Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

QUOTE(Luety @ 2017 02 19, 14:15)
* Va as tau nepavydziu tikrai ir bijau tokiu priepuoliu uzejimo,dziaugiuosi,kad po to savaitgalio ioskart susiemiau,o nepasidaviau silpnumo bangai.Tai uzteko 400g kratyt tik.
* * Varske perku 18%,kitokios nerandu cia.Arba grudeta su 2%,bet ji man neskani kepiniuose.Jei pirkt maskarpones suri,tai jis 32%.Tai va,pas mane 18% varske.Zinoma ta zele nieko gero ,angliu 11%,is ju visi cukrai,bet varske buna daug baltymu,tai issilygina.Nu ne daznai ta mesla valgau,o ir taip,kartais jo reikia,kad organizmas neuzmirstu,kaip buvo  bigsmile.gif zinau,kad s...,bet man skanu buvo,ne daznai darysiu.Bet norejau ir susimakalavau.
* * * Apie bijojima seniai buvau skaicius,zinau.Ir tavo medziaga jau buvau skaicius anksciau.

* tai kad čia ne priepuolis, o tiesiog gyvenimas rolleyes.gif, kuriame kartais galima nusidėti ir suvalgyt bet ką ax.gif. O gyvenimo aš neatsisakysiu biggrin.gif.
Šiaip tai aš bulvių smarkiai sumažinus paskutiniu metu.
* * tai normali ta varškė, ir želė su 11 proc. anglių nieko - tik galvoju, o kas 89 proc. sudaro? Baltymai su riebalais? lotuliukas.gif. Tai nebent čia gatavoj 11 proc., nes beveik viskas vanduo, o ne milteliuose
* * * tai kad ten ne skaityt, o žiūrėt ir klausyt reikėjo lotuliukas.gif
ir anksčiau nebuvo įmanoma, nes įdėjau tik ką tada pasibaigusią tiesioginę lryto tv laidą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 19 vasario 2017 - 14:29
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 19, 12:26)
* tai kad čia ne priepuolis, o tiesiog gyvenimas rolleyes.gif, kuriame kartais galima nusidėti ir suvalgyt bet ką ax.gif. O gyvenimo aš neatsisakysiu biggrin.gif.
Šiaip tai aš bulvių smarkiai sumažinus paskutiniu metu.
* * tai normali ta varškė, ir želė su 11 proc. anglių nieko - tik galvoju, o kas 89 proc. sudaro? Baltymai su riebalais? lotuliukas.gif. Tai nebent čia gatavoj 11 proc., nes beveik viskas vanduo, o ne milteliuose
* * * tai kad ten ne skaityt, o žiūrėt ir klausyt reikėjo lotuliukas.gif
ir anksčiau nebuvo įmanoma, nes įdėjau tik ką tada pasibaigusią tiesioginę lryto tv laidą lotuliukas.gif

* ne,metant svori ,tai yra priepuolis,o gyvenimas,kada viso to valgai su saiku,o musu gyvenimas,kai viso to valgai ir skaiciuoji,kiek pasidariai kaloriju.Bulviu nevalgau seniai jau,keiciu i saldzia bulve,pastarnoka,apsieinu ir nenoriu,kol kas.
** taip,varske normali ir to nebijau jau nuo Ch.lasiku,bet zele nenormali,lenkiska galaretka is lenku pardes.Anglai pardavineja tik gatava zele padaryta indukuose,bet ten cukraus bezboznai privaryta.Man sita tiko daugiau del cukraus mazai buvimo,o s...yra abiejose.Nu bet cia aisku,ne pagrindinis maistas,pasidariau,nes norejau kazko.Kita kart darysiu musa su bananu.Kiauso baltyma isplaki iki standziu putu,puse bananao sutrynei ir imaisei i baltyma,dedi i indeli,patepta cocoso aliejum ir i orkaite.Tai tikrai geras uzkandis,norint saldumo.Ne kasdiena zinoma.
***as dar pries tavo imesta esu skaicius,jog baime perdaug suvalgyt stabdo svorio kritima. tongue.gif o ar tavo video imesta ziurejau,nepamenu,turebut,nes stengiuos paziuret,jei nera labai ilgas.Alzheimeris man,ta jau pastebejau,emiau sprest kryziazodzius,raidziu deliones,aktyvint smegenine.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 02 19, 14:57)
* ne,metant svori ,tai yra priepuolis,o gyvenimas,kada viso to valgai su saiku,o musu gyvenimas,kai viso to valgai ir skaiciuoji,kiek pasidariai kaloriju.Bulviu nevalgau seniai jau,keiciu i saldzia bulve,pastarnoka,apsieinu ir nenoriu,kol kas.
**Man sita tiko daugiau del cukraus mazai buvimo,o s...yra abiejose.Nu bet cia aisku,ne pagrindinis maistas,pasidariau,nes norejau kazko.Kita kart darysiu musa su bananu.Kiauso baltyma isplaki iki standziu putu,puse bananao sutrynei ir imaisei i baltyma,dedi i indeli,patepta cocoso aliejum ir i orkaite.Tai tikrai geras uzkandis,norint saldumo.Ne kasdiena zinoma.
***Alzheimeris man,ta jau pastebejau,emiau sprest kryziazodzius,raidziu deliones,aktyvint smegenine.

* priepuoliu laikau besaikį, nesveiką apsirijimą. Nei vakar, nei šiandien neapsirijau, bulves valgysiu visą likusį gyvenimą, skaičiuot nieko, juolab kalorijų, neskaičiuoju net ir mesdama svorį, taigi, man vis tik ir vakarykščia diena, ir šiandiena, tai tik gyvenimas tongue.gif
* * ale vis tiek nesuprantu, kaip to cukraus gali būt mažai. Tas 11 proc. tai išeitų, kad 100 g želės yra 11 g anglių, ane. Tai reiškia, kad 200 g (mažiau nei pusė stiklinės) yra praktiškai dienos anglių norma. Tai sakai nedaug?
Norint saldumo makalotis su įvairiausiais produktais ne man - besimakalojant ir bekepinėjant gali tas noras ir pradingt netyčia lotuliukas.gif
* * * aha, mano mama irgi labai Alzhaimerio bijo, tai visuose žurnaluose, kiek nuvežu skaityt, kryžiažodžius sprendžia biggrin.gif. Ale jai, žinok, jau 78 m. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 19, 13:38)
* priepuoliu laikau besaikį, nesveiką apsirijimą. Nei vakar, nei šiandien neapsirijau, bulves valgysiu visą likusį gyvenimą, skaičiuot nieko, juolab kalorijų, neskaičiuoju net ir mesdama svorį, taigi, man vis tik ir vakarykščia diena, ir šiandiena, tai tik gyvenimas tongue.gif
* * ale vis tiek nesuprantu, kaip to cukraus gali būt mažai. Tas 11 proc. tai išeitų, kad 100 g želės yra 11 g anglių, ane. Tai reiškia, kad 200 g (mažiau nei pusė stiklinės) yra praktiškai dienos anglių norma. Tai sakai nedaug?
Norint saldumo makalotis su įvairiausiais produktais ne man - besimakalojant ir bekepinėjant gali tas noras ir pradingt netyčia lotuliukas.gif
* * * aha, mano mama irgi labai Alzhaimerio bijo, tai visuose žurnaluose, kiek nuvežu skaityt, kryžiažodžius sprendžia biggrin.gif. Ale jai, žinok, jau 78 m. ax.gif

* As taip pat,o jis man atsiranda tada,jei tiek visko valgyciau kaip tu.Man butu prapultis,todel lieku perie savo geldos. biggrin.gif
** 100g zele yra 11g cukraus,1,7g baltymu,daugiau pati zinai ssss.As atsipjaunu mazuti gabaleli,tai jame tikrai nera 100g zele.Ramiai,nesinervinu.Svarbu patenkinta prie kavos turiu ka pasimegaut.
*** as jau pozymius radau,neatsimenu kai kuriu daiktu pavadinimo,nu baisu gi.
Mb namie renka siltnamio konstrukcijas,kad paskui reiktu tik sudet i kruva.Daro tokio dydzio,kad tilptu i masina.Ten rinkimo apstu,net 800 sriubu.
Buvom isleke i soda.Paukstukai pypauja.Nudengem svogunus ir cesnakus,vargsiukai sudyge ir isbale tokie,kai kurie net uzlinke,kai atsireme i uzdangas.Atidengem,uzdejom tinkleli,kad pauksciai neistraukytu zaliu zelmeneliu.Ramu.Ryt zada 15-17 silumos,jei taip bus,eisiu braskes sukist i lysve is vazoneliu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 02 19, 17:30)
* as jau pozymius radau,neatsimenu kai kuriu daiktu pavadinimo,nu baisu gi.
* * Mb namie renka siltnamio konstrukcijas,kad paskui reiktu tik sudet i kruva.Daro tokio dydzio,kad tilptu i masina.Ten rinkimo apstu,net 800 sriubu.
* * * Buvom isleke i soda.Paukstukai pypauja.Nudengem svogunus ir cesnakus,vargsiukai sudyge ir isbale tokie,kai kurie net uzlinke,kai atsireme i uzdangas.Atidengem,uzdejom tinkleli,kad pauksciai neistraukytu zaliu zelmeneliu.Ramu.Ryt zada 15-17 silumos,jei taip bus,eisiu braskes sukist i lysve is vazoneliu.

* man labai žmonių vardai, pavardės "užkrenta", pavadinimai. Ar tai reiškia, kad ir man jau kryžiažodžius reikia pradėt spręst? unsure.gif Nu baisoka ištikrųjų...
* * tai jau tuoj tversit? Berods sakiau, kad skaičiau apie tai, kad surinkimas nėra pats paprasčiausias. Bet turbūt ir nuo rinkėjų priklauso biggrin.gif
* * * žinau, ko dar tau pavydžiu ax.gif. Žymiai puikesnio nei LT oro rolleyes.gif. Nu ne Ispanija, ale vis tiek neblogai biggrin.gif
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif

Dusia, geru tau atostogu, 4u.gif 4u.gif 4u.gif Noreciau ir as kada pakeliauti. Bet MB nori i Barcelona na o as ten kur jis, taip sakant gera zmona tongue.gif jau daug metu planuojam ,bet taip ir lieka planuose unsure.gif

Luety, bet jau karunos grozis wub.gif baltai pavydziu vaikams turintiems tokias mociutes, as ju neturejau unsure.gif
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 19, 11:35)
sveikiju su 1 kg
ale tau nepavydžiu, tik amorosai pavydžiu, nes ana valgo viską ir svoris tirpsta kaip sniegas pas mane kieme... rolleyes.gif. O aš va ananasinių saldainių truputį, pieniško šokolado su riešutais i psio - nelipu ant svarstyklių unsure.gif

Lapė šliaužioja apie tvorą, šunį lodina... unsure.gif

Luety, ir as prisidedu prie sveikinimu, svarbiausia nebijoti maisto.

Nu ner ko pavydeti, galim visos ,tik reikia patiketi tuo ka darai.

Dabar dar pasidziaugsiu, nors nezinau dziaugtis ar ne. Vakar ryte svoris buvo 89kg, nu laimes pilnos kelnes,per para-1.6kg. bet....... Penktadieni darbe labai blogai jauciausi,na taip blogai ,kad galvojau reiks i greitaja vaziuoti, na bet gerai kad daejo isgerti dar viena tablete nuo spaudimo, na po kokiu 2 valandu pagerejo, akyse prasviesejo,nakti WC palikau kokius 5litrus skyscio, dar pati nusistebejau is kur tiek blink.gif ryte kai pamaciau toki munusa, daejo, kad noriu ar ne turiu gerti vaistus du katus dienoje nes uzsilaiko skysciai, o tai jau buvau palikusi tik viena karta, ryte. Pasirodo svorio kritimas nemusa spaudimo, reiskias kazkur problema organizme, unsure.gif inkstai ar dar kas. Na vakare ta proga traskuciai i trasa kumpis bulkute. ryte +500gr. Siandien pietums rugstyniu sriuba , +2cepelinai na jau spirguciu padazo nedejau, tik su grietine, specialiai sau dariau su paukstiena,fek daugiau nebedarysiu, jei jau valgyti tai normalius.+gabalelis obuoliu `pyrago. na ka rodys svarstykles bus matyti, bet kad jau pamaciau 8priekyje, tai jau gera, numesiu. kita savaite visa prieaugi. Taip gera, kai nieko nereikia skaiciuoti ir porcijos nesumazintos.

Eina sau kaip , lapes aplink vaiksto, man tai baimes butu pilnos kelnes, jauciu bijociau net miegot, ot baile esu.

QUOTE(Luety @ 2017 02 19, 13:57)
** taip,varske normali ir to nebijau jau nuo Ch.lasiku,bet zele nenormali,lenkiska galaretka is lenku pardes.Anglai pardavineja tik gatava zele padaryta indukuose,bet ten cukraus bezboznai privaryta.Man sita tiko daugiau del cukraus mazai buvimo,o s...yra abiejose.Nu bet cia aisku,ne pagrindinis maistas,pasidariau,nes norejau kazko.Kita kart darysiu musa su bananu.Kiauso baltyma isplaki iki standziu putu,puse bananao sutrynei ir imaisei i baltyma,dedi i indeli,patepta cocoso aliejum ir i orkaite.Tai tikrai geras uzkandis,norint saldumo.Ne kasdiena zinoma.
***as dar pries tavo imesta esu skaicius,jog baime perdaug suvalgyt stabdo svorio kritima. tongue.gif o ar tavo video imesta ziurejau,nepamenu,turebut,nes stengiuos paziuret,jei nera labai ilgas.Alzheimeris man,ta jau pastebejau,emiau sprest kryziazodzius,raidziu deliones,aktyvint smegenine.

QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 19, 14:38)

Bulves valgau , ir sriubos su bulvem, ir siaip neatsisakau ju jei noriu, na pavyzdziui vakarienei bulves su kefytu

Varskes nekenciu , tai man tas neaktualu, jos is viso gali nebuti, pasidarau tik seimynai, pyragams, Draugystes pyragas skanus , bet as tik gabaliuka suvalgau, ar kokiu varskeciu isverdu seimynai, kai reikia greitos vakarienes.

Saldumynus valgau saldainiai, sokoladas , nusipirkau plyta juodo sokolado tai per tris kartus darbe suraitysiu.

O dieve tai man jau visai ryskus Alsheimeris, jau realiai pati jauciu kad sunkiai kryziazodziai sprendziasi.

Mano hiacitai zydi, nedaug geliu apie kurias as kaip apie vaikus sokineju,

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 19 vasario 2017 - 18:40
Šakės, man Alzhameris nuo žalios jaunystės - visą gyvenimą painioju veidus ir vardus - nu neturiu tos davanos atsiminti net ir daug kartų matytus žmones... Vyras vis juokiasi, kai aš sveikinuos su belekuo, atitinkamai kartais linkteliu ar išsišiepiu, o žiūriu, kad čia ne man.....ar kai kas užšnekina, klausia :"ryškiai nežinojai su kuo šneki " ir aš turiu pripažint, kad nežinau su kuo čia ką tik šnekėjau.... rolleyes.gif kartą su buvusia suolo drauge pusvalandį šnekėjau, kol supratau kas ji tokia.....
dėl maisto tai pritariu kavai thumbup.gif gyvenimėlis toks trumputis, neketinu išbraukti iš jo nei vienos dienos, laukiant kažko... nenoriu gyvent nei dienos nei savaitės laukiant kol sulieknėsiu, kol sutaupysiu pinigų, kol pabaigs vaikai mokyklą, kol apsiginsiu kategoriją ir t.t. Skinkim dieną!!!!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 19, 16:17)
* man labai žmonių vardai, pavardės "užkrenta", pavadinimai. Ar tai reiškia, kad ir man jau kryžiažodžius reikia pradėt spręst? unsure.gif Nu baisoka ištikrųjų...
* * tai jau tuoj tversit? Berods sakiau, kad skaičiau apie tai, kad surinkimas nėra pats paprasčiausias. Bet turbūt ir nuo rinkėjų priklauso biggrin.gif
* * * žinau, ko dar tau pavydžiu ax.gif. Žymiai puikesnio nei LT oro rolleyes.gif. Nu ne Ispanija, ale vis tiek neblogai biggrin.gif

Zmoniu vardus veidus seniai neatmenu.Ypac dabar ,gryzus i LT,sutinku,kalbu,bet nebezinau su kuo. bigsmile.gif Baisu,istiesu,bet as panasiai ir jaunystej neturejau atminties ant veidu ir vardu.
Surinkt sita siltnami jau kai pirkom sake,kad sitas siltnamis geras,patvarus,bet pavargsit,kol surinksit.Bet MB jau issicinkino,gerai isstudijavo video irasus,popierine instrukcija,gal pavyks be nervu? ax.gif
Na nepavydek,buk gera,ka.As pavydesiu tada tau sodybos,tavo gamtos,gyvuneliu,ateinanciu pas tave(tiesa pas mane ateina nakti lapes,o diena zuvedros). bigsmile.gif biggrin.gif
Oras atsils,bet ne visam,nors 2008 atrodo,kai tik persikelem i Eastbourna,ta pavasari,vasario menesi po darbo varydavau i pajuri ir deginausi pries saule,buvo nuostabus pavasaris ir neatsalo iki rudens.
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2017 02 19, 17:40)
Šakės, man Alzhameris nuo žalios jaunystės - visą gyvenimą painioju veidus ir vardus - nu neturiu tos davanos atsiminti net ir daug kartų matytus žmones... Vyras vis juokiasi, kai aš sveikinuos su belekuo, atitinkamai kartais linkteliu ar išsišiepiu, o žiūriu, kad čia ne man.....ar kai kas užšnekina, klausia :"ryškiai nežinojai su kuo šneki " ir aš turiu pripažint, kad nežinau su kuo čia ką tik šnekėjau.... rolleyes.gif  kartą su buvusia suolo drauge pusvalandį šnekėjau, kol supratau kas ji tokia..... 
dėl maisto tai pritariu kavai  thumbup.gif gyvenimėlis toks trumputis, neketinu išbraukti iš jo nei vienos dienos, laukiant kažko... nenoriu gyvent nei dienos nei savaitės laukiant kol sulieknėsiu, kol sutaupysiu pinigų, kol pabaigs vaikai mokyklą, kol apsiginsiu kategoriją ir t.t. Skinkim dieną!!!!! biggrin.gif

As vis bijau , kad galiu zmogaus nepazint doh.gif Turiu jau labai bendrauti, kad pazinciau, arba kai su manim pasisveikina, suku galva kas toks, gerai MB atmintis kol kas geresne, tai primena
Atsakyti
žmonių veidų tai nuo mažumės neprisimenu biggrin.gif. Susitinku kur ir galvoju: kur aš jį mačiau... Arba reikia susitikti su jau matytu žmogum, o aš visai nepamenu jo veido ir neįsivaizduoju, kaip reiks atpažint biggrin.gif

Luety, gali pavydėt man kaimo - erdvės, privatumo... Nepavydėk prasto kelio, begalybės reikalingo darbo ir pinigų, norint šiokio tokio grožio aplinkui... Bet sudėjus visus + ir - niekada nenorėčiau grįžti į miestą ir į butą. O gyvūnų vadinasi turim abidvi biggrin.gif

amorosa, aš nesuprantunesuprantunesuprantu tavo tokių valgymų ir tokių pasiekimų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2017 02 19, 16:59)
žmonių veidų tai nuo mažumės neprisimenu biggrin.gif. Susitinku kur ir galvoju: kur aš jį mačiau... Arba reikia susitikti su jau matytu žmogum, o aš visai nepamenu jo veido ir neįsivaizduoju, kaip reiks atpažint biggrin.gif

Luety, gali pavydėt man kaimo - erdvės, privatumo... Nepavydėk prasto kelio, begalybės reikalingo darbo ir pinigų, norint šiokio tokio grožio aplinkui... Bet sudėjus visus + ir - niekada nenorėčiau grįžti į miestą ir į butą. O gyvūnų vadinasi turim abidvi biggrin.gif

amorosa, aš nesuprantunesuprantunesuprantu tavo tokių valgymų ir tokių pasiekimų ax.gif

As irgi.Galvojau,jog jai po menesio sustos svoris krites,kaip visiems,bet ne,varo toliau ax.gif Cia yra kazkokia mistika. ax.gif

Aha,Kava,o jei dar pridesim kurmius darze,tai jau bus visa puokste.Nu isejo jie jau i kitus sklypus,bet jauciu sugrys dar.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2017 02 19, 19:04)
Aha,Kava,o jei dar pridesim kurmius darze,tai jau bus visa puokste.Nu isejo jie jau i kitus sklypus,bet jauciu sugrys dar.

aha, dar žemė įšalus, o kurmiai jau varo visu pajėgumu, baigia kiemą perkast doh.gif. MB ėjo petardų sprogdint, bet kad nelabai jau bijo...

Ai, dar jūs nė viena neturit nuolat belakstančių aplinkui ginkluotų žmonių biggrin.gif. Visų pirma, medžiotojai nuolat blaškosi aplinkui su šautuvais. Girdėt kaip šaudo. Nepatinka man, bet tai ką... Berods 200 m iki gyv. namo gali. O kas ten žino, kiek tų metrų gaunasi - nesustabdysiu aš jų ir nebėgsiu matuot. Visų antra, prieš kelias dienas važiuoju į darbą - priekyje ant keliuko matau kelias dideles mašinas, nemažai žmonių šalia. Privažiuoju arčiau - vos prasibraut galima pro mašinas ir ginkluotus, su maskuojančiom uniformom apsirengusius, veidus išsipaišiusius asmenis, kurie priklaupę ant vieno kelio iš abiejų keliuko pusių, nu šautuvai tipo į laukus nukreipti, bet pačio kraštinio tai pusiau į mano mašiną. Nu taip ką aš žinau - kaip karo zonoj pasijaučiau unsure.gif
Atsakyti