikščiojimu ir "bernų kabinimu" 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Jei stoja vadinasi gerai atrodai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 02 17, 18:34)
Ji cukraus pildavom tai vandeniu arba sviestu tepdavom smile.gif Jei taukus ar spirgus tai druskos ir česnakų ...
Nostalgijos tiems laikams neturiu ...  Kaip laikams. Melo ir propagandos dabar ne mažiau , man tarybinė profesionalesnė atrodo . Dabartinė labai jau tūpa , mąstantiems žmonėms.  Bet to absurdo tarybinio nepasigendu ....

Aš už -si  ....  šią savaitę . Arba nereikia eit atostogų . Jei  jeigu darbas trukdo poilsiui reikia mesti poilsį ? rolleyes.gif Terminai terminai terminai  ...
Nu pasakykit man dar darbą kur gausi Administracinę baudą už darbą ?
Jei susirgsi ir nepateiksi laiku , ar atostogausi ar ....

tai gal nei viena nostalgijos tiems laikams nejaučiam, čia daugiau su jumoru bent aš posakį "prie ruso buvo geriau" naudoju smile.gif
Nooors... laikausi savo, kad buvo ir daug gerų dalykų
Nooors... grįžti ten nenorėčiau ax.gif

Aišku, kad neit atostogų - kam tau jos... unsure.gif
O baudą gautum tu asmeniškai, ne įmonė?
Na, prie ruso taip nebūdavo lotuliukas.gif lotuliukas.gif. Ne, nu bet dabar rimtai galvoju - juk būdavo kas pavaduoja, ar keliese tą patį darbą dirbdavo, bet nu pamenu, kad nebūdavo tokių nesąmonių, kad negali susirgt ar atostogų išeit - nu niekaip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 02 17, 16:14)
Jetau kaip miela, Luety: močiutės ranų darbo karūnos bigsmile.gif
Dėl žavesio ir jaunystės... tu čia kažką painioji... mokyklėlėj, kur šiemet pradėjau dirbt, kartą antrokių keletas po pamokų pristojo ir plepa, klausinėja ir t.t. taip bekalbant, klausia: "kiek Jums, mokytoja, metų" . Aš amžiaus neslepiu - yra čia ko, bet kažkaip nenorėjau į tokius pokalbius įsivelt, tai pasakiau "daug" ir keičiu temą, ale jos taip įkyriai to paties dar ir dar kartą, tai tada ir pasakiau, kad man 42. Būtumėt matę tų mergaičių veidus blink.gif  blink.gif  blink.gif  O paskui tekstas: "mano močiutei 41" "o mano močiutei 43" Žodžiu, labai įdomiai pasijutau... Tokia iškasena... mirksiukas.gif
Kavut, ai, netoli miesto ratuką apsukau... Per google maps susidėliojau marštukų keletą įvairaus ilgio. Tai va šiandien 12km pasirinkau prasiėjimui biggrin.gif

Ei, šiandien laukais bevaikštinėdama vieversį girdėjau bigsmile.gif  bigsmile.gif

ei, o kas per "kelio ženklai"?

Vajegis,tai tau ėč ne jaunyste?? unsure.gif unsure.gif Mano sunuis birzeli bus 43,taip,kad mano dukra gali but.Zinai,jei 120 gimdo,o dukros irgi tokio pat amziaus,tai mociute but yra tikimybe tokiam amziuje.As gimdziau 22,o sunus susilauke pirmagimio tik 30,o dukra 39 :oh,tai jau mociutem ir seneliais jie taps budami vos gyvi ir kazin ar samoningi. biggrin.gif
Jojo,duok atsikast daznas reiskinys,o as dar mokejau kept saldainius is sviesto ,grietines ir cukraus,tai visiems reikedavo,o as gaudavau velniu nuo mamos uz produktu naikinima,nors isplaudavau viska ir slepdavau galus. lotuliukas.gif
Dusia,cia politine santvarka nei prie ko,cia vaiku laisves anais laikais ir dabar.Kiek musu laikais viskas buvo galima,tiek dabar masiskai viskas ne ne ne.
Mesk tu ta darba,eik ukininkaut. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2017 02 17, 18:39)
Jei 30 tai stiklainius raugintų tuo adresu kur turiu siųsti ? Rugpjūčio mėnesį ?
PS kiek skaičiau agurkų sėklos senesnės geriau dygsta . Taip , kad nusipirkai sėklų 8 metams

ačiū, bet gal ne biggrin.gif
ne 8, o 18 metų - gi matei, kiek rūšių unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2017 02 17, 18:43)
o as dar mokejau kept saldainius is sviesto ,grietines ir cukraus,tai visiems reikedavo,o as gaudavau velniu nuo mamos uz produktu naikinima,nors isplaudavau viska ir slepdavau galus. lotuliukas.gif

gal tokie rudi, kaip karvutė, tik labai kieti?
Atsakyti
Dusia,parodysiu,kai iskrakmolysiu,rytoj
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 17, 19:43)
tai gal nei viena nostalgijos tiems laikams nejaučiam, čia daugiau su jumoru bent aš  posakį "prie ruso buvo geriau" naudoju smile.gif
Nooors... laikausi savo, kad buvo ir daug gerų dalykų
Nooors... grįžti ten nenorėčiau ax.gif

Aišku, kad neit atostogų - kam tau jos... unsure.gif
O baudą gautum tu asmeniškai, ne įmonė?
Na, prie ruso taip nebūdavo lotuliukas.gif lotuliukas.gif. Ne, nu bet dabar rimtai galvoju - juk būdavo kas pavaduoja, ar keliese tą patį darbą dirbdavo, bet nu pamenu, kad nebūdavo tokių nesąmonių, kad negali susirgt ar atostogų išeit - nu niekaip unsure.gif

Jau taip smile.gif Na žinoma jei sirgčiau arba grabe gulėčiau tai direktorius liktų kaltas smile.gif Už nepateikimus laiku "skundų" - kas, kiek kartų, kaip, su kuo ir kodėl - administracinė bauda atsakingam asmeniui.
Apie investicijas šneka ... Užsienio bendrovės bėga iš Lietuvos dėl mūsų iSAFŲ ir tt.
Nebesikeikiam smile.gif

Luety eisiu gal kažkada ,. bet su mano charakteriu nelengva smile.gif avis užvaikysiu .
Vaikus ant kojų pastatau - baigia mokslus ir lalaila ....
Atsakyti