Įkraunama...
Įkraunama...

Plepesiai prie židinio

Kai lankiau Tradicinės Kinų medicinos kursus ( TKM) , tai labai gražai Mokytoja pasakojo - jei VALGAI PYRAGĖLĮ svarbiausia savęs negraužti . Savigrauža blogiau negu pyragėlis.
Šokolado dieta tikrai yra. Kažkada buvo ir pas mus mergaitė kuri ant šokoladukų gyveno biggrin.gif Pamenat ? Ne visą laiką , bet vis po kokią savaitėlę mirksiukas.gif
Luety tikėjimas dietomis nepadeda. Dieta tai mitybos rėžimas ir tiek ...

Aš tai dietų nesilaikau , gyvenu tokiu mitybos rėžimu ax.gif
Saldumynai - šventėmis , kelionėse kas yra tą valgau ir dar vynu užgeriu biggrin.gif Pora kartų metuose po kokį mėnesiuką save pariboju - Keto , Paleo , Carnivore 5 d per sav., kitos keto... Katalikė. Yra adventas ir gavėna biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Jei prasideda - neskanu , atsibodo, nenoriu - visai nevalgau smile.gif
Išsi***t reikia, ir viskas bus skanu .

Atsakyti

Ex - gerai sutartume biggrin.gifnes paukščių pienas man fek , ir kregždutė biggrin.gif
Spurgos kur yra Kaune skanios, nuo tarybinių laikų nepasikeitę tai gal ir pati žinai ?
O latviška tąsi karvutė 4u.gifmmm, labai skani . Vaikystės skonis smile.gifSenai Rygoje buvau , prieš kokius 4 ar 5 metus .
Luety , smagu skaityti, kad tėvukas grįžta ax.gif

Aš irgi galiu girtis, kad laikrodukas vis mano širdelę pagiria . Gerai reguoja į krūvius pagal metus mirksiukas.gif

Dusia, spurgų aš nevalgau išvis, nemėgstu, ir nežinau kur Kaune skanios spurgos. Niekada nesu pirkusi. Spurgas siūliau Saintlinai, ji mėgsta. Tik žinau kur kadaise Kaune Laisvės alėjoj buvo skanūs pieno kokteiliai ir plakta grietinėlė. Visada po paskaitų su drauge eidavom prisiryt ir ne po vieną porciją. 

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 02 17, 14:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dusia37" data-cid="72932582" data-time="1645091131"><div><p>Ex - gerai sutartume vartotojo įkelta nuotraukanes paukščių pienas man fek , ir kregždutė vartotojo įkelta nuotrauka
Spurgos kur yra Kaune skanios, nuo tarybinių laikų nepasikeitę tai gal ir pati žinai ?
O latviška tąsi karvutė vartotojo įkelta nuotraukammm, labai skani . Vaikystės skonis vartotojo įkelta nuotraukaSenai Rygoje buvau , prieš kokius 4 ar 5 metus .
Luety , smagu skaityti, kad tėvukas grįžta vartotojo įkelta nuotrauka

Aš irgi galiu girtis, kad laikrodukas vis mano širdelę pagiria . Gerai reguoja į krūvius pagal metus vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Dusia, spurgų aš nevalgau išvis, nemėgstu, ir nežinau kur Kaune skanios spurgos. Niekada nesu pirkusi. Spurgas siūliau Saintlinai, ji mėgsta. Tik žinau kur kadaise Kaune Laisvės alėjoj buvo skanūs pieno kokteiliai ir plakta grietinėlė. Visada po paskaitų su drauge eidavom prisiryt ir ne po vieną porciją. </p>

Kokios spurgos karvutės kregždutės blink.gif va bandelė su mėsyte ir geras buljonas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 02 17, 14:43)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Dusia37" data-cid="72932582" data-time="1645091131"><div><p>Ex - gerai sutartume vartotojo įkelta nuotraukanes paukščių pienas man fek , ir kregždutė vartotojo įkelta nuotrauka
O latviška tąsi karvutė vartotojo įkelta nuotraukammm, labai skani . Vaikystės skonis vartotojo įkelta nuotraukaSenai Rygoje buvau , prieš kokius 4 ar 5 metus .
Luety , smagu skaityti, kad tėvukas grįžta vartotojo įkelta nuotrauka

Aš irgi galiu girtis, kad laikrodukas vis mano širdelę pagiria . Gerai reguoja į krūvius pagal metus vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Dusia, spurgų aš nevalgau išvis, nemėgstu, ir nežinau kur Kaune skanios spurgos. Niekada nesu pirkusi. Spurgas siūliau Saintlinai, ji mėgsta. Tik žinau kur kadaise Kaune Laisvės alėjoj buvo skanūs pieno kokteiliai ir plakta grietinėlė. Visada po paskaitų su drauge eidavom prisiryt ir ne po vieną porciją. </p>

Prie fontano priešais Merkurijų ant kampo? pienos baras ?
Atsakyti
Buvo ir pas mus Vln pieno baras. Ir lankiausi ten dažnokai. Bet ką aš ten valgiau, užmušk nepamenu, nes pieno ir pieniškų kokteilių gyvenime pakęst negalėjau. Bandeles turbūt kimšau ))
Atsakyti

Kokios spurgos karvutės kregždutės blink.gifva bandelė su mėsyte ir geras buljonas wub.gif
Papildyta:
Prie fontano priešais Merkurijų ant kampo? pienos baras ?

Aha, pieno bare  :D  O plakta grietinėlė kitur kavinėj, kur prasideda Ožeškienes gt, irgi kampas toks. Pradėdavom nuo Ozeskienės ir eidavom priešais Merkuriju kokteilio, po to pavalgyt prie Soboro valgykloj. Tada atgal į paskaitas. Geri laikai buvo, faina prisimint. 

Atsakyti
Spurginė va šita, gyva dar smile.gif
Spurginė
Skaniausios spurgos ten su džemu būdavo . Šiltos. Buvau paskutinį kartą prieš 4 metus , kai draugė buvo atvažiavus iš Amerikės . Studijų metus prisiminėm . Nuėjom , suvalgėm skaniai ir pasidžiaugėm . Viskas kas džiugina negali kenkti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Pyragėlių su mėsa yra irgi , ir su kopūstais biggrin.gif
Su mėsa neskanūs , su kopūstais būdavo labai ...

Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 02 17, 13:27)
</p></div></blockquote><p>Aha, pieno bare  biggrin.gif  O plakta grietinėlė kitur kavinėj, kur prasideda Ožeškienes gt, irgi kampas toks. Pradėdavom nuo Ozeskienės ir eidavom priešais Merkuriju kokteilio, po to pavalgyt prie Soboro valgykloj. Tada atgal į paskaitas. Geri laikai buvo, faina prisimint. </p>

Visose trijose vietose studijų metais lankiausi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mano laikmečio žmogus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 17 vasario 2022 - 13:32
QUOTE(Dusia37 @ 2022 02 17, 15:31)
Spurginė va šita, gyva dar smile.gif
Spurginė
Skaniausios spurgos ten su džemu būdavo . Šiltos. Buvau paskutinį kartą prieš 4 metus , kai draugė buvo atvažiavus iš Amerikės . Studijų metus prisiminėm . Nuėjom , suvalgėm skaniai ir pasidžiaugėm . Viskas kas džiugina negali kenkti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Pyragėlių su mėsa yra irgi , ir su kopūstais  biggrin.gif 
Su mėsa neskanūs , su kopūstais būdavo labai ...

Papildyta:

Visose trijose vietose studijų metais lankiausi  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Mano laikmečio žmogus  biggrin.gif

o valgykla kuri ar pirmame aukšte ar kur antrame?
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 02 17, 13:37)
o valgykla kuri ar pirmame aukšte ar kur antrame?

Muka, mes eidavom ant kampo , kur paskui buvo Lietuviški patiekalai ax.gif
Kaip tada vadinosi nepamenu ... Žinau , kad pirmą kartą ragavau bulvinių blynų su varškės padažu .
Dar buvo koldūninė biggrin.gif Į kitą pusę nuo soboro . Ten tik per paruošiamuosius teko pavaikščioti . Ir nuo to laiko jokių šaldytų koldūnų nebevalgiau biggrin.gif
Atsakyti
Prie soboro lietuviski valgiai buvo,ane? Pie autobuso stoties ,kitoj gatves puseje ,kefyro kokteiliai neglamurinese stiklinese,bet labai skanus.
Apsihopinau turkijoje online.Zodziu smarkiai rizikavau ,nes sviestas ,suris ,saldainiai ,alyvuoges na zodziu gan toks jautrus maistas .
Tai suvalgiau sumustini su turkisku sviestu ir suriu ,negaliu patiket ,skonis kaip mano vaikysteje kaime.Alyvuoges ne kiek nesurios ,biski saldainio atsikandau ,tobulas.Kada fotke imesiu viso gerio.Va pasigyriau.
Atsakyti

Muka, mes eidavom ant kampo , kur paskui buvo Lietuviški patiekalai ax.gif
Kaip tada vadinosi nepamenu ... Žinau , kad pirmą kartą ragavau bulvinių blynų su varškės padažu .
Dar buvo koldūninė biggrin.gifĮ kitą pusę nuo soboro . Ten tik per paruošiamuosius teko pavaikščioti . Ir nuo to laiko jokių šaldytų koldūnų nebevalgiau biggrin.gif

Taip, ten kur lietuviški patiekalai, pirmam aukšte. Visada tik ten pietaudavom. Prisimenu ir tą koldūninę kitoj Soboro pusėj, kad ją kur griausmas.. Draugė nuėjo pavalgyt, o aš laukan iš ten išlėkiau nosį užsikimšusi, net žiaukčiojau, man ten viduj toks dvokas nuo koldūnų trenkė, negalejau suprast kaip galima ne tik valgyt, bet aplamai ten sėdėt. 

Atsakyti
Labai gera valgykla buvo mesos kombinate ,beje.Ten irgi buvo bulviniai blynai su varskes padazu. biggrin.gif
Atsakyti
O pasimatymus skirdavom prie pašto arba prie fontano tongue.gif
Kur jaunystė mana rolleyes.gif
Atsakyti